Doğum

sizce hangi dogum

• sezeryan

OY: 26 22,8%
  • normal

OY: 88 77,2%

• Ankete Katılan
    114
Masallah, tahmin edilmismiydi peki kilosu önceden? Kendinizmi istediniz normal dogumu?

sagolun. evet biliniyordu son ultrasonda 3840 ölçmüştü dr geceden sabaha 80 gr fark etmis. GATA da doğum yaptım ben; zorunlu olmadıkça sezaryen tercih edilmiyor; hatta makat geliş bebekler dış müdaheleyle doğum pozisyonuna döndürülüyor.
ben de normal doğum istiyordum; sezaryenden korkuyordum hala daha korkuyorum

Canm yapıyla alakalı bende çok korktm gobegm kalsaydi kesin sarkiklik olurdu ben normal istyodm bebegm ters olduğu için sezeryan oldm korse felan almstm kullanırım diye sezeryan olunca korktm kullanmama da gerek kalmadı iyiki
Sizin adınıza cok sevindim gercekten.

Canım gecen nısanda normal dogum yaptım benımkı cok cok kotu gectı,basıma gelmeyen kalmadı ama herkezın dogumu aynı degıldır kı belkı de sen hıc zorlanmadan yaparsın.Ben sımdı bı daha asla cocuk ıstemıyorum olursa da sezeryan dıyorum ama belkı o daha da kotu yasamadıgım ıcın bılmıyorum,yanı ona buna takılma dogum zamanı hersey farklı oluyor.Zaten devlet hastanelerınde ılk dogumda sezeryan yasaklanmıs son ana kadar hıcbı seklde olmazsa yada tehlıke olursa sezeryan yapıyolarmıs artık,ozele gıdersen bılemem tabı.Ama kendını norml yada szryan dıye sartlandırma cunku hıc bellı olmuyo dogum anında.

Ozelde yapmayi dusunuyorum canim ins. Kilosundan dolayi mi sknti yasadin yoksa catin dar oldugundan mi? Bidaha cocuk istemiyorum deme Rabbim ins ikinciyi nasip eder

Havalar soguk oldugu icin pek yuruyemiyorum ama aktif olarak biseyleri yapmaya calisiyorum yan gelip yatmiyorum
illaki yatmıyosundur ama evi bol bol turla doğumun kolay olur ben normal doğum diye yıttım kendimi ama nasip olmadı sezaryen oldum

Normal dogum daha sagliklidir zaten.
Ama normal dogum icin bazi sartlarin uygun olmasi gerekiyor. Sartlar elverissizse cerrahi bir mudahale olarak sezaryen yapiliyor. Ben size su sekilde soyleyeyim. Keyfi sezaryeni tavsiye etmem, edilesi bir sey de degil zaten. Sezaryen ameliyattir her seyden once zaten. Eger gerek yoksa keyfi yere ameliyat yapilmasi sacma bana gore.

sende yada bebekte problem mi var neden iki ihtimal de konuşuluyo

Bi sknti yk cok şükür sadece endise ile arkadaslardan fikir almak icin yazdim

Simdiden net bisey soylemek icin cok erken. Daha bebeginin pozisyonu bile belli degil. Belki asagi inmoxek belki makat gelisli olacak. Sen simdidwn kendini sartlandirirsan aksi olmasi halinde kabullenmekte zorlanabilirsin. Ama 2 normal dogum yapmis birosi olarak ben kendi adima normali oneririm. Yinede tibbi bi zorunluluk olmasi durumunda sezeryan olacak illaki. Son haftalardaki durumuna gore doktorunla karar verirsiniz. Saglikla kucagina al da bebegini hakkinda hayirlisi neyse o olsun.

Normal sağlıklı elbet. .
Ben korkudan sezeryan olurum. .
Rabbim sağlıklı hayırlı evlat nasip eylesin. .

@lovelygril_ Bir suru sebep var ya basıma gelmeyen kalmadı dogum bolumunde senınkı gıbı bı konu daha var orada anlattım canm da telden gırıyorum alıntılayamıyorum suan.Hayırlısıyla olur tabı canmda suan kızım 10aylık suan ıstemıyorum.Allah ısteyene nasıp eder ınsallah senın dogumunda kolayca gecer umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…