- Konu Sahibi Tiryandafila
-
Allah izin verirse belki bugün belki 1 hafta içinde ya da canı ne zaman isterse bebeğimiz dünyaya gelecek inş.
Annem 1 haftadır yanımda bekliyoruz.
Kayınvalidemle 2.5 aydır konuşmuyorum, hem kendi sağlığım için, hem de bebeğimin sağlığı için, hamileliğim boyunca bayağı sıkıntı yaşadım,
öncesinde de sıkıntılar vardı ama hamileliğin verdiği hassaslıkla iyice kaldıramaz oldum ve görüşmedim 2.5 aydır.
Annem geldi ya, her zaman yaptığı gibi eşime söylemiş oda gelmek istiyormuş.
Bense özellikle bu son zamanlar çok stresliyim ve en son görmek istediğim insan eşimin annesi.
Benim annemin şuan yanımda olması kadar doğal birşey var mı, illa kayınvalidenin de yanımda olması mı gerekiyor, hem de aramız bozukken.
Hamileliğim boyunca yaşadıklarım yetmiyormuş gibi doğuma da bu insanın stresiyle gitmek zorundamıyım diye düşünüyorum.
Eşim illa gelsin diye baskı yapmıyor ama ne kadar stresli olduğumun farkında, bana bu konuyu açması bile beni deli etmeye yetti.
Çünkü en başından beri bu curcunayı istemediğimi, doğumda gelmelerini söylemiştim.
Herkes ne zaman doğuracağım diye gözümün içine bakıyor, beklemek zaten yeterince stresli, bir de kayınvalidemin çenesiyle bu son zamanı geçirmek
benim için en büyük eziyet olsa gerek.
Ben eşime gelmesini istemiyorum demekten utanıyorum artık ama ne eşim ne de annesi utanmıyorlar.
Bugün doğursam eşimle de aram bozuk bozuk doğuma gideceğim ve artık bayağı zoruma gidiyor.
Çok mu şey istiyorum acaba eşimden de ,annesinden de?
Slm arkadasım oncelıkle bebegını hayırlısıyla kucagına alırsın ıns galıba ılk bebegın sakıncası yoksa yasınız kackı acaba ınsan belırlı bır yasta cok daha saf olabılıyo benım gıbı ben 18 yasında evlendım ve ılk kızımı 20 yasında kucagıma aldım ama o sıralar kaynana fırtınası esıyodu esım anasınıın azına bakıyodu oda 23 yasındaydı sancılandıgım gıbı geldı benım rahım catım darken sırf para gıtmesın dıye normal dogum yaptırdılar halbukı cok tehlıkleydı ve kızmın boynunda odem olustu sezeryan olmadıgı ıcın ve bana geldı 15 gun kaldı daha 15 gunluk lohusayken aldı kendı evıne goturdu 40 gunlukken zor geldım evıme hemde oyle bır haldekı nefes alamıayodum oksurmekten aralık ayında dogum yaptım cokta guzel bakıldıgım ıcın ıdara yolu enfeksıyonu olmusum dırek eve deyıl ogece acıle gııtım ben 20 ıneyle ne oldu bıloyumusunuz onun oglunuda bacagı arıyo dıye aldı evıne goturdu bebegım tam 3 aylıktı ben evme geldıgımde dusunun yane ama ne oldu ben sabrettım gercı korkudan 10 sene bır daha bebek yapmadım ha bu sefer ama burnundan cıkardım ne hamılelıgıme ne bebegıme ne dogumua karısabıldı kudurdukı sormayın ama benım yas 30 oldu tabı ınan ılk dogumun korkusundan acısndan bunu dırek sezeryan yaptım hos bu kızımda masallah 4 5 kılo dogdu ama ben ben gectım 13 senelık bır evlılık yas 31 ve ben tansıyon ve seker ılletıyle urasıyom allah herkese sabır versın bu kaynanalarla benmkı daha cokta genc su an 52 yasında allah hpımıze bol sabır versınn
kızlar merak ediyorum aramızda hiç kaynana yok mu birde onun bakış açısından durum degerlendirmesi dinlemek güzel olurdu
kızımın doğumundan önce, doğum esnasında hastanede, sonrasında evde kayınvalidem yanımdaydı. benimle ve kızımla hep o ilgilendi. loğusalığım biraz sorunlu geçti. menenjit riskiyle karşılaştım, inanın sabahlara kadar başımı bekledi. kızım gazlıydı ve beni uyandırmasın diye sabahlara kadar kucağında dolandırır dururdu. ben onun yanında çok rahat ettim. tabi ki bu ilişkilere bağlı. hatta kızım 1 haftalıkken annem geldi, kayınvalidem nasılsa yalnız değilsiniz, ben kalabalık etmeyim ama ihtiyaç duyduğun anda mutlaka söyle kızım diyerek evine gitti. ben de ertesi günü aramıştım:) çünkü annem hem yabancılık çekiyordu, hem onun kadar pratik ve sağlıklı değildi.
kendi annem 4 gün kaldı, baktım o da geriliyor anneme kibarca benim rahatımın yerinde olduğunu, isterse gidebileceğini söyledim. kayınvalidem asla karışmadı.
demek istediğim canım, kimin yanında rahat ve huzurluysan onunla kal. bu annen olur, kayınvaliden olur, ya da bir başka yakının, ya da arkadaşın. burda önemli, olan kimin kaldığı değil, anne adayının ya da taze annenin kimin yanında rahat ettiğidir. ben tercihimi kayınvalidemden yana kullandım. ne annnem buna kırılıp gücendi, ne kayınvalidem aa bak annesini istemiyor beni istiyor deyip böbürlendi. hatta kısa bir süre sonra eltim doğum yaptı, ona da yardım edebileceğini söyledi ama o kardeşim gelecek dedi kayınvalidem de gün içinde bir ya da iki kez kısa sürelerle yanına gitti. biraz oturup kalktı. sadece misafirlerine evinde hazırladığı ikramları götürdü, kayınpederim de market ve ayak işlerine yardımcı oldu.
benim kayınvalidem, burdakileri okuyunca bir istisna. seninki eğer anlayışsızsa, oğlumun evi bana yakışır diyen biriyse yapabileceğin nazikçe onu reddetmek. eşinle de asla bu konuda tartışmamak. iki kişiye gerek yok hayatım. eğer annem yorulursa zaten ona söyleriz, ele söyleyecek halimiz yok dersin. eşininn de gururunu okşamak gerek. baktın k.validen ısrarla geliyor. o zaman evdeki işleri bir şekilde paylaştırırsın ikisine. aman canım bunun için sakın stres olma, sütün azalır. doğumdan hemen önce yaşanan gerginlikler de doğumu zorlaştırır. inşallah gönlüne göre, sorunsuz geçirirsin bu dönemi. bebeğini hayırla kucağına al inşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?