Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
sheeda kaka yapmak için benimkide ıknıyor kızarıyor bozarıor normalmiş akşam doktora sordum
ıkınmak fıtığa neden oluyomuş, ya fıtık olursa diye korkuyorum
günaydın kızlar
bizde emerken sütler ağzımızdan akıyor tam önlüklük olduk yani, yine sizinle aynı şekilde birden memeye saldırıyor yada ağzında tutuyor yutmuyor bazen boğulacak gibi oluyor bir kaç kez yaşadık çok korktum o yüzden emzirirken gözüm hep üzerinde biraz fazla çekmeye başladımı memeyi ağzından biraz çekiyorum tam çıkarmadan oda o sırada yutuyor , bizimde ya kaka yaparken yada gaz sancısı varken çok ıkınıyor kendini çok geriyor ağlıyor zinco bizde bir işe yaramadı , ben her emzirmeden 10-15dk önce kimyonlu çörek otlu bir kaşık bal yiyorum dünden beri biraz daha rahatladı, birde bizim gözümüz bugün çok çapak olmuş çocuk gözünü açamadı sabah yapışmış gibi olmuş su ile sildim ama yine oldu siz ne yaptınız başınıza geldi mi hiç?
merabalar:)
valla hepimizin derdi aynı..
ekinsucum tekrar geçmiş olsun ben de gece acile gittim ateşim 38.7 olunca.herşey üstüste bindi heralde,çok yoruorum kendimi..
benim kızımda hiç ayrılmıo memeden yapıştık kaldık bi düzenimiz yok.
bi de bi anda çığlık atıo bizimki sanki gırtlasklıorum..
göbekteki parça bizde de duruo..
pişik için:travazol:günde 3 kere
madecassol:her bez değişiminde ihtiyacı olan kullansın 1 günde geçirdi bizim pişiğimizi:)
ben polar uyku tulumunun üstüne yorganını örtüorum ama suratı falan açık kalıo korkuorum boğulur die..
bi de en önemli sorunum burun tıkanıklığı nasıl temizliosunuz?ben bugün aspiratör alcam ama hangi marka ,kullanan var mı??ben şimdiye kadar serum fiizyolojik damlatıodum ama işe yaramıo
(
burun aspiratörü ben almıştım ama işe yaramadı , çok minik miktarda olunca ve kuru olunca çekmiyor aspiratör burnunun bayağı dolu olması gerekiyormuş ablam kullanmıştı o söyledi bende çekmeyi beceremiyorum sanmıştım ben chicco almıştım ama beğenmedim yani, bizimkinin de burnu taıkanıyor bazen annem süt damlat dedi yaptım iyi geldi
ekinsucum mmyi ağızdan birden çekme damaklarına zarar verirsin küçük parmağını ağzının kenarına koy yavşça bırakmasını sağla inanna gçmiş olsun canım dikkat et kendine biz burun için chicco aldık onla arada temzilyoz ev kaloriferli ayrıca hergün nemlendiriciyi açıyoruz gce gündüzde penceriyi aıp odayı havandırıyorum banda dr pişik için travazol verdi kullanıyorum iyi gelicek sanki
burun için önce serum fizyolojiği sıkıyoruz o biraz yumuşattıktan sonra burun aspiratörüule babası çekiyor. oğlumun pek hoşuna gitmiyor ama işe yarıyor içindekileri çıkarıyor. Japlo diye bir marka kullanıyoruz , ağzınla çekiyosun kullanan bi arkadaşımız önermişti biz de memnunuz pompalılar pek işe yaramıyormuş
size oğlumun resmini göstermek istiyorum , hangi siteden yapabilirim
teşekkürler kızlar bakalım babası ne marka bulacak??
bi süt deneyeyim ben..
kızlar aynı dertler bizdede var,pişik olmaması için ben her altını açtığımda ıslak pamukla silip kuruluyorum bepanten merhem vermişti dr. ondan sürüyorum hiç pişik olmadı ayrıca göğüs ucunada ii geliyo etkili bi krem,gaz sorunu oluyo ıkınıyo çok korkuyorum göğüs ucu kalkanıyla emziriyorum acaba o da gaz yaparmı kullanan varmı aranızda?
kızlar bebekleriniz neler yapıo,gülüo mu,elleri açık mı,kapalı mı,kafasını dik tutuo mu,gazını alırken tırmanabilio mu??vs..
birden çekmiyorum zaten inaysacım memeyi, yavaşça biraz çekiyorum ağzından çıkartmıyorum yani o sırada kaçırmamak için oda yutkunup biriktiridiği sütleri yutmuş oluyor :)
ben her alt açışımda z.yağ sürüyorum 3-4 günde birde hamaten diye bir pişik kremi var onu kullanıyorum
kızlar bebekleriniz neler yapıo,gülüo mu,elleri açık mı,kapalı mı,kafasını dik tutuo mu,gazını alırken tırmanabilio mu??vs..
benimkinin eller açık eldiven takmaktan bıktık artık zırt diye çıkarıyor ben takıyorum o çıkaraıyor, gülüyorda ama çok komik ağız hareketleri yapıyor dudaklarını büzüyor emmek istedğinde dilini çıkarıp yalanıyor
ELVİN'İM ABLA OLUYOR
Kayıtlı Üye
durusu göğüs ucu kalkanı hava yapabilir yani boş havayı emebilir bebişin o yüzden çok dikkat etmen gerekioo...
ekinsu cnm benim bebişin emmesi bazen 3 saati buluyo kucağımda uyuo uyanıyo...sanırım sütüm yetersiz benim ilk hafta çok kötü bi olay geçti başımdan kömür sobamız devrildi annemin elleri yandı evde sadece annem ben kızım vardı ben çok korktum ağladım etkisinden kurtulamadım kaç gün sanırım o benim sütümü etkiledi göğüslerim acısındn duramıyodum öncesinde ama bi daha öle olmadı göğüslerim...çok üzülüyrm elimde değil ama napim böle işte kızlar şimdi en ufak bi ses duysam acayip korkuyorm sanki bişi olucakmış gibi gelio..bakalım pzt gnü belli olur sütümün yetip yetmeği..
benim bebişte görmeye başladı sanırım artık yavaş yavaş..kızıma eldiven takıyrm ben çıkarmıyo hiç iice geçiriyorum eline..doğduğu ilk günden itibaren kafasını dik tutabilio..geçen yüz üstü yatıyordu kafasını bile çevirdi çok şaşırdık..ayaklarını birden iktiriyo kucaktayken...
kızlar ben ilk baslarda eldiven takıyodum sürekli düşüyodu eldivenler ama baktım elleri hep sıcak takmıyorum artık eldiven sapkayı da sadece banyo yaptıgı gün takıyorum...
montesori naber nasılsın hiç denk gelemedik , eldivensiz çizmiyormu yüzünü bebiş
barcli gecmiş olsun canım yaa....anlıyabiliyorum seni ...sütünde umarım yeterlidir ,kızlar kuru incir ve ayva müthiş süt yapıyo haberiniz olsun....
benimde annem gitti arkasından cok agladım ogluma bakamazsam diye ....sonra kendime geldim şimdi daha iyiyim....evde pijama sabahlıkla dolasıyordum bugun giymedim onlarıda daha rahatım şimdi ne o öyle hasta gibi....
Barclicim üzülme gelir yine sütün bak kuru dut ile pekmezde süt yapıyormuş
ewt ya denk gelemedik cizmiyo şimdilik yüzünü ....benim ticker nerde yaw ,neyse senden takip ediyim nasılsa aynı gün dogumlular...kızlar bebekler geceyi gündüzü ne zaman ayırteder,bizimki gündüz uyuyo sadece emmeye kalkıyo gece de uyanık ....
40 ı çıkınca herşeyleri düzene giriyormuş bu gaz sancıları falan hepsi azalıyormuş bazende bitiyormuş, bu arada mevlüt yaptınız mı yada ne zaman düşünüyorsunuz ben haftaya cumartesi yapıcam allah kısmet ederse