Bebek Beslenmesi Doğum yapan ocak anneleri bebeklerimizin sorunlarını paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
bu konuyu açmanız çok iyi olmuş artık burda dertlerimizi paylaşıp, çözüm buluruz inşallah..

İnanna lansinoh göğüs ucu çatlak kremi var ya o pamukcuğuda engelliyomuş, bizim ufaklık sanırım onun sayesinde pamukçuk olmadı sen kullanmıyo muydun?

Doğum yapan Ocak anneleri bebeğinizde isilik çıktı mı? Kızkardeşim 19 gün önce doğum yaptı. 1 haftadır yeğenimde isilik var doktor zamanla geçer demiş ama 1 hafta oldu geçmedi.. Ne yapmak lazım?

ekinsu bizimki dün düştü 16. gününde , sanki hiç düşmicekmiş gibi geliyordu..

isilik bildiğim kadarıyla sıcaktan olur ona dikkat edin

benim kzımda da oldu isilik poposunda da oldu yüzünde boynunda falanda oluyo sanırım sütümüzün yağlı olmasından da kaynaklanıyo olabilir ben gül suyu ile siliyorum hep

canım ben lansinoha boşuna para vermişim çünkü sadece hastanede ve 2 kere sürdüm,anne sütü çok daha çabuk iyileştirdi göğüslerimi..ama sanırım bu süt beyazlığı..
kızlar benim aklımda bişi daha var..
kızım hep aranıo ve yalanıo acaba doymuo mu?bazen 2 saat bazen de 5 dk emio özellikle akşam olunca aranmaya başlıo,neden ki acaba??

Merhaba annişler, kolay gelsin herkese.Bebişler de iyidir inşallah.
İnannacım, eğer aranıyorsa, doymuyor olabilir. Uyku süresi kısa mı_?Benim ilk 3 gün sütüm gelmediği için neredeyse memeyle bitişik yaşamaya başlamıştıknaniknanikDr. hastanedeyken zaten, ilk günler sizin anne sütünüz yetmez, hemen mama alın kan şekeri düşebilir, iri bebek olduğu için demişti.Bende gece yatarken ve sabah mama verdim, verdiğim zamanlarda rahattık, ama diğer zamanlarda hem uyumuyordu, hemde sürekli aranıyordu.Bugün biraz daha fazla sütüm gelmeye başladı, mama vermedim, beni emip, uyku düzenini oturtmaya başladı.1 ya da 2 saat uyuduğu zaman oldu, sabahtan beri.
Sende bir mama dene istersen kesin olarak anlarsın doyup doymadığını.
Sütüm çoğalsın diye doğumdan sonra 4 - 5 kilo daha almışım yaaaakafamçokkarıştı

waterfulcum,
süt için fazla yemek yemene gerek yok,sadece düzenli öğünlerini yemen yeterli,süt için bol su ,komposto,gibi sıvıları alman,hurma,tahin helvası yada süt tatlıları yemen yeterli,emzirme eğitiminde anlatmışlardı,gereksiz yere süt olsun die kılo almayın demişlerdi:))))

ben bu arada 16 kılo almıştım,doğumdan çıkınca bı turlu tartılamadım ewdede tartı yoktu,2 hafta sonra tartıldığımda 9 kg vermiş olduğumu gördüm,ger,ye 7 kg kaldı,ama göbek olarak deilde tüm vücuduma yayılmış olarak kaldı,bu arada çatlak için hastanede ebeye sorduğumda bana katı kakao yağı sür etkisini göreceksın dedı,ben başladım sürmeye,isteyen denesın çatlak için:))

esra slm naber nasılsın kızın nasıl siz büyüdünüz iyice valla 3 haftalık oldunuz mu

iim canım saol,walla zaman nasıl geçıo anlamıorum,doğuralı yarın tam 3 hafta olacak yakafamçokkarıştı

günlerimiz hep aynı geçıo ama,eşim soruo işten gelınce naptınız buğun kızımla dıe,bende emzirdm,altını deiştirdım,gazını çıkarttım ve uyuttum,sırayla biri bitio diğerıne geçıoruz,

sen ve bebiş nasıl,hala süruomu gaz problemi?

biraz azaldı gibi ama yinede belli olmuyor aslında tamda anlamış değiliz, bazen gazı için sıkılıyor bazen de kakasını yaparken sanırım, çok ıkınıp sıkınıyor ayaklarını karnına çekiyor husursuzlanıyor ama bazende yaparken gayet rahat bilemiyorum yani o karın ağrısıda gaz kaynaklımı değil mi tüm bunlar normal mi şu an, birde altını her açtığımızda işiyor fıskiye gibi :))))

ekinsu,
canım benımde kız gaz sancısı warken aynen dediğin gibi karnına çekıo ayaklarını topak gibi oluo:))
bu arada bizimde göbek 10igünde düşmüştü,düşmeden dr a gitmiştik normal kontrole dıe,o zaman dr eğer üstünü kapatırsanız hava almaz kurumaz,bakım yaptıktan sonra gazlı bezı sadece alttan o plastiğe geçirin demişti,aklında olsun canım

canım haklısın,sıvı almam yeterli:roflol:ama dr. sütün ilk günlerde yetmez mama takviyesi yapmanız lazım deyince fazla mama olayına girmeden sütüm biran önce artsın diye uğraştık:roflol:
geri dönüşümü kilo oldu, sütüm düzene girmeye başladı, bundan sonra rahatlarım.-tatlicadiarzu-
ekinsu, esra sizler nasılsınız

biz iyiyiz canım bildiğin gibi, bende bugün seni aramayı düşündüm bir türlü fırsat bulamadım ilk önce bir kaç gün bekliyim kendine gel diye düşünmüştüm çünkü, ağrın sızın varmı dikişlerin nasıl kaç dikişin var

kızlar bir şey sorucam benim bebiş emerken uyuyor emme sonrası da gaz çıkartmam lazım kıyamıyorum uykusunu bölmeye ama mecburen bölüyorum sonra da uykusu kaçıyor ,benzer sorunda alt açarken var uyanınca emzirme öncesi açmam lazım ama uyanınca hemen emmek istiyor bekleyemiyor çok ağlıyor, ağlaya ağlaya alt açıyoruz açmasam memeden sonrada iyi değil midesi bulanıp kusabilir diye açamıyorum, siz nasıl yapıyorsunuz

canım aynen öle oluo,emdikten sonra bıraz kucağımda beklıorum dalmasını,daldıkta sonra gazını çıkarıp yatırıorum hemen uyanmıo,ama gece yarısı bende uykusuzlukla o kadar kucağımda dalmasını bekleyemıorum,uyanıo,sonra beşiğine yatırıp sallayarak uyutuyorum
alt açmayıda emzirmeden önce yapıorum senın gibi,ama berrak hemen ağlayan bir tip deil,sadece yalanıo ve vik vik sesler çıkarıo,bende olabıldığınce hızlı şekılde altını deiştırp emzirıorum,

meralcim bizler iyiyiz bugun yarı kırk mı derler o oldu sanırım ,20 günluk oldu büyüdü artık teyzesi,
sen nasıl oldun düzene girdimi biraz uyuma ve beslenmesi,walla berrak 4 kılo doğdu ya dıorumkı bunun midesi geniş cuk cuk emıo habıre,senınkı 5 kılo doğaldır mama takviyesı wermen,kabız oldumu mama verınce,su wermen gerek bılıosun dımı mama verıosan,su kabızlığı önler

ya bir türlü şu tickerım deişmio benım ya sinir oldum(((

olmuş sonundaaaa:))))

Son düzenleme:
kızlar sezeryan olanlara sorum var...hepiniz bişiyler yazarsanız sevinirim....sezeryandan ne kadar sonra kendinize geldiniz,yanınızda size yardımcı olan var mı,bebeginize bebekli hayata alıstınız mı....
ben cok halsizim,hala pijama sabahlık dolasıyorum annem yanımda ama yarın gitcek acaba bebegime kendim yetebilecek miyim,bugun kendimi iyi hissediyodum annem mutfaktayken süpürge actım onun haberi olmadan kendimi yormadan işimi yaptım ama şimdide ameliyat yerim acıyo ben mi nanemollayım yoksa hala toparlanamadım mı(( sizler ne alemdesiniz? hadi yazın.....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…