Doğum ve kaynana

Tiryandafila

Çok ŞÜKÜR.
Pro Üye
6 Aralık 2009
6.217
2.918
723
Allah izin verirse belki bugün belki 1 hafta içinde ya da canı ne zaman isterse bebeğimiz dünyaya gelecek inş.
Annem 1 haftadır yanımda bekliyoruz.
Kayınvalidemle 2.5 aydır konuşmuyorum, hem kendi sağlığım için, hem de bebeğimin sağlığı için, hamileliğim boyunca bayağı sıkıntı yaşadım,
öncesinde de sıkıntılar vardı ama hamileliğin verdiği hassaslıkla iyice kaldıramaz oldum ve görüşmedim 2.5 aydır.
Annem geldi ya, her zaman yaptığı gibi eşime söylemiş oda gelmek istiyormuş.
Bense özellikle bu son zamanlar çok stresliyim ve en son görmek istediğim insan eşimin annesi.
Benim annemin şuan yanımda olması kadar doğal birşey var mı, illa kayınvalidenin de yanımda olması mı gerekiyor, hem de aramız bozukken.
Hamileliğim boyunca yaşadıklarım yetmiyormuş gibi doğuma da bu insanın stresiyle gitmek zorundamıyım diye düşünüyorum.
Eşim illa gelsin diye baskı yapmıyor ama ne kadar stresli olduğumun farkında, bana bu konuyu açması bile beni deli etmeye yetti.
Çünkü en başından beri bu curcunayı istemediğimi, doğumda gelmelerini söylemiştim.
Herkes ne zaman doğuracağım diye gözümün içine bakıyor, beklemek zaten yeterince stresli, bir de kayınvalidemin çenesiyle bu son zamanı geçirmek
benim için en büyük eziyet olsa gerek.
Ben eşime gelmesini istemiyorum demekten utanıyorum artık ama ne eşim ne de annesi utanmıyorlar.
Bugün doğursam eşimle de aram bozuk bozuk doğuma gideceğim ve artık bayağı zoruma gidiyor.
Çok mu şey istiyorum acaba eşimden de ,annesinden de?

Bence eşine de kızma o da belki iyi niyetiyle söylemiştir, hani benim annem de ilgilenmek istiyo gibisinden.

En azından gelsin diye ısrar etmiyo bu bile ince bi düşünce, erkeklerden fazla da incelik beklememek lazım, sen sinirlenme, bebiş de üzülmesin

Eşiniz de annesiyle sizin aranızda kalıyor belli ki,laf anlayacak biri olsa zaten anneniz varken ve bir süredir görüşmediğiniz halde gelmekte ısrarcı olmazdı.Demek ki eşiniz ona laf anlatamıyor ve sizin anlayışlı olmanızı bekliyor ama siz de haklısınız onun stresiyle doğuma girmeyi istememek konusunda:97:

Esinize de hak veriyorum netice de annesi gelme diyemez.
Ama sizi olumsuz etkileyecegini de düsünmesi lazım direkt gelme denmez tabi tatlı bir dille kırıcı olmadan sizin annenizin geldigini gerek olmadıgını söyleyebiilir.

sen bilirsin canım ama inan gelmese daha iyi bende senin gibiydim kabul ettim bide babam rahatsızdı annem gelemedi. kaynanam ve görümcem canımı çıkardı en güzel günlerimi mahfettiler. evimi soyup soğana çevirdiler herşeyime karıştılar. kızım onların yüzünden hasta oldu. benim sütüm azaldı nerler neler sakın diyorum başkada b,işey demiyorum

Kayınvalideler hem gelinlerinin dibinden ayrılamıyor hemde eziyet çektirmekten vazgeçmiyorlar..
neden batıyo kaynanaların her dediği sanırım iyi bişey de söyleseler bize batıyor haksız mıyım???
hele de bi kere zıtlaşınca hiç eskisi gibi olmuyor ama atsanatılmıyor satsan satılmıyorlar.
En iyisi az görüşmek , gelirse de günü birlik gelsin gitsin .. onların gelişleri de gidişleri de maşallah fırtına etkisi yaratıyor
1 kaynana = 1dk içinde ortalıgı karıştırmaya yeter :90:
Eşine dua et en azından seni kırmıyor seni anlıyor çok sanslısın benim eşimde anlayışlıdır. kayınvaliden gelip de ne yapıcak sanki karışmaktan başka amaaaan bunların başka işi gücü yok bizle uğraşıyolar .......

Teşekkür ederim yorumlar için.
Eğer gelirse günü birlik gelmeyecek, ben doğurana kadar başımda bekleyecek ve bir de doğum sonrası var tabi.
Eşim her ne kadar anlayışlı olsa da oda sonuçta benden olumlu bir yanıt beklediği için olayı bana yansıtıyor, cevap hoşuna gitmiyor sonuçta,
nereye kadar böyle gidecek diye soruyor, bana göreyse şuan en son düşüneceğim kişi kayınvalidem, düşünmem gereken çok başka şeyler var şuan.
Kayınvalidem benim ona bayılmadığımı biliyor onun böyle bir teklif yapması bile bana tuhaf geliyor.
Ben hamile olduğumu öğrendiğim ilk günden beri bu insanlarla uğraşıyorum, sayelerinde öyle bir hamilelik geçirdim ki,
o kadar rahatsızlandım ki 4 ay yataktan başımı kaldıramadım, karnımda ki çocuktan vazgeçtim.
Şimdi gel de doğumumu da mahvet diyecek halim yok ki.
Ayrıca yanımda annem var, benim onun yardımına ihtiyacım yok ki şükür, bu arada görümcem de 8 aylık hamile,
oturup kendi kızıyla ilgilense daha güzel olacak.
Bana yararından çok zararı dokunacağı kesin.
Ben kararımı zaten verdim, kesinlikle gelmesini istemiyorum, ne zaman geldiyse her geldiğinde ortalığı mahvetti gitti.
Her defasında aynı şeyleri yaşamak ve eşimin sanki hiç birşey olmamış gibi aynı mevzuyu karşıma çıkarması sinir ediyor beni.

maalesef gelmesini engelleyemezsin ama doğuma kadar annemle kalayım hastaneye yatınca ararsın gelsin kapımın önünde kalabalık olmasın evimde görsün herkes beni kimse hastanelerde perişan olmasın falan diyebilirsin, maalesef eşimizin hatrına onları idare etmek zorundayız, hiç gelmemesini ummak hayalperestlik olur.

Cnmm ya ??????? Kim olursa olsun son zamanda stres olmaman lazımmm senin , seni çok iyi anlıyorummm.allah yardımcın olsunn. şuan merkezde bebişin olması lazımm saki bir ev dinlenmen ve bebişinle konuşup uzanırken eksikliklerin varmı yada neler yapabilirsin gibisindennn.yanlış anlama da gelecek ne olacak anlamıyorumm.of of of. Kolay gelsinn

insan doğurmak istemiyor resmen ya bu meşgaleden istenmıyrsun işte canınada etmissin 9 ay boyunca ne işin var ne yüzün var daha oğlunu dolduruyorsun
off bebeğım yok henüz ama aynı şeyleri yaşıyacağıma eminim
ama kozlar sende bebeğin olacak inş. sağlıkla eşin yanında ve mutlu olacak annesinin olmayışı içine batsada sallama derim iyi olsaydıda doğum çıkışı gülerek karşılasaydı seni

çocuğunu sağlıcakla ve kolaycacık alırsın inşaAllah kucağına öncelikle :)
bende hamileyim ve bu doğumda kim kalacak, aman doğumdan sonra gelene gidene hizmet edecek biri lazım lafları şimdiden içimi şişirdi. hamileliğin stresi yetmiyomuş gibi bi de bunlarla uğraşıyosun. çok kolay gelsin sana..

kalmasina izin verme ama gelsin görsün gitsin geri evine.eger kalmasina izin verirsen pisman olursun. tamam dogumdan sonra gelsin görsün ama kalmasin de esine.

Kaynana arsız türündense ne yapar eder gelir sanmaki seni düşünecek en önemli onun egosu senin rahatlığın değil

Açıkçası ben doğumdan sonra gelmesini bile istemezdim ama zaten hiç gelmesin demedim.
Benim derdim , benim ne zaman doğuracağım belli değil, daha günler var belki de,
bu günleri kayınvalidemle geçirmek istemiyorum.
Doğumda tabi ki gelecek, ben içten içe istemesem de gelip torununu görecekler.
Doğumda gelince de 2 gün kalıp gitmeyecekler ayrıca zaten günlerce kalacaklar eminim.
Doğum öncesine ne gerek var, benim derdim bu.
Bir de doğum oluyor diye arasak, saat başı otobüs var, ben doğurmadan yetişir doğuma.

insan ne yaşadığını kendi bilir sende uzun zamandır görüşmediğine göre bir şeyler oldu ki bu kararı aldın insanların düşüncesizliklerini
anlayamıyorum hamileyken destek olmayıp doğumu dört gözle beklemek garip ,tabi torunları görecekler ama insanlar sonuçları düşünerek hareket etseler
bu raddeye getirmeseler sorun yok sadece işleri zorlaştırmışlar şu an kafanı buna takma derim sadece doğuma odaklan annende destek yanında
gerisi boş sağlıkla çocuğunu dünyaya getirmeye bak .

Canım bende hamileyim senin psikolojini çok iyi anlıyorum. Aramızda ne mesafeler var ama ben seni şuan kocandan iyi anlıyorum,tabiki sen de beni anlarsın.Ama maalesef ki kocalarımız bizim bu dönemimizde pek yanımızda olamıyolar. Kocanı kırmadan konuş ''doğumda gelsinler ben şu an gelmesini istemiyorum bu konu burda kapansın'' de.Lohusalıkta zor doğumdan sonrada sabırlı olmaya çalış. Gelip geçici diye düşün bebeğine endexle kendini. Yaşlı insanlar onlar ama boş ver sabırlı ol. Büyüklük sende kalsın.

eşin ısrar ediyorsa annenin burda olduğunu daha fazla kimsenin yorulmasına gerek olmadığını ve psikolojik olarak kalabalığıda çekemediğini söyleyebilirsin şimdi kayınvaliden duyduysa annenin orda olduğunu geliceği yoksada inadına gelir baktın geliyor annen senin başında otursun sen yat annen bebekle ilgilensin ev işlerini yemeği yapmasını kayınvelidenden ondan rica et hatta hiç surat asma tatlı tatlı tabiri cabizse iş buyur :)) madem yardımcı olmak istiyor kırma sende kaynananı ben bir buçuk senelik evliyim bir kere misafirim gelicekti yardıma geleyim dedi hiç bişey yapamıcam sandı tmm dedim bende geldi yemekleri o yaptı sanırım zor geldi bir buçuk senede evimiz iki sok mesafede beş kere gelmemiştir

görümcen de hamileymiş "benim annem yanımda kızınızın da size ihityacı vardır onunla kalmanız daha uygun olur" gibi ılımlı bir yaklaşımda bulunsan anlar mı acaba?
arada eşin var onu kırmamak adına belki işe yarar..

benimkide kocasıyla beraber doğuma 2 ay kalana kadar bende 2 ay kaldılar ,giderken bayram diye diğer oğluna gittiler bana dediği'' annen gelecekmi,yoksa hastane köşlerinde tek başına kalma''bu lafın üstüne gittiği yerde yüz bulamayınca kaçarcasına gelemye çalıştılar,inat ettim istemedim gelemez dedim,aptal gibi eşimle kavga ettim ,şimdi salaklığıma yanıyorum,annem gelmişti günde 10 kez arıyodu kadın gelelimmi diye,tlfona cvp vermiyordum bu sefer eşimi arıyordu tlfonu açmıyor diye,beni resmen deli etti psikopatlığıyla.Şimdi kendime gıcık oluyorum aç tlfonu gelmeyin çok stresliyim kimseyi istemiyorum desene,bundan daha doğal ne var,şimdiki aklım olsa bunu yapardım,nazikçe reddet,hoş benimkiler arsız yine kocamı ararlardı,ama ona da sakince izah edebilirdim yani,sonra çocuk doğdu 1 geceliğine kalıp gittiler,bu seferde ordan arıyor niye gelmiyorsunuz?el kadar çocukla kışın günü yola çıkacaktım,gitmedim ama yaşattığı huzursuzluk yetti,en son canıma tak etmiş o hışımla tlfonu kaptığım gibi kadına saydırmışım da öyle yakamı kurtardım.tam 1.5 yıl zıkkım etti hayatımı.

artık burdan sen bişeyler çıkarır doğru kararı verirsin ama sakın ebnim gibi bebeğini üzme anın tadını çıkar,giden zaman geri gelmiyor.

sende haklısın tabi sevmediğin biriyle günlerce aynı evde kalmak istemezsin ama eşininde bunu açık açık annesine söylemesi hiç kolay değil bunu da kabul et canım.bu yüzden eşini de kendini de üzme.eşin annesini arayıp şimdilik gelmene gerek yok doğumda gel anne desin belki kaynanan anlayış gösterir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…