- 15 Eylül 2016
- 79
- 42
- 38
- 37
- Konu Sahibi Mysticless
-
Ne kadar kadercisiniz sizin yapınızı bilemem ama ben doğmadan sartlarimi nasıl sağlıklı hale getiririm die ugrasiorum burdan insanları kınamak ahkam kesmek ne kadar kolay..Allah aşkına daha hamile bile değilsiniz şimdiden bu ne panik? daha ne zaman nasip olur o bile belli değil yani..Hem tabii ki torununu görmeye gelecek aranızda ne olursa olsun resmen nasıl kovarım diyorsunuz o ev eşinizinde evi o çocuk onunda torunu önce Allah hayırlısıyla evlat nasip etsin deyin de kaynana gelmesin derken Rabbim aratmasın
Tam okumadiginiz ne kadar belli.. ortada eşimin bile çıkmaza girdiği ciddi bi sorun varken mevzuyu torununu görmemeye getirmeniz..gerçekten kadının en büyük düşmanı gene kadın torunumu gormesin diorum ben doğum,lohusalık,ailelerin anlasamamasi gbi görmezden gelinemeyecek sorunlar var ne yazıkki fikrinizi beyan ederken suçlamaak yargilamak niye acaba?Nasil yani sirf anlasamiyorlar diye kv torunundan mahrum mu olacak? Sonra esimle annesi yuzunden aramiz bozuldu diyorlar iste. Arkadasim daha bebek yok ortada dur bakalim bi dogsun. Bebek sadece sizin degil esinizin de bebegi. Ve o kadinin da dogal hakki gelip oglunun cocugunu gormek. Bi degisiksiniz gercekten.
Banada şartları ortamı ayarlamadan stresin ortasına doğum yapma fikri ılginç geliyordaha bebek sahibi olmadan bunlari dusunmeniz ilginc geldi.
Görmek sevmek için tabi gelsinler kalsinlar bu kısımda problem yok ama ne yazıkki doğum zamanı anlaşamayan 2 aile birbirinden baskın 2 anne ve kız çocuğu olmayan asla karsisindakine söz hakkı tanimayan dominant bir kayinvalide..eminim surda bi fikir istedim die beni dogmamis çocuğa don bicmekten tutun kayınvalidesini kovuyora getiren caaanim hemcinslerim kendi başlarına gelse aaa tabi gel seve seve tüm ilk heycanimizin içine et bizi stresten bunalt die kapilarini ön ye 4 elle açarlar..Ortada henüz dogmamis bir bebek ve gelmesi kalmasi suan sadece ihtimal olan bir kv var dogru anladiysam.
Esin makul bir dille anlatir istenmedikleri yerde kalmazlar ama görmek icin gelirler torunlari sonucta yani….
Allah kolaylık versin sağlıkla alın kucaginiza insallahmerak etmeyin kalmazlar... bende korkuyordum bu durumdan bakarım ben ilgilenirim diyordu. şimdi doğum yaklaşıyor ben çalışıyorum,yorgunum demeye başladı :) çok şaşırdım.... doğum şeklim sezeryan olacak korkma en rahatı o 2 günde ayaga kalkar bebeğine bakarsın diyor biz normal doğurduğumuzda oturup emziremiyorduk bile diyor. ahahha öyle güldüm ki. bizde yardımcı bakmayı düşünüyoruz malum kayınvalide yan çizdi.
Kaygı eşiğim bu konuda level atlamış durumda..daha önce yasanilan sıkıntılardan dolayı.. relax olup akışına birakamiyorum artikİlk önce bir çocuk çalışmasına başlayıp,hamile kalıp doğum zamanına doğru bunları düşünseniz daha iyi değil mi.şimdiden neden stres yapıyorsunuz.
Mantikli,doğru söylüyorsunuz.. işin garibi bu kadar strese grip simdiden çözüm bulmaya calismamin sebebi karşı tarafida kırmadan kusturmeden bi yol bulmak yoksa bende bilirim gelmeyin demeyi sonra gelin ihtiyaç yok size demeyi ama o durmda da.cok.kirilacak kayinvaldem bunu da göze alamıyorumPlanlı bir şekilde hareket etmek istiyorsunuz ama şimdiden bunu stres haline getirmek sizi çok yorar. Planladığınız şeye şimdiden şartlarsanız en ufak bir aksaklık o yoğun dönemde sizi alt üst edebilir.Yine de her şey şimdiden belli olsun diyorsanız ailelere yardıma ihtiyacınız olmadığını, kalabalığın sizi fazlaca yoracağını açık açık söyleyin.
Çok saçma ve yanlış.gelicek.belki ama 4 senelik evliyiz ve eşimle.sirf bu sebepler yüzünden hep erteledik simdiyse nereye kadar daha erteleyebilecegiz yaşımız da geldi geçiyor kismina geldik..buraya yazdigimiz kadar kolay ya da hafif olmuyor aslında sorunlar cikmazlar..Önce bi hamile kalın.
Ondan sonra bir yol bulursunuz.
En zoru o çünkü hamile kalmak.
Birde mesela sorunu çözemedinz diyelim,çocuktan vazmı geçeceksiniz..
Ben kayinvaldemi torunundan uzak tutmaya calismiyorumki aksine doğum zamanı oluşabilecek kırgınlıkları kavgaları nasıl önleyebilirim ya da hafif atlatabilirim cabası icerisindeyim..Merhaba, kayınvalidenizle ne yaşadınız bilmiyorum. Ama daha şimdiden uzak tutma çabalarınız hiç hoşuma gitmedi doğrusu. Sonuçta sizin de erkek evladınız olabilir. İleride siz de istenmeyebilirsiniz. Yani bazen kadınlar da çok abartıyor gerçekten. Üstelik bunları boşanmış ve eşinin ailesinden çok sıkıntı çekmiş biri olarak söylüyorum. Şimdi bana da kadın düşmanı diyeceksiniz ama ben haksızlığa karşıyım.
Anlayabiliyorum fakat hamilelik ve özellikle lohusalık zamanı ruh haliniz o kadar değişiklik gösterecek ki belki de aldığınız bu karar sizi rahatsız edecek. Mesela ilk hamilelik dönemlerimde " Aman ya tek başıma bile hallederim diyordum." Doğumdan birkaç gun sonra "Noluuuur burda kalın uyuyayım." moduna geçiş yaptım.Mantikli,doğru söylüyorsunuz.. işin garibi bu kadar strese grip simdiden çözüm bulmaya calismamin sebebi karşı tarafida kırmadan kusturmeden bi yol bulmak yoksa bende bilirim gelmeyin demeyi sonra gelin ihtiyaç yok size demeyi ama o durmda da.cok.kirilacak kayinvaldem bunu da göze alamıyorum
Valla şu çocuk yapma isi de sıkıntı.planladığı gibi olmuyor insanın.o yüzden o duruma gelince stresi yaşamak lazım.daha doğrusu belki o zamana kadar bişeyler düzelecek ya da beklediğiniz gibi kotu olmayacak,torun hatrına iyi olacak kaynananiz?Kaygı eşiğim bu konuda level atlamış durumda..daha önce yasanilan sıkıntılardan dolayı.. relax olup akışına birakamiyorum artik
Akışına birakabilmeyi öğrenmem lazim sanirim☺ ilginiz için teşekkür ederim okuyunca bile bi ferahlama geliyor ..Anlayabiliyorum fakat hamilelik ve özellikle lohusalık zamanı ruh haliniz o kadar değişiklik gösterecek ki belki de aldığınız bu karar sizi rahatsız edecek. Mesela ilk hamilelik dönemlerimde " Aman ya tek başıma bile hallederim diyordum." Doğumdan birkaç gun sonra "Noluuuur burda kalın uyuyayım." moduna geçiş yaptım.
Planlı davranmaya çalışmanıza tabi ki saygı duyuyorum fakat planlama yapmak için doğru zamanı bulmak gerek. O an siz nasıl istiyorsanız öyle olmalı bunu kabul ediyorum ama buna doğuma yakın bir zamanda karar vermek daha doğru geliyor bana.
Tam okumadiginiz ne kadar belli.. ortada eşimin bile çıkmaza girdiği ciddi bi sorun varken mevzuyu torununu görmemeye getirmeniz..gerçekten kadının en büyük düşmanı gene kadın torunumu gormesin diorum ben doğum,lohusalık,ailelerin anlasamamasi gbi görmezden gelinemeyecek sorunlar var ne yazıkki fikrinizi beyan ederken suçlamaak yargilamak niye acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?