Bebek Beslenmesi Doğum yapan ocak anneleri bebeklerimizin sorunlarını paylaşalım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
ekinsucum geçmiş olsun canım,ya dün geceden beri bende de bi baş ağrısı,üşüme,göğüslerim dolu ve acıo bööle sanki sol göğsümün damarları çekilio gibi..kazak giyince de bi ateş basması..beni de aydınlatır mısın canım bu da mı sıtma,napim öleyse..bi de emziriorum emziriorum bi türlü boşalmıo göğsüm..

alisha bu barbie süper çocukken bende de vardı ama çok bulunmuodu,pahalıydı,diretmiştim,o geldi aklıma:))

alisha bu barbie süper çocukken bende de vardı ama çok bulunmuodu,pahalıydı,diretmiştim,o geldi aklıma:))
cnm ben de kızıma alıcam bak anne ne hale gelmiş senin için dicem:CüvCüv: değerimi bilsin

mrb cnm nasılsın, ne kullanıosun süt sağmak için pompalılardanmı, hastanede verioruz demişlerdi sorun olursa ilk gün süt gelmesse verdilermi

elektrikli sağma makinesi basit br şey medela markası , manuel olanlar çok ca yakıyor dayanılacak gibi değil, hastanede gerek kalmadı hemen geldi sütüm

göğüslerime bir titreme geliyor içten içe sızlıyor sanki elektrik akımı gibi bu arada bütün sırtımdaki kemiklerde ağrıyor batıyor bir yandan da terliyorum ama üşüyorum da yorganın altında ısınamadım düşün , göğüslerimde dolu çok sert , sağınca azaldı sonradan emzirdim birde iyice boşaldı sanırım rahatladım, annem sakın dolu tutma sağ sürekli yoksa çok çekersin canın yanar dedi hem sütünde azalır dedi, sağmak gerekiyormuş bu süt sıtmasının olmaması için nette de araştırmıştım orada da öyle yazıyor

kızlar emzirmeniz ne kadar zaman alıyo??

en fazla 25 dk sürüyor , ortalama 2 saatte bir emiyorsa 20 dk sürüyor ama 2 saaten daha az ise 10 dk falan emiyor

bu arada kızlar göbeğimiz düştü bu sabah, yalnız göbek deliğinin içinde kurumuş kordon parçası kaldı azıcık normalmi bu sizinde öylemi oldu ?

bizimkinin de kabuğu henüz tam geçmedi , kurumuş parçanın bir kısmı göbeğinde. ben normal diye düşündüm

saol sheedacım bu teşekkür butonu kalktı kötü oldu ya

rica ederim sen söyleyince fark ettim gerçekten kalkmış :)

benim miniğim uyurken mızırdanıyor eğer elini tutmazsam , onunla konuşmazsam uyanıyor, emzirirken uyuyor yerine koyunca uyanıyor.. sanırım kokuma çok alıştı, mememe yapıştırıp gezcem .. hani bu aylarda alışkanlıklar oluşmuyordu (

ay ne guzel alıskanlık dıcem kızacaksın sheedacım :))) benıkıde ınsallah oyle uyur bırakmam hıc kucagımdan :)) arkadaslar oyle guzelkı yasadıklarınız nolur kendınıze dert etmeyın yavrularınız saglıklı ya sukredın allahım bana ve tum hamıslere boyle saglıklı yavrular nasıp etsın

merhanba hanimlar
bi konuda fikrinizi almak istiyorum. esim yurtdisinda ve bende bebegimle onun yanina gitmek istiyorum. Yalniz yolculuk biraz uzun. 11 saat ucakla (uzak dogu) 1 aylik olunca dusunuyorum. acaba bebegime zarar verir mi? usurmu ? kulaklari zarar gorur mu? uff cok arada kaldim

11 saat yola büyükler bile zor dayanıyor bebişcik çok yorulur gibime geliyor sağlık açısından en doğrusunu doktor bilir, benim fikrim ben olsam gitmem eğer mecbur değilsem tabi

kızlar geceleri uyuturken bebişin üzerini nasıl örtüyorsunuz ben 2 tane battaniye örtüyorum biri kumaş tarzı biri yün , sanki üşüyecek gibi geliyor 1 tane ile

Son düzenleme:

sheeda benimki emmio ama kucaımdan beşiine yatırdıım an başlıo mızıldamaya:)))

kıslar dün gece çağan saat 10da başladı ağlamaya gece 12 ye kadar hiç susmadı altını aldım emzirmeye çalıştım pışpışladık gazını8 çıkarttık nafile en sonunda yakınımızda devletin çocuk hasatensi var oraya gitmek için hazırlandık arabaya bindik uyudu bşizmki dr agittik gaz birikmesi olmuş dedi fitil verdi birde idarar örneği alalım dedi o sıada beklerken idararını yapsın diye bebeği üç aylık olan bir kadınla knuştum fitil koyma dedi iyi olmuyor ay ben şüpheye düştüm eşime dedimki kalk kendi gittiğimizi çocuk polikliniğine gidelim fitil falan koymadan oraya gittik ordak dr da baktı gazı var dedei karnına masaj yaptı bu zamanda oluyor 1. aydan sonra azalıyor korkmayın dedei bitjkisel bir şuruop verdi yan etkisi yok ama sigorta karşılamıyor parayla aldık birde oğlumun popişi kızarmıştı pişik olup normalde sebamd kullanıyorum ama yaramadı galiba oğlumun bünyesine yada baştan beri hep unibayb nn ıslak pamuklu mendiini kullandım iki üç gün bulamadık markette buarada pamuğu ısladım öyle sldim yada o yaptı nyse onada krem yazdı geldik eve sonra şurubu verdik oğlum kakişini yaptı rahatladı

Özlemcim bebeğin olsun bi süre sonra bak sen de yakınmaya başlıcaksın :))

Blooms bu minikler çok fena , oysa yatakları daha rahat ,kolumuzda iki büklüm yatmaktan daha iyi ama illa emerken uyuyacaklar.

İnaysa neyse kötü bişey değilmiş en azından gaz sancısıymış.

Size bişey sorcam bebeklerinizi emzirirken boğazına süt kaçıyor mu? benimki boğulacak gibi oluyor ne yapacağımı şaşırıyorum. Acaba emzirme pozisyonundan mı oluyo, yoksa benimki günlerdir aç kalmış gibi emiyo diye mi oluyo? siz böyle bir durumda ne yapıyorsunuz, nefessiz kalıp boğulacak diye çok korkuyorum, sırf u yüzzden emzirmek istemiyorum

günaydın kızlar...inaysa zor bir gece gecirmişsin....herkesde aynı dert...bizim bebekte geceyi gündüzü ayıramıyo gündüz full uyku sadece emmeye kalkıyo gece gözler acık ayyyy şaftım kaydı -tatlicadiarzu-birde hep memede kalmak istiyo karnı doyuyo gazını alıp yatırıyorum öyle bir aglıyor ki sanki acısı varmıs gibi memeye koyunca susuyo...eşime dedim bu böyle olmucak süt anne tutalımdelikafaduldenneyse gazı vardır diye zinco verdim ilk defa kullandım oda bir güzel kusturdu gecede az uykuda kaldı onda da acayip sesler cıkardıkafamçokkarıştıbir daha kullanmıcam cok zorda kalmadan...
sheeda bizde de aynı sorun var emerken bogulur gibi oluyo hemen dik tutup sırtına vuruyorum ama korkuyorum ....annemde bugun gidiyo ....ben altını alıp gazını cıkarabiliyorum da üstünü degiştiremiyorum üüüüfff ben bugun tam anne olcam inş. zorlanmamCADIARZU

Montesori zorlanmazsın merak etme iki seferde usta olursun :)

bir sorum daha var benimki sürekli deli gibi ıkınıyor, ya gaz çıkarmak için ya da kaka yapmak için ... ıkınmadan yapamıyor normal mi acaba??

montecim aışırsın hemen sıkma canını üstğnü eğiştirmeye kısla r ben öyle olunca hemen yan yatırıp hafif çıkarmasını sağlıyorum sonra emmeye devam bişey sorucam siz emziriken önlük kullanıyormusunz yaw benim oğlan her tarafı süt yapıyor emerken

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…