Dogum

Yanlış yaparsınız
Hem annenizi de cok kırmış üzmüş olursunuz
Size biri böyle dese nasıl hıssedersenız
Bence annenız gelmesın tek basına dogurup buyutun hepımız sülalece dogurmadık kımseye sunu getırme demedık
Sezeryan oldum ve tektım 1 aylıkkende tek ev tasıdım kımse dadılıgımı yapmak zorunda degıl dedım cunku

Anne olacaksınız krızlerı yonetmeli ve cocuga cabuk alısmak ıcın kımsenın duzenını bozup evladından ayırmadan tek buyutmeyı goze alın derim

Sımdıden hayırlı dogumlar sıze saglıkla sıhhatle ınsallah

Anliyorum sizi.cocuk üvey babsnla yani cocuk krndi babasiyla kalsin.sizde annenizi 3gun icinde en fazla 1haftada yollayin.böylece hem uzulmemis hemde beneginize daha cabuk alismis olursunuz

Kafanızı nasıl dinleyeceksiniz anlamadım ki yok öyle bir dünya bebek 2 saatte bir gece gündüz sizi isteyecek ev saten curcuna olur yok yıkaması yok maması yok emzirmesi yok bezi. Kafa dinleme falan beklemeyin yani. Bu arada size biri çocuğunu bırak gel benim doğumumda yardım et dese siz ne dersiniz. Kınamıyorum diyorsunuz ya biraz da empati yapın. Telefonu çocuk varken çıkarmayın ortaya mesela. Annenize de anne başkasının özel eşyası izinsiz alınmaz bunu öğret diyin ben söylediğimde de yapma etmez falan deme diyin orta yolu bulun yani.
Kızkardeşim bana sizin dediğinizi dese git sokakta doğur o zaman derim

Siz o çocuğun ablasısınız. Siz de ona kurallar koyabilir, eğitebilirsiniz. En başta çocuğu bırak derseniz anneniz çok kırılır. Size birisi bunu dese siz kırılmaz mısınız? Ayrıca anneniz çocuğu bırakıp sizin yanınıza gelirse o çocuk ömür boyu yeğenini kıskanır. Unutmayın siz bir ailesiniz.

istesen de istemesen de annenin cocugu. sen ne isen annen icin o da o. anneni arada birakma uzme derim.

aslında ben hak veriyorum simdi uzaktan davulun sesi hos gelir insan dogumdan sonra yetiskin birinin bile dırdırını cekemez ki birde ufak cocugun sımarıklarıyla ugras her cocugun icinde hareketlilik vardır ama kızdıgında karsında gulen cocuga da zor biraz egitim verebilmeniz ancak doktora falan goturulur onun kontrolunde yapılabilir ama yeni dogum yapmıs bir kadın da ugrasamaz haliyle cok abes gelmedi bana uvey olmasının verdigi bir uzaklık ta vardır ister istemez annenizin fazla kalmaması daha uygun olur ozaman yapacak birsey yok bırak baska yere diyemezsiniz cunku onun da cocugu o nereye o oraya ve boyle yaramaz bir cocuga kimse bakamaz en iyisi siz tek basınıza idare edin dogumdan sonra

Peki nereye bıraksın

Oğlum 6 yaşında

Az zorlasam torunum olacak yaşta bir çocuğum daha olabilirdi

6 yaşındaki çocuğu nereye bırakayım

Okulda toplantı var bekleme sınıfı ayarlayın nereye bırakayım diyorum mesela

Okul saati okula bırakayım sonra nereye bırakayım

Babaannesi vardır demişler mesela benimkinin var ama iki saat yalnız bırakamam babaannesi ile yaşlı zira
o yaştaki çocuğu idare edemez

Eğer kızımın doğumuna gideceksem oğlum da gelecek benimle akşam babası ile evde kalabilir tabii ama bir yere bıraksın gelsin olmaz

Valla en güzeli hastalık bahane etmek. Cocuklar cok hasta olur ve dikkat etmezler zaten. Doktor özellikle küçük çocuklardan uzak tutun, onlardan yeni doğanlara geçen hastalıklar yeni doğanlar için tehlike yaratıyor dedi dersin. O yüzden 40 ı çıkana kadar getirme de.

Katılıyorum. 7 yaşındaki çocuğun annesine ihtiyacı var. Kadin da zaten bakiyor cocuga her yere yaninda goturuyormus. Peki konu sahibinin ihtiyaci yok mu? Ben 35 yaşındayım hala anneme ihtiyacım var. Annesi 2 çocuğunun da ihtiyacı olduğu zaman yanında olacak karşılayacak tabii ki. Doğum bu sonuçta. Kadınlar 8-9 aylık bebeklerini bırakıp çalışmaya gidiyorlar. 7 yaşında ki çocuk da pekala babasına, ananeye, teyzeye kv ye falan emanet edilebilir. Zaten okul zamanı. Çocuğun babası çalışıyorsa izin alsın bir müddet çocuğa baksın. Özel bir zaman sonuçta.

Geçici süre etüde verilebilir, oyun ablası tutulabilir. 7 yaşında kocaman çocuktan bahsediyor konu sahibi. Niyet olduktan sonra çözüm çok.

Geçici süre etüde verilebilir, oyun ablası tutulabilir. 7 yaşında kocaman çocuktan bahsediyor konu sahibi. Niyet olduktan sonra çözüm çok.

Ama işte ablasının evine sığdıramadığı çocuğa oyun ablası Nasıl baksın

Konu sahibi de bakıcı tutabilir aynı mantıkla gidersek

Annem baba baksın derse küçük çocuğunu da getireceğini kabul etmeli ya da ondan yardım beklememeli kanaatindeyim

Annem doğumda 25 gün yanımda kaldı örneğin bence gereksizdi ama 25 gün çocuğa bakıcı tutmak ya da etüte vermek için uygun değil ki

Tüm dönem mi bakacak annesi kızına

Niyeti olunca çözüm çok demişsiniz de işte niyeti neden olsun yani bakacaksa kardeşi ile bakarım der olağan olarak

Valla anlıyorum seni. 17 yaşındaki kardeşin çocuğa bakabilir belki. Onunla paylaşsan bu sıkıntını. Annene de söylemekten çekinme bence. Ben de hamileyim, bence hormonlardan falan şu ara yaramaz çocuklardan hatta yaramaz olmayanlardan bile ölesiye nefret ediyorum. Başkasının çocuğuna karşı nefretim var. Çocuklara karşı ama bebekleri çok seviyorum. :) Doğumdan sonra geçer diye ümit ediyorum. Bakalım nasıl olacak.

Şimdi 7 yaşındaki çocugu ise doğum yapacak kızida çocugu. Bence siz yaramaz bir cocuk annesi olma kismi ile empati yapabiliyorsunuz ama yetiskin bir dogum yapacak bir kiz cocugu annesi kismi ile empati yapamiyorsunuz. Şimdi konu sahibi üzerinden örnek vermeyelim ama doğum değil de ağır 40 gun hastanede kalmalık bir tedavi olsaydı ne olacaktı. Çanta gibi çocuğu yanınızda mi taşırsıniz. Çocukta perişan olmasın diye bir çözüm bulunur. Önemli olan burada niyet derken bunu kastediyorum. Hatta ananenin benim çocuğum yaramaz lohusa anne ve yeni doğan bebek ile aynı evde olmaz diye kendisinin düşünmesi lazım.

Valla bırakacak yerim yok

Çok ciddiyim ne yapayım çocuğu

hastanede kalınacaksa da hasta bakıcı ayarlar okul saatinde hastaneye ben giderdim

Akşam babasına bırakır giderdim vs vs

Sonuçta 7 yaşındaki çocuk 40 gün annesiz duramaz ama yeni doğum yapan bir kadın kimsesiz de kalabilir

Evet doğum yapan çocuğum yok ama ben Doğum yaptım kimse olmasa da hallolurdu her şey ama şimdi mevcut çocuğu bırakacak yerim yok

Hatta geçen düşündüm cenaze vs olsa ne yapacağım diye muhtemelen yanımda götürür sonra okul var diye dönerim 3 gün içinde dedim

Eskiden evde de dururduk komşu ile de ama günümüzün çocukları daha farklı yetişiyor Anne ya da babasız bir yerde kalmak istemiyorlar

Bu arada yaramaz da değil çocuğum komşular bile bizde kalsın bizim çocukla oynasın vs der ama bu iki saat oynamadan fazla olmaz ki

Baba ayrı anne bir erkek kardeşim var, 4 yaşında. İnan ne sağlam bilgisayar kaldı evde ne telefon ama can o,kardeş canı sağolsun diyip geçebiliyorum sen nasıl böyle konuşabiliyorsun? Umarım hamilelik psikolojisidir bu düşünceler o çocukcağıza yazık. Anneniz veremiyorsa terbiye siz ilgilenseydiniz keşke

Baba ayrı anne bir erkek kardeşim var, 4 yaşında. İnan ne sağlam bilgisayar kaldı evde ne telefon ama can o,kardeş canı sağolsun diyip geçebiliyorum sen nasıl böyle konuşabiliyorsun? Umarım hamilelik psikolojisidir bu düşünceler o çocukcağıza yazık. Annen veremiyorsa terbiye sen ilgilenseydin keşke

Bence hamilelikten sinir olup takmışsınız çocuğa. Sizin de olacak bir tane kısmetse. Bakalım o neler edecek size? Onu kafanız kaldıracak mı?

Bence siz kendi kendinize yetersiniz.Anneniz de gelmesin sinir olduğunuz kardeşiniz de.Benim annem böyle birşey dememi bırakın sezmiş olsaydı kapıma bile gelmezdi.Yetişkin insansınız yakında siz de anne olacaksınız,küçücük çocuğa sinir olduğunuzu söylüyorsunuz valla Allah başka dert vermesin.

Babanizda bir olsaydi o zaman bu düşünceye girermiydiniz. Bunu cok iyi dusunun. 7 yasinda bir cocuk. Anne olacaksiniz ve annenize cocugunu birine emanet birak oyle gel demeyi dusunuyorsunuz. Insanlar lohusa zamanlarinda eşlerinin hatrina nice kaynanalara katlaniyorlar bide bunu dusunun. Hem en ön hem cam kenari olsun istiyorsunuz. Malesef boyle olmuyor

Hastanede hasta bakıcı ayarlarım diyorsunuz ama 7 yaşında ki çocuğa babası aksam gelene kadar baksın diye oyun ablası - bakıcı vs ayarlayamiyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…