Doğum yaptığınız günde ve sonrasında yanınızda anneniz mi vardı, kayınvalideniz mi?

aysun444

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2007
1.547
21
116
Çorum
Ailelerimizden uzakta bir şehirdeyiz. eşimin annesi bize daha yakın, benim annemse daha uzak ve rahatsızlığı var. Büyük ihtimalle doğumuma ve sonrası bebeğimizle bakımımıza kayınvalidem gelecek (fazla tutmayız onu bir 20 gün kadar kalır, bilemedim 30 gün)... Doğum için bu kadarlık sürede kayınvalidesi yanında kalanlar, çok gerildiler mi acaba? Ne diyorsunuz, tabiki insanın annesi gibi olmaz ama ilk etapta yanımda onun olması beni olumsuz etkilermi.. Bu arada ilk etapta o gelmese annem gelse annemde en fazla 10-15 gün kalabilir(rahatsızlığından dolayı), ondan sonra zaten kayınvaliden gelip 15 gün kadar yada 20 gün kadar kalacak...
Yani ilk doğum yaptığınız günlerde kayınvalidesi yanında kalmak durumunda olanlar neler yaşadınız, kendinizi kötü yada tedirgin hissettiniz mi, çok gerildiniz mi?

vallahi bence kimseyi almayın yanınıza..zaten annelik içgüdüsü ile herşeyiyle kendiniz ilgilenmek istiyorsunuz ve beceriyorsunuzda..
şu ana kadar öğrendiğiniz yapmayı planladığınız herşey bir aile büyüğünün devreye girmesi ile birlikte suya düşüyor çünkü.kendi tecrübelerini aktarmak istiyor,kendi yaptıklarını yapmak.
ister istemez geriliyorsunuz.bir kaç gün içinde de depresyon moduna giriyorsunuz söyliyim..
benim ilk 8 gün kayınvalidem vardı yanımda sonra babamlara indim kızkardeşim oldu.her ikisinde de hiç hoşnut olmadım.ama mecburiyetten kaldım hala da kalıyorum.
evde kısa süreli gelen misafirlere bile dayanamazken inanın annenizde olsa uzun süreli kalacak birine hiç dayanılmıyor..benden ufak bir tavsiye:
eşiniz ile bakımını üstlenin eğer zorlanırsanız aile büyüklerine başvurun..

CNM BENıM ANNEMDE KAYINVALıDEMDE YAKIN OLMASINA KARŞIN BENıM ANNEM KALMADI. KAYINVALıDEM KALDI. HEMDE BıZ 6 AY BıRLıKTE KALDIK. BEN ıSTEDıM. ıKıMıZDE ıSTANBULDA OLMAMIZA RAGMEN SEMTLER UZAKTI. VE BENıM EŞıMLE KENDı ıŞıM OLDUGU ıÇıN ıŞE GıTMEM LAZIMDI. EVET ZOR OLUYOR ASLINDA ZAMAN ZAMAN AMA ıNAN ÇOK YARDIMCI OLDU. BUNU O ZAMAN ANLAMIYOSUN SONRA ANLIYOSUN. KıM DAHA ÇOK KALABıLıYOSA O KALSIN. BEN ANNEMLE ANLAŞAMADIM:d KAYINVALıDEMLE ANLAŞTIM VALLA:)))) BıDE DOGUMDAN SONRA Bı DEPRESYON OLUYO ıNSANDA Bı GARıPLıK. BENıM KAYINVALıDEM ÇOK ANLAYIŞLI OLDUGU ıÇıN HEP DESEK OLDU. O OLMASA ÇIKAMAZDIM VALLA:) ıLıŞKıN NASIL KAYINVALıDENLE O ÇOK ÖNEMLı

aa bu arada benim kayınvalidemle de aram oldukça iyidir!!bunu da söylemeden edemedim..
birde ben sezeryan oldum..bunuda ekleyeyim..

doğum sonrası ilk bir hafta annem kaldı yanımda,
bebeği yıkamak için ve yemek yapmak için,
sonraki bir hafta da kayınvalidem geldi,
fazla kalmadıkları için bir rahatsızlık duymadım,aksine ikisinden de
Allah razı olsun,o dönem gerçekten ihtiyacım oldu çünkü...
daha sonra kızımla yalnız kaldık,o kadar güzel bir duygu ki,
annelik içgüdüsüyle sanki profesyonel bir anne gibi
ilgilendim kızımla...
zaten kendinizi iyi hissettiğiniz andan itibaren yalız kalmayı tercih ediyorsunuz,
ama kalacaklara da kalmayın denmiyor...
kısa zaman için rahatsızlık duysanız bile
bence yine de yanımızda birilerinin olmasından dolayı
çok şanslıyız diye düşünüyorum....
sevgiler...

aa bu arada benim kayınvalidemle de aram oldukça iyidir!!bunu da söylemeden edemedim..
birde ben sezeryan oldum..bunuda ekleyeyim..

canımsın ya,zaten şimdiki anneler daha bilinçli...
inanırmısınız ben eşim sabah işe giderken
dua ederdim ki,""Allahım ne olur kızım ağlamasın""diye...
yalnızım ya korkardım susturamam diye...
şimdi gülüyorum ama
o zaman gerçekten tedirgin oluyordum...
şunu da belirtmek isterim ki,yanımda birileri
kaldığınsa onun rahatlığına alışıyordum,
bu kez gittiklerinde daha çok bocalıyordum...
bence yalnız kalıp bebekle uğraşmak,
hem bebek için hem anne için daha mantıklı...
sevgiler...

Bebek bakımıyla ilgili en ufak bir bilgim yok, aslında bende çok isterim 1 haftadan fazla kimse kalmasın ama işte gerçekten hiiiç bir bilgim yok, hayatımda bebek kucağa almışlığım bile yok, yakınlarımdan kimse doğum yapmadı çünkü.. Ya işte ne kadar iyi olurlarsa olsunlar geriliyorum, şimdiden başladım düşünmeye.. Allah yardımcım olsun.

bebek bakımı ile ilgili kitaplar var,
şimdiden okuyun,bizlerde buradan
sorularınıza doğum yapmış anneler olarak
cevap vermeye çalışırız...endişelenmeyin lütfen,
inanın bende hiç bebek kucağıma almamıştım ama
Allahım verdiği o annelik duygusu,becerisi
herşeye yetiyor...siz şimdiden bunları düşünüp canınızı sıkmayın...
inanın herşey güzel olacaktır...
sevgiler...

Teşekkürler, benim asıl derdim, eşimin ailesi gelince nasıl gerilmeden durucam. Problem benden kaynaklı aslında, alışamadım bir türlü...böyle hemen kaynaşmayı falan başaramıyorum, tatillerde giderken bile düşünün adet kanamam başlardı stresten, halbuki bana karşı çok iyiler, güler yüzlüler. Bende onlara ama rahat olamıyorum yanlarında.
şimdi doğumdada yanımda olacaklar, kendimi rahat bırakmam lazım.. Umarım fazla kalmadan giderler diyeyim, yada belki kaynaşmamız için bir vesilede olabilir..
Sonra ben göğsümü falan nasıl açıp bebeği emziricem kayınvalidemin yanında utanırım.

aaaaaaadelikafadulden, neyse sakin olmaya çalışayım.

gelirler fazla kalmazlar belki de..
zaten bu zaman zarfında bebekle meşgul olacağınız için
onların size sadece faydası dokunacaktır...
emzirmeyi dert etmeyin,neden utanacaksınız ki,
bebeğinizin karnını doyuracaksınız...
bunlara takılmayın,
sonuçta o da sizin anneniz..rahat olmalısınız,
bakın stres yaparsanız sütünüz azalır...
bebğinizle olacağınız günü hayal edin ve mutlu olun lütfen...
size sağlıklı hamilelik ve kolay doğum diliyorum...Şeniz
sevgiler...

bende yeni dogum yapanlardanım....
valla doğumda eger normal yaptıysanız yanlız kalmak en güzeliii....
valla karısan cok oluyor öyle yapın böyle yapın inanki cok bunalıyor insan....
benim annem geldi doguma kaynanamda gündüzleri geliyordu...
valla hem annem hem kaynanam kafamı iyice şişirdiler....
ama ben gene bildiğimi yaptımmmmmm..............
cünkü işime karışılmasından hiç hoşlamammmmm

ben de sezeryanla doğum yaptım 22 gun once. annem vardı yanımda. 2 aydır benle kalıyor. ben dogum sonrası depresyona gırdım hala da aklım başımda sayılmaz. eve gelen gıden cok oldu. kafayı sıyırdım. annemle de anlaşamıyorum. kafamı şişiriyo her gun. hem yardımcı oluyo işimi goruyo bı yandan da vıdı vıdı... artık gıtmesını ıstıyorum ama dıyemıyorum. ben de eşımın aılesıyle tam kaynaştım sayılmaz ve dogumdan sonra bır hafta kayınpeder,ve bırkaç akraba bıze geldı. benım stresım acayıp arttı. normal sağlıklı olsam bu kadar batmazdı hersey ama dogumun etkısıyle ınsan cok degısıyo. mumkun olan en kısa surede bence evdekıler gıtmelı.

başka bir konuda da yazmıştım, iyi hissediyorsanız, yalnız kalmak en güzeli
songül ve saruboceq çok güzel anlatmışlar, aynen katılıyorum
bu arada doğumdan hemen sonra insanın gözü bişey görmüyor zaten, onların yanında utanırım sıkılrım diye düşünme, aklına bile gelmeyecek çünkü
ilk 1-2 hafta insanın yardıma ihtiyacı oluyor ama ondan sonra yapılan, söylenen (özelikle bebekle ilgili) herşey sinir ediyor insanı, en iyisi yalnızlık

ablacım internet ve şu kk inanki o kadar işe yarıyorki ister istemez insan daha önce dediğim gibi 5 çocuk büyütmüş gibi oluyor..:teselli:
bence bu kadar düşünmeyin..benim de kayınvalidem adetli iççamaşırlarımı makineye atıp yıkadı onlarda kaldığım dönem,beni hamile iken bir kaç kere yıkadı.gerçekten hoş bir durum mu diye sorsanız asla derim ama kendi istedi orda kalmamızı ne edelim
bende daha önce hiç çocuk bakmadım hiç küçük bebek elime bile alamazdım.sevmezdim yani küçük bebekleri.
ama öyle bir şeyki bebeğiniz orda uyuyrken bile yanımda olsun istiyorsunuz gözünüz yüreğiniz hep orada oluyor.

kesinlikle bencede en iyisi yalnızlık..varsın olmasın kimse..:1rolleyes:

ben 2 günlük bebekle yanlız kaldım. o 2 günü de hastahanede geçirmiştim zaten. hem sezeryan hemde ikimizin ailesi ile aynı şehirde olmamıza rağmen. torun torun diye deliriyorlardı doğmadan önce doğunca herkes kaçtı. b.annesi 10 defa görmemiştir 1 senede. annemse işte son 2 aydır gelip gidiyor
neyse allah bildiği gibi yapsın ne diyeyim.

eğer kvaliden sana batmıyorsa ilk günler kalması senin yararına olur. 1 hafta yeterli bir süre bence. ben uzun süre dayanamazdım evde olmalarına.
ama yanlız kalmak da o kadar kötü değil aslında bocalıyorsun ama çok kısa sürede herşeyi öğreniyorsun pratik oluyorsun.

bebişin şimdiden hayırlı olsun
allah analı babalı büyütsün inşallah

bende bebeğime yanlız bakmak istiyorum allah kısmet ederse....annem de kayınvalidemde çok karışkan tipler....zaten evlerimizde cok yakın kalma gibi bi durum olmaz...gündüzleri gelir ilgilenirler ilk 10 gün...sonrada ben kendim bakabilirim o konuda kendime güveniyorum...eşimede güveniyorum...3-4 aylık olup ele avuca gelene kadar banyosunu yaptıramam.. artık onada annem gelir yıkar ...
bence en güzeli kendi evinde kendin bakmak...

mrb cnm. bende 15 ocak normal doğum yaptım annemde kayınvalidem de bana çok yakın oturuyorlar annemin 11 k.validemin ilk torunu yanımda k.validem kaldı hemde tam 40 gün bana çok yardımı oldu hiç iş yaptırmadı tek sıkıntım bebeğimlede o ilgilenmek istiyordu düşün 10 yiğenim var en büyüğü 19 yaşında tecrübeli olmama rağmen ne eşim nede annesi güvenmiyordu sadece emzirirken kucağımdaydı bebeğim bu yüzden bende hep emziriyordum ama bu kadar çok emmesinden dolayı hem gazlı bir bebek oldu hemde kucağa alıştı şimdi k.validem yine iki günde bir burda yıkamak için geliyo ama zaten ben kendim yıkayabiliyorum ama anlamıyo o olmadığı gün çok rahatız bebeğimle ama o varken akşam tam bir savaş kızımla çok huzursuz oluyo çünkü kızımı hiç rahat bırakmıyo
sanırım çok uzattım kısaca bir yandan ii bebek yönünden kötü sana tavsiyem bebeğinin banyosunu bile kendin yaptır cnm hiç korkma onu kucağına aldığın zaman tecrübeli bir anne gibi olcaksn kolay bir doğum geçirmen dileğiyle..

Annemim doğum için geleceği gün ben doğum yaptım.. Annem doğumdan bir saat sonra yetişebildi. 5 saat uzaklıkta bize.. Kayınvalidemler 16 saat uzaktalar. Ben zaten görümcelerime duyurmuştum annem gelecek siz buralara kadar yorulmayın diye...

Annemde bizle bir hafta kaldı sonra gitti... Zaten bende bir haftada iyice toparlandığım eşimle beraber çok rahat bir şekilde bakabildik...

Kayınvalidemle, görümcem gelmeyi düşünüyorlardı bu ay ama kayınvalidem ameliyat olunca gelemediler...

Korkma canım ya sen o anlar bebeğinle çok mutlu oluyosun
Benim kayınvaldemde kaldı hiç kasmadım sadece çocuğuma endekslendim.
bişeyler batsada görmemezlikten gelip kafama hiç takmadım çünkü bebeğim vardı mutluydum bi kayınvaldemi huzurumu bozcak amaaaan :)
bebek bakımına gelince internette araştır kitap oku hiç zor diil inan ki korkma
kayınvalden kötü bi insan diilse çok yardımcı olacaktır ona da güven tabi gelsin kalsın destek olur eminim

benim yanımda annem kalıyo ama bebeğin herşeyi ile zaten ben ilgileniyorum annem gelen giden yemek temizlik falan yapıyo ama kayınvalidem gelmiş olsaydı kesin kriz geçirirdim değil onu görünce gerilmek adını duyduğum an tüylerim diken diken oluyo arasıra geliyo kızıma dokunduğu an içim gidiyo bide yanımda kalsa düşünmek bile istemiyorum....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…