Benim durumum biraz farklı.
Ben 2014 Eylülde hamile kaldım ve bebeğim karnıma düştüğü anda nedense hep doğumu düşündüm. Sezeryandan bile bahsederken tirtir titriyordum. Normal doğum aklımdan geçmiyordu.
21. Haftada bebeğimin yaşamla bağdaşmadığını öğrendik. Testler ıvır zıvır 24. Haftada sonlandırma oldu maalesef. Öyle bir acı saplandı ki içime o rüyalarıma giren doğum korkum gitmişti.
O ana kadar bir kez vajinal Muayne olmuş ben evde hastaneye yatmadan vajinal ilaç bile aldım. Gece ilacı koyduk. Sabah 7 de hastaneye gittik yatışım yapıldı, 9 da epidural takıldı. 2 -3 saatte bir hem vajinal hem ağızdan ilaç verilip doğumu başlatmaya çalıştılar. Daha sonra serum takıldı.
Akşam 7 ye kadar kusmak ve Ateş'imin çıkması dışında bir Ağrı'm olmadı. 7 ile 9 arasında her dakika vuran kalça kasık ve bel Ağrı'sı başladı. Dr sağolsun Bebek ölü olduğundan beni uyuttu. Toplamda 2 saat aşırı şiddetli çektim. Ikınma falan olmadı ama 1 saat sonrada odaya çıkarmış dr. Sonrası sıfır sıkıntı. Evde duş aldım göğüslerim süt doldu. Kesmek için ilaç aldım. 2 haftada kanamam bitti. 1 ay sonrada adet oldum.
Dr bile şaşırdı, normalde olmayan doğumu başlatmak 2 günü alıyormuş, bir hafta bekleyen oluyormuş. 3,5 kiloyu çok aşmazsa rahat doğurursun dedi.
Allah kısmet eder, sağlık ve hayırlı bir bebek doğurmam gerekirse yeniden epidural normal doğum yaparım.
Bu acı olay bazı konularda ders aldırdı bana.
Herkese sağlıklı ve hayırlı doğumlar dilerim.