Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Uvvv 7 aylık hamileyim çok bi tedirginliğim yoktu doğum anı için ama şuan depresyon aşamasına geldim![]()
Birde biz filmlerde gordugumuz icin hep bagirarak dogum yapiliyo sanmistim :) hahaha
Ilk dogumumdan once dogum kursuna gitmistim nefes alis verisi vs. Cok faydasini gordum sukurki hicte bagirmadim cunku enerji israfi oldugunu biliyosun ve hoc birsey kazandirmiyor sana biliyosun..
İçeriği anlayınca okumayı bıraktımSelam Arkadaslar,
öncelikle yazi hatam olursa özür diliyorum. Türkcem pek iyi degil.
9 aydir anneyim. ama dogumda yasadiklarimi bi türlü unutamiyorum. esim ikinci cocugumuz olsun diyor. ben kariyere baglayip istemedigimi söylüyorum.
hergün hergün cektigim aci düsünülür mü ki? oysa hani bebegine sarildiginda bütün acilar gidicekti? ben iki gün evde dogum sancisi cektim, her hastaneye gittigimde heyecandan sancim kesiliyordu. en sonunda evde kanamam oldu öyle aldilar beni dogum odasina. 3 saatde dogurdum ama artik agri kesici filan vermediler etki yapmaz diye. kafasi yolda kaldi, kramplar yüzünden artik ikinamadim ve ikinci ebe üzerime cikip karnima bastirdi oglum resmen icimden firladi. kaslarim cok sertmis bu yüzden her yerim yirtildi. 6 ay asiri agri cektim yeni yeni gecmeye basladi. ki alt kisimda o eski halimden eser yok. ben mu abartiyorum yoksa o ani böyle kötü hatirlamak dogal mi? birinin yeni dogurdugunu duydugumda dizlerimin bagi cözülüyor. gecicek dimi bu korku? siz nasil unuttunuz?
Uvvv 7 aylık hamileyim çok bi tedirginliğim yoktu doğum anı için ama şuan depresyon aşamasına geldim![]()
Yok ole birsey, mental olarak hazir oluyosun cunku :) ilk dogumumdu ama hic bagirmadim cunku nefes alip vermekle mesguldum :) tam tersin3. Dogumda sonlara dogru bagirmaya kalktim., keske dedim bundada gitseydim.. ama tabii dogumlar farkli kisiler farkli ve herkesin agri esigide bir degil.. ben yaslandikca canim tatlilasti sanki.. gerci ilk gebelikte dinlenme sansin var.. ortada baska cocuk olmadigi icinbana kursda ne kadar ögrensek bos o an zaten insan istedigini yapiyor dediler. cok bagirdim ya bi ben bagriodum bide yan odadaki dogum yapan kadin. düet yaptik resmen. sehir ayaklandi o derece
sakin deme öyle cok üzülürüm benim yüzümden oldu diye. iki ay sonra ins dersin kizlar bi ikindim cocuk kucagimdaydi diye. Allah kolaylikla saglikli kucagima almayi nasip etsin
Sakın korkmayın, hamileler lütfen bu konudan etkilenmesin, binlerce yıldır kadınlar doğum yapıyor, hem de kaç tane birden doğuruyor kadınlar, o kadar kötü birşey olsaydı bir kere doğurur bırakırdı kadınlar değil mi? Üstelik bizler 50-100 yıl evvel doğum yapan kadınlara göre çok daha şanslıyız, her türlü tıbbi imkanlara sahibiz, bebeklerimizin cinsiyetine kadar öğrenebiliyor, sağlıkları hakkında bilgi alabiliyoruz, doğum sırasında oluşabilecek her türlü komplikasyon için gerekli önlemler alınıyor, strese girmeyin doğacak bebeğinize ve onu kucağınıza alacağınız o güzel güne odaklanın
Herkesin acı eşiği de doğumu da farklıdır, arada okuduğunuz olumsuz örneklerin sizleri etkilemesine izin vermeyin.
Annemlerin bir aile dostunun eşi 2. ye hamileydi, ilk doğumu da çok rahat geçmişti ama 2. doğumu gerçekten inanılmaz pozitif bir örnek, sebebini okuyunca anlayacaksınız :) neyse ablamızın doğum sancıları başlıyor ve hastaneye gidiliyor, samimi olduğumuzdan annem de gitmişti doğuma, ablamızı doğumhaneye alıyorlar, 15-20 dakika sonra doğuma giren ablamızı koşa koşa merdivenlerden inerken ve eşine kocacıııııımmmmmm bir oğlumuz oldu tam 5 kilooooo diye sevinçle bağırırken görüyor annem :)))
Ablamız henüz 15-20 dakika önce doğum yapmasına rağmen keklik gibi sekecek kadar rahat ve acısız bir doğum yaptı.
En doğrusunu yaparsınız, gebelikle ilgili konuları okuyun ama doğum hikayelerini pas geçin, hamileliğin son dönemlerinde hele de ilk gebeliklerde zaten stres yaşanıyor, stresi iyice tetiklemeye gerek yokEvet zaten daha okumamaya karar verdim, normal de hep rahat olacağını düşünmüştüm ama şuan öyle olacağına düşünmeye kendimi ikna ediyorum![]()
bir arkadaş,Evet zaten daha okumamaya karar verdim, normal de hep rahat olacağını düşünmüştüm ama şuan öyle olacağına düşünmeye kendimi ikna ediyorum![]()
Daha dün haberlerde vardı seyrettiniz mi grill? İzmir'de aynı gün aynı hastaneye birkaç saat arayla iki hamile kadın geliyor, ikisi de hastaneye girmeye fırsat bulamadan taksi de doğum yapıyor.bir arkadaş,
arada sancısı hafif hafif yokluyor diye umursamadı. doğum sancısı kıvrandırır sandığı için.
suyu geldiği için hastaneye gidiyor, ebeler şok. açıklık 7 cm olmuş o hafif sancılarda. yarım saatte doğurup evine dönüyor o akşam.
olumlu düşünün.
Rabbim sizi ve tüm hamileleri bir avazda kurtarsın.
maşallah.Daha dün haberlerde vardı seyrettiniz mi grill? İzmir'de aynı gün aynı hastaneye birkaç saat arayla iki hamile kadın geliyor, ikisi de hastaneye girmeye fırsat bulamadan taksi de doğum yapıyor.
En güzeli :)maşallah.
açıkçası uzun zamandır haber izlemiyorum çünkü çok geriliyorum.
romantik kore dizileriyle laylaylom yaşıyorum :)
Amiiinn inşallahh, trafik saatine denk gelmezsek iyidir yoksa bende takside doğururum kesinbir arkadaş,
arada sancısı hafif hafif yokluyor diye umursamadı. doğum sancısı kıvrandırır sandığı için.
suyu geldiği için hastaneye gidiyor, ebeler şok. açıklık 7 cm olmuş o hafif sancılarda. yarım saatte doğurup evine dönüyor o akşam.
olumlu düşünün.
Rabbim sizi ve tüm hamileleri bir avazda kurtarsın.
Başlıkta doğum olunca hamileler direkt içerde
Aslında özellikle ilk hamişlerin okumaması gereken bir konu