- 7 Mayıs 2020
- 5.016
- 12.017
- 248
- Konu Sahibi Hilal nur27
-
Sizde haklısınız kendi açınızdan size kızmak yada yargılamak hakkım değil gencken 19 20 yaşında iken bende böyleydim hatta bir komşu kadın vardı 30 lu yaşlarında kocası çalışmaz bir gün çalışsa 3 gün yatardı kadının 4 çocuğu vardı birgün hiç mi düşünmüyorsun bu çocukları diye çıkiştım kadınaÜzgünüm. Olaya bu açıyla bakınca haklı kaza kurşunu diye bakınca da haklı. Hatamın farkındayım. Sınır bilincim üzerine çalışıyorum daha fazla çalışacağım.
Dediğiniz gibi olabilir bilemeyiz sırf dul maaşı almak için boşanan kocasıyla dost hayatı yaşayan kadınlar var ülkemizdeYani bende linçlenmek istemem ama yana yakıla doğurur doğurmaz yardım parası ne zaman yatacak diye üyelik açıp gelen biri için çok masumane düşenemedim. Biliyosunuz devlet 2 3 çocukluya maaş bağlıyor kısmen. 3 çocukta miktar daha da artıyor. Sırf bunun için doğuran insanlar gördüm. Maddi durumu iyi olup doğuran insana da benzemiyor konu sahibi. Yoksa üç kuruş devlet ödeneğinin peşine düşmezdi.
Teşekkür ederim empati yaptığınız için. "Sınır bilinci" ve "konu ana fikri" konusunda daha ideale yakın bir birey olmak için üzerimde çalışacağım. Bunun için size ve canını sıktığım diğer tüm üyelere söz veriyorumSizde haklısınız kendi açınızdan size kızmak yada yargılamak hakkım değil gencken 19 20 yaşında iken bende böyleydim hatta bir teyze bir kadın vardı 30 lu yaşlarında kocası çalışmaz bir gün çalışsa 3 gün yatardı kadının 4 çocuğu vardı birgün hiç mi düşünmüyorsun bu çocukları diye çıkiştım kadına
Kadın da senden ekmek su isteyen mi var ben çocuk seviyorum doguruyorum demişti meğerse kendi tek kızmış bacısı olanlara özenirmis kızı tek diye doğurmuş onlarda oğlan olmuş
Yani insanlar sana ne deyince öyle kalıyorsun bazen
Benim tek çocuk ben kendim tercih etmedim 10 senede evli kaldım üstelik yani tamamen tercih bazısıda korunsada oluyor 30 yaşından sonra istedim bu defada Dr izin vermedi sağlık kaynaklı
Ben size teşekkür ederimTeşekkür ederim empati yaptığınız. Sınır bilinci ve konu ana fikri konusunda daha ideale yakın bir birey olmak için üzerimde çalışacağım. Bu iki konu hakkında size ve canını sıktığım diğer tüm üyelere söz veriyorum
Siyonizmle ilgisini anlamadım. Mesela Çin'de 2016 yılında 2 çocuğa 2021 yılında 3 çocuğa izin çıktı. 2013'e kadar tek çocuk politikası vardı. Hangi kitap hangi kamp, ben de bakmak isterim.Bir kitap da okudum bir kampta kadınlara iğne yapıyorlar hap veriyorlar eğitim veriyorlar çocuk doğurmayin diye siyonist kafası işte
Bunu bazı ülkelerde yapmışlar yapıyorlar
Teşekkür ederim ben sadece kendi fikrimi yazdımSiyonizmle ilgisini anlamadım. Mesela Çin'de 2016 yılında 2 çocuğa 2021 yılında 3 çocuğa izin çıktı. 2013'e kadar tek çocuk politikası vardı. Hangi kitap hangi kamp, ben de bakmak isterim.
Verilen cevaplarda üslupsuzluk var ama 29 yaşında gencecik kadının 4 çocuk doğurmasını da alkışlamayalım. Üstelik ev hanımı çalışmıyor. Her bir çocuğa aynı kalitede bakım verebilecek zenginlik varsa yapsın doğursun ama doğum parası yolu gözlediğine göre maddi durum da iyi değil. Doğurmak mı mühim yoksa doğurduğuna layıkıyla bakabilmek mi?
Siyonizm i Ariel Şaron u araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınızSiyonizmle ilgisini anlamadım. Mesela Çin'de 2016 yılında 2 çocuğa 2021 yılında 3 çocuğa izin çıktı. 2013'e kadar tek çocuk politikası vardı. Hangi kitap hangi kamp, ben de bakmak isterim.
Verilen cevaplarda üslupsuzluk var ama 29 yaşında gencecik kadının 4 çocuk doğurmasını da alkışlamayalım. Üstelik ev hanımı çalışmıyor. Her bir çocuğa aynı kalitede bakım verebilecek zenginlik varsa yapsın doğursun ama doğum parası yolu gözlediğine göre maddi durum da iyi değil. Doğurmak mı mühim yoksa doğurduğuna layıkıyla bakabilmek mi?
Cevabı biliyordum. Konuya girdim. Trpki vermek istedim çünkü bu konu ailenin ne kadar maddi gücünün olduğuyla değişmiyor. 2'den sonrası hep dezavantaj. Kaç çocuk yapılmalı araştırması
Siyonizm i Ariel Şaron u araştırırsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız
Fenomenler 3 er 5 er doğuruyor onlari izliyoruz halk olarak takip ediyoruz ama halktan normal orta direk aileden olan bir kadın 2 çocuk yaptı mı olay oluyor bende bunu anlamıyorum
Misal Şeyma Subaşı sırf nafaka için çocuk yaptı ünlüler camiasında bu örnekler çok fazla
Birde ben konu sahibine aferin ya iyi yapmışsın demedim ki diğer mesajlarımi yorumları bir okusanız keşke
Ben kadının ruhsal durumunu psikolojik olarak nasıl yada hayata nasıl bakıyor bilmiyorum ki
Yardım parası sorulmuş bu konuda bilgin varsa yazar geçersin o kadar
Yani olan olmuş çocukları elinden alacak yada öldürecek değiliz değil mi yada kadını kısırlaştırma hakkımızda yok değil mi
Birde dediğim kitap bu değil ama özgürlüğün fecrini de bir okuyabilirsiniz o kamplarda vs neler olduğu anlatılıyor
Onlar mı bakacak uykusuz kalacak emzirecek de bu tasaya düşüyorlar 1 çocukla kalsaydıniz ben gibi bu defada çocuk tek birde kardeşi olsaydı diyeceklerdiBen 2. Ye hamileyim arkadaşlarım ve ailem sürekli hamileymişim sürekli ürüyormuşum gibi davranıyor
ChatGpt’yi azaltmanızı tavsiye ederim. Hazır şeyleri kopyalayıp yapıştıra yapıştıra insanın diyalog becerisi de azalıyor, yaratıcılığı köreliyor.Teşekkür ederim empati yaptığınız için. "Sınır bilinci" ve "konu ana fikri" konusunda daha ideale yakın bir birey olmak için üzerimde çalışacağım. Bunun için size ve canını sıktığım diğer tüm üyelere söz veriyorum
Sana ne kardeşim ..senmi bakacaksıno çocuklara.bunumu sordu senden konu sahibi..tövbe estağfurullah nasıl insanlar varyaÇiftleşmekten
Tamam işte burda konu hiçbir zaman sadece doğurmak olmadı ki. Konu ekonomik kısmı. Örnek verdiğiniz insanların ekonomisi o çocukların geleceğini kurtarmak için yeterli ama halktan insanlar için kolay mı? Ben çalıştığım halde eve 2 maaş girse bile 2. Çocuk olursa naparız bütçemiz buna uygun mu diye düşünmeden duramıyorum.Kaldı ki dediğim gibi konu sahibi eğer bütçe olarak uygun olsaydı burada devletin verdiği üç kuruş için meraklanmazdı. Burada gördüğüm çoğu eleştiriler aslında kadın düşmanlığı için değil aksine güçlü kadınlar olabilelim diye yapılıyor. Ve niyeyse bizim ülkede ev hanımı olup tek maaşla geçinenler daha fazla çocuk doğururken,çalışan kadınlar tek çocuk fikriyle kalıyor.Fenomenler 3 er 5 er doğuruyor onlari izliyoruz halk olarak takip ediyoruz ama halktan normal orta direk aileden olan bir kadın 2 çocuk yaptı mı olay oluyor bende bunu anlamıyorum
Doğru diyorsunuz haklısınız ben size karşıt birşey yazmadım ki kadın belki sırf çocuk seviyor diye doğuruyor belki eğitimsiz biri vs vs bilemeyiz kiTamam işte burda konu hiçbir zaman sadece doğurmak olmadı ki. Konu ekonomik kısmı. Örnek verdiğiniz insanların ekonomisi o çocukların geleceğini kurtarmak için yeterli ama halktan insanlar için kolay mı? Ben çalıştığım halde eve 2 maaş girse bile 2. Çocuk olursa naparız bütçemiz buna uygun mu diye düşünmeden duramıyorum.Kaldı ki dediğim gibi konu sahibi eğer bütçe olarak uygun olsaydı burada devletin verdiği üç kuruş için meraklanmazdı. Burada gördüğüm çoğu eleştiriler aslında kadın düşmanlığı için değil aksine güçlü kadınlar olabilelim diye yapılıyor. Ve niyeyse bizim ülkede ev hanımı olup tek maaşla geçinenler daha fazla çocuk doğururken,çalışan kadınlar tek çocuk fikriyle kalıyor.
Estağfurullah kendinizi savunmanıza gerek yok sadece herkes kendi açısından bakıyor bu duruma.Doğru diyorsunuz haklısınız ben size karşıt birşey yazmadım ki
Sizde kusura bakmayın o kadar her yazdığım eleştiri yağmuruna tutuldu ki refleks gibi oldu açıklama yapmak zorunda hissediyorumEstağfurullah kendinizi savunmanıza gerek yok sadece herkes kendi açısından bakıyor bu duruma.
30 ülke değil istersen 100 ülkede yapılan araştırmaları okuyun şu üslupla hiçbir haklılığınız yok.eger gerçekten derdiniz arastirmalar olsaydı düzgünce yazarsınız.ayrica siz hayatınızın her alanında araştırmalara göre mi yaşıyorsunuz.Konu başlığına kırk yılda bir %100 bildiğim soru yazılıp girdiğimde; daha fazla çocuk yapabilecek biri olduğunu düşündüğüm ve 30 ülkede yapılmış onlarca araştırmayı okumuş olduğum için dehşete düştüm ve sinirlendim.
Ya değilse konunun ismi "gireyimde sinirle yorum yapayımlık" değil.
Hiç mühim değil. Bence konu sahibi sizi affetti. Hem mutlu olmalısınız. Bugün ‘haddini bilmek’ adında bir şey öğrendiniz. Müthiş değil miÖzür dilerim konu sahibi senin tercihlerine benim öfkelenip yorum yapma hakkım yoktu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?