Doğum

sizce hangi dogum

• sezeryan

OY: 26 22,8%
  • normal

OY: 88 77,2%

• Ankete Katılan
    114

Hangisini yapman gerektigini sana soyleyemem. Dogum yapmadim bekarim.
Ama egerki secenegin varsa sana normal dogum yap derim.
Sebep; normal dogumda bebegin ana rahminden disari cikis yoluna ilerlerken mucizeler oluyor. O yoldan gecen bebeklerin astma hastaliklara, solunum yolu hastaliklarina direncli oldugu gozlemlenyor arastirmalarda.
Cunku o yolda belirli yararli olan bakteriler varmis bebek icin.
Senecek varsa normal dogum.

Innsallah normal dogum yaparsin. Ama tabiki saglikla ilgili sikintilar yasayacaksan mecbur sezeryan olur. Ama ben hamile kalirsam kesinlikle normal isterim bi skinti yasamazsam. Ben soyle dusunuyorum normal dogumda cocugum icin ve kendim icin en iyisini yapmis olucam cunku sezeryandan sonra agrilariniz olacagi icin ilk gunler bebeginizle tam ilgilenemezsiniz ve ilerde ki cok degil bence bir ay sonrasinda bile o minik melegin dogum anini hatirlarken cektiginiz acilar gelmicek akliniza. Norm dogumdans onra insan taptaze yenilenirmis bi kadin icin bu super bisey bunu dusunebilirsiniz. Bence kesinlikle secme sansiniz varsa normal dogum yapin Normal dogumu kolaylastiran hareketler var hatta artik kadinlar cok nilincli bu konuda uzmanina danisip o tip seyler yapabilirsiniz.

Ben sezaryan diyorum. Çünkü normal dogum yapmak için çok çektim. Olmadı rahim taş gibi hiç açılmadı. Benim kadar kimse yürümedi, cadde cadde yürüdüm.çok sancim vardi bir ay hastanede kaldım. Bir ay sancilarla kivrandim sırf normal yapmak için olmadı. 42 hafta yedinci güne kadar disi mi sıktım. Ama yine olmadı. Inadimda vazgeçmek zorunda kaldım. Sezeryan oldum. cunku ben ve bebek sismeye basladik ve sonuc sezaryan oldu. Ne kadar normal sağlıklı olsa da ben sezaryan diyorum. Çünkü ilk dogumum kabus oldu bana in adim yüzünden.

1 doğum yaptım ve oda normaldi yine olsa normal isterim. Ama daha çok gebeliğin gidişatına bağlı. Hakkinuzda hayırlısı olsun.

Kendileri sezeryan yaptı diye gelip 20 oy sezeryana verenler hangi akla hizmet ediyor acaba çok ilginç...

Ankarada kesinlikle uzm Dr emine aylin totan özel muayenehanesi var bir görüş...başka doktor olsaydi keyfi sezeryan yapardi beni... Turgut özal üni Hast deydi önceden...

Peki sezeryan sonrasi karninda sarkma oldu mu canim.normal istiyorum ama kaldirabilirmiyim

Cnim ben 2 hafta oldu ssezryan dogum yaptim karnm gitti diyebilirim. Sezeryan olmasina ragmen suni sanci verdiler sütün erken gelsin diye dediler onada. Normali bilmem de suni sanci cok kotu

Bende ısrarla sezeyana karşı çıkanları anlamıyorum. Eğer sancı çekmeden sezeyan olursan hiçbir sıkıntısı yok. Ama saatlerce sancı çektikten sonra sezeryan olursa işte o zaman toparlamak zaman alıyor. İkisinde de dikiş ve kesiler var sonuçta. 100 kere doğuracak olsam hepsinide sezeyan isterim. Bi kere gelmez aklıma bağıra bağıra çocuk doğurayım die!!!

Yaa bak illede normal dogum diye inat etmemek
lazim benim cocugumda normal oldu cok zor sancili dogumum olunca strese girdi bebegim sanciyi cektim cektim dogdugunu gordum yuzunu bile gormeden hicbisey demedeen kuvoze goturduler sordugumda ogrendim hic hayal ettigim gibi olmadi dogunca opcem sarilcam emzircem falan diye olmadi bunada sukur

Canim bunlari dusunmek icin daha erken. Doktorun 32. Haftadan sonra dogumu konusur seninle. Ben I'll dogumumu normal yaptim ve hicbir agri kesici veya epidural falan almadim. Ikinci dogumumu ise ikizlere gebe oldugum icin sezeryan ile yaptim. Kiyaslamak gerekirse normal dogum tabiki de daha saglikli. Sezeryandan sonra ilk birkac gun agrilarin oluyor sadece sonra tabiki ameliyatli oldugun icin dikkatli olman gerekiyor. Agir kldiramazsin, egilip kalkamazsin falan.baska sikintisi yok bence. Normal dogumun acisi, sancisi bebek dogana kadar. Dogumdan sonra cok agrin olmuyor. Ama cok ikindigin icin alt kisminda sorunlar olabiliyor. Yirtilma ve cok ikinmaktan olan basur gibi. Ben iki dogumdan sonra Hemen eski kiloma dustum. Iki dogumda da gobek kalmadi. Bir de catlagimda olmadi.

Tavsiye verebilirim. Koru ya da memorial.

Etlik lokman hekim hastanesinde doğum yaptım..2 normal doğum ..kolay değil ama müthiş bir mucize ..2.doğum 3.5 saat sürdü suni sancıyla başladı ama kısacık bir doğumdu

Bebeğim iri oldugu icin son anda sezeryan oldum. Epidural. Cok ta memnun kaldim. Sarkma gobek hic bise kalmadi. 22 kilo almistim. Dogumdan sonraki onbrsinci gun eski halime dondum. İnsallah normal yaparsn ama olmazsa da sikma canini artik sezeryanlar eskisi gibi degil kucucuk bi kesik. Kendini nazlama bol bol yuru sezeryanin ilaci yurumek. Bu arada etlik zubeyde hanimda yaptim dogumu. Devlet hastanesi olmasna ragmen el bebek gul bebek bi dogumdu. Usudum diye uc ker . Sicak carsaf getirdiler. Bebek dogar dogmaz aninda opturduler.koklayin birbirinizi dediler. Sacimi oksadilar melek gibiydi tum calisanlar, yatagin bir damla kan olsun aninda degisiyorlar. Hem de temiz bir hastane. Allah hrpsinden razi olsun. Ozel de dusunusen batikentte bilgi hastanesi var selcuk doktor iki arkadasm orda dogum yapti hem de fiyati da cok uygun.

Peki sezeryan sonrasi karninda sarkma oldu mu canim.normal istiyorum ama kaldirabilirmiyim
Altı ay oldu canim sarkma var şuan ama adet olmadım henüz belki olunca gider..tabiki normal doğum çok kolaylık.. Tamam sancı oluyor tabiki ama dayanamayacak kadar değil neden kaldıramayan, inan sezeryan sonrası çok daha zor

Benimde sezeryandan sutum hemen geldi..ama o gaz sancısı yokmu bitane daha normal doğurur dum o sanciyla ameliyattan sonra yediğine içeriğine çok dikkat etmek gerekiyor

Ya kızlar bisey sorcam ben kızımı 2012 de normal dogurdum.. Doktorum iyiydi bana hiç çatı muayenesi falan yapmadı çok rahat dogurdum yurt dışında da yokmuş bu uygulama acaba bazı doktorların işine mi geliyor sezeryan yapmak

Bazı doktorların işine geliyor bence planlı doğum olduğu için. Ama kadın hangi doğumu istiyorsa o yapılmalı bence.
Normal doğumda uğraşıp sonunda sezeryana gitme durumu var.
Bence her normal doğum olduğu gibi her sezeryan doğum da kişiye göre değişiyor.
Ben sezeryandan sonra ne gaz sancısı çektim ne dikiş ve sabah sekizde doğurdum öğlen sanırım 1 gibi ayağa bir kalktım bir daha da doğru düzgün oturmadım çok rahat bir doğum ve iyileşme süreci yaşadım Rabbime şükürler olsun.

Aynen bende suni sanci verdiler artik 6-7 cm acilma var belki sezeryana alin diye tutturdum ama beno duyan kim o suni sanci allahim ne zor kendi sancim cok hafifti dayanilirdi aksamdan basladi sancim evde sabaha kadar çektim dolastim evin icinde sabah 9 hastaneye gittik 2 de kurtuldum oda vakumla zorla cikti

İşte her doğum herkese gore değil..herkesin yapısı bir değil çünkü.. Allah ne nasip ederse onu yaşıyoruz..normal doğumunda hiç bagurmadim sancılar da ihhladim hep..ama sezeryan sonra çok zordu ara ara sancim olurdu yatakta donemem, belim ağrıdan kopuyor, yaz sıcağı su gibi ter,bacaklarıma bir ağrı girdi bi sefer yok böyle bisey kesin atın diye ağlıyorum, ağrı kesiciler pek ise yaramadı bende çok zorlandim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…