Doğum zamani kayinvalide sorunu

Ne kadar kadercisiniz sizin yapınızı bilemem ama ben doğmadan sartlarimi nasıl sağlıklı hale getiririm die ugrasiorum burdan insanları kınamak ahkam kesmek ne kadar kolay..

Tam okumadiginiz ne kadar belli.. ortada eşimin bile çıkmaza girdiği ciddi bi sorun varken mevzuyu torununu görmemeye getirmeniz..gerçekten kadının en büyük düşmanı gene kadın torunumu gormesin diorum ben doğum,lohusalık,ailelerin anlasamamasi gbi görmezden gelinemeyecek sorunlar var ne yazıkki fikrinizi beyan ederken suçlamaak yargilamak niye acaba?

Ortada henüz dogmamis bir bebek ve gelmesi kalmasi suan sadece ihtimal olan bir kv var dogru anladiysam.
Esin makul bir dille anlatir istenmedikleri yerde kalmazlar ama görmek icin gelirler torunlari sonucta yani….
Görmek sevmek için tabi gelsinler kalsinlar bu kısımda problem yok ama ne yazıkki doğum zamanı anlaşamayan 2 aile birbirinden baskın 2 anne ve kız çocuğu olmayan asla karsisindakine söz hakkı tanimayan dominant bir kayinvalide..eminim surda bi fikir istedim die beni dogmamis çocuğa don bicmekten tutun kayınvalidesini kovuyora getiren caaanim hemcinslerim kendi başlarına gelse aaa tabi gel seve seve tüm ilk heycanimizin içine et bizi stresten bunalt die kapilarini ön ye 4 elle açarlar..

Allah kolaylık versin sağlıkla alın kucaginiza insallah

Merhaba, kayınvalidenizle ne yaşadınız bilmiyorum. Ama daha şimdiden uzak tutma çabalarınız hiç hoşuma gitmedi doğrusu. Sonuçta sizin de erkek evladınız olabilir. İleride siz de istenmeyebilirsiniz. Yani bazen kadınlar da çok abartıyor gerçekten. Üstelik bunları boşanmış ve eşinin ailesinden çok sıkıntı çekmiş biri olarak söylüyorum. Şimdi bana da kadın düşmanı diyeceksiniz ama ben haksızlığa karşıyım.

Önce bi hamile kalın.
Ondan sonra bir yol bulursunuz.
En zoru o çünkü hamile kalmak.
Birde mesela sorunu çözemedinz diyelim,çocuktan vazmı geçeceksiniz..

Planlı bir şekilde hareket etmek istiyorsunuz ama şimdiden bunu stres haline getirmek sizi çok yorar. Planladığınız şeye şimdiden şartlarsanız en ufak bir aksaklık o yoğun dönemde sizi alt üst edebilir.Yine de her şey şimdiden belli olsun diyorsanız ailelere yardıma ihtiyacınız olmadığını, kalabalığın sizi fazlaca yoracağını açık açık söyleyin.

İlk önce bir çocuk çalışmasına başlayıp,hamile kalıp doğum zamanına doğru bunları düşünseniz daha iyi değil mi.şimdiden neden stres yapıyorsunuz.
Kaygı eşiğim bu konuda level atlamış durumda..daha önce yasanilan sıkıntılardan dolayı.. relax olup akışına birakamiyorum artik

Mantikli,doğru söylüyorsunuz.. işin garibi bu kadar strese grip simdiden çözüm bulmaya calismamin sebebi karşı tarafida kırmadan kusturmeden bi yol bulmak yoksa bende bilirim gelmeyin demeyi sonra gelin ihtiyaç yok size demeyi ama o durmda da.cok.kirilacak kayinvaldem bunu da göze alamıyorum

Önce bi hamile kalın.
Ondan sonra bir yol bulursunuz.
En zoru o çünkü hamile kalmak.
Birde mesela sorunu çözemedinz diyelim,çocuktan vazmı geçeceksiniz..
Çok saçma ve yanlış.gelicek.belki ama 4 senelik evliyiz ve eşimle.sirf bu sebepler yüzünden hep erteledik simdiyse nereye kadar daha erteleyebilecegiz yaşımız da geldi geçiyor kismina geldik..buraya yazdigimiz kadar kolay ya da hafif olmuyor aslında sorunlar cikmazlar..

Ben kayinvaldemi torunundan uzak tutmaya calismiyorumki aksine doğum zamanı oluşabilecek kırgınlıkları kavgaları nasıl önleyebilirim ya da hafif atlatabilirim cabası icerisindeyim..

Anlayabiliyorum fakat hamilelik ve özellikle lohusalık zamanı ruh haliniz o kadar değişiklik gösterecek ki belki de aldığınız bu karar sizi rahatsız edecek. Mesela ilk hamilelik dönemlerimde " Aman ya tek başıma bile hallederim diyordum." Doğumdan birkaç gun sonra "Noluuuur burda kalın uyuyayım." moduna geçiş yaptım.

Planlı davranmaya çalışmanıza tabi ki saygı duyuyorum fakat planlama yapmak için doğru zamanı bulmak gerek. O an siz nasıl istiyorsanız öyle olmalı bunu kabul ediyorum ama buna doğuma yakın bir zamanda karar vermek daha doğru geliyor bana.

Kaygı eşiğim bu konuda level atlamış durumda..daha önce yasanilan sıkıntılardan dolayı.. relax olup akışına birakamiyorum artik
Valla şu çocuk yapma isi de sıkıntı.planladığı gibi olmuyor insanın.o yüzden o duruma gelince stresi yaşamak lazım.daha doğrusu belki o zamana kadar bişeyler düzelecek ya da beklediğiniz gibi kotu olmayacak,torun hatrına iyi olacak kaynananiz?

Akışına birakabilmeyi öğrenmem lazim sanirim☺ ilginiz için teşekkür ederim okuyunca bile bi ferahlama geliyor ..

Gayet de okudum ve anladim. Dogmamis cocuga don bicen sizsiniz. Orta yolu bulmak varken kv yi torundan mahrum birakan sizsiniz. Esiniz sizle ayni dusunse de dusunmese de o kadin dogacak bebegin babaannesi. Bu tavirlari siz yapiyosunuz esinizle kadin dusmani ben oluyorum oyle mi :) yapmayin lutfen. Haksizliga karsi sirf gelinsiniz diye sizi tutamam. Kv de bi kadin sonucta ve ona dusman degilim onun yaninda durdum gordugunuz gibi. demek ki sorun bende degilmis yani kadin dusmani ben degilmisim :)

Yaşadıgımız şehirde ailelerimizde yok akrabamızda . Annem ,eşim ,kv arasında günleri üçe bölecektik kendimi toparlayıp işlerimi yapabilecek duruma gelene kadar. Dogumdan sonra lohusalık dönemimi zehir etmek istedi 3 gün anca dayandım. En son onun gelmesini istedm daha çabuk toparlanmş olurum uzun kalmz dye. Bebegimn göbek bagı geç düştü, 3 gün başımın etini yedi makasla keselim diye. En sonunda dayanamadım eşimle konuştum ailemin uanına gideyim dedm tamam dedş annesi bunu duyunca olay çıkardı halaret küfür agzına geleni söyledi o günden beri görüşmüyorum.

Eşimin ailesini sevmeme rağmen doğumda uzun süre gelip kalmalarını ben de istemiyorum. İlk doğumda 2 hafta kalmışlardı. Ailem hayatta değil, ondan dönüşümlü gidip gelmeler olmadı. Evim minicik, 60 m2. O küçücük delikte onlarla 2 hafta dip dibe yaşamak beni depresyondan depresyona soktu. Allah razı olsun yemek filan yaptılar, haklarını yemeyeyim ama gözüm yemekte filan değil, aç kalmam neticede... Lohusa bir kadının yemekten çok alana, sükunete ve mahremiyete ihtiyacı var bence. Neyse... Eşim de bunalmıştı onlar o kadar uzun kalınca. Ne yapacağız, kafama çok takılıyor, bir de kızımız var, ev daha beter curcuna olacak, bunu yaşamak istemiyorum dedim. Telefon edip söyleyecekmiş ailesine; evi bahane ederek, yardıma değil, sevmeye gelin, biz hallederiz işleri filan diye... Kırılmalarını istemem ama ben de insanım yav. Anlayış gösterilmesi gereken ben olmalıyım diye düşünüyorum.

Sizin için durum henüz çok erken, ortada bir şey yok. Eşiniz anlayışlı bir insansa kafa kafaya verip çözersiniz bu işi. Hiç gelmemelerini istemek elbette abes ama kimsenin evinizde kamp kurmasında da gerek yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…