dogum ve ben

Selam Arkadaslar,

öncelikle yazi hatam olursa özür diliyorum. Türkcem pek iyi degil.

9 aydir anneyim. ama dogumda yasadiklarimi bi türlü unutamiyorum. esim ikinci cocugumuz olsun diyor. ben kariyere baglayip istemedigimi söylüyorum.

hergün hergün cektigim aci düsünülür mü ki? oysa hani bebegine sarildiginda bütün acilar gidicekti? ben iki gün evde dogum sancisi cektim, her hastaneye gittigimde heyecandan sancim kesiliyordu. en sonunda evde kanamam oldu öyle aldilar beni dogum odasina. 3 saatde dogurdum ama artik agri kesici filan vermediler etki yapmaz diye. kafasi yolda kaldi, kramplar yüzünden artik ikinamadim ve ikinci ebe üzerime cikip karnima bastirdi oglum resmen icimden firladi. kaslarim cok sertmis bu yüzden her yerim yirtildi. 6 ay asiri agri cektim yeni yeni gecmeye basladi. ki alt kisimda o eski halimden eser yok. ben mu abartiyorum yoksa o ani böyle kötü hatirlamak dogal mi? birinin yeni dogurdugunu duydugumda dizlerimin bagi cözülüyor. gecicek dimi bu korku? siz nasil unuttunuz?
Travma yaşamışsın, bunun için yardım almalısın . Bu zamana kadar geçmeliydi korkularin ..kabus gibi her an gözünün önünde olması normal değil ve şu durumda ikinci çocuk fikri hiç normal görünmüyor .. önce ruh sağlığın iyi olmalı .. bebek kararı ortak alınır fakat şuan sadece senin kararın önemli ve uzunca bir zaman düşünme lütfen. .

çok geçmiş olsun siz resmen travma yaşamışsınız. tekrar çocuk düşünseniz bile sezeryan yaparsınız illa normal doğum olma zorunda değil. ama bunu da istiyorsanız yapın ancak. eşinizin zorlaması ile değil, kenidiniz hazır hisseddrseniz

Selam Arkadaslar,

öncelikle yazi hatam olursa özür diliyorum. Türkcem pek iyi degil.

9 aydir anneyim. ama dogumda yasadiklarimi bi türlü unutamiyorum. esim ikinci cocugumuz olsun diyor. ben kariyere baglayip istemedigimi söylüyorum.

hergün hergün cektigim aci düsünülür mü ki? oysa hani bebegine sarildiginda bütün acilar gidicekti? ben iki gün evde dogum sancisi cektim, her hastaneye gittigimde heyecandan sancim kesiliyordu. en sonunda evde kanamam oldu öyle aldilar beni dogum odasina. 3 saatde dogurdum ama artik agri kesici filan vermediler etki yapmaz diye. kafasi yolda kaldi, kramplar yüzünden artik ikinamadim ve ikinci ebe üzerime cikip karnima bastirdi oglum resmen icimden firladi. kaslarim cok sertmis bu yüzden her yerim yirtildi. 6 ay asiri agri cektim yeni yeni gecmeye basladi. ki alt kisimda o eski halimden eser yok. ben mu abartiyorum yoksa o ani böyle kötü hatirlamak dogal mi? birinin yeni dogurdugunu duydugumda dizlerimin bagi cözülüyor. gecicek dimi bu korku? siz nasil unuttunuz?
9 ay önce doğum yapmışsınız ne 2. çocuğu Allah aşkına, daha birincisini büyütüp ayaklandıramamışsınız. İlki kız oldu da erkek çocuk sevdası mı var eşiniz ya da ailesinde?

Ben de unutamıyorum doğumumu. Eşim yurtdışında ailem uzakta. Kayınvalide ve kayinpederle gittim doğuma. Kadına hakkını helal et dedim ağzını yüzünü bir değişik sekle soktu. Olur mu dedi olmaz mı bilmiyorum. O kadar yalnız kaldım ki. O kadar buruk doğum yaptım ki

9 ay önce doğum yapmışsınız ne 2. çocuğu Allah aşkına, daha birincisini büyütüp ayaklandıramamışsınız. İlki kız oldu da erkek çocuk sevdası mı var eşiniz ya da ailesinde?

hayir okusaniz? oglum var esim sadece evlatina asiri düskün bi tane daha olsa beraber kardes kardes büyüsünler diyo. belkide bi tatli kizimiz olur diyo. 1. zaten planlamiyorum. 2. esim kararima saygi duyuyor. 3. zorlanmiyorum bi tarafdan calisip evimi hergün temizler yemegini yapip köpegime bile bakarim. 4. cocuk degil konu her gün cigliklarimi tekrar tekrar duymam.

hayir okusaniz? oglum var esim sadece evlatina asiri düskün bi tane daha olsa beraber kardes kardes büyüsünler diyo. belkide bi tatli kizimiz olur diyo. 1. zaten planlamiyorum. 2. esim kararima saygi duyuyor. 3. zorlanmiyorum bi tarafdan calisip evimi hergün temizler yemegini yapip köpegime bile bakarim. 4. cocuk degil konu her gün cigliklarimi tekrar tekrar duymam.
psikoloji tedaviisne basla rapor falan alrsan belki sezreyan yaparlar ikincide yoksa valla hiç bisey ise yaramaz yine noirmal dogrutuurlar yaptiiginda

Benim hamileligimde çok ağır geçti
Doğumumda
38 cm kistim vardı sağ yumurtam komple Alindi
Sezeryanla kızımı çıkardıktan hemen sonrasında 1 saat süren ameliyatım devam etti
Doğum dışında ekstra ameliyat yani 38 cm alınan koca bir boşluk onun yerine oturması tam iyilesmem 1 sene sürdü

Ben canimla uğraşırken kızım hem reflü hem kolik hem göbek fıtığı hepsi aynı anda

Birdaha asla demiştim ama düşünüyorum ikinciyi bakalım...

Sezeryan alternatifinde var normal doğurmak zorunda değilsin

6 ay ağrı mı? Abartıyor olabilirsiniz bence daha çok psikolojiktir o..

Ben de normal doğum yaptım. Ebe benim de karnıma bastırdı. Bu çok sık başvurulan bir yöntemdir. Bazen mecburidir. Yırtılma çok oldu. O kadar çoktu ki normal doğurduğum halde uyutularak dikim işini yaptılar. Çünkü uzun sürdü.. 2 hafta otururken zorlandım. Ama unuttum bile.. İkinciyi yapmazsam da doğum yüzünden değil tabi..
Allah insana kötü şeyleri unutturan duygular bahşetmiş. Yoksa 2.3.4.5... doğumlar olur muydu?

Bu şekilde yaşanır mı? Bence psikolojik tedavi görmeniz lazım. Travma olarak kalmış.
Siz keşke etkileneceğinizi bilip ona göre genel anesteziyle sezaryen isteseydiniz. Bazı kadınlar spinal bile istemez mesela ben çok heycanlanırım diyorlar..

Daha bebeğiniz 9 aylıkmış. Eşinizin acelesi neymiş?

Ya bıde nasıl bakarsan oyle bılıyor musun

Bnm bır arkadasım var oyle hayatdolu ki
Dogum nasıl dedım
Ben olsam dusunmek ıstemıyrm neler yasadım bırbılsen dıye anlatırım
O şöyle dıyor, dogumda yan geldı oglum, patlarak cıktı dısarı, 40 tane dıkısım var, dr yenıden yaptı, eskısınden guzel oldu sorma dıyor :KK70: modu boyle

:KK70:
Valla estetik dikiş oldu mu eskisinden de 0km. oluyor.. :KK70:

Doğumumda
Sezeryanla kızımı çıkardıktan hemen sonrasında 1 saat süren ameliyatım devam etti
Doğum dışında ekstra ameliyat yani 38 cm alınan koca bir boşluk onun yerine oturması tam iyilesmem 1 sene sürdü

Ben canimla uğraşırken kızım hem reflü hem kolik hem göbek fıtığı hepsi aynı anda

Gecmıs olsun okuması bıle zordu
Sen yasamıssın
Allah beterınden saklasın
Hayatta hep daha zoru var

Doğumumda

Off benim o alttaki dikişlerimin bile ilk başta acısından sonra iyileşirkenki kaşıntısından (sanki mantar olmuşum da kaşımam lazımmış gibi) otururken ve yatarken aşırı rahatsız oluyordum. Senin çektiklerini düşünemiyorum bile...

Benimde ilk doğumum korkunçtu. Bebek 4 kilo üstü olduğu için normal doğumda zorlandım. Hemşire bastırmak zorunda kaldı. Çok dikişim oldu. İki aya yakın kanamam oldu. 3 ay zor oturdum. 6 ay boyunca yürürken bile zorlandım. Yatağa yatmak için bile bacağımı ayıramadığım için yer yatağı yapıp beşiğin yanında yattım 2 ay vs vs... Birde doğumdan sonra yalnızdım kimseyi istemedim yanımda. Amaaaaa 4 sene sonra ikinciyi doğurdum şimdi 11 aylık. O acıların hepsi silinmişti zihnimden. Doğumdan sonra doktoruma asla asla bi daha Doğum yapmıycam demiştim. Sancı çekerken salgılanan bir hormonun bu acıları unutturduğunu uzun uzun anlatmıştı. İkinci doğumum rahat oldu. Yoğun 2 saat sancıyla 5 dk da doğurdum

Şuan çok yeni bence, hemen unutulacak bir an değil normal doğum anı, Kayınvalidem doğum kadının ölümü demişti, gerçekten o an ölüp yeniden dirildim sanki, ilk doğum olduğu için tecrübesizlik de var, ne yaşayacağımızı bilmediğimiz için ben mesela hep pozitif gittim normal doğumdu zaten ama bağırarak doğuran bir kadını görünce korkudan resmen sancılarım şiddetlendi elim ayağım boşalmaya başladı, normal doğum yaptım ama çok ıkınsam da çocuk sıkıştığı için karnıma bastırdı hemşireler ve o an çok şiddetliydi yani sancının son anları ve o anı hiç unutamadım, zaten bir an gitmişim oksijen maskesi takmışlardı geri uyandım; doğum oldu dikişlerden dolayı zaten 10 gün otururken zorlanıyorsunuz, bir de emzirirken göğüste yaralar olabiliyor. Yani doğum gerçekten kadınlar için hem çok güzel bir duygu, hem de çok zorlu bir süreç şuan oğlum 3 yaşında o acılardan dolayı belki de bir süre kendime gelemedim, başka problemler de oldu 2 kez ev değiştirdik vs. Ben oğlum okula başlayınca düşünüyordum ikinci çocuğu ama sürpriz olarak hamile kaldım, doğuma daha var ama inanın hamilelik bebek bakımı vs den çok doğumu düşünüp dua ediyorum. Bütün hamilelere ve doğum yapanlara da Allah kolaylıklar versin, hiç kolay bir süreç değil ama geçiyor inanın ben şuan zor olacağını bilsem de o acıları unuttum, vücutta zamanla toparlanacaktır 2 sene sonunda emzirme de bitince sporla daha çok toparlanıyor yeterki kendinizi sevin, düzeleceğine inanın. Bir de ilk doğumu kolay geçen çok az insan var, normal doğum ilkinde genellikle zor oluyormuş ilk kez açıldığı için ordaki kas ve kemikler, ikinci de bu kadar zor olmaz inşallah bir de 2 yaşını geçsin öyle konuşuruz deyin çocuk meselesini. Çocuk için de zor oluyor az yaş farkı olunca anne için de, planlı yapılacaksa bence 2 yaşından sonra hamile kalmak daha iyi aralarında 3 yaş veya fazla olmuş olur.

Bulunduğunuz yerde istek üzerine sezeryan yapılıyor mu? Türkiye de özel hastanelerde isteğe göre doğum şekli belirleniyor büyük ölçüde sanki bu fobinizin üstesinden sezeryan ile ancak gelebilirsiniz gibi görünüyor.. Ayrıca sezeryan yapılmamış olmanıza rağmen 6 ay neden ağrı olduğunu anlamadım, psikolojik yardım da almalısınız bence..

Bulunduğunuz yerde istek üzerine sezeryan yapılıyor mu? Türkiye de özel hastanelerde isteğe göre doğum şekli belirleniyor büyük ölçüde sanki bu fobinizin üstesinden sezeryan ile ancak gelebilirsiniz gibi görünüyor.. Ayrıca sezeryan yapılmamış olmanıza rağmen 6 ay neden ağrı olduğunu anlamadım, psikolojik yardım da almalısınız bence..

hayir burda yok öyle. saglikliysan catir catir dogurcaksin :)... bende piskolojik diye düsünüyorum ama kanamam bile iki ay sürdü... misal araba süremiyordum anüs (böyle deniliyor sanirim) zongluyordu resmen. tuvaletimi yaparken agliyordum. yirtik vardi o kisimda komple dogumdan dolayi

hayir burda yok öyle. saglikliysan catir catir dogurcaksin :)... bende piskolojik diye düsünüyorum ama kanamam bile iki ay sürdü... misal araba süremiyordum anüs (böyle deniliyor sanirim) zongluyordu resmen. tuvaletimi yaparken agliyordum. yirtik vardi o kisimda komple dogumdan dolayi

Ama insanın yalnızca fiziksel sağlığı sağlıklı olduğunu göstermez ki diyelim ki panik atağı olan bir hasta yada evham yapan bir hastayı nasıl normal doğum yaptıracaksın, güçlü bir psikoloji isteyen bir şey normal doğum.Doktorların bütün olarak değerlendirmesi lazım bence. Ama ben de normal doğum yaptım tabi ki sağlıklı olan o doğal olan o, ancak makat gelişi, çatı darlığı, rahim ağzının açılmaması, suni sancı ile bile sancı gelmemesi, suyun azalması, bebeğin strese girmesi vb bir sürü komplikasyon gelişebilir ve anne adayının aşırı fobi derecesinde korkusu olabilir bence bu durumda normal doğuma zorlamamak gerek... Çünkü siz de sağlıklı olan doğum şeklini yapmışsınız ama sağlığınızdan olmuşsunuz resmen. Geçmiş olsun. Kesinlikle psikolojik yardım alın keşke daha önce başlasaydınız. Zaten lohusalık depresyonu oluyor rahat doğum yapanlarda bile sizinki üstüne travmatik olmuş.

Ama insanın yalnızca fiziksel sağlığı sağlıklı olduğunu göstermez ki diyelim ki panik atağı olan bir hasta yada evham yapan bir hastayı nasıl normal doğum yaptıracaksın, güçlü bir psikoloji isteyen bir şey normal doğum.Doktorların bütün olarak değerlendirmesi lazım bence. Ama ben de normal doğum yaptım tabi ki sağlıklı olan o doğal olan o, ancak makat gelişi, çatı darlığı, rahim ağzının açılmaması, suni sancı ile bile sancı gelmemesi, suyun azalması, bebeğin strese girmesi vb bir sürü komplikasyon gelişebilir ve anne adayının aşırı fobi derecesinde korkusu olabilir bence bu durumda normal doğuma zorlamamak gerek... Çünkü siz de sağlıklı olan doğum şeklini yapmışsınız ama sağlığınızdan olmuşsunuz resmen. Geçmiş olsun. Kesinlikle psikolojik yardım alın keşke daha önce başlasaydınız. Zaten lohusalık depresyonu oluyor rahat doğum yapanlarda bile sizinki üstüne travmatik olmuş.

ben asiri positivdim. esimle iddia ya bile girmistim dans ederek dogum odasina gircem diye pcjgpcozcozxz sürüne sürüne girmek nasip oldu. ondan salak gibi alternatif hic düsünmedim. o anda cocuk hemen cikabilir diye hic bisi yapmadilar. ikincidede sey diyorum: alti mahfettim karnimida mahfetmek istemiyorum. yok ya bana bi tane yetiyo. ben yapmam bi daha. :). bide 30 kilo alip verdim. herkez sumocu diyordu.

ben asiri positivdim. esimle iddia ya bile girmistim dans ederek dogum odasina gircem diye pcjgpcozcozxz sürüne sürüne girmek nasip oldu. ondan salak gibi alternatif hic düsünmedim. o anda cocuk hemen cikabilir diye hic bisi yapmadilar. ikincidede sey diyorum: alti mahfettim karnimida mahfetmek istemiyorum. yok ya bana bi tane yetiyo. ben yapmam bi daha. :). bide 30 kilo alip verdim. herkez sumocu diyordu.
Aslında bu tamamen nasip demek ki. Çünkü bir arkadaşım da sezeryan olmuştu ama bir ay boyunca dikişleri iltihaplandı iyileşmedi. Sürekli enfeksiyon kaptı hastanede yattı felan.. Cildi çok hassasmış kaldıramadı dikişi. İkinciye baya araştırıp normal doğum yaptı. Gayette memnun halinden. Allah'ım doğumunda hayırlısını versin. Gerçekten zor. İnsanlar neler yaşıyor.

Aslında bu tamamen nasip demek ki. Çünkü bir arkadaşım da sezeryan olmuştu ama bir ay boyunca dikişleri iltihaplandı iyileşmedi. Sürekli enfeksiyon kaptı hastanede yattı felan.. Cildi çok hassasmış kaldıramadı dikişi. İkinciye baya araştırıp normal doğum yaptı. Gayette memnun halinden. Allah'ım doğumunda hayırlısını versin. Gerçekten zor. İnsanlar neler yaşıyor.
Kesinlikle her doğum ayrı bir macera bence, her şeyin hayırlısı kesinlikle :dua:

Birde biz filmlerde gordugumuz icin hep bagirarak dogum yapiliyo sanmistim :) hahaha

Ilk dogumumdan once dogum kursuna gitmistim nefes alis verisi vs. Cok faydasini gordum sukurki hicte bagirmadim cunku enerji israfi oldugunu biliyosun ve hoc birsey kazandirmiyor sana biliyosun..

Back
X