Doğum yaptim hayatim değişti. .(koca sorunsali)

günaydın güzel anne..
logusalık hamılelıge göre daha yorucu ve yıpratıcı bir süreç,hamılelıkte hayalini kurdugun herşeyin logusalıkta farklı bır bıcımde yasandıgını görüyorsun..uykusuzluk ve yorgunluk aslında bu süreci zorlayan..ve minik bebegin tabiki sadece annesıne ıhtıyacının olması..bazen ınsan bunalıyor bebekten zıyade bu durumdan..
eger ımkanın ve ıhtımalın varsa anneanne yada babaanne haftada 3-4 gün gündüzlerı yanına gelsınler sen emzirip teslım et güzel bir duş alıp uyu..o sırada onlar gazını cıkarıp bebegı uyutsunlar..
bir sonrakı uyku anında yıne emzırıp ver sen dısarı cık 10 dk bıle olsa,market bıle olsa..inan cok ıyı gelıyor..
benım bebegım kırkı cıkana kadar annem vs kv geldi gündüzleri hep..
ben emzırdıkten sonra verdım duşar girdim uyudum,bir sonrakı emzırme periyodunda yıne emzırıp sonra attım kendımı dışarı yada evde bişeyler yaptım falan..allaha şükür iyi geçti..
eşim o dönemler çok ilgilenmedi daha dogrusu bebekle ılgılenecek birşey bulamadı 10 dk kucagında tuttu falan okadar..ama kızım sımdı 21 aylık ve cok daha fazla zaman geciriyorlar..
zaman lazım biraz eşin için..

Esim de ozel sektorde ctesi dahil aksam u ye kadar calisiyor.o yuzden ben pek bisey demiyordum simdiye kadar ama dank etti artik

Sadece anne sutu ile besliyorum bebegimi.disari cikma konusunda da belki kizacaklar birdan bana ama logusalik diye cikmak istemiyorum psikolojik ya.daha yeni dogun yapti disarlarda geziyor derler eminim.

O da bencillik iste,en agir sikintili zamanlarini bizler ustlenip en tatli guzel zamanlarda babaya vermek de neden.o zaman da benimle oynasin etsin.cok yanlis bi davranis ama maalesef benim basimda da ayni seyi dusunen ve uygulayan bi baba adayi var.

Sadece anne sutu ile besliyorum bebegimi.disari cikma konusunda da belki kizacaklar birdan bana ama logusalik diye cikmak istemiyorum psikolojik ya.daha yeni dogun yapti disarlarda geziyor derler eminim.

ya desinler bişey olmaz. çık gez. bol bol dua oku kendine gez bişey olmuyor. ben de inançlı bir insanım nazar falan inanırım bazen geçmişe de bağlıyım. ama bu konu da kendini sıkma. 40 gün evde kala kala kadınların psikolojisi böyle oluyor işte.

Yasinizi bilmiyorum ama inan su anki aklim olsa evlenmezdim ki ben 7 yillik isliki sonucu evlendim.bi 10 yil gezerdim.ve evlenip hemen cocuk yapmazdim.su an pismanlik degil de icinde bulundugum durumdan dolayi keske var.ama asla bebegime keske olmasaydin demiyorum.iyi ki diyorum.cunku hayatta hersey gider evlat kalir annelerin tek hazinesidir onlar.

Zaten annemde kaldim ama kizimi babasindan ayri tutmayim araya sogukluk girmesin diye evime gectim.kv de zaten gicigima gidiyor surekli bi karisma derdinde.ondan uzak duruyorum cocuk bakiminda ters dusuyoruz fikir olarak
kızım kvler hep öle
işe başladım cocuğu onlara bırakıyorum
geçen ağlamış sızlanmış büyük kaynıma
ta düğün zamanı olanları anlatmış
kaynımda eşime yüklenmiş geldi eve bende kızdım dedim çocuğa bakmamak için mi böle yapıyolar
gittik konuştuk sonra geçmişte olanları anlatıyor bende kaç sene oldu evleneli dedim
2,5 sene önceki şeyleri anlatıyosunuz ben artık anne oldum dedim özür dilerim dedim
ama haklıydım çocuğuma baksınlar diye mecbur sustum şimdi her sabah çocuğu bırakırken nasıl içime akıtıyorum göz yaşlarımı
neyse rabbim büyük
allahtan benim eşim çok iyi o gün bile beni tututu annesine karşı

Sadece moral bozukluğu olsa yine iyi depresyonun dibine vurdum resmen aynaya bakamiyorum.bi de esmerim ki hic sorma,o yuzden evime daha bebek gormeye gelenleei kabul etmiyorum,cunku hala pijama ile dolaşıyorum evin icinde.normal hayata gecis yapamadim.

O da bencillik iste,en agir sikintili zamanlarini bizler ustlenip en tatli guzel zamanlarda babaya vermek de neden.o zaman da benimle oynasin etsin.cok yanlis bi davranis ama maalesef benim basimda da ayni seyi dusunen ve uygulayan bi baba adayi var.

Çok haklısın
Eşin senin dinlenmene yardımcı olmalı
Bazı sorumlulukları üstüne almalı
Sen de yavaş yavaş bu sorumlulukları ona vermelisin bir anda değil de
Mesela önce konuş her akşam bir saat çocuğu oyala de
Bir anlaşma yapın çok itiraz ederse haftada 3 kere 1 saat de
Yavaş yavaş bebek bakımının içine sok
Bir de şu da var anne için yeni bebek zor ama işin içine girmeseler bile babalar için de bu yeni sorumluluk zor
Aslında ilk bir yıl özellikle babalar da depresyonda

Yaparsin kuzum, sadece zaman. Sen bebise alis bebis sana alissin yeter.
Sabah kalkar hemen kiyafetini degistirirsin, banyoya goder kendine ceki duzen verirsin, sadece on dakikani alir

Ne kadarlık bebeğin?
Çocuk olmadan önce bu yazını görsem olur mu öyle şey,onun da çocuğu derdim ama işin içine girince görüyorum ki doğurunca anne olunuyor ama bebek doğunca baba olunmuyor hemen maalesef

Annem sagolsun bi hafta filan kendi evinde bakti bana.ama tavsiyenizi degerlendirecegim keza gunduzleri enerji toplayip geceleri daha rahat atlatabilirim diye dusunuyorum.kv gecen gun bi ugradi yemeklik almis birakti gitti.insan yapar pisirir koyar gider.bi de soruyo yapilacak biseyin var mi diye.yok dedim.gittj.bi daha da gelmedi evimiz 10 dakika sadece.aramadi da mesaj atiyo sadece.e ben de dogal olarak bisey istemiyorum kendisinden

28 yaşındayım. 2 yıllık bir beraberliğim var çok güzel giden.. Açıkçası evlenirsek her şeyin büyüsü bozulacak gibi geliyor.
Uzak ilişki olmasına rağmen hemen hemen sorunsuz gidiyoruz çünkü, çok şükür. Geziyoruz tozuyoruz fırsat buldukça.
Bu güzelliği bozmaya gerek yok diyorum...

Yaparsin kuzum, sadece zaman. Sen bebise alis bebis sana alissin yeter.
Sabah kalkar hemen kiyafetini degistirirsin, banyoya goder kendine ceki duzen verirsin, sadece on dakikani alir
Sanki ayaklarima cimento dokmusler gibi kolumu kipirdatamiyorum inanin ki.bebegimi emziriyorum gazi cikiyo uyuyuyorum derken pilim bitiyo..

seni o kadar iyi anlıyorum ki. resmen beni anlatmışsın. bebeğimiz olduktan sonra evliliğimiz inanılmaz sarsıldı eşimle. baba olduğunu anlamıyor sanki. herşeyin yükü bende. senin gibi banyo yapmak bile lüks benim için aylardır kuaföre gitmemiştim de geçen hafta bir kavganın sonunda zorla gittim 10 dkka kaş bıyık aldırdım. diğer ağda meselelerine zaten hiiiç giremiyorum. benim eşimde uykusuz kalıyorum diye anca salonda yatmak istiyor sonra kavga ediyoruz. bu süre. 16 aydır böyle. ikimizde çalışıyoruz şu an aynı saatte eve giriyoruz eşim hemen duşa girer sonra alır telefonu yatar malum siteden arabalara bakar kulaklığınıda takar müziğini dinlemeyi unutmaz. bense bacağıma yapışmış ağlayan çocukla yemek yapmaya çabalıyorum. yalvar yakar banyoya giriyorum ha ama bi bakıyorum oğlum bu kez banyo kapısında ağlıyor çünkü eş denen kişi salonda telefonuyla mesgul. oğlum uyumazsa çekip gidiyor. sonrada bu çocuk bizim evliliğimizi sarstı diyor. be adam sen istedin çocuğu ben istemedimkii.. yalvar yakar girdin kanıma. şimdi noldu yani? Allah' a şükür bir bebeğim var o benim herşeyim ama eşimin bu halleri beni de öldürüyor. boşuna üzme canını diyecem üzeceksin çaresi var diyecem o da yok.. napalım bu da bizim kaderimiz.

Bir aylik bebegim daha küçük maalesef

Sanki ayaklarima cimento dokmusler gibi kolumu kipirdatamiyorum inanin ki.bebegimi emziriyorum gazi cikiyo uyuyuyorum derken pilim bitiyo..
Dedigim gibi
Bir program olustur kendine bir rutinin olsun. Sabah kalkinca yapmaya basla. Kendine bak ki bebis anne bu ne tip bu ne sifat demesin

Bizimde uzaktan yurudu iliskimiz hem de u yil kadar.gercekten buyu bozuluyor.eger jersey guzelse simdilik dusunme evlenmeyi.en azindan herseyden hevesini alana kadar

Daha bir aylık,bir düzeni de yoktur bebeğin.Biraz sabret.Kendini bakımsız hissetmek için çok erken.Dün iki aylık bebeği olan arkadaşımdan benzer şikayetler duydum.Çirkin hissediyorum diyor.Şu an güzelleşme değil bebek uyuyunca uyuma vakti.Diğer herşeyin vakti zamanla geliyor.Uyu,bebeğine odaklan,babaya sorumluluk ver.2-3 aya önce vücudun kendine gelecek,sonra bebeğin iyi kötü bir düzeni olacak,sen de ufak zamanları kendine ayıracaksın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…