Doğum süreci ile ilgili kafam çok karışık?

Zuzu96

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Nisan 2025
82
34
3
29
Merhabalar. 19 haftalık hamileyim. Daha çok erken ama şimdiden düşünmeden edemiyorum doğum sürecini. Kararsız kaldığım bir konu var. Eşimin işi nedeniyle doğuda küçük bir ilde yaşıyoruz. Devlet hastanesi hijyen açısından sıkıntılı. Bir kere düşük yaşadım ve devlette kürtaj oldum. O dönemde de doğumhanede muayene oldum bir kaç kere doğum yapılan yer sedye resmen çok rahatsız. Ebeler konusunda da olumsuz ve sert olduklarına dair çok fazla yorum var. Bir tane de özel hastane var ama doktor dayanmıyor gelen gidiyor sürekli. Doktorlar ne kadar iyi olsa da ebeler ve hemşireler ile ilgili olumsuz yorumlar duyuyorum bilgisizler şeklinde. Memleketimizde devlet hastanesi bile iyiymiş yakın zamanda arkadaşım doğum yaptı. Benim kafamı karıştıran doğum sonrası durum. Memlekette aile evi var kendimize ait evimiz yok bu yüzden aile evinde kalmam gerekiyor ama pek müsait değil. Üstelik hastane de çok uzak nst vs için sürekli gitmem gerektiğinde minimum 45 dk yol var. Kendi evim çok daha rahat doğum öncesi ve sonrası için. Açıkçası ne yapacağımı bilemiyorum. Böyle bir durum yaşayan var mı tecrübelerinize ihtiyacım var

aynı sekilde yasadık biz de. hakkrideydik ve özel hastaneye vana gidiyorduk. doğumum ocak-subat ta olacağı için riske atmak istemedik ve ben 26.haftamda aile evine geldim. kendi doktorum da ailemin yasadığı ildeydi zaten.

çok sükür bebeğim de 32.haftadan geleceğini belli etti. doğumumdan 5 gün önce esim geldi ve doğum yaptım. hastane de çalışanlar da çok ilgiliydi. doğumdan sonra 25.gün evimize döndük

Kısmetse Nisan ayına denk gelecek doğumum. Rahatlık açısından kesinlikle kendi evim fakat doğum anı beni tedirgin ediyor ilk doğumum olacak travma da yaşamak istemiyorum. Fakat kalabalık bir aileyiz gelen giden çok olacak öyle bir dönemde de kalabalık beni özellikle psikolojik olarak çok yoracak biliyorum sessizliğe sakinliğe alıştım çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…