Bebek Beslenmesi Doğum yapan ocak anneleri bebeklerimizin sorunlarını paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
inaysa inş bişiciği yoktur bebişinin gönlünü ferat tut cnm

Son düzenleme:
barçlicim saol canım inanna bende öle biliuordum hatta kısdım ble madem şimdie alınıyor o zaman niye ilk on gün dye ısrar ettiniz diye ebede sağlık bakanlığı istiyor bizde bilmiyoruz dediler verdik tekrardan kan bakalım işallah bişey çıkma< biz ordayken bebeği altı aylık olan biri geldi onuda aramışlar tekrar istemişler topuk kanı çok kafam karıştı açıkçası

kıslar siz kırk uçurma olayı yapıcakmısınız ugün annem bhsetti nasıl yapılıyor biliyormusunuz

merhaba kizlar
Islak mendil bizim kizin poposuna biraz serin geldi sanirim. Bende mendili sicak suyla yikiyorum oyle kullaniyorum. Hic pisik olmadi maasallah

Ama kafasinda biseyler cikti anlamadim. boyle kucuk kabarciklar seklinde kafasinin belli bi kisminda var.kabarciklarin kenarlarida pembe. Neden oldugu knusunda bi fikri olan varmi acaba guzel yikayamadik mi?:uhm::çok üzgünüm:

40 ucurmayi ben 40 gun dolunca bi yere gitmek olarak biliyorum. Bide bizde mevlut 40 gun gectikten sonra yapiliyor ama ben emin degilim cunku herkes grip. 40 gunluk olsada mikrop kapar diye dusunuyorum.

kızlar 40 uçurma bebek 40 günlük olunca yapılıyor önceden 40 gün boyunca bebek evden çıkmazmış ve 40. gün bebek gezdirmeye büyüklere gidilirmiş anane babane gibi evde oturulmazmış o yüzden 40 uçurma diyorlar buna
ama şimdi bebek zaten 4 günlüktü biz doktora gittik dışarı çıktı yani ama yinede adet yerini bulsun gider gezeriz bir yerlere :))

aslıcım bebeğin kafasındakiler konak olabilir bebeklerde oluyor bu durum nette araştır konu ile bilgiler bulursun

valla bu gidişle bende kırk uçurma falan yapamıcam havaar soğuk zaten çıkmayız biryere

Kızlar biz dün doktora gittik 15 günlük kontrole oğluşum doğumdan sonra yaklaşık 500 gr almış , birde duyma testi yaptırdık, allaha çok şükür sağlıklıymış kulakları işitiyormuş, testi yapan dr bana bebeğini kesinlikle tv bulunan odada tutma, yanında radyo dinleme dedi çünkü duyduğu ses ile ekrandaki ses senkronize olmuyor ve çocuk algılama güçlüğü çekiyor ve geç konuşma yada yanlış konuşma olabiliyormuş, mozart falanda dinletme dedi, klasik müzik dinleyen çocuklar daha zeki olsaydı orkestra çalışanlarının çocuklarının hepsi dahi olurdu der gibi bir şey dedi haklıda hiç düşünmemiştim)) ilk kelimesini 8-12 ay rası söylemesi gerek normal şartlarda dedi, bol bol konuşun onunla herşeyi sizden öğrenecek ne kadar konuşursanız o kadar çabuk öğrenir dedi, birde net yayınlarının ilk sözlüğüm diye bir kitabı varmış onunla öğretmeye başlayabilirsin dedi

cnm dün demek ki ikimiz de aynı doktora gitmişiz aynılarını bana da söledi, prof bi bayan di mi academicten, amerikada torunları varmış falan:) ben pek katılmadım ama bazı şeylere 2 günlük bebeimi odasında bırakmamı söledi, koy telsiz mıkırdanınca git dedi, kusura bakmasın hep yanımda, tv de abartmadan izlicem sürekli 24 saat zaten yetişkinlere de zararlı bişey

Evet prof canım, sen saat kaçta ordaydın , ben saat 14:00 gibi ordaydım

ben gündüzleri salonda yanımda yatırıyorum tv de hep açık ,nolucak şimdi tv yi kapatmam mı gerek,
odasına yatırsam sürekli odasında olmam lazım git gel o da olmaz..ben de tv açık olsunda sese falan alışsın diye düşünmüştüm..

Bende salonda yatiyorum. gunduzleri bebek uyudukca bende uyumaya calisiyorum ve tv yi kapatiyorum Ama aksamlari aciyorum , gecede hic durmuyor bende emzirirken tv izliyorum. Bizim kiz saatlerce emmek istiyor da. Sabir isi valla.

Dun gece bir gram uyumadim, saat sabah 6:30 gbi yatabildim. Bir bebegin sabaha kadar memede kalma istegi normal mi? anlamiyorumki neresine emiyor ? Zaten toplami 3 kg .:sm_confused:

Birde kizlar bugun beni saglk ocagindan aradilar. Bende gitim. Antibiyotik kullandigim icin (dogumdan sonra 5 gun kullanmistim) bebek 2 gunlukken alinan kan gercegi yansitmayabiliyormus. Tekrar aldilar topuk kanini, benimde icim git tabi.

Kilosunu olctuler son 6 gunde 250 gr almis. Hemsire iyi dedi. Doktor da yetersiz ben anlamadim hangisi dogru? Kafsm karisti :uhm:

Evet prof canım, sen saat kaçta ordaydın , ben saat 14:00 gibi ordaydım
15.15 randevusuydu cnm bizim, benden önce de 10günlük ada diye bi bebiş vardı, sen de ondan öncesindir:)

[aslıcım bebeğin kafasındakiler konak olabilir bebeklerde oluyor bu durum nette araştır konu ile bilgiler bulursun[/QUOTE]

Yok konak degilmis onlar. bende basta oyle sandim ama hormonlarla ilgili biseymis bugun dr a gosterdim. Sorun degil dedi . Hala kafasindalar ins duzelir biran once.

slm kızlar oglumuzla cok zor bir gece gecirdik gaz sancısı vardı 6 saat aralıksız agladı kıpkırmızı oldu ayaklarını hep karnına topladı yapmadıgımız sey kalmadı ama nafile zinco verdim oda bir güzel kusturdu sonra da yorgunluktan uyudu bizde eşimle bitap düştük sabah yine aynı, aradım doktoru randevu yokmus sinir oldum acil diyorum yok diyolar randevu neyse doktora ulastım metsil ver dedi verdim biraz rahatladı ama yine aynı ayyy o öyle cırpınırken deliye döndüm inş. kolik olmaz oglum....siz de böyle bir durumla karsılasınca napıyosunuz ben sıcak su torbası koydum ayaklarına ,karnına bebe yagıyla masaj yaptım ama nafile inş. bu gece tekrarlamaz....banyo yaptı mısıl mısıl uyuyo şimdi bakalım uyanınca neyle karsılascaz...

monesoricim geçmiş olsun canım ir gece bizm başımızda geldi dr da aldık soluğu bapuline diye bir şurup verdi rahatlamsı içn içince kakasını yaptı rahatladı hemen bu zamnalarda oluyormuş bu durum alışın dedi dr 1. aydan sonra azalır biraz daha dedi

merhaba kızlar.umarım tüm bebişler iyidir.
bizim bebişde emme sorunu var.ilk iki gün her sefirinde bir saat uğraş sonunda tutturabiliyorduk memeyi, şimdide üç saatten önce emmiyor.kilo kaybı da fazla biraz.2850 ye düşmüş.sizin bebişler ilk günler kaç satte bir emiyordu.doktor daha sık emsin diyor ama bizimki tembel biraz...

ekinsu bizde yaptırdık işitme testini normal çıktı şükür zaten ayak sesini bile duyan bi bebek ama olsun yıne de yaptırdık bana hiç tv radyo falan demedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…