dogum ve ben

dogum neysede sonraki dikisleri duymadim diyen çok pis yalan soyler

bir daga bebek dusunurseniz epidural oneririm prenses dogum da denir :)

cok yalvardim ama vermediler o etki edene kadar cocuk gelir zaten diye. nerdeyse son anda yetistim hastaneye kanamam olmasa gitmicektim doktorlar zaten sancim olduguna inanmiyor diye.

Sizinkisi normal bir dogum agrisi olmamis anlattiklariniza gore
O uzerinize abanan ebeyi islak odunla dovesim geldi. Ya birsey olsaydi size?cocuga? Normal dogum icin bunca israr edilmemeli ve sezaryene alinmali diye dusunuyorum. Tibbi olarak mumkunat yoksa bu aciyi cekip de neden normal dogursun bir kadin?

Sizinkisi normal bir dogum agrisi olmamis anlattiklariniza gore
O uzerinize abanan ebeyi islak odunla dovesim geldi. Ya birsey olsaydi size?cocuga? Normal dogum icin bunca israr edilmemeli ve sezaryene alinmali diye dusunuyorum. Tibbi olarak mumkunat yoksa bu aciyi cekip de neden normal dogursun bir kadin?

o aciyla ebenin kolunu mos mor etmisim... sonradan duydum cok riskliymis. bi kadinin o an karni yarilmis bastan asagi. o an bana sormadilar bile. bi cevirdiler baktim basimda cellat gibi biri duruyo. sezeryan olurmuydi basi yoldayken? cünki artik kafasinim ucu cikiyordu ama geri giriyodu her defasinda. oglum nefesiz kalmasin diye sanirim böyle yaptilar. hastaneye gittigimde bi gün öncesi sancim yüzünden, siz niye geldiniz ki sizin dogurmaniz en az iki hafta sürer dediler. ertesi gün dogurdum

o aciyla ebenin kolunu mos mor etmisim... sonradan duydum cok riskliymis. bi kadinin o an karni yarilmis bastan asagi. o an bana sormadilar bile. bi cevirdiler baktim basimda cellat gibi biri duruyo. sezeryan olurmuydi basi yoldayken? cünki artik kafasinim ucu cikiyordu ama geri giriyodu her defasinda. oglum nefesiz kalmasin diye sanirim böyle yaptilar. hastaneye gittigimde bi gün öncesi sancim yüzünden, siz niye geldiniz ki sizin dogurmaniz en az iki hafta sürer dediler. ertesi gün dogurdum
Aman aman allah korumus sizi. Bir dahakine sezaryen olun eger bu kadar zor olduysa. Tekrar tekrar geriiceri girme durumunda yapiyorlar diye biliyorum ama yanlis olmasin.

Çok geçmiş olsun...
Çok hassasım zaten böyle konularda bir tuhaf oldum ağlayasım var. Bu gece rüyamda kendimi doğurmaya çalışırken görmezsem iyi :olamaz:

Bende sizin gibi dogumumu unutamiyorum :( bir ay once normal dogum icin hastaneye yatirilip iki gun sanci cekip sonra dogumhanede 9 saat daha sanci cektim. Cunku rahmim yukarida olmasina bebegimin kafasının kanala girmemesine acilmam suyum kanamam olmamasina ragmen suni sanci verdiler:( ac susuz girdim birde doguma hic enerjim yoktu resmen öldüm ben dedim hayatimin en zor gunuydu :( benimde uzerime uc kez bastirdilar o anki aciyi dusundukce kotu oluyorum.... banada hemen ikinci cocuk demeye basladilar ben direk cektiklerimi bir daha cekmeyecegimi soylerek konuyu kapatıyorum... boyle kutsal bir anıyı hatiralarimiza ne de kotu kazidik :( umarim sizde bende atlatiriz bu travmayi. Her aklima geldiginde agliyorum cok caresizdim ce olecegimi dusundum hep

Ayyy
Öyle bir yazmissiniz ki ben bile travmaya girdim okurken, korku filmi izler gibi gözlerimi kısıp okudum:olamaz::olamaz:

'Avrupa'daki hastanelerin normal doğum fetişi' ile ilgili bir yazı okumuştum. Nasıl Türkiyedekiler doğum için Amerika'ya gidiyorsa sezaryanin desteklenmediği ülkelerde doğum korkusu olan Türkler de doğurmaya Türkiye'ye geliyormuş. 'Sağlik turizmine sezaryan da eklendi' içerikli bir yazıydı... Sizin olay bana onu hatırlattı...

Ne denir ki. Cooook geçmiş olsun. Terapistinizi değiştirebilirsiniz. Belki bir kadın terapist sizi daha iyi anlar. Hem onca para veriyorsunuz, içinizi tam olarak dökebileceğiniz birini bulmalisiniz...

bense sezeryan hikayemi severek.anlatirim.hala 4 sene gecti..keske sezeryan tercih etseydin ama.bilemezdin boyle olacagini

2.yi istiyorsaniz sezaryenle dogurun. Normal olacak diye sart yok.

sezeryan olursun oh mis.genel anestezi ile ikinci kizimi kucagima aldim.tabi sorasi dikis yerleri iki gun aciyo ama sonraaa bitiyo gidiyo.bir haftada caki gibiydim.hastane ve dr cok onemli.normal dogumdan cok cok korkarim daha dogurmayacagim zaten iki kizim var.hamilelere Allah kolaylik versin.annelik zor cok da guzel tarifi yok tabi de zor yani.sezeryan olursun alt tarafi.ben ilkini belden uyusturmali yaptim resmen benimde karnima bastrdi birisi nefessiz kaldim oluyorum sandim ya hissttim yani cok berbatti.en guzeli genel anestezi..

Cogu avrupa ulkesinde sezeryan tubbi zorunluluk disinda olmuyor.. ancak bebek ters olacak vs o zaman izin var.. yoksa gebersende sezeryan yapmazlar.. ya da son anda supriz birsey olacak o zmnda yaparlar..

Ilk dogumumda kesik vardi.. kocamanda basur.. basur acisini dikis acisi zannettim uzun bi sure.. sonra acisi hafifleyince ilac kullanmistim merhem hap vs. Dikis acisinin cok baska oldugunu anladim..birsuru dikisim vardi..kabiz olduysan birde onca dikisle ve basurla hapi yuttun demektir..ohff ne cekmistim.. diger dogumlarimda yirtik vardi iyilesme sureci daha iyiydi sukur.. ve tecrube oldugu icin bolca lifli gidalar ve balli su ictim sabahlari.. tuvalete kolay cikmak icin.. ve her dogumdan sonra asagiya bakinca farkli birsey gordum :) bu defada daha degismis sanki.. kotu demiyorum ama farklilasmis...toparlanmasida zmn alacak tabii.. sezeryanin tek iyi tarafi budur bence.. x bolgesinin oldugu gibi kalmasi...yoksa 6 hafta boyu araba bile kullanmak yasak resmiyette..sirf bu sebepten bile sezeryan istemiyodum ben.. bazi seylerde nasip kismet.. ilk dogumlar zor oluyo genelde zaten.. sonrakiler icin kanal acik oldugu icin daha cabuk doguyolar sanki.. normal olani budur ama istisnalar var tabii..buarada dogumdan sonraki 6. Gun dikislerimi aldirdim butun dogumlarimda.. nasil bi rahatlama oluyo anlatamam..

Konu sahibi arkadas.. muhtemelen 2. Dogumun daha kokay olur ama sen genede imkanin varsa sezeryan deneyebilirsin tabii..4 cm acilma oldugunda agri kesici veriyolar.. 6 cm acilman varsa vermenin anlami olmuyo cunku ilac etki etmeden dogum gerceklesiyor genelde..

Ben duymadım. :))) Dikerken uyuşturucu iğne yaptılar çünkü. Sonrasında da dikiş ağrım olmadı. Sadece oturup kalkarken hassasiyet oluyor ve dikkat ettim biraz o kadar. Asıl ben basuru dikiş ağrısı sandım. :)) Korkudan alta da bakamıyorum. Doğumdan bir hafta sonra doktordan öğrendim nur topu gibi basurum olduğunu. :D

al benden de o kdr öyle zor bir doğumdu ki çıkarken hıçkırıklara boguldum o günden sonra hayata küstüm eşimi de eskisi gibi sevemiyorum onlardaki o rahatlik bizdeki bu acılar hayata olan inancımı yitirdim.

siz zaten korkuyormussunuz cok, bir tanidigim cok korktugu icin dr u direk sezeryan yapmjsti.ikinamaz vs gibi. dogumdan once siz kendinizi dr unuz sizi hazirlamaliydi psikolojik olarak aslinda .
bende normal dogum yaptim , ikinci dogum ilkine gore saha kolay gecti. ikinci dogum erken ama dusunurseniz epidural yaparsiniz. int. cok olumlu hiyakeyelerde var. korkmayin, iyi bir dr. bulursunuz. yasadiginiz korku aci zaman la unutuluyor. sizde unutmaya caba gosterin yasandi ve gecti. 9 aylik bebeginize odaklanin

Ben duymadım. :))) Dikerken uyuşturucu iğne yaptılar çünkü. Sonrasında da dikiş ağrım olmadı. Sadece oturup kalkarken hassasiyet oluyor ve dikkat ettim biraz o kadar. Asıl ben basuru dikiş ağrısı sandım. :)) Korkudan alta da bakamıyorum. Doğumdan bir hafta sonra doktordan öğrendim nur topu gibi basurum olduğunu. :KK70:
kız aynen anneme dedim popumu dikmişler annem bir baktı bağırsaklar disarda sanki meğerse dikiş acısı değil basur acısıymış cektigim

Selam Arkadaslar,

öncelikle yazi hatam olursa özür diliyorum. Türkcem pek iyi degil.

9 aydir anneyim. ama dogumda yasadiklarimi bi türlü unutamiyorum. esim ikinci cocugumuz olsun diyor. ben kariyere baglayip istemedigimi söylüyorum.

hergün hergün cektigim aci düsünülür mü ki? oysa hani bebegine sarildiginda bütün acilar gidicekti? ben iki gün evde dogum sancisi cektim, her hastaneye gittigimde heyecandan sancim kesiliyordu. en sonunda evde kanamam oldu öyle aldilar beni dogum odasina. 3 saatde dogurdum ama artik agri kesici filan vermediler etki yapmaz diye. kafasi yolda kaldi, kramplar yüzünden artik ikinamadim ve ikinci ebe üzerime cikip karnima bastirdi oglum resmen icimden firladi. kaslarim cok sertmis bu yüzden her yerim yirtildi. 6 ay asiri agri cektim yeni yeni gecmeye basladi. ki alt kisimda o eski halimden eser yok. ben mu abartiyorum yoksa o ani böyle kötü hatirlamak dogal mi? birinin yeni dogurdugunu duydugumda dizlerimin bagi cözülüyor. gecicek dimi bu korku? siz nasil unuttunuz?

Ayyy çok korkunç bu yaşadıklarınız. Çok çok haklısınız.
Ama işime odaklanacam deyip geçiştirmeyin bence ne kadar canınızın acıdığını ve hala hatırladıkça çok kötü hissettiğinizi anlatın eşinize.
Daha çok yeni zaten önce bebişinizi büyütün.

kıyamam yaaa destek al istersen cok cekmişsin cidden.. ben de istemiyorum ikinciyi eşim istiyor.. söylediğinde sinirlerim zıplıyor ama bir iki sene gecsin unuturmuşuz diyorlar bakalım

Back
X