- Konu Sahibi Mysticless
-
Eşiniz izin alabiliyorsa ki biz eşimin yıllık iznini o şekilde aldık. 15 gün evdeydi eşim. Biz Doğum sonrası kimseyi istemiyoruz kendimiz bakacağız dersiniz. Anne gelmişken 3 gün kalırsınız ama sonra evdeysen çocuğumla da karımla da ben ilgileneceğim desin eşiniz. Kv gittikten ve eşinizinde izni bittikten sonra anneniz gelir kafanız da rahat olur. Bizim 1 hafta kalmışlardı 1 hafta kv bir hafta annem. Hoş bizim daha karmaşık oldu ya neyse. Görümcem kimseyi istemedi onun yanında kimse kalmadı mesela karı koca baktılar. Halledersiniz eşiniz konuşsun en temizi bu olur. Ve Doğum zamanı hamilelik sürecinde kimseyi takmayın kafaya kim ne derse desin küsen küssün kendinize ve çocuğunuza odaklanınHenüz bi bebek sahibi degilim fakat eşimle artik bi bebek sahibi olma istegi içerisindeyiz.. fakat kayinvalide sorunumuz var kayinvalidem farkli bir şehirde annemle anlaşamadıkları gbi Bnce anlaşamıyorum doğum zamanı kazasız belasız nasıl atlatıyorsunuz ben doğum zamanı ne yazıkki kalsınlar istemiyorum ama eminim kalacaklardir sizler bu süreci nasıl atlattınız 3 gün kalıp gitmelerini nasıl sağlayabiliriz bu arada esimde bu konunun ve sorunun farkinda daha önce evliliğimiz annesi sebebiyle ciddi bi sarsıntı geçirdi esimde bu konuda çok mutsuz ve sıkıntılı..psikologdan destek almayı düşünüyoruz bu süreci evliliğimiz zarar vermeden atlatabilmek için.. var mi onerileriniz
Ayrıca planlamanın kötü bir tarafı Yok sizi anlıyorum. Mesela ben Doğum sonrası çok karışacaklarını bildiğim için 2 aylık oldu yemeğin suyundan ver şunu yap falan gibi yalan yanlış şeyler söyleyeceğini bildiğim için bunların pazarlığını baştan yaptım. En başından 1 er hafta kalsanız yeter dedim ve her seferinde kv en az 20 gün diyip duruyordu. Annen hasta zaten ben kalırım ben kalırım. Hamile kaldığım anda eşim annesiyle konuştu biraz bozuldular ama kimse darılmadı gücenmedi zaten o 1 hafta bile bana fazlasıyla yetti. Evde sürekli senin yaptığının tersinin söylenmesi hoş olmuyor. Bu demek değil gelme torununu görme her seferinde söyledim anne istediğiniz zaman gelin görün. Çok uzakta da sayılmazlar. İsteseler gelirler.Henüz bi bebek sahibi degilim fakat eşimle artik bi bebek sahibi olma istegi içerisindeyiz.. fakat kayinvalide sorunumuz var kayinvalidem farkli bir şehirde annemle anlaşamadıkları gbi Bnce anlaşamıyorum doğum zamanı kazasız belasız nasıl atlatıyorsunuz ben doğum zamanı ne yazıkki kalsınlar istemiyorum ama eminim kalacaklardir sizler bu süreci nasıl atlattınız 3 gün kalıp gitmelerini nasıl sağlayabiliriz bu arada esimde bu konunun ve sorunun farkinda daha önce evliliğimiz annesi sebebiyle ciddi bi sarsıntı geçirdi esimde bu konuda çok mutsuz ve sıkıntılı..psikologdan destek almayı düşünüyoruz bu süreci evliliğimiz zarar vermeden atlatabilmek için.. var mi onerileriniz
sartlar dediginiz yaninzda kimin kalacagi. yani sizin annelige hazr olmaniz maddiyat gbi problemler degil. yaninozda kimin kalacagini simdidedn dusunup dahasi buna gore hamilelik zamanini degistirmeniz ilginc olan.Banada şartları ortamı ayarlamadan stresin ortasına doğum yapma fikri ılginç geliyor
Eşiniz size bakacak...Henüz bi bebek sahibi degilim fakat eşimle artik bi bebek sahibi olma istegi içerisindeyiz.. fakat kayinvalide sorunumuz var kayinvalidem farkli bir şehirde annemle anlaşamadıkları gbi Bnce anlaşamıyorum doğum zamanı kazasız belasız nasıl atlatıyorsunuz ben doğum zamanı ne yazıkki kalsınlar istemiyorum ama eminim kalacaklardir sizler bu süreci nasıl atlattınız 3 gün kalıp gitmelerini nasıl sağlayabiliriz bu arada esimde bu konunun ve sorunun farkinda daha önce evliliğimiz annesi sebebiyle ciddi bi sarsıntı geçirdi esimde bu konuda çok mutsuz ve sıkıntılı..psikologdan destek almayı düşünüyoruz bu süreci evliliğimiz zarar vermeden atlatabilmek için.. var mi onerileriniz
İnanın ilginç değil, ben 4 çocuk isteyenler biri olarak çocuk doğursam kv gelir korkusu ile 2 de bırakmıştım, artık istemiyorum demiştim ama 3. ün kısmeti varmış, gebe olduğumu öğrenince eşime net konuştum..."annen gelecekse ben gider bu cocugu aldırırım" dedim...sartlar dediginiz yaninzda kimin kalacagi. yani sizin annelige hazr olmaniz maddiyat gbi problemler degil. yaninozda kimin kalacagini simdidedn dusunup dahasi buna gore hamilelik zamanini degistirmeniz ilginc olan.
En iyisi anneleri farkli zamanlarda yardima cagirmak. Yani siz kendi annenize acik acik ilk 15 gun sen gel ayni andan evdw olmanizi istemiyorum. Anlasamiyosunuz. Sizin yuzunuzden strese girmek istemiyorun diyeceksiniz. Esiniz de annesine 15 gunden sonra gel deyip ayni seyleri soyleyecek. Koca kadinlar cocuk gibi diretmezler heralde. Baktiniz diretiyolar ikinizde gelmeyin madem bir sure diyeceksiniz. Malesef daha buyuk kavgalari engellemek icin sert cikmak gerekebiliyo.Ben kayinvaldemi torunundan uzak tutmaya calismiyorumki aksine doğum zamanı oluşabilecek kırgınlıkları kavgaları nasıl önleyebilirim ya da hafif atlatabilirim cabası icerisindeyim..
Lohusa kadina bu yasattilir mi yaYaşadıgımız şehirde ailelerimizde yok akrabamızda . Annem ,eşim ,kv arasında günleri üçe bölecektik kendimi toparlayıp işlerimi yapabilecek duruma gelene kadar. Dogumdan sonra lohusalık dönemimi zehir etmek istedi 3 gün anca dayandım. En son onun gelmesini istedm daha çabuk toparlanmş olurum uzun kalmz dye. Bebegimn göbek bagı geç düştü, 3 gün başımın etini yedi makasla keselim diye. En sonunda dayanamadım eşimle konuştum ailemin uanına gideyim dedm tamam dedş annesi bunu duyunca olay çıkardı halaret küfür agzına geleni söyledi o günden beri görüşmüyorum.
smdi bu ilginc degil oyle mi? kaynanan senin 3. cocugunun dunyaya gelisini etkiliyor. kusura bakmayin ama bunu normal goreni ben normal gormemİnanın ilginç değil, ben 4 çocuk isteyenler biri olarak çocuk doğursam kv gelir korkusu ile 2 de bırakmıştım, artık istemiyorum demiştim ama 3. ün kısmeti varmış, gebe olduğumu öğrenince eşime net konuştum..."annen gelecekse ben gider bu cocugu aldırırım" dedim...
20 gün önce doğum yaptım.Benim sevgili kayınvaldem kalmayı teklif bile etmedi.Çalışıyo bütün izinlerinide keyfi olarak bi ay önce kullandı.Hep kendi annem yanımda oldu.Hala daha yanımda.Kaynanamın kalmasını zaten istemezdim ama insan yalandan teklif eder.Bu sürede de evimde annem yaptı onlar yedi gitti misafir gibi.Unuturmuyum unutmam.Onunda işi düşer.Ne yaptıysa o şekilde karşılığını alır.Henüz bi bebek sahibi degilim fakat eşimle artik bi bebek sahibi olma istegi içerisindeyiz.. fakat kayinvalide sorunumuz var kayinvalidem farkli bir şehirde annemle anlaşamadıkları gbi Bnce anlaşamıyorum doğum zamanı kazasız belasız nasıl atlatıyorsunuz ben doğum zamanı ne yazıkki kalsınlar istemiyorum ama eminim kalacaklardir sizler bu süreci nasıl atlattınız 3 gün kalıp gitmelerini nasıl sağlayabiliriz bu arada esimde bu konunun ve sorunun farkinda daha önce evliliğimiz annesi sebebiyle ciddi bi sarsıntı geçirdi esimde bu konuda çok mutsuz ve sıkıntılı..psikologdan destek almayı düşünüyoruz bu süreci evliliğimiz zarar vermeden atlatabilmek için.. var mi onerileriniz
Ohooooooo :) hele bi hamile kalın da o zaman konuşalım bunları canım :) doğmamış çocuğa don biçiyorsun :)Henüz bi bebek sahibi degilim fakat eşimle artik bi bebek sahibi olma istegi içerisindeyiz.. fakat kayinvalide sorunumuz var kayinvalidem farkli bir şehirde annemle anlaşamadıkları gbi Bnce anlaşamıyorum doğum zamanı kazasız belasız nasıl atlatıyorsunuz ben doğum zamanı ne yazıkki kalsınlar istemiyorum ama eminim kalacaklardir sizler bu süreci nasıl atlattınız 3 gün kalıp gitmelerini nasıl sağlayabiliriz bu arada esimde bu konunun ve sorunun farkinda daha önce evliliğimiz annesi sebebiyle ciddi bi sarsıntı geçirdi esimde bu konuda çok mutsuz ve sıkıntılı..psikologdan destek almayı düşünüyoruz bu süreci evliliğimiz zarar vermeden atlatabilmek için.. var mi onerileriniz
Bekar misiniz evli mi o bilemiyorum ama huzurunuzu bozacak bir kv niz olsaydı, herşeyinizi etkilerdi....smdi bu ilginc degil oyle mi? kaynanan senin 3. cocugunun dunyaya gelisini etkiliyor. kusura bakmayin ama bunu normal goreni ben normal gormem
Bunu sadece ne yazıkki yaşayan başına gelen bilir klavyede ahkam kesenimiz ne kadar bol maşallahBekar misiniz evli mi o bilemiyorum ama huzurunuzu bozacak bir kv niz olsaydı, herşeyinizi etkilerdi....
İnsan çok sevdiği eşinden bile kv yüzünden boşanmak isteyebiliyor..
InşallahValla şu çocuk yapma isi de sıkıntı.planladığı gibi olmuyor insanın.o yüzden o duruma gelince stresi yaşamak lazım.daha doğrusu belki o zamana kadar bişeyler düzelecek ya da beklediğiniz gibi kotu olmayacak,torun hatrına iyi olacak kaynananiz?
Ya cok şükür bi empati kurup yol gösteren biri.. teşekkür ederim çok mantıklı zaten ben ne dersem diyeyim bu istegi kabul ettirebilecek kişi eşim..kendi annem yanimda zaten aynı sehirdeyiz hersey yoluna girince gelsinler istegimiz var ama bakalım kıyamet kopmadan kayinvaldem ayılıp bayılmadan cozulebilirmi bu iş..Eşiniz izin alabiliyorsa ki biz eşimin yıllık iznini o şekilde aldık. 15 gün evdeydi eşim. Biz Doğum sonrası kimseyi istemiyoruz kendimiz bakacağız dersiniz. Anne gelmişken 3 gün kalırsınız ama sonra evdeysen çocuğumla da karımla da ben ilgileneceğim desin eşiniz. Kv gittikten ve eşinizinde izni bittikten sonra anneniz gelir kafanız da rahat olur. Bizim 1 hafta kalmışlardı 1 hafta kv bir hafta annem. Hoş bizim daha karmaşık oldu ya neyse. Görümcem kimseyi istemedi onun yanında kimse kalmadı mesela karı koca baktılar. Halledersiniz eşiniz konuşsun en temizi bu olur. Ve Doğum zamanı hamilelik sürecinde kimseyi takmayın kafaya kim ne derse desin küsen küssün kendinize ve çocuğunuza odaklanın
Yasadiklarimi yasamanizi diler ondan sonra ahkam kesiomusunuz görmeyi dilerimGayet de okudum ve anladim. Dogmamis cocuga don bicen sizsiniz. Orta yolu bulmak varken kv yi torundan mahrum birakan sizsiniz. Esiniz sizle ayni dusunse de dusunmese de o kadin dogacak bebegin babaannesi. Bu tavirlari siz yapiyosunuz esinizle kadin dusmani ben oluyorum oyle mi :) yapmayin lutfen. Haksizliga karsi sirf gelinsiniz diye sizi tutamam. Kv de bi kadin sonucta ve ona dusman degilim onun yaninda durdum gordugunuz gibi. demek ki sorun bende degilmis yani kadin dusmani ben degilmisim :)
Vallahi eşinde istemiyosa annesine açık açık söylesinHenüz bi bebek sahibi degilim fakat eşimle artik bi bebek sahibi olma istegi içerisindeyiz.. fakat kayinvalide sorunumuz var kayinvalidem farkli bir şehirde annemle anlaşamadıkları gbi Bnce anlaşamıyorum doğum zamanı kazasız belasız nasıl atlatıyorsunuz ben doğum zamanı ne yazıkki kalsınlar istemiyorum ama eminim kalacaklardir sizler bu süreci nasıl atlattınız 3 gün kalıp gitmelerini nasıl sağlayabiliriz bu arada esimde bu konunun ve sorunun farkinda daha önce evliliğimiz annesi sebebiyle ciddi bi sarsıntı geçirdi esimde bu konuda çok mutsuz ve sıkıntılı..psikologdan destek almayı düşünüyoruz bu süreci evliliğimiz zarar vermeden atlatabilmek için.. var mi onerileriniz
Ne yazıkki yaşayanlar anlayabilir bizleri..Allah sabrını versin en azindan görüşmüyorsunuz büyük ihtimal bizimde doğumda ya da doğumdan sonraki halimiz bu olur..Yaşadıgımız şehirde ailelerimizde yok akrabamızda . Annem ,eşim ,kv arasında günleri üçe bölecektik kendimi toparlayıp işlerimi yapabilecek duruma gelene kadar. Dogumdan sonra lohusalık dönemimi zehir etmek istedi 3 gün anca dayandım. En son onun gelmesini istedm daha çabuk toparlanmş olurum uzun kalmz dye. Bebegimn göbek bagı geç düştü, 3 gün başımın etini yedi makasla keselim diye. En sonunda dayanamadım eşimle konuştum ailemin uanına gideyim dedm tamam dedş annesi bunu duyunca olay çıkardı halaret küfür agzına geleni söyledi o günden beri görüşmüyorum.
Kesinlikle kv de annen sayiliyor fikrine karsiyim kadın daha kızım diemiyor doğum zamani annemin ozverisini sevgisini hissettirmesi mümkün değil eşinize maşallah sanirim biraz da deneyimden geliyor bu beceriklilik..eşlere çok iş düşüyor cokEşiniz size bakacak...
Siz kendi annenize o da kendi annesine söyleyecek bunu..size gerek yok ben bakarım karıma diyecek...
2 ay evvel 3. sezeryanımı oldum.,
Ne annemi ne kv mi istemedim...
Eşim bana bakar dedim...
Eşim bana(sezeryanli anne bakimi daha zordur), evdeki 2 kızımıza, yeni bebegimize sağolsun çok guzel baktı, hala da devam ediyor bakmaya..( yemek ve ev işi de dahil)
Kimsenin gelipte benim en güzel günlerimi berbat etmeye hakkı yok... ayrıca geline bakmaya diye gelen kv de de bakmaya değil bakım almaya gelir, anne gibi olmaz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?