- 30 Haziran 2017
- 93
- 38
- 8
- Konu Sahibi liliac wine
Herkese merhaba ben 18 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. 1998 yılında aralık ayında doğdum. Ama 1999 gölcük depreminde hayatını kaybeden ablamın nüfus cüzdanını kullanıyorum. Ablam vefat ettiğinde 5 yaşındaymış. Ben o sırada 8 aylık civarındayım işte.. Onun ölüm tespiti yapılmamış. Ve benim doğum kaydım da yok hastanede falan... Yeni 18 yaşıma bastığım için dava açmak ve düzeltmek istedim ama ailem buna yanaşmıyor bizim de başımızı mı yakacaksın diyorlar ve şahitlik etmek istemiyorlar ben biraz da kaybettikleri evlatlarının anısına kıyamıyorlar o nüfus cüzdanı o isim dursun biri taşısın istiyorlar gibi düşünüyorum neyse bu ihtimal söz konusu değil malesef. Hani desem ki bu nüfus cüzdanı benim ama yaşım büyük yazıldı düzeltmek istiyorum, bu sefer de ablamın hastanede doğum kaydı var. Bu da olmuyor. Yani ben hiçbir şekilde bu doğum tarihimi düzeltemeyeceğim bunu kabullendim artık...
İşin sorun kısmı da şu, ben okullarımda hep biraz problem yaşadım bu konuda ama sonuçta lisede orta okulda arkadaşlar arasında yaş konusu dile gelecek bir şey değildi. Üniversiteye başlayınca asıl problem başladı malesef. 18 yaşındayım ama nüfus cüzdanında 23... Tabiki ben gerçek yaşımı söyledim arkadaşlarıma. Ama yani hiçbir şekilde çaktırmamaya çalışsam da bi gün bu ortaya çıkabilir ve beni yalan söylemişim gibi düşünmelerini istemiyorum
olur da ortaya çıkarsa nasıl bi açıklama yapacağım arkadaşlarıma bilmiyorum. Çok sıkıldım sürekli saklamak zorunda olduğum bir sırrım olmasından. Kimseye 23 yaşındayım demek de istemiyorum çünkü değilim yani. İleride atıyorum yaşıtım biriyle sevgili olurum evlenmek isterim o kişi nüfus yaşımı görünce benden küçük olduğunu düşünüp yalan söylediğimi düşünüp beni istemeyecek belki. Kafama çok takıyorum bazen. Ne demeliyim insanlara 
İşin sorun kısmı da şu, ben okullarımda hep biraz problem yaşadım bu konuda ama sonuçta lisede orta okulda arkadaşlar arasında yaş konusu dile gelecek bir şey değildi. Üniversiteye başlayınca asıl problem başladı malesef. 18 yaşındayım ama nüfus cüzdanında 23... Tabiki ben gerçek yaşımı söyledim arkadaşlarıma. Ama yani hiçbir şekilde çaktırmamaya çalışsam da bi gün bu ortaya çıkabilir ve beni yalan söylemişim gibi düşünmelerini istemiyorum