Doğum yapanlar gençleştiniz mi?

Kızım 6 yasında,oğlum 2.5 aylık.
Kızım doğduktan sonraki yaklaşık 4 sene flu bende. Ne zaman uyudum,ne zaman keyifle bir kahve içtim,nerde ne yedim/içtim,hangi ara kuaföre gittim,kendim için ne yapabildim pek hatırlamıyorum. Son iki sene kendime vakit ayirabildim ve ancak toparlandım derken hamile kaldım tekrar ve sil baştan hemde iki çocukla.
Şu an ayak tabanlarım ağrıyor,belimde spinal anesteziden yadigar ağrı da gayet ben burdayım diyor,iki kere kesilen sezeryan yarami saymıyorum bile onu kaniksadım artık,arada ağır kaldırınca (6 yaşındaki kızımı özellikle) ince ince sızlıyor.sabah doktor, bale,ordan oyun parkı ,yemek,alisveriş derken evden 8de çıktım ,16.30 da zor attım kendimi eve. Yine ne yedim ne içtim onca saat nasıl geçti bilmiyorum,bir yandan oğlumla uğraştım tabi acıktı,altı değişti,gazı çıktı,uyudu,uyandı.
Saçlarım berbat halde kuaföre gidemedim.
Bebek doğduktan sonra 1 ay sonra gitmem gereken doktor kontrolüne de bu sabah anca gidebildim,tahlil sonuçlarım çıktı ama onlar hakkında yorum almaya ne zaman gidebilirim Allah bilir.
Oradan bakinca gencleşmiş gibi duruyor muyum? Sanmam.
Ikisi de büyüyüp ,sabah kalkıp okula gönderdiğim zaman belki genç hissederim kendimi diye avunuyorum.
Ha bu kadar moral bozdum ama şunu da söyleyeyim mutluyum ben ya. Herşeye ragmen mutluyum. Her gece yatağa girince şükrediyorum. Sağlığımız yerinde,evlatlarım dibimde huzurla uyuyor diye şükrediyorum. Yorgunluk,ağrı,sızı unutuyorum.

Ben iki dogumumda da genclestim. Yüzüm pürüzsüz oldu, normalde sivilcelidir. Ayrı bir güzellik geldi. Ancak... 4 ay filan sürdü cildimin puruzsuzlugu.

Herkes yaşımı soruyordu, 2 doktorum da "Sen daha cocuksun, kaç yasindasin" diye sordu.

Hâlâ yaşımı soran çok olur, evliyim dediğimde, çocuklu olduğumu söyleyince şok oluyorlar. "Ben seni kız sanmistim" cevabını çok duyuyorum :)

Minyon olmaya bağlıyorum onu da..

Biraz bünye, biraz da gen meselesi.

Ooo ben 4 dogum yaptim, o zaman 18 lik citir gibimi oluyorum:KK53:
Saka bi yana sallayan destekli sallamis:))
Her dogum benden biseyleri aldi goturdu kuzum buyutme isine hic deginmiyorum bile:)allah omurlerini saglikli hayirli kilsin,bende beyin namina bisey kalmadi:confused:yeni yemegimi yedim masa basinda kaldim oylece,heryerden bir ses, mal modundayim..genclestirirmis he peehhh:KK48:

Normal dogum icin bu sekilde efsaneler var dogrulugunu ben cevremdede kendimdede goremedim zaten oyle olsa annelerimiz teyzelerimiz gencecik olurdu kac dogumdan sonra ben genclesmedim hamileligim boyuncada 9 kilo aldim is dogumdan sonra emzirme doneminde basliyo kiloyu ben o donem aldim dogum yapali 4 ay oldu buarada spora gidicem demissin gidebilirsen cok muthis cunku ben banyoya bile zor girebiliyorum

Hamileyken en cok dogmdan korkardim ama dogum hic biseymis. Asil ilk haftalar gecip de kolik saatleri baslayinca şoka ugradim:KK57:lohusalik sendromu falan hic biseyim kalmadi yenilendim o zaman iste. Onu kasdediyolarsa baya butun hucrelerinle yenileniyosun evet. Kafam piril piril mesela:KK54:

Hamileyken en cok dogmdan korkardim ama dogum hic biseymis. Asil ilk haftalar gecip de kolik saatleri baslayinca şoka ugradim:KK57:lohusalik sendromu falan hic biseyim kalmadi yenilendim o zaman iste. Onu kasdediyolarsa baya butun hucrelerinle yenileniyosun evet. Kafam piril piril mesela:KK54:
:D

Ben de doğum sonrası bırakın gençleşmeyi yaşlandım düzensiz uyku ve yorgunluktan. 1 yıl oldu eski formuma da hala kavuşamadım :(

Back
X