• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma 4 yaşındaki kızımı götürmek zorundayım

Selam herkese. Memleketimden 10 saat uzaklıktayım kendi akrabalarımdan doğumuma gelebilecek kimsem yok. Annem kızkardeşimin doğumuna gidecek. Eşimin ailesi vicdanen çok zayıflar zor zamanımızda hiç yanımızda olmadılar, olaylar neticesinde araya soğukluk ve iletişimsizlik girdi kızımla hiç diyalogları yok kızım yabancılıyor konuşmuyor onlarla. Keşke böyle olmasaydı.zaten arayıp durumumuzu torununu soran insanlar değiller. Kapı komşum bakacaktı kızıma şehir dışına çıkması gerekti. Diğer komşumnda eşi geldi köylerine gittiler.iş arkadaşlarımn hep çocukları sorumlulukları var gelemezler. Eski bakıcımız alternatifti onunda gelini hastaneye yattı. Görümcemin büyük kızıyla iletişimi iyi kızımn ama o da sürekli panik atak geçiriyor kalamaz. Bu kadar herkesi ayrıntılı yazdım ki durumumu anlayın diye.

Özel hastanede doğum yapacağım odalar tek kişilik tvli filan kızım eşimle vakit geçiremez mi ki ben tek başıma sancı odasnda kabalir miyim normal doğm deneyeceğiz. Çok etkilenir mi beni sancı çekerkn filan görse. Yanımda biri olması gerekiyor mu mutlaka?
İnanın doğumdan çok kızımı kafaya takıyorum nasıl olur diye. Yanında bu yaş grubu çocuğunu doğuma götürmek zorunda kalan var mı??
Ben kızımı götürmüştüm ,3 yaşındaydı ama sezeryan.

Annen neden sana değil kızkardeşine gidiyor merak etim.

Selam herkese. Memleketimden 10 saat uzaklıktayım kendi akrabalarımdan doğumuma gelebilecek kimsem yok. Annem kızkardeşimin doğumuna gidecek. Eşimin ailesi vicdanen çok zayıflar zor zamanımızda hiç yanımızda olmadılar, olaylar neticesinde araya soğukluk ve iletişimsizlik girdi kızımla hiç diyalogları yok kızım yabancılıyor konuşmuyor onlarla. Keşke böyle olmasaydı.zaten arayıp durumumuzu torununu soran insanlar değiller. Kapı komşum bakacaktı kızıma şehir dışına çıkması gerekti. Diğer komşumnda eşi geldi köylerine gittiler.iş arkadaşlarımn hep çocukları sorumlulukları var gelemezler. Eski bakıcımız alternatifti onunda gelini hastaneye yattı. Görümcemin büyük kızıyla iletişimi iyi kızımn ama o da sürekli panik atak geçiriyor kalamaz. Bu kadar herkesi ayrıntılı yazdım ki durumumu anlayın diye.

Özel hastanede doğum yapacağım odalar tek kişilik tvli filan kızım eşimle vakit geçiremez mi ki ben tek başıma sancı odasnda kabalir miyim normal doğm deneyeceğiz. Çok etkilenir mi beni sancı çekerkn filan görse. Yanımda biri olması gerekiyor mu mutlaka?
İnanın doğumdan çok kızımı kafaya takıyorum nasıl olur diye. Yanında bu yaş grubu çocuğunu doğuma götürmek zorunda kalan var mı??
Bebeğinizi sağlikla alin kucağiniza.
Kızınıza babasi bakar.nede olsa babasi.bir günden birşey olmaz.siz de hemşirelerden sorun gecelik falan bakici ayarliyorlar.(ben ayarlamiştim kendime).o sizinle ilgilenir.kizinizi da endise etmezsiniz,sonucta babasiyla.zaten doğum sonrasi odaniza cikinca hayirlisiyla,hep birarada olursunuz.

Poni Bon Poni Bon konun yaramı deşti

Geçen yıl kızkardeşimle birlikte hamileydim, o benden 3 hafta önce doğuracaktı.

Kızkardeşinkiler normal doğum benimkiler hep sezeryan...

Kızkardeşim annemi arayıp "anne bana geleceksin" deyip ağlamış. Tabi o ağlayınca annem beni aradı, sana kızların baksın (7 ve 10 yaşındalar)...anne dedim ben sezeryan oluyorum nasıl bakacak kızlarım bana, elimden tutan olmazsa kalkamıyorum ayağa... dinlemedi bile beni. Ki aramızda 3 hafta var, ben sonra sezeryan olacam yani...4 aylık hamileyken depresyona girdim, o kadar üzüldüm ki anlatamam,... aynı sizin gibi benim kimsem yok ve kv ile görüşmüyorum.... kızkardeşimde 5 elti, 1 görümce ve hepsinin genç kızları var(20-30 yaş aralığında)...vesselam annem kızkardeşime gitti...
Ve ben annemi kalbimden, gönlümden sildim.

götürün tabi ki. dogum sancisi zaten basindan sonuna kadar deli gibi kivrandiran bir sey degil ki. sizin zaten 2. dogumunuz, daha da kisa surecektir.
sanci cok zorlayan noktaya gelince babasi kizinizi cikarsin disari, hastane kafesinde bahcesinde oyalasin, birlikte yeni aile uyesini beklesinler :)
siz simdiden baslayin ona o gun neler olacagini anlatmaya. iste hastaneye gidecegiz, kardesin gelecek, sen onun ablasisin o gun hep birlikte olacagiz gibi.
o gece de ucunuz birlikte kalin. zaten bence birakacak yer olsa bile kendini dislanmis hissetmesin diye buyuk cocuk da kalmali hastanede diye dusunuyorum. nolacak refakatci yataginda kivrilir uyur.
boylece aileniz hic unutamayacaginiz bir gun gecirmis olur. buyuyunce ne guzel hatirlar kimbilir kardesinin dogumunu:)
siz de canınızı sıkmayın. çok da güzel olur hepbirlikte. saglıkla gelsin yavrunuz.

ben oyle yaptim 4 gece birlikte kaldik sancilarimin son sklastigi 3 saate kadar esim ben oglum kaldik
sonrasinda esim oglumu cikardi
bende kimseye birakmadim birlikte kaldik bence kalir

Belki sadece o gün bir kreşe verebilirsiniz

10 saat uzakta kızınızı bırakmak daha çok etkiler .yanınızda götürün zaten özel odanız olacak .sancılarınızın arttığı zaman babası ile dışarı çıkarlar ,oyalanırlar .

Allah yardımcınız olsun. Evet çocuk korkabilir bu durumdan. Birde şu yönü var siz agrinizi mi dusuneceksiniz çocuğumu. Doğuma odaklanmaniz lazım. Ben doğuma çocuklarla gittim ama evdeki sancimda bile tedirgin oldular anne gectimi iyimisin hep telaş yaptılar. Onlar üzülmesin diye ben dişimi siktim. Anlayacaginiz daha da zorlandim.
Anneniz kardeşimize gidiyo peki babanız hayatta mı? O gelse kalsa kizinizla. Esinizde arada eve geçer arada yanınıza gelir idare edersiniz

Hangi coğrafi bölgede oturuyorsun? Yakınsak eğer benim de 5 yaşında kızım var. Getirin ben bakarım. Canı gönülden söylüyorum.
Hangi şehirdesiniz.benimde 4 yaşında oğlum var.aynı şehirdeysek seve seve bakarım..
İstanbuldaysanız gelip ilgileneyim çocukla gerçekten kıyamam ya bir şeye ihtiyacınız olursa yazın lütfen
Bursa’da iseniz bende durabilir
Ciddiyim
Çok zordasınız belli

her biriniz çok güzelsiniz ❤️

zaten çözümü bulmuşsunuz. Allah yardımcınız olsun.
eskiden hastane vs yoktu yazılmış ama eskiden de kadınlar bir odaya ya da tenhaya gidip doğumunu yapıyordu. çoluk çocuk ortalıktayken yapılan bir doğum hikayesi hiç duymadım ki annemin annesi köyde ebelik yapmasına rağmen.
kadın ilk sancılarını çekince köyden şehirden bir ebe bulunurdu.

İçim dayanamadı helede evlat sahibi değilim bilmem belki evlada olan hissi ama konu sahibinin çaresizliği cidden üzdü beni

her şey yolunda bile olsa, yanında 3 kişi de olsa, ikinci doğuma giderken aklı birincide kalacaktı.
kimse olmaması iyice anneye dert oldu.
benimkilerin arası kısa 3 sezaryen.
ikisinde arkada çocuklar olduğu için hastanede 1 gece kalıp çıktım.
doktor bırakmam dese de koştur koştur eve geldim :)
arkada kalan çocuğun anneye nasıl huzursuzluk verdiğini biliyorum.
allah yardımcısı olsun.

Evde beklemeli o. Kendi tarafınızdan birini çagıramaz mısınız.

Ben kendi kardeşimin doğumunda tüm süreçte hastanedeydim. Henüz 5 yaşımdaydım. Ancak o sancı süreçleri hafızamda değil, büyük ihtimal babamla odanın dışındaydım çünkü hatırlamıyorum. Ama benim için o kadar güzel bir anı ki anlatamam size. Hatta bir şekilde doğumhaneye sızıp kardeşimin yıkandığı anı izlemiştim. O günden beri de 20 senedir şefkatle sevgiyle yaklaştım ona. Olayın kahramanı olarak paylaşmak istedim :)

Sancılarınıza şahit olmasını önleyebilirseniz kızınız için de harika bir anı olacaktır eminim. Allah yardımcınız olsun :)

Hastanenin oyun odası vardır heralde siz sancı çekerken orada kalabilir. Yada eşiniz parka filan götürecek

Back
X