Arkadaşlar ben tecrübelerimi paylaşmak istedim.İlk hamileliğnse daha bir heycanlı oluyorsun en iyisini yapmak istiyorsun.şimdi olsa böyle yapardım dediğim şeyleri paylaşmak istedim
1. Giderken acele etmezdim en azından bir epilasyon yapardım çünkü dikiş atılacak diye hastanede yapıyorlar.
2.Suyum gelmemiş olsa suni sancı almazdım belki gelsede almazdım.bi ara nefesim bile kesildi oksijen verdiler bebeğin kalp atışları felena yavaşladım.Bağıran hatunları tebrik ederim , değil bağırmak nefes alacak halim kalmadı, ama çok şükür bebek 2 ıkınmaya doğdu.
3.Dogum sonrası sıcaktan patlıyosun pijama takımının yanında bide gecelik alırdım zaten giyemiyosun altı kısmı.
4.Saçımı kestirmek istemedim bu yüzden rahat edemedim keşke hamile kalmadan önce kestirseydim
5.Emzirme konusu kesinleşmeden süt sağma mkinesi almak istemedim. Ama keşke en azından süt saklama poşeti alsadım.Çünkü ikinci günden sonra aşırı süt gelince bebek memeyi kavrayamadı sarılık oldu.Meme aşırı dolunca rahat emen bebek bile zorlanıyor
6 günlük loğusayken hastanede yattık bebek ağlayacak sen kucağına almayacaksın dediler o malum hastanede az kalsın sütüm hepten gidiyodu üzüntüden.Sonra tekrar yatırmak istediler bizde başka doktora gittik o çok önemsemedi sadece takip altında tuttuk.
6.Bebeğin sarılık olmasında biraz da uyandıramamam etkili oldu ne yapsam uyanmadı ayağını sık burnunu sık artık acıtıyodum yine uyanmıyodu.1 saat bebek uyandırmaya çalışılırmı gece uyumaktan vaz geçip saatlerce uğraştım.Yıkıyorduk emene kadar tekrar küt uyuyordu.En son internetteki aramalarım sonucu ıslak mendili keşfetttim.Vücudunu ıslak mendille silerek uyandırıyorum.Uyanık emzirebileceğim diye ağladığına sevinir oldum. Aman ben kıyamam demeyin burnunu sıkmaya kıyamazken minik elinden ağlata ağlata kan aldılar.
7.Göbek bağından korktuğumdan anneme yıkatmadım bebeği. Şimdi olsa korkmazdım çünkü gerçekten bebek kırkında ve suda büyüyo
yıkamaya başladıkça sarılığı daha kolay toparladı.bu bebeği yıkamayın diyen doktorlardan da şüpeleniyorum artık.
8.Bebeğe şu uzun kollu iç zıbınlardanda almıştım hiç kullanmadım. en iyisi çıt çıtlı badi. tulumdan ziyade alt üst takımı daha rahat kullandım birde