Doğum zamani kayinvalide sorunu

Sizin benimle bir sıkıntınız var sanırım. Bütün yorumlarıma ters gidiyorsunuz. Cevap vermiyorum size...
Hayır asla kişisel bir sorunum yok ki olamaz da zaten yorum yaparken isme bakmıyorum bile. Kişisel algılattıysam kusura bakmayın. Sizin yoruma cevap versem de genel düşüncemi yazdım.
Düşünüyorum karşıdaki bir anne. Burdaki yorumlar benim anneme yapılsa nasıl tepki veririm diye düşündüğümde sonuç bu oluyor.

Çocuk istiyorsanız çok büyük maddi manevi sorununuz yoksa hiçbirşey için ertelemeyin.

İlk hamileliğimde kv demle 15 dakika mesafede oturuyordum, kendi ailemle aynı apartmanda. Aklımdan bir sürü olasılık geçiyordu. Doğum şu zaman olursa gelir kalır, şu tarihte olursa kalamaz filan neticede günüm geçti. Muhtemel tarihten geç doğdu kızım, kv demin müsait olduğu zamana denk geldi doğum. 1 gece kaldı gitti. 2. Günde annemi gönderdik oldu bitti. Kuzenim de sizin gibi düşündüğünden 5 sene çocuk yapmadi, şimdi ikizleri var mecbur kv desini çağırıyor yardıma.

Dereyi görmeden paçaları sıvamayın. Allahtan hayırlısını isteyin.

doğumu yapan gebeliği yaşayan kadındır,
o kadın doğum dönemi nasıl rahat edecekse , ettirilecekse öyle yapılmalı,
kv lerin nazı ile oynanacak zaman değil doğum zamanı
ama nerdeee

Benim erkek kardeşim bana bu lafı diyecek ve ben o ona kardeşim diyeceğim oyle mi. Herkes mi premses sendromu yaşıyor nedir. Allahım sen esirge çoluğumuzu çocuğumuzu.

Neden gelinizin sezeryan sonrasi gaz çıkarmalarını, surekli emzirdigi icin acikta kalan memelerini, kanamasi oldugu icin sık sık dus almalarini gormeye cok mu meraklisiniz?
Mahrem diye bir sey var bilmem hic hic duydunuz mu? Acikcasi mahremime saygi duymayana kardes diyen kocaya koca demem ben, erkek adam once karisinin ve cocugunun cikarlarini dusunur.

Doğum zamanı çok daha başka endişelerin olacağı için şimdiden bunları kafana takip kendini sartlandirma.

Hem sezeryan hem normal doğum yapan biri olarak yazıyorum. Kayınvalide 7/24 size yapışmayacak , kayınvalide duşa sizle girip sırtınızı keselemeyecek yada gidip de bi gelinin memelerini görseydim ahh ah demeyecek. Milyonlarca kayınvalide yanında çocuk büyütmüş insan varken 3 5 gün için şu söyledikleriniz çok garip. Ziyaretten bahsediyoruz temelli yaşamdan değil. Emin olun kayınvalidelerin de torunlarla ilgili çok hayali vardır.

Ben anlamiyorum erkekler dogurmuyor ki analari kosa kosa gelsin? Kim doguruyorsa onun anasi oncelikli. Gormeye gelmek icin zaten gelme diyen olmaz ,belki kadin bakima muhtac? Belki anasina ihtiyaci var? Hic bunu dusunen yok

Ya kayinvalidemin torun hayali var diye yeni dogum yapmis halimle neden 3-5 gun odaya tikilayim ki? Ustelik esim de yanimdan ayrilmaz kayinvalide ne yapaacak salonda tek basina?
O evde diye tv karsisina uzanip emziremeyecek miyim? Rahat giyinemeyecek miyim? Ter koksam utanirim, sacim yaglansa utanirim, bunlari mi dusuneyim bebegimi mi? Neymis hayali varmis, ne hayali varsa 3 gunluk bebeyle, monopoly oynayacak herhalde?
Asla iyi niyet gormuyorum sadece merak, sutu var mi, bebege bakabiliyor mu vs vs. İcin su gelinlerin yakasindan bir dusun yahu, cidden düşün.

Ben anlamiyorum erkekler dogurmuyor ki analari kosa kosa gelsin? Kim doguruyorsa onun anasi oncelikli. Gormeye gelmek icin zaten gelme diyen olmaz ,belki kadin bakima muhtac? Belki anasina ihtiyaci var? Hic bunu dusunen yok

İlle teftis edecekler, sutu var mi, bebege bakabiliyor mu vs vs icin kadinlarin annelik mutlulugunu ellerinden aliyorlar, vicdansizlik bu.

Cogu oyle, eger ozel olarak yardima cagirilmadiysa kimsenin lohusa bir kadinin evinde yatiya kalmamasi lazim, ben bunda iyi niyet goremiyorum.
Evet çağırılmadıysa ,gelip kalması rezmen yığıntılık ve yüzsüzlük oluyor. Aynı şehirlerde kalmak zaten bence sacma yani . Bir de biseyi merak ediyorum belki biliyorsundur. Yurtdışında,ozellikle avrupada,boyle birsey varmı ? Dogum yapinca akbaba gibi çöken kaynanalar.

Cevabınızı ve düşünce tarzınızı kesinlikle begendimm benim gibi düşünenlerde varmış.. :)

Hic duymadim oyle bir sey, zaten eskiden de yokmus, 40 i çıkmadan bebek gormeye gidilmezmis, bizim tarafta hala oyledir, ayip karsilanir lohusanin evine gitmek. Yeni icat bu dogum yapar yapmaz eve dolusmak.

Benim kayimvalidem 1 hafta kaldi ic ice olmayalim diye hatta ev de kucuk diye otelde kaldi..
Hic biseyime karismaz bana birakir ve hattta sorar ..
Oglenleri esimle kahve icmeye gittiler ben uyuyum diye
Sadece bir iki sey boyle mi yapsak demesi yetti ..
Bebegimin gazindan dolayi aglamasiyla baktim kucaktan kucaga bu bile beni rahatsiz etti bagirdim bebegimi de alip odaya gittim yahuu bebek meme istiyor sen ne diye pispisliyorsun uyutmaya calisiyorsun dimi... !
Bagirdim walla o anki paikolojiyle kimse umrunda olmuyor ki benim kv gercekten cok uyumlu ..
Imkanin varsa kurslara git bebek icin
Ben hemsireyim bana bile bebegi aglat cigerleri acilsin dendi dusun..
Sok oldum bebegin aglayinca cigerleri mi aciliyormus gaz yapar kucucuk zaten .
En sonunda kusura bakmayinda ben egitimini aldim diyip kapattim konuyu .
Sonrada adin burnu havada cok bilmise cikar malesef .
Glmesinler ... bizim cocuk doktoru bebekle kontaga gecen herkes bogmaca asisi olsun dedi .
Ilk 8 haftada yapiliyor asi sonra biz yapicaz .
Millet bayiliyor dusunmeden dokunmaya sevmeye malesef

Yok geçen gün de zıt bir yorum yaptınız. Konu sahibi kayınvalide yüzünden boşanma noktasına gelmiş. Ben de eşi annesini atsın demedim. Sadece ne istediğini eşiyle paylaşsın dedim.

Cogu oyle, eger ozel olarak yardima cagirilmadiysa kimsenin lohusa bir kadinin evinde yatiya kalmamasi lazim, ben bunda iyi niyet goremiyorum.
Burda eş de önemli.
Anası torununu göremeyecek mi diye doğurandan fazla sancıları oluyor erkek müsveddelerinin

Burda eş de önemli.
Anası torununu göremeyecek mi diye doğurandan fazla sancıları oluyor erkek müsveddelerinin

Bunu diyen erkek memelerinden sut, genital organlarindan kan gelirken, oturmakta bile zorlanirken, gun icinde en az 2 saatte bir mahrem bolgelerini acip dakikalarca o sekilde saatler gecirmesi gerekirken, dinlenmeye ve sakin olmaya hayatinda hic duymadigi kadar ihtiyac duyarken, evde kayinvalidesini ve kayinpederini ister miymis? İste bunu sormak lazim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…