Doğuma makyajlı giren varmı?

bende çok çabuk ayaklandım. herkesin bünyesi farklı benimle bir sezeryana girenler zor ayaklandı ağrı eşiğimiz yüksek demekki.

sezeryan olup da gunum belli olursa saclarima masa yaptirip hafif bi makyaj yaparim ya da odaya gelince bi allik surerim en azindan:))...cunku ameliyat sonrasi cok soluk gorunmek istemiyorum:))

ayy doğuma giderkende makyajsız oluver ne olcak zaten siliniyo uçup gidiyo makyaj o ruh halinde ağlamaklı oluyosun bide aktığı zaman güzel olucam derken iğrenç bi durum oluyo doğumdan sonra yaparsın zaten o anda onu düşünmüyosun valla ben şahsen kızım doğsunda sağlıklı olsun dedim saç baş makyaj felan gelmedi aklıma abdestimi aldım namazımı kıldım sancımda vardı üstelik allahım yardım et dedim doğuma gittim yani makyajı düşünücene allaha dua edip girmek daha güzel zaten çoğu annede doğumdan sonra makyajını saçını feln yapıyo zaten sezeryanda kendine hemen gelemiyosun 1 saat yataktan kalkamıyosun serumlardı vs zaten yaptığın makyajda havaya gidiyo allahım ya herkes doğum nasıl olcak nasıl geçicek diye düşünür siz makyajı düşünüyosunuz :):):)

makyajın hiç bi komplikasyona neden olması söz konusu değil kızlar olmaması gereken sadece oje oda sezeryanda parmağınıza kalp dinlenmesi için cihaz takılacaksa pek sağlıklı olmuyor ama çoğu hastane göğse takılan aletlerle kalbi dinlio

benim çok yakın arkadaşım epidural anestezi ile doğum yaptı biz doğum öncesi kuaföre gittik bir güzel fönümüzü çektirdik manikürümüzü yaptırdık hafifi birde makyaj sonra gittik doğuma. doğumdan sonrada hiç kimseyi odaya almadan ben makyajını tazeledim kendini çok iyi hissetti. tabi bebek geldiğinde ağladığı için biraz göz makyajı birbirine karıştı ama olsun

bende doğuma fön çektirerek gittim. makyaj çantamıda yanıma aldım çıkınca yaparım diye ama doğum sonrası öyle aşırı terledim ki özellikle kafamdan ne fön kaldı ne de makyaja hacet..

bende doğumdan önce neler neler yaparım demiştim,doğumum sabah 7 de başlayacaktı..bir gün önceden çantama makyaj malzemelerimi felan koydum..sabah ameliyathaneye alırlarken beni hüngür hüngür ağladım eşimden ayrılamadım..doğum sonrası saçlarım su gibi oldu terledim odada bırakın makyaj yapmayı saçlarıma fön çektirmek bile boşa gitti :))
ama o anlarda zaten hiç umrunuzda olmuyor nasıl göründüğünüz kimsede sizin güzel olmanızı beklemiyor merak etmeyin...
güleryüzlü olmak yetiyor inanın bana..
ben doğumdan sonra hiç acı çekmedim gayet iyiydim ama yinede makyaj felan yapamadım
saçlarım uzun olduğu için kırmızı kurdela ve iki tane örgü kırmızı cici tokalar taktım
kırmızı geceliğim :))

uzun lafın kısası hiçbir föne makyaja gerek yok inanın bana

herkese sağlıklı doğumlar dilerim

Ben normal doğum istediğim için tarih belli değildi. Onun için hamileliğimin son haftalarında hep fönlü dolaştım, zaten artık sıkıntıdan sürekli süs püs halindeydim :)
Sancılar başladıktan sonra da yüzüme krem, dudaklarıma da renkli bi nemlendirici sürdüm. Diğer malzemeler akabilir diye. Allaha şükür çok zor bir doğum değildi. Hastaneye gittikten 4 saat sonra oğlumla yan yana yatıyoduk, fönüm falan bozulmamıştı ve ben makyaj yapıyodum misafirler gelmeden :)
Sonrasını sorarsan 40 uçurmaya gittiğimizde doğumdan sonra ilk kez makyaj yaptım hatta krem sürdüm. Bi süre yanında yardımcın da yoksa perişanlık oluyo. Onun için doğumdan önce yapabildiğin kadar yap bence...

sezaryan da nedn bu kadar terledin acaba? sonuçta sezaryan olurken bizim yaptığımız hiçbir şey yok. ıkınma falan yok. ameliyathaneler soğuk oluyor ayrıca. bence sen çok panik yaptın ondan ter döktün.
ben de ter falan yoktu. hatta doğuma giderkn bile foto çeke çeke gittim. işin aslı doğum bebek bakımından kolay vallahi (tabi ki ben sezaryan için söyledim)opuyorumnanaktan

doğumdan çıktıktan sonra odamdayken terledim canım..sonuçta doğumdan sonraki durumumuz önemli yani makyaj açısından,
aslında hiçte panik yapmadım,doğumdan sonra odama gelen hemşireler doktorlar ilk defa gülen bir anne görüyoruz dediler şaka yapmışlardı:)

allah o gunu kısmet ederse,bende abdestımı alıp hafıf bır makyaj yapar yanımada bır ıkı malzeme alır gıderım.rumel surmek rısklı gelıyo akarsa guzel olacam derken cırkınlesıyor ınsan.hanı dogallıgı bozmadan var ıle yok arası bır makyajdan bahsedıyorum.

Evden çıkmadan alışkanlık göz makyajı yapmıştım. sezeryada göze yapışkan birşey sürüyorlar sanırım gözler kurumasın diye. o nedenle göz makyajı yapılmasa iyi olur.

normal dogum yapmayi düsündügüm icin makyaj yapmayi ,fön cektirmeyi hayal olarak görüyorum :)

o halde bence ne fön kalir ne de makyaj ama dogumdan sonra hemen fotograf cekilmesine izin vermem olur biter

ama doguma gitmeden önce Allah izin verirse abdest alip namaz kilmak isterim bir de yikanip paklanmak mis mis gitmek isterim hastaneye

Allah kolay dogumlar nasip etsin insallah tüm hamilelere :Saruboceq:

ben bu cuma kontrole diye gitmiştim.Biraz göz makyajı ve çıkmayan ruj sürmüştüm.Doktor bebeğin durumunu beğenmedi apar topar sezeryana aldı beni.ıyi olmuş makyajlı olduğum.Ameliyatdan sonra hemen görmeye gelenler oldu.Kırmızı kurdalemi de taktım kafama gelenleri güzel karşıladım :)

Aslında hastanelerde birer kuaför bulunacak.ısteyen fön çektirsin isteyen makyaj yaptırsın.Doğumdan sonra işe yarayabilir...sempatiksalakcinni

Son düzenleme:
ben normal doğum istiyorum şimdilik , daha doğumuma var ama ben şimdiden temizliğe , bakıma çok dikkat etmeye başladım..nolur nolmaz erken doğum fln olursa diye hem vücut temizliğime çok dikkat ediyorum hem de saçıma başıma..inşallah doğuma da tertemiz bakımlı gidebilirim..
doğuma sadece biraz parlatıcı ve allık sürerek gitmek istiyorum ,aslında kalemden vazgeçemem ama çok ağlayacağımı düşündüğüm için göz makyajı doğumdan sonraya kalsın diyorum yerimseniben

kızlar bende sezeryan düşünüyorum doğuma gitmeden önce güzelce duş alıcam abdest alıcam ve çok hafif bir makyaj yapıcam. rimel sürmeyi düşünmüyorum çünkü annem babam herkes orada olur ve ben dayanamam ağlarım :)))

:kedi:bne ilk oğlumda hiç düşünmemiştim bile...ama bu oğlumda 20 gün sonra doğuma giricem elbette hafif bir allık ve yeşil göz kalemi düşünüyorum..rimel ne olursa olsun sancıdan yada mutluluktan ağlayınca akabilir.yada en yakın arkadaşıma tembihledim ameliyattan çıkınca o yapacak...fön çektirip gidicem zaten saçlarım omzumda...en iyisi... herkese biraz bakım tavsiye ederim..alkisalkisalkisalkisalkisalkis

en güzeli valla rimel hariç allık ve kalem açık renkli sürülebilir..allah analı babalı büyütsün..bende sezaryen olacağım için abdest alıp fön çektirip hafif bi allanıp gidicem bakalım...:sm_cool:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…