Doğum yaklaştıkça psikolojisi bozulanlar var mı ? yoksa yalnız mıyım??

ZeynpEylul

Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2013
36
0
16
Çankırı
Arkadaşlar Allah nasip ederse 7 şubata sezeryan tarihi verdi doktorum..sona doğru geldikçe garip duygular hissediyorum.. yani sürekli olumsuz şeyler geliyo aklıma. sanki hiçbirşey yolunda gitmeyecek, aksilik olacak gibi falan ne biliyim.. çok dua ediyorum herkese her an..İnşallah hayırlısıyla, sağlıkla kucağımıza alırız bebeklerimizi..

canım arkadaşım ben daha iki aylık hamileyken bozuldu psikolojim doğumu düşünmekten korkularım tavan yaptı bende bana akıl verecek birini arıyorum gurbet ellerde

canım arkadaşım ben daha iki aylık hamileyken bozuldu psikolojim doğumu düşünmekten korkularım tavan yaptı bende bana akıl verecek birini arıyorum gurbet ellerde

başlardaki korkular daha farklı bi kaç hafta sonra azalır korkuların emin ol ama sonlara doğru tekrar başlıyor :) inşallah sen yaşamazsın bu tür duygular rahatlıkla atlatırsın. burada yaz sıkıntılarını gerçekten bazen tanımadığın kişiler o kadar güzel moral veriyolar ki çok rahatlıyosun..herkes elinden geldiğince bişeyler söylemeye çalışıyor yalnız değilsin :)

aynen canım benimde ikinci bebeğim ilkinde anlamadık bide 1 ay erken doğdu apar topar yattık sezeryana ama bunda psikolojim bozuk uyuyamıyorum korkuyorum biisürü saçma sapan düşünce bende 5 şubatta yapıcam bi aksilik olmazsa doğumu hakkımızda hayırlısı olsun allah sağlıcakla almayı nasip etsin inşalah

bende 37 haftalık hamileyim daha başlamadı sanırım. umarımda başlamaz.. ben ne kadar konu üzerine kafa yorarsam yoriim sonunda olacağına varır düşüncesiyle kendimi sakin tutabiliyorum, sonuçta allahın dediği olur ve o da bizim için en hayırlısını vericektir düşüncesindeyim. aklıma kötü şeyler getirmemeye özen gösterip ,burda yazılan olumsuz yazıları okumamaya gayret ediorm. umarım yaptığım düşünme tarzı beni sakinleştiriyordur .zaman ilerledikçe paniye kapılmam umarım .herkesin hakkında hayırlısı olsun, sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alalım . inşallah... :))

Hayırlı olsun.
Allah hepinize sağlıkla,kolay doğumla rahat rahat meleklerinizi kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
Bende ikinciyi yakın zamanda kuçağıma aldım Allah çok şükür.Zaman zaman gereksiz endişelere kapılıyor insan,elimizde değil fakat kendinizi ferah tutun,bol bol dua edin.
Allah meleklerinizi ve sizleri korusun.

ben varımm :)doğum korkusu kayınvalidemin sürekli kilomla karnımla ilgili yorumları sürekli zeynep kamil devlet hastanesini övmesi doğurmadan yedirtecekler kafayı bana..
BEenim zaten psikolojim bozuk kadın iyice pislik yapıyo uff
Doğurmaktan çok kiloma taktım bende

en azından karışacak bi kayınvaliden var:))) benimkilerin de ilk torunu sözde ama 9 aylık hamileyim en fazla 2 defa arayıp sormuştur nasıl gidiyor diye..oğlunu arayıp soruyo :) sanki o doğuracak :) aman şimdi bi de onu takamam bence sen de öyle yap evet de haklısın de geç sen yine bildiğini okursun boşver. ayrıca kilona takma ben başlarda boyum kısa çok kilo alırsam top gibi olcam diye dikkatli yedim, ekmeği bıraktım falan ama şimdi sonlara gelince çok pişman oldum. bebeğim biraz zayıf belki çok yeseydim kilosu iyi olurdu diyorum.. boşver ye gitsin eğer kararlı bi yapın varsa zaten verirsin doğumdan sonra

aynen bide onları takmamak lazım:)benim bebeğimde zayıftı incir süt muz yedim ilaçlarımı ihmal etmedim kilosu baya artmıştı bıraktım yine durmuş senin zamanın var bebeğin daha alır sağlıklı olsun da gerisi önemli değil..

Ben de başlarda hiç düşünmezdim doğumu ama şimdi hem hamilelik sıkmaya başladı hem de bir yandan doğum korkusu sardı...

benim 14.haftam psikolojim çok bozuldu.. hani bi film vardı ya hamile kız çizgi film izlerken ağlıyor o dereceyim yani ( her şeye alınıyorum, üzülüyorum, ağlıyorum.. nasıl geçecek böyle hamilelik bilmiyorum............

:) Hiç endişelenmeyin ilk 3 ay vücut kendini hamileliğe alıştırıyor,biz farketmesekte vücutta durmaksızın devam eden hummalı bir çalışma var.Bir çok hormon salgılanıyor.Aşırı duygusallık,sürekli duygu değişikliği yaşamak çok normal yakında geçer merak etmeyin.Allah sağlıkla tamamına erdirsin inşallah.

bende varım kızlar çok kilo aldım çirkinleşmedim ama dobicik oldum bayaa arkadaş çevrem uzakta ben izindeyim eşim çalışıyor tabi patlıyorum saracak yer arıyorum. daha bu haftalarda hareket etmek baya zorlaştı millet son haftalara kadar fıldır fıldır gezer benimse mutfağa gitmeye halim yok

amann sakın kilona takma arkadaşım benden sana tavsiye ben de 47 kilo ile hamile kaldım zaten hayatımda en çok 51 kilo olmuştum.. birden 53 54 57 derken bi ara acayip psikolojim bozuldu yemek istemedim aynaya bakmaktan bi hal oldum..şimdi 36 haftalık hamileyim bebeğim biraz zayıf ayına göre o kadar vicdanım sızlıyor ki acaba kiloma taktım diye mi zayıf diye. sakın takma benden tavsiye .. protein ve kalsiyuma yüklen onlar zaten sana çok fazla kilo aldırmaz ama bebeğe aldırır.

doğru söylüyorsun aslında canım vicdan yaparım bende ama bir kaç komşu var her seferinde laf sokuyor ayyyy nasıl kilo aldın diye veriyorum gerçi cevabını ama içim soğumuyor işte bende normalim 55 ti ama yeni evliydim kilo almıştım 60 la hamile kaldım şimdi 71 im. ama sende üzülme bir arkadaşım var 7 kiloyla 40. haftada 3,5 kilo çocuk yapan kuzenim 30 kilo aldı 3,75 kiloydu yeğenim. nasip kısmet biraz da ama insan hata arıyor işte kendinde özellikle de hamileyken... çok iyi anlıyorum

10. haftadayım. agrasifim sinirliyim . kendi çirkefliğimden kendim bunalıyorum. kendimi sakinleştirmek istiyorum ama eşim sağolsun beni iyice kışkırtıyo.
onun çok anlayışsız olduğunu düşünüyorum. ona bu aralar çok sinir oluyorum. hiçkimseye tahammülüm yok . beni yanlız bıraksınlar...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…