Doğum yaptim hayatim değişti. .(koca sorunsali)

Free madam

Bir adam var,hergün yeniden aşık olduğum. .
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2016
215
116
23
Kizlar selam,
Evimdeki bocek istilasindan buradaki.arkadaslarin fikirleriyle az cok kurtuldum sayilir.tekrar tesekkur ederim herkese.
Gelelim asil meseleye..
Kizim bir aylik oldu bugun,onun ailemize katilacagini ogrendigimiz gun içimizden gelen heyecan ve cosku seli yerini dinginlige ve sessizlige birakti.esim aksamlari eve gelince binvir zahmetle hazirladigim yemegi yiyip haberlere bi bakayim diye salona gecer.sanmayin ki tv izlesin.elinde telefon surekli bi araba sevdasi derdinde.yillardir bu boyleydi ama dogumdan sonra iyice bana batar oldu.zaten benim gunduz ve geceleri canim cikiyo bebekle ilgilenmekten.soylemesem biraz ilgilen ben yemek yiyim banyoya gireyim diye orali degil.ama sevmeye gelince agucuk agucuk hesabi.aglayinca da 'al annesi seni istiyo'
Hayir efendim! Beni felan istemiyor cocuk.kucaginda tuttugu yatim saattir ama yorulmustur beyfendi,eee biz anneler ne yapalim gece gunduz bizimle.
Gecen gece de ben gidip salonda yatayim uyuyamam dedi.
Ben de ' ee ne yapalim yani ben de uyuyamiyorum ya sizip kalirsam ya biseye ihtiyac olursa nasil seslenecegim sana' dedim.
E ama ben yarin ise gidiyorum uykusuz olurum dedi. Ben de git nereye gidersen yat uyu deyince gitmekten vazgecti sagolsun,lutfetti.
Zaten kuafore gidemiyorum kendimden gectim kaslarim bogazici koprusu gibi birlesti nerdeyse.sac bas daginik,evime ve kendime vakit ayiramiyorum,10 dakika dusa girsem hazine bulmus hibi seviniyorum
Kizimin uyudugu zamanlarda da olan bisey yok ne muhabbet var ne flortlesme.elde telefon hep ayni...
Ben boyle hayal etmemistim ya,o kadar doluyum ki bazen kizim uyumayinca huysuzlaninca ona bagiriyorum,sonra da vicdan azabindan oluyorum.ama bittim ya kendimi hic bu kadaf degersiz gormemistim hayatim boyunca.deli divane asik oldugum adam gitti yerine sanki tanimadigim biri geldi.eve gelir gelmez sen nasilsin demek yok.sadece kizim nerde,ne yapıyor diye soruyor.ah keske sorunun sonunda da gercekten bi ihtiyaciyla ilgilense.niye aglar diye bana soruyor.sen bastan duzgun ilgilensen neden agladigini zaten bileceksin,aglayinca da anne kucagina vermek yerine gazi oldugunu,altini pislettigini anlayacaksin.
Logusayim hala,cogunuz gecer diyecek ama inan iz birakiyor,batakliktayim sanki.cirpiniyorum daha da batiyorum.kimsenin yuzunu gorneye sesini duymaya tahammulum yok,nasil basacikacagimi bilmiyorum..
Eklenti: kizlar sizlerle konusup biraz olsun rahatladim sayilir cok şükür en azindan evdeki islerimi biraz duzene soktum.esime gelince...
Ona ne oldu anlamadim ama ne olduysa iyi olmus. Neden mi?
Cunku haftasonu tamamen kizimiza esim bakti tum pazar gunu de bana kaldi desem yalan olmaz sadece emzirmek icin ben aldim kucagima.o kadar güzel bir duyguymus ki ayaklarini uzatip dinlenmek ve tv seyretmek.evet evett.. tv seyrettim valla sadece kizimizin bakiminda degil ev islerinde de yardim etmeye basladi o gunden beri.yemek yenince sofrayi kaldirir hemen ya da kizimiza bakar oynar filan.simdi rahatladim biraz da olsa kuafore gittim ve de
Esime sanki sihirli bir degnek degmis gibi.aksamlari istersen emzir sen yat ben uyuturum kizimiz uyanana kadar sen uykunu almis olursun diyor.bir melek cikti adamin icinden artik ne hikmetse,ne oldu bilmiyorum ama cok da güzel oldu..
Yaptiginiz butun yorumlara iyi dileklerinize ve desteklerinize cok tesekkur ederim kk hatunlari

Son düzenleme:
Cok zor bir durum. Ben de hamileyim,dogunca nasil olacagiz kim bilir. Esimle kavga edip.duruyoruz.. her dedigine aliniyorum oturup agliyorum. Komik bir duruma dusuyorum hatta artik.
Sana oyle yardimci olurum boyle isini gorurum askim diyen adam simdiden amaaan bosver diyip birseye elini surmuyo,sonra da vay sen pasaklisin bunlarin burda ne isi var.diye basliyo.. hamile halimizle logusa halimizle hizmetciliklerini yapma yemini etmisiz sanki....
Elleme birseyi bosver,ev daginik kalsin,kaslarini saclarini duzelt,ona da tavir al.. anlarsa anlar. Anlamazsa da birgun anlar elbet. Cocugu da sevmesi icin bile verme eline. Bak bakalim bi el mii yaman beymi..

Insallah siz bizim durumumuzda olmazsiniz cunku gercekten kafayi siyirmak uzereyim.nereden baslasam diye karar kara dusunuyorum.Allahtan cocugum huysuz uyumayam bi cocuk degil,sukurler olsun ki.ben adam tek kalmasin babalik duygusuna alissin bir an once diy cikip evime geldim dogumdan sonra.ama adamin beni dusundugu yok.keske annemde kalsaydim orda ohh keyfim.yerinde annemle bakiyorduk bebegime donusumlu olarak, ama bilemedim iste

Kocanı karşına al. Ben çok yoruluyorum. Ayrıca hayat müşterek bana birşey olsa ne yapacaksınız? Bebek bakımına dahil olman gerekiyor demen lazım.
Ayrıca sen bu çocuğu tek başına yapmadın. Bunu da ona anlatman gerekiyor.
Ayrıca kocanla dışarı çıkmanız lazım. Çok bunalmissin sanirim.
Bu günler de geçiyor canım. Sabırlı olman lazım. Birkac ay sonra değişiyor. Daha fazla emip daha uzun süre uyuyorlar.

canım beni annem 10 günlük iken izmitten bursaya getirdi
işe başladım iki hafta önce o azamana kadar bursada geçirdim.
zaten eşim yoğun çalışıyor
benle ilgilenemezdi
o yüzden iyiki gitmişim ailemin yanına bursaya.
pazarları görmeye geldi çocuğu öle öle o kötü dönemleri altlattık
yoksa kafayı yerdim
allah yardımcın olsun
aynı şehirde kaynanan yada annen varsa yardım iste onlardan

Zaten annemde kaldim ama kizimi babasindan ayri tutmayim araya sogukluk girmesin diye evime gectim.kv de zaten gicigima gidiyor surekli bi karisma derdinde.ondan uzak duruyorum cocuk bakiminda ters dusuyoruz fikir olarak

Ben annemden yardım alacağım ilk iki ay yoksa yapamam sanırım şimdiden korkuyorum. Eşime zaten emanet edemem yeni doğmuş bebeğimi. Lohusalık hamilelikten daha ağır bir psikoloji bence

Şimdi herkes beni topa tutacak ama..
Bir aylık bir bebeğiniz var..
Muhteşem bir mutluluk..
Dünyanın en büyük mucizesi anne olmak..
Onunla vakit geçirmenin tadını çıkarmayı deneseniz Biraz..
Elbette ki babadan destek beklemek hakkınız..
Yapmıyorsa da keyfinizi bozmayın..
Doya doy güzel vakit geçirin minişinizle..

Tabiki de en guzel mutluluk bebegim ama yetisemiyorum tek basima.gecesi gunduzu ayri ama sevip sevip bi sikintisi oldugunda kucagima vermesine deli oluyorum.nasil alisirsa oyle gider mantigiyla hareket edip onu da dahil etmeye calisiyorum ama daha babaliginin farkina varamiyor yazik ki.

Ben annemden yardım alacağım ilk iki ay yoksa yapamam sanırım şimdiden korkuyorum. Eşime zaten emanet edemem yeni doğmuş bebeğimi. Lohusalık hamilelikten daha ağır bir psikoloji bence
Aynen oyle.benim hamileligim cok rahat gecti sukurler olsun ki.son ayima kadar kendi isimi kendim gordum gezdim tozdum.ruh halim de cok iyiydi esim de ustume titrerdi oyle bi alismisim ki merkexin kendim olmasina.simdi afalladim akldkm.cunku ben denen bisey kalmadi ortada.afedersiniz ama kendimi sagimlik inek gibi hissediyorum

çok zor gerçekten ben yaşamadım ama anlayabiliyorum. Bi çocuk dünyaya getiriyorsun bunun için de daha çok ilgi bekliyorsun doğal olarak ama insanların tamamı anlayışsız davranıyor.

Bence annelik içimizde var..
Doğuştan gelen..
Çocukken bebeklerimize bile az annelik etmedik..
Ama babalık sonradan öğreniliyor sanki..
Zorlamayın bence belki de bu itici oluyordur..
Kimseye, eşimiz de olsa zorla bişey yaptırmamak gerekiyor..
Yorgunluğnuzu çocuklarını Allahın yardımıyla yalnız büyüten ve çalışan bir anne olarak o yorgunluğun hiçbirşeye değişilmez müthiş bir haz olduğunu söyleyebilirim..
Zaman geçtikçe anlayacaksınız ne kadar gereksiz şeylere takıldığınızı..
Eşiniz de evladınız büyüdükçe ona daha çok bağlanacaktır..
Ben çocuğum ilk doğduğunda bundan daha büyük bir sevgi yoktur diyordum..
Ama şimdi bakıyorum ki kendileri gibi sevgileri de büyüyor..
İlk doğdukları günden çok çok daha fazla seviyorum çocuklarımı..

Zaten annemde kaldim ama kizimi babasindan ayri tutmayim araya sogukluk girmesin diye evime gectim.kv de zaten gicigima gidiyor surekli bi karisma derdinde.ondan uzak duruyorum cocuk bakiminda ters dusuyoruz fikir olarak
9 aylık oğlum..doğumdan hemen önce annem geldi yaşadığım yere 40 ımı çıkardı öyle gitti çok iyi geldi..erkekler babalıklarını geç idrak ediyor..anneni çağır evine
bu arada kızacaksın ama cidden geçecek lohusalık böyle bir şey

siz sorumluluğu yüklenmişsiniz eşinizin de kolayına gelmis. çocukla da oynamayı yeterli görüyor muhtemelen. verin kucagına, ben kuaföre gidiyorum 1 saat sana emanet bebeğimiz hayatım de git kuaförüne...
evdeyken de biraz kendime bakmam lazım,duş alacağım, şu işim var diyip ver kucağına; ağladıgında sana getirdiğinde de 'sıkılmış başka bir şeyler yap, evin içinde dolaştır mesela' gibi önerilerde bulunabilirsin..

eşinin mesleği ne bilmiyorum ama benim eşimin çalışma şartları yoğunluğu ağır olmasına rağmen, yeri geldi ben uyudum sabaha kadar, dolaptan sağilmış sütlerimden ısıtıp içirdi beni uyandırmadı.
ama ben dedim çok fenayım bu gece dokunmayın bana lütfen diye, öyle oldu. he tabi sayılıdır boyle geceler ama pilimin bittiği noktada çok işe yarıyordu.

gerçekten kolay zamanlar değil ama siz güçlü gözüktükçe eşiniz de ona ihtiyacınız olmadığını düşünebilir. geçiyor o günler de gerçekten geçiyor; oyuncuanne nin atarlı lohusa diye bi yazısı var çok begeniyorum ..

oyy çok yenisin daha. o yüzden gerçekten geçicek ama çocuktan çocuğa değişiyor durum. biz 2 aşından sonra biraz rahatladık. size destek gerek ama bebk çok küçük işte. sadece emiyorsa biraz işiniz zor. mama yiyorsa anne, babaanne gelse de siz de dışarı çıkıp nefes alsanız. ya da bebeğini uysal sa bebk arabasına atıp biraz yürüyüş yapın.
şu dönem sıkıntılı işte az büyümesi gerekiyor.

Çok bunalınca anneme git yardım eder nefes alırsın
Çocuk olunca evlilikler hep bir sarsılıyor ve hatta boşanmalar en çok ilk iki yıl oluyormuş
Telefonla daha az uğraşmasını istediğini söyle ve bunu ciddi ciddi konuş
Çoğu baba bebekken annenin kucağı a atıyor iki ağı deyip
Şöyle 1,5 2 yaş olunca çocuk da oyundan anlayınca daha fazla vakit geçiriyorlar

Kendi adıma eşim çocukla oynar ama yemesini,içmesini,giymesini bilmez ve bunların kolay olduğunu ima ederdi
Nöbet tuttuğum bir gece çocukla başbaşa kaldı ve anladı olayı
Nöbette yanıma getirdi ve bir buçuk saat bana çocuk baktırdı

İşte bu yüzden ne evlenmek istiyorum ne de çocuk yapmak.
Okuyorum, görüyorum, arkadaşlarımdan biliyorum çocuklar büyüyüp iyice kendini kurtarana kadar sinir falan kalmıyor annelerde.
Annem küçükken beni çok döverdi, bazen kızıyorum böyle yaptığı için, bazen de diyorum ki "kim bilir kadına ne çektirdin?"..
Bilemedim... Allah yardımcın olsun... Kocanla ciddi ciddi konuşursan işe yarar diye düşünüyorum, en azından bir süreliğine yarar..

Baba destegi yok ise anne olmak iskenceye donusur, kim ne derse desin. Hani adami bosamis olsan tamam diyecegim bir umudun yok zira ayni evde degilsin. Ama bu nedir simdi? Tek basina bolunerek mi cogalmissin bunu sor beyefendiye.
Bu arada daha cok yenisin zamanla hayatin duzene girecektir. Kendine bakmazsan oyle devam eder. Tavsiyem bir program olustur kendine ve harfiyen uy. Ben oyle yaptim nisbeten daha iyiyim bakim olarak.
Aman diyeyim, kaslar birlesmesin sonra moral bozuklugu oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…