Dogum

Hem kadının yardımına ihtiyaç duyacaksın hem çocuğunu istemeyeceksin. Bence kafana taktığın şey babasının ayrı olması. Konuyla alakası olmadığı halde belirttiğine göre oldukça rahatsızlık duyuyorsun bu durumdan. Ama kimse çocuğunu bırakıp sana bakmak zorunda değil. O zaman kendi başının çaresine bakacaksın kimseye şart şurt koşma lüksün yok, ihtiyacı olan sensin şu anda

Kadın dediğiniz, kimse dediginiz annesi ya. Her kadın doğum sonrası annesine ihtiyaç duyar. Niyer herkes bu kadar tepki gösterdi anlamıyorum. Annenin ortayı bulması lazım. 7 yaşındayken evde yalnız kalıyordum ben. Yalnız bırakmasın elbette de her yere yanında taşımak zorunda da değil bence. Hem bazı çocuklar cidden katlanılmaz olabiliyor, ben babalar ayrı diye yaptığını düşünmüyorum.

Ama never 7 yaşında çocuğu kaç gün bırakabilirsin ki? Hem zaman bizim zamanımız değil ben de olsam 7 yaşındaki çocuğumu asla bırakmam evde yalnız.

Annem gelsin ama çocuğu gelmesin çok bencilce bence. O zaman herkes başının çaresine bakacak.

Madem katlanılmaz çocuksa başkasına da bırakamaz, ablası tahammül edemem diyorsa başkası niye baksın ki? Babasının ayrı olduğunu belirtmesine hiç gerek yoktu ama bilinçaltının dışavurumu

Ben aynı şehirde olduğunu düşünerek yazdım, günlerce bırakacak kadar uzaklar mıymış? 7 yaşında çocuk okula gidiyordur zaten, her dk annesiyle değildir artık bu yaşta. Başka şehirde de olsa okuldan alıp günlerce yanında getiremez ki zaten. 2-3 saatten bahsediyorsak da abartıldığını düşünüyorum yine. Babaannesi vardır en kötü onda kalır birkaç saat. Bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum. O evlatsa sonuçta konu sahibi de evlat evlenip çoluk çocuğa karışınca atılmıyor ki.

Madem katlanılmaz çocuksa başkasına da bırakamaz, ablası tahammül edemem diyorsa başkası niye baksın ki? Babasının ayrı olduğunu belirtmesine hiç gerek yoktu ama bilinçaltının dışavurumu
Ben doğum yapmadım hiç, ama burda okuduklarimdan cevremde gördüklerimden anladığım kadarıyla lohusa psikolojisi farklı oluyor. Onun katlanmasiyla bir baskasininki farklı olur sanırım. Dış kapının mandalina birakamaz zaten, baba olur babaanne olur ne bileyim ilgilenecek bir akraba olur. Zaten okula gidiyordur bu çocuk. Son cumlenizde haklı olabilirsiniz bilemiyorum.

Sürekli kınamak istemiyorum diyorsun ama kınıyorsun farkındamısın. Çocuğu istemiyorsan annende gelmesin 7 yaşındaki çocuğu kime güvenipte bıraksın. Sen kendi çocuğunu bırakırmıydın birde öyle düşün.

Kinamadim diyorsun ama düpedüz kiniyorsun valla işin zor yani hiç kimsenin çocuğunun uslu yada yaramaz olacağının garantisi yok şöyle düşün sende gideceksin bir yere ama sana deseler ki sen gel ama o çocuğun gelmesin istemiyoruz ne düşünürsün empati yapın biraz annen buyutememiş ama çocuk daha kucuk ve sende destek olabilirsin annene eğitim terbiye için belki çocuk senin onu dışladığını anlamış ve o yüzden senin inadına davranıyor o yüzden anneni istiyorsan ya bu deveyi gudeceksin yada bu diyardan gideceksin..

Bahsettiğin çocuğun kardeşin olduğunun farkında mısın?
Eltinin veya görümcenin çocuğu değil yani. Neden bu kadar nefret dolusunuz kardeşinize?

Tabi ki o anlarda bırakılır. Hastaneye vs getirilmez ama bence burada durum çocuğun başka babadan olması. O yüzden kabullenemiyor konu sahibi.

Benim de başka anneden kardeşim var ama birilerine bahsederken veya tanıştırırken hiç açıklama yapma gereği duymuyorum. Kardeşim o benim çünkü.

Bir de çocuklar sevilmediğini hissediyor. Birazıcık ilgi ve sevgi çok daha farklı hale getiriyor onları.

Bizim apartman görevlisinin bir oğlu vardı 6 yaşında. Buraya geldiler aman allahım fırtına gibiydi. Yaramazlıklarının yanında ağız dolusu küfürler vs. Ben ona olumlu yaklaşınca anında karşılık gördüm. Küfür etmediği zamanlar ödül aldım mesela daha çok heveslendi.

Konu sahibi tabi ki yapmak zorunda değil ama kendisi de bir anne olacak. Çocuklarımızı böyle böyle idare ediyoruz.

Haklısınız belki de, bir üye daha yazmis. Ben böyle düşünmedim okuduğumda ondan daha ılımlı yaklaştım. Ayrımcılık yaptığı için bu tepkiyi veriyorsa hoş değil tabi ki.

Anneniz gelmesin maden kendiniz halletmeye çalışın.

Birde şeker aldım çikolata hazırlık yaptım galan demişsiniz, onlar zaten yenmek için ikramlık olan şeyler değil mi? Saklayacak haliniz yok. E 3/5 tanede kardeşiniz yesin. Ne bu nefret anlayamadım.

Kizlar,

Ayri babadan diye boyle yapmiyorum. 1 kardesim daha var 17 yasinda. Onu canimdan cok seviyorum.
Bu kucugu cok yaramaz. Ona kizmiyorum. Anneme cok kiziyorum, onu bu hale getirdigi icin. Cocugun psychologisini bozup bu hale getirende o. Her sabah aksam deliler gibi bagiriyor cocugun yaninda cocuga mesela ona sinirlendiginde, asiri dovdu siddet. Esiyle sorunu vardi diye hincini benden ve kucugunden cikardi.
Simdi kiziyorsun ya cocuk anlamiyor beyini uyusmus yazik. Annemde diyorum hep. Sen getirdin onu bu hale. Suan cok farkinda hatali oldugunu. Benim kinadigim yok kizlar gercekten.

Bazen cok zor durumda birakiyor esimin yanimda. Ona asla kizamiyorum ozaman. Degerini kirmak istemedigimden.

Sadece dogumumda gelirse istemedim bir kucuk kardesim degil. Hasteneyi bile bile uzaga aldim ki komsu uzaktan akraba falan gelmesin diye, suan zaten korkuyorum herseyden, 1 ayim kaldi. Kafami dinlemek istiyorum sadece esimle ve cocugumla.
Annemde tabiki ihtiyacim var onun ilk torunu.

Cocugunu birakip kimse gelmez. Bu devirde birine cocukta emanet edilmez. Yaramaz olabilir. İki uc cocukla dogum yapan var . Bir kosede oturacak degil cocuklar . Adi ustunde cocuk. Anneni kardesinle kabil edeceksen cagir. Yoksa cagirma. Bide kardesin yaramazda olsa gelme diyemez insan .

önce kardeşini sevmeyi dene !
o cocuk. bak o cocuk. seninde cocugun onun gibi yaramaz olabilir. olmaz deme olabilir.
o küçük bir cocuk. evet yaramaz hiperaktif arsız olabilir. ama anneler cocklarını severler.
aynı senin kendi cocugunu sevdigin sevecegin gibi.
annene de sooyle yanına gelmesin. yakın akradaşım kzuenin yegenin yok mu onlar gelsin yanına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…