Doğum

sizce hangi dogum

• sezeryan

OY: 26 22,8%
  • normal

OY: 88 77,2%

• Ankete Katılan
    114

lovelygirl_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Temmuz 2015
1.486
605
43
Merhaba kizlar 28 haftalik hamileyim ve zaman su gibi geciyor suan hem hastane arayisindayim ankara da yapacagim kismet olursa hem de korku var haliyle. Normal dogum var aklimda ama cok korkuyorum epidural normal dogum düşünüyorum halk arasinda prenses dogum olarak da biliniyor yapan var mi aranizda ? Sizce en iyisi sezeryan mi normal dogum mu? Bu korkuyu icimden atmak icin ne yapabilirim aklim cok kariisiikkkkk Simdiden teşekkürler arkadaslar

Edit: Ankarada tavsiye edebileceginiz özel hastane var mi kizlar?

Son düzenleme:
En iyisi akışına bırakıp hayirlisini istemek. Ben normal iyi derim ama sizin yapınız kaldırmaz. Sezeryan iyi derim belki onu da kaldıramaz yapınız. Su akar yolunu bulur. Sartlandirmayin bence kendinizi.
Epiduralin normal dogumu geciktirip sureci uzattığını duydum genelde.

Kötü doğum hikayelerini dinleme, anlatan olursa sustur, ve nette falan da okuma. Doğum fizyolojik bir olay bunu düşünmeye çalış. Son haftada normal doğum yapıp yapamayacağın belli oluyor zaten o zamana kadar çok üstünde durma derim.

Şartlar uygunsa tabiki normal olanı yani normal doğum derim.

Yettiiimmm hem normal hem sezeryan doğum yapmış bir anne olaraaskk..
Normal canim normal dogur adı ustunde zaten.. Sezeryanin nerden Baksan savunulacak bi yanı yok bir ameliyat zaten..
Peki sezeryan sonrasi karninda sarkma oldu mu canim.normal istiyorum ama kaldirabilirmiyim

bol bol yürüyo musun

En iyi diye birsey yokki herkesin dogumu birbirinden farklidir.Dr la beraber karar vermelisin buna.Herkesin tecrubesi farkli oluyo cunku.Ben 2 normal dogum yaptim bence normal gayet rahat ama zorunlu bir durum varsa sezeryan olursun,akisins birakmalisin bence.Hem neden yapamayasin ki kendini olumsuz sartlandirma.

15 saat sanci ceken bi arkadasimi dinledim o yuzden biraz daha gerildim ...

allah hayırlısıyla kucağınıza almayı nasip etsin.
ben normal doğum yaptım, epiduralsiz. 3920 gr doğdu kızım; yine normal doğum derim şartlar uygunsa. ağrıdan sızıdan korkmayın. internetten normal doğum videolarını izlemeyin. kötü doğum anısı olanları dinlemeyin.

Masallahh ne güzel

Peki sezeryan sonrasi karninda sarkma oldu mu canim.normal istiyorum ama kaldirabilirmiyim
Ben geçen hafta cuma günü sezeryan dogm yaptm şansım olsa normal olsun isterdm hepte öyle istedm ama nasip deglms ilk 3 gün çok kotuydum ama smdi her isimide yapyrm oda hemen ayaklanmamdan kaynaklı gobeegimde sarkma olmadı benm çünkü göbek kalmadı resmen midem sirtims yapsms eskisinden daha zayfm heralde karnim daha düz 8 kilo almstn 3750 oğlum doğdu gtti heralde hepsi

Bence kendinize bunları şimdiden stres etmeyin. Ben çok istedim normal doğum(o kadar istekliydim ki çeşitli hastanelerin eğitimine katıldım) erken doğum olunca acil sezeryana alınmak zorunda kaldım. Emzirmeyi çok istiyordum. Emzirme eğitimlerine katıldım hamileliğimin başından beri prematüre olduğu için bebeğim hiç emziremedim hep sütümü sağıp vermek zorunda kaldım. Yani kısacası hayatınızı planlarla mahvetmeyin. Sizin planlayacağınız şey doğum yapacağınız hastane ve doktor olmalı. Bunları düşünmelisiniz, diğer şeyler sağlık ekibinin karar verebileceği şeyler. Şunu da söyleyim ben en başından beri sezeryandan çok korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı. Lütfen olumsuz doğum hikayelerini dinlemeyin...Doktorunuz sizin için en iyisine karar verecektir. Çünkü herkesin vücut yapısı ve doğum hikayesi farklıdır...

Cok iyi gercekten bi akrabamiz sezeryan yapti karni yeri süpürüyo:)))

Ben hem epidural normal doğum yaptım,hem de spinal anestezi sezaryen...
İkisini de yapmış biri olarak,kesinlikle ve kesinlikle normal doğum.sancıdan iki saat sonra epidural yapıldı be açıklık 10 cm olana kadar ben uyudum sonra hoop iki üç ıkınmada kızım doğdu...
Sezaryen oldum ikinciyi mecburi,allahımmm 20 gün yerimden kalkamıyordum.hiç iyileşemeyecem sanıyordum.yara yerim yamuk kesilmiş zaten berbat bir iz kaldı.
Bebek için sağlıklı olanı saymaya bile gerek yok...yani kesinlikle normal doğum.sezaryenden sonra 20 gün çekeceğime,iki saat doğum sancısı çekerim

Masallah, tahmin edilmismiydi peki kilosu önceden? Kendinizmi istediniz normal dogumu?

Inan bu yorumu okumak beni nasil rahatlatti anlatamam :))) ohh bas epidurali ikin gitsin :)))

Cok iyi gercekten bi akrabamiz sezeryan yapti karni yeri süpürüyo:)))
Canm yapıyla alakalı bende çok korktm gobegm kalsaydi kesin sarkiklik olurdu ben normal istyodm bebegm ters olduğu için sezeryan oldm korse felan almstm kullanırım diye sezeryan olunca korktm kullanmama da gerek kalmadı iyiki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…