Doğuma dair herşey..

bilemedimm

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2013
319
10
118
Sivas
Anne adaylarımız merhabalar.. :) Forumda bi sürü anne adayı var Rabbim nazarlardan korusun :) Ve bir sürü sorunları var merak ettikleri şeyler var. Anne adaylarımızı bu başlık altında toplayalım ve merak edilenleri cevaplayalım.. :)

Son düzenleme:

Canim kolay ve rahat bir normal dogum icin hareketli olmak sart diyorlar bende masa basi olark tabir edilen bir iste calisyrm bilgisayar basinda oturumyrm tum gun nasl egzersizler yapmam fayda eder kolay bir dogum icin ne yapmalym?

Canim kolay ve rahat bir normal dogum icin hareketli olmak sart diyorlar bende masa basi olark tabir edilen bir iste calisyrm bilgisayar basinda oturumyrm tum gun nasl egzersizler yapmam fayda eder kolay bir dogum icin ne yapmalym?

Günde en az 20 dakika yürümeyi tavsiye ediyoruz masa başı bir işle uğraşıyorsanız mesela eve gelirken veya giderken otobüse 1 2 durak öncesinden veya sonrasından binin yürümek gerçekten çok önemli beslenmenize dikkat etmeniz gerekiyor. yemek yer yemez yatmayın :) kalkın yürüyüş yapın hem mide yanmanızıda böylelikle engellemiş olursunuz :) tabi yaptığınız egzersiz sizi çok yormayacak kilo vermenize aşırı terlemenize sebep olmayacak. kaç haftalıksınız?

11 hafta 4 gunluk. Evet duraklara yurumek iyi fikir yoksa baska turlu yuruyecgm yok:)

11 hafta 4 gunluk. Evet duraklara yurumek iyi fikir yoksa baska turlu yuruyecgm yok:)

20 dakikalık bir yürüyüş önemsenmez belki ama inan bana çok faydalı ve ihmal etmeyip yürürsende faydasını göreceğine eminim. bulantı kusma idrar artışı gibi şikayetlerin normaldir ama sık idrara çıkıyorsan eğer sakın sıvı kısıtlaması yapmaaa. hormonlarındaki artış nedeniyle memelerinde değişmeler olacak. memelerde hassasiyet ve ağrı olabilir pamuklu südyenler giymelisin destekli südyenler oluyorya içleri destekli onlardan kullanma ve südyeninin kalın askıları olsun böyleliklede sarkmaları ve sırt ağrısını engellemiş olursun :)

En kisa zamanda alisverise cikmalym ozmn cok dogru soylediklernz ama ben su cok tuketemiyorum mide bulantilarm yuzunden icmek cok faydali ama elimde dgl icemiyorum.sanirm su tuketmedgm icin idrarim koyu renkte gelio hep

Şiddetli mide yanmalarım, kaynamalarım var. Evde yemek pişiremez oldum. Soğan kokusu öldürüyor resmen... Hadi kokuyu geçtim de bu yanmalara ne çözüm olabilir? Bir de bol sıvı alıyorum fakat süt-yoğurt tüketemiyorum. Özellikle yoğurt tiksindirici geliyor. 9+2'yim bugün. Bebek için şu zamanlarda benden aldığı yeterli oluyor mudur?

En kisa zamanda alisverise cikmalym ozmn cok dogru soylediklernz ama ben su cok tuketemiyorum mide bulantilarm yuzunden icmek cok faydali ama elimde dgl icemiyorum.sanirm su tuketmedgm icin idrarim koyu renkte gelio hep

10 bardak su tüketmeniz gerekiyor günlük. bu zor biliyorum ama 6 bardak saf su 4 bardakta meyve suyu vs tüketebilirsiniz. mide bulantınızda hormonlardan kaynaklanıyor çok yağlı çok baharatlı şeylerden uzak durun :)

mide yanmalarınız sebebi dengesiz beslenmenizden ve çok yağlı baharatlı yemek yemenizden kaynaklanıyor olabilir. birde yemekten sonra yatmamanız gerekiyor yürüyüş yapmalısınız bunlar sizi rahatlatacaktır. sık sık ve az yemek yemelisiniz biz 3 ana 3 ara öğünü tavsiye ediyoruz. ılık süt içmeniz mide yanmanıza iyi gelebilir. süt yoğurt çok çok önemli ama yiyemiyorsanız ayran içebilirsiniz ama mutlaka tüketmeniz gereken birşey.. beslenmenize dikkat ettiğiniz taktirde bebeğimiz sağlıklı olacaktır. ve kendinizede çok dikkat etmeniz gerekiyor beslenme çok önemli.. diyelimki hiç süt yoğurt yemiyorsunuz süt ve yoğurt kalsiyum kaynağıdır ve özellikle kadınlar için kalsiyum çok önemlidir. bebek sizin deponuzdaki kalsiyumu kullanır bu sefer sizin depolarınız boşalınca bir çok hastalığa sebep olabilir.. dediğim gibi yoğurt tüketemiyorsanız ayran için

Çok yağlı yemiyorum canım yaa. Zaten sırf yağlı diye cevizi bile midem almıyor. Sabah kahvaltımı yaptıktan yarım saat sonra yine acıkıyorum 1-2 parça peynir yiyorum ama o da yetmez sanırım. Ayran-yoğurt çok feci geliyor akla Süt zorla da olsa tüketmeyi denerim. Ama o da var olan gazı iyice feci yapar mı bilmiyorum.

Zaman ayırıp yazdığın için teşekkür ederim. Bir de çatlamayı önlemek için krem-yağ kullanımına ne zaman başlamak iyi olur?

Çok güzel bi konu olmuş dizi tebrik eğitirim ve ayrıca cok teşekkür ediyorum....

Bende dun cift cizgiyi gordum ve yarin kan tahlili yaptircam... Artik size danisacagim çok şeyy var çünkü çok acemiyim...şimdiden teşekkür ederim..

şimdiden başlayın. badem yağı ve kakao yağı tercih ediliyor ama badem yağı kıllanma yapıyor kullananlar söylüyor kakao yağı kıllanma yapıyormu bilmiyorum o yüzden buna birşey diyemeyeceğim.. çatlakları önlemek için doktorun verdiği çatlak önleyici kremleri alabilirsin. bol sıvı gıda almalısın ve kilonu kontrol altında tutmalısın gebelik boyunca 11 kilo idealdir diyoruz :) hamileyim diye yatmak herşeyi yemek yok dengeli beslenmek gerekiyor :) karınada düzenli masaj yapmalısınız. çatlaklar olduktan sonra artık ne yapsanız fayda etmez bunun içinde öncesinde önlem almak gerekir ve yoğurdu sütü tekrar tekrar söylüyorum lütfen yiyin :)

canım ben çok stresli bi hamilelik geçirdim son 2 günüm sezeryan olcam, sorum : spinal olcam ilk doğumda böyleydi sonrasında çok felaket gaz problemi ve belimden enseme kadar kramplar yaşadım.doktorumdan da tavsiyler aldım senden de almak isterim , bu problemi yaşamamak için ne yapmalıyım çok acı çektim ilkinde... rezene çayı ve çrekotu yememi tavsiye ettiler, senin önerin nedir. teşekkür ederim şimdiden.

Her türlü yardıma hazırım kan sonuçlarınızı bekliyorumm :)

sezeryandan sonra anne adaylarının en geç 4 ila 6 saat sonra yürümesi gerekir ne kadar çabuk ayağa kalkar ve yürürseniz o kadar çabuk geçer gaz sorununuz. bol bol sıvı alın kayısı kompostosu iyi gelecektir size. gazınızı çıkardınız ve hala gaz sıkıntınız varsa doktorunda dediği gibi rezene çayı iyi gelecektir.belinizden ensenize kadar olan ağrının sebebi ise aldığınız anestezi şeklinden kaynaklanıyor..

merhaba. ben 68 kiloyla hamile kaldım bulantı döneminde 66ya düştüm. kaç kilo aldığımı hesaplamak için 68i mi 66yı mı saymalıyım?

çok güzel konu olmuş ben 30 haftalık hamileyım çok fazla mide yanmam oluyor özellıkle yatarken hergün gece kusuyorum birtek gazlı içecekler ve soda içtiğim zaman biraz rahatlıyorum geçen hafta belımde çok sert ağrıyla acile gittim ultrasonda rahimin gerildiğini söylediler buna gazlı içcekler neden olmuş olbilir dediler sizcede gazlı içeceklerın etkısı olmuş olurmu? Bİde çok fazla askorbik asitin hap halini yiyorum c vitamini yazıyor ama tadı çok hoşuma gidiyor günde 10 tanesını falan çiğneyerek yiyorum zararlımıdır?

Mrb canim bugun acilde kan testi yaptirdim dr ile gorusemedim...degerim 126.4cikti sat 17ekim bat 15kasim sence nasil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…