Doğum

sizce hangi dogum

• sezeryan

OY: 26 22,8%
  • normal

OY: 88 77,2%

• Ankete Katılan
    114
Benim durumum biraz farklı.
Ben 2014 Eylülde hamile kaldım ve bebeğim karnıma düştüğü anda nedense hep doğumu düşündüm. Sezeryandan bile bahsederken tirtir titriyordum. Normal doğum aklımdan geçmiyordu.

21. Haftada bebeğimin yaşamla bağdaşmadığını öğrendik. Testler ıvır zıvır 24. Haftada sonlandırma oldu maalesef. Öyle bir acı saplandı ki içime o rüyalarıma giren doğum korkum gitmişti.
O ana kadar bir kez vajinal Muayne olmuş ben evde hastaneye yatmadan vajinal ilaç bile aldım. Gece ilacı koyduk. Sabah 7 de hastaneye gittik yatışım yapıldı, 9 da epidural takıldı. 2 -3 saatte bir hem vajinal hem ağızdan ilaç verilip doğumu başlatmaya çalıştılar. Daha sonra serum takıldı.

Akşam 7 ye kadar kusmak ve Ateş'imin çıkması dışında bir Ağrı'm olmadı. 7 ile 9 arasında her dakika vuran kalça kasık ve bel Ağrı'sı başladı. Dr sağolsun Bebek ölü olduğundan beni uyuttu. Toplamda 2 saat aşırı şiddetli çektim. Ikınma falan olmadı ama 1 saat sonrada odaya çıkarmış dr. Sonrası sıfır sıkıntı. Evde duş aldım göğüslerim süt doldu. Kesmek için ilaç aldım. 2 haftada kanamam bitti. 1 ay sonrada adet oldum.

Dr bile şaşırdı, normalde olmayan doğumu başlatmak 2 günü alıyormuş, bir hafta bekleyen oluyormuş. 3,5 kiloyu çok aşmazsa rahat doğurursun dedi.

Allah kısmet eder, sağlık ve hayırlı bir bebek doğurmam gerekirse yeniden epidural normal doğum yaparım.

Bu acı olay bazı konularda ders aldırdı bana.

Herkese sağlıklı ve hayırlı doğumlar dilerim.

2 çocuk doğurdum ve sancısını çeke çekenormal doğum yaptım.3. kez doğum yapacak olsam yine normal yaparım.şöyle düşünüyorum Allah o bebeği orda büyüttükten sonra ordan çıkış yolunu da hazırlar sen dua et bol bol da yürüyüş yap özellikle son ayda çok faydası olur inşallah kolaylıkla bir avazda doğurup alırsın bebeğini kucağına...

Hayirlisiyla ins guzel bi sekilde doğururum. Medipol ve medicanayla goruscem. Ankara koru hastanesi icinde balgatta olana iyi diyorlar. Ama fiyatlar ucmus 3 4 binden basliyor

Ben epudral doğum yaptım. Benim ki genlerden dolayı rahim ağzım çok yavaş açıldığı için başlangıç zor geçti. İğneyi vurmaları için 4 cm açılması gerekiyor benim ki 8-9 saat geçmesine rağmen 2 cm haliyle suni sancı verdiler bu arada sezeryan diye tutturdum eşim ve doktorum beni normale ikna etti olmaz falan pişman olursum dediler ve 1 saate kalmadan fena sancılarım arttı sonra doğuma aldılar iğneden sonrası zaten çok rahat geçti hiç bir şey hissetmedim hem de narkozsuz tüm olanı biteni izledim bebeğimi ilk anda kucağıma alıp hemşire yardımıyla emzirdim. Daha sonra hafif ağrılarım olsa da 1 haftada ayaktaydım. Şimdi iyi ki sezeryan yaptırmamışım diyorum.

Normal dogum yaptım sancım ve axıklıgım yoktu suni sancı ile tamamen. Epiduralde taktırmadım çok gereksiz buluyorum bence gerek yok kendimde hemşireyim

Peki epidural oldugunda ikinma olayini hissizlestigin icin nasil ayarladn cnm

Hanımlarr. Burdan bir dost tavsiyesi sakın Hayrunnisa hastanesinin önünden bile geçmeyin.
3.04.2015 te doğum vesilesi ile Nisa hastanesine gittim. Doğumhane hemşireleri inanılmaz kaba. Sancı esnasında hakarete varan cümleler kullandılar. Doğum esnasında kimse yardımcı olmuyor. Üzerinden neredeyse 1 sene geçti halen travmayı atlatmış değilim. Yetkililer bu konuda inanılmaz duyarsız. Senin şikayetin umurlarında değil. Dün tanıştığım bir arkadaşta bu hastane ile ilgili bir anısını dinledim. Kötü anılarım yeniden canlandı gözümde. 17 sene önce Küveze aldıkları çocuk ölüyor ve aileye haber vermiyorlar. Ertesi gün hastaneye tekrar gittiklerinde öğreniyorlar. Ayrıca 06.04.2015 te aynı hastanede bir doğum gerçekleşiyor ne yazık aynı Dr.. necla Ülker ve aynı hemşire kadrosu çünkü doğuma gece gidiliyor. Çocuğun kolunda doğum esnasında çatlak oluşuyor. Tüm ahmile bayanlara tavsiyem sakın bu hastanenin önünden bile geçmesinler.

Aslında normal doğum diye bir kavram yok. Doğumun normali anormali olmadığı düşünülürse. Ve beden epidural varken acı çekesin ki? Bununla ilgili dün gece çok güzel bir video gördüm youtube'da. Kadın hastalıkları ve doğum uzmanı bir video yayınlamış, doğumu her şeyini anlatan. Çok faydalı buldum bakmanızı öneririm.
Linki de burada. Her şeyi ayrıntıyla anlatmış. Sizin ve bebeğiniz için hayırlısı olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…