- 24 Aralık 2014
- 10.838
- 10.201
- 298
- 31
- Konu Sahibi lovelygirl_
-
Merhaba kizlar 28 haftalik hamileyim ve zaman su gibi geciyor suan hem hastane arayisindayim ankara da yapacagim kismet olursa hem de korku var haliyle. Normal dogum var aklimda ama cok korkuyorum epidural normal dogum düşünüyorum halk arasinda prenses dogum olarak da biliniyor yapan var mi aranizda ? Sizce en iyisi sezeryan mi normal dogum mu? Bu korkuyu icimden atmak icin ne yapabilirim aklim cok kariisiikkkkk Simdiden teşekkürler arkadaslar
Edit: Ankarada tavsiye edebileceginiz özel hastane var mi kizlar?
Peki sezeryan sonrasi karninda sarkma oldu mu canim.normal istiyorum ama kaldirabilirmiyim
Yaa bak illede normal dogum diye inat etmemekBen sezaryan diyorum. Çünkü normal dogum yapmak için çok çektim. Olmadı rahim taş gibi hiç açılmadı. Benim kadar kimse yürümedi, cadde cadde yürüdüm.çok sancim vardi bir ay hastanede kaldım. Bir ay sancilarla kivrandim sırf normal yapmak için olmadı. 42 hafta yedinci güne kadar disi mi sıktım. Ama yine olmadı. Inadimda vazgeçmek zorunda kaldım. Sezeryan oldum. cunku ben ve bebek sismeye basladik ve sonuc sezaryan oldu. Ne kadar normal sağlıklı olsa da ben sezaryan diyorum. Çünkü ilk dogumum kabus oldu bana in adim yüzünden.
Canim bunlari dusunmek icin daha erken. Doktorun 32. Haftadan sonra dogumu konusur seninle. Ben I'll dogumumu normal yaptim ve hicbir agri kesici veya epidural falan almadim. Ikinci dogumumu ise ikizlere gebe oldugum icin sezeryan ile yaptim. Kiyaslamak gerekirse normal dogum tabiki de daha saglikli. Sezeryandan sonra ilk birkac gun agrilarin oluyor sadece sonra tabiki ameliyatli oldugun icin dikkatli olman gerekiyor. Agir kldiramazsin, egilip kalkamazsin falan.baska sikintisi yok bence. Normal dogumun acisi, sancisi bebek dogana kadar. Dogumdan sonra cok agrin olmuyor. Ama cok ikindigin icin alt kisminda sorunlar olabiliyor. Yirtilma ve cok ikinmaktan olan basur gibi. Ben iki dogumdan sonra Hemen eski kiloma dustum. Iki dogumda da gobek kalmadi. Bir de catlagimda olmadi.Merhaba kizlar 28 haftalik hamileyim ve zaman su gibi geciyor suan hem hastane arayisindayim ankara da yapacagim kismet olursa hem de korku var haliyle. Normal dogum var aklimda ama cok korkuyorum epidural normal dogum düşünüyorum halk arasinda prenses dogum olarak da biliniyor yapan var mi aranizda ? Sizce en iyisi sezeryan mi normal dogum mu? Bu korkuyu icimden atmak icin ne yapabilirim aklim cok kariisiikkkkk Simdiden teşekkürler arkadaslar
Tavsiye verebilirim. Koru ya da memorial.Merhaba kizlar 28 haftalik hamileyim ve zaman su gibi geciyor suan hem hastane arayisindayim ankara da yapacagim kismet olursa hem de korku var haliyle. Normal dogum var aklimda ama cok korkuyorum epidural normal dogum düşünüyorum halk arasinda prenses dogum olarak da biliniyor yapan var mi aranizda ? Sizce en iyisi sezeryan mi normal dogum mu? Bu korkuyu icimden atmak icin ne yapabilirim aklim cok kariisiikkkkk Simdiden teşekkürler arkadaslar
Altı ay oldu canim sarkma var şuan ama adet olmadım henüz belki olunca gider..tabiki normal doğum çok kolaylık.. Tamam sancı oluyor tabiki ama dayanamayacak kadar değil neden kaldıramayan, inan sezeryan sonrası çok daha zorPeki sezeryan sonrasi karninda sarkma oldu mu canim.normal istiyorum ama kaldirabilirmiyim
Bazı doktorların işine geliyor bence planlı doğum olduğu için. Ama kadın hangi doğumu istiyorsa o yapılmalı bence.Ya kızlar bisey sorcam ben kızımı 2012 de normal dogurdum.. Doktorum iyiydi bana hiç çatı muayenesi falan yapmadı çok rahat dogurdum yurt dışında da yokmuş bu uygulama acaba bazı doktorların işine mi geliyor sezeryan yapmak
Aynen bende suni sanci verdiler artik 6-7 cm acilma var belki sezeryana alin diye tutturdum ama beno duyan kim o suni sanci allahim ne zor kendi sancim cok hafifti dayanilirdi aksamdan basladi sancim evde sabaha kadar çektim dolastim evin icinde sabah 9 hastaneye gittik 2 de kurtuldum oda vakumla zorla ciktiBana hic sorma normal oldum ama bidaha o sancilari yasamaya hic cesaretim yok dogumun ortasinda beni sezaryana alin diye bagirdim ama is isten gecti ebeler bile sasirdi zor oldu diye ama kisiye gore degisiyormus yasamadan bilemessin belki rahat gecer.
İşte her doğum herkese gore değil..herkesin yapısı bir değil çünkü.. Allah ne nasip ederse onu yaşıyoruz..normal doğumunda hiç bagurmadim sancılar da ihhladim hep..ama sezeryan sonra çok zordu ara ara sancim olurdu yatakta donemem, belim ağrıdan kopuyor, yaz sıcağı su gibi ter,bacaklarıma bir ağrı girdi bi sefer yok böyle bisey kesin atın diye ağlıyorum, ağrı kesiciler pek ise yaramadı bende çok zorlandimBende ısrarla sezeyana karşı çıkanları anlamıyorum. Eğer sancı çekmeden sezeyan olursan hiçbir sıkıntısı yok. Ama saatlerce sancı çektikten sonra sezeryan olursa işte o zaman toparlamak zaman alıyor. İkisinde de dikiş ve kesiler var sonuçta. 100 kere doğuracak olsam hepsinide sezeyan isterim. Bi kere gelmez aklıma bağıra bağıra çocuk doğurayım die!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?