Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Dediğiniz adet bazı yörelerde yapılıyor. Bebeğin yatağını kızın ailesi alıyor hatta bebek kıyafetlerinden oluşan bohça yapılıyor, aynı bohçadan damadın aileside yapıyor.

Bana da saçmalar ötesi geliyor :) bu insanlar karı koca olmuşlar daha kız tarafı erkek tarafı mı kalmış :) sanki bebek gayrimeşru da biz kız tarafı yatağını yorganını alırız siz zahmet etmeyin der gibi..

İkincisi ise, kv annemin benim bebeğime alacağı hediyeye ne münasebet karışabilir? Ona ne? Bu bebenin anası ben değil miyim? Yatağı ya da herhangi bir eşyayı ailem arkadaşım hediye olarak alabilir veya almayabilir. Bunu nasıl sorabilir?

Kız tarafı yatak alacaksa erkek tarafıda 10 bilezik takar diyip susturun.

Siz bu zaman kafar onlara bir sey aldirmamakla hata etmissiniz cok yuz bulmus kalkip annenizin ne alacagini soyluyor

Söylüyorum anlatıyorum anlamıyor.. Bugün daha teeek teeek açıkladım... o hala beni suçlu buluyor. Ben abartıyormuşum. Ne var öyle dediyse annesi. Arayı ben bulacakmışım. Aileme bu isteği iletmemem lazımmış. Peki dedim annen o oda takımı alınmayınca ya da annemler sadece 1000 tlsini vereiblince laf etmeyecek mi dedim, düğün döneminde tonla şey söyledi dedim. Birşey olmaz diyor. Yahu anneme almadı etmedi yapmadı diye tonla laf edecek, ben biliyorum nasıl bozulmayayım diyorum. hala tamam işte 2500 ünü versinler o kadar da verirler diyor. E peki sizinkiler ne alacakmış diyorum, annem eğer ucuzsa emzirme koltuğu alabilirmiş diyor şaka gibi .. Anlamıyor bir türlü annesinin isteğinin çok garip olduğunu.
Kusura bakmayında sorun kv de değil eşinizde. Benim eşim böyle birşey bana söylese ortada ne erkekliğini bırakırım ne babalığını. Çocuğu nasıl yapmayı biliyorsa eşşek gibide beşiğini ıvırını zıvırını alacaksın diyip noktayı koyarım. Evet çok iğrenç kelimeler ama siz daha böyle tatlı tatlı izahat ederseniz çok ezilirsiniz. Ha daha da ısrar ederse gider doğumu anamın evinde yapar boşanma davamı açarım. Pire için yorgan yakacak kadar deli olduğumu bilir. Çok şükür annem bir çöp alsa " neden zahmet ettin annecim teşekkür ederim mahcup olduk" der.

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Kimseye sormadan Soylemeden siz alisverisinizi yapin kafaniza gore.. Ne kadar aile de olsa kimseye minnet etmeye gerek yok, sonra soz sahibi olurlar...sunu biz aldik bunu biz aldik.. :kusmuk:

1 yatak odası yani çocuk odası takımları 5 6 bin arası fiyatlarda bebek odası da zannedersem 3 4 bin arası olsa ki bu kv fena uyanık oğlu para harcamasın istiyor küçücük aklıyla.
Cidden oha demek istiyorum 3 bin 5 bin ne demek ya insanlar boyle seylerin beklenmesi tamamen sacmalik. Konu sahibi nereli onuda merak ettim nerenin adetiymis bu.
Torunu sahiplenmeye gelse olay direk erkek tarafi atlar olaya para konusu olunca neymi kiz tarafiymis. Akillilara bak.

6 aylık oğlum var Allah bağışlarsa. Kıyafetine kadar annem aldı. Böyle bi talebimiz olmadı hatta kızdık yeter masraf etme diye ama durdurabilene aşk olsun. Kayınvalidem kışlıklarını ördü durumu olmadığı için bişey yapamadığı için üzüldü. Annem sürekli tembihledi kızım benim herhangi bişey aldığımı bilmesin kayınvaliden üzülür yanlış anlar diye. Kimseden bişey beklemedim ama herkes fazlasını yaptı sağolsunlar. Bu tarz şeyler aradaki muhabbete bağlı bence. Siz gıcık olmakta şu açıdan haklısınız kimse bişey yapmak zorunda değil kız tarafı bilmem ne diye çok biliyosa erkek tarafına düşeni de o yapsın bi zahmet yoksa sussun karışmasın.

Annem beşiği kızın anası alır derler diye bi gün gitmiş hamak beşik sırtlanmış gelmiş:D ben şok. Adetler uygulanacaksa adil olunsun. Kız tarafı odayı alırsa ki odalar 4 binden aşağı değil o da 1800lük bi araba alıversin bi zahmet. Uyanık geçinen insanlara sinir oluyorum

Beraber alışveriş faslını nişandan sonra bırakmadınız mı yahu? O bile yeterince saçma zaten de siz niye bebek alışverişine kayınvalidenizle çıkıyorsunuz? Ne alaka yani. Bebek eşyasını da bi zahmet ebeveynler kendileri alsın anneanneye babaanneye düşen bi şey yok.

Benim kayınvalidem de bebeğin odası ve tüm gereksinimleri kız tarafına aittir demişti 1 keresinde. Adetmiş.
Bende şakayla karışık bizim adetlerde de doğum yapan geline erkek ailesi 30 tane burma bilezik takar dedim. Sonra da yapıştırdım ne de kolay dimi karşı tarafa adet yüklemek diye güldüm. :KK70: İlk ve son söyleyişi oldu zaten. :KK70:
Kimse kusura bakmasın benim çocuğumun derdi babamı mı gerecek. Onlar da almasın. Kimse almasın yahu anası babası alsın çocuğunun eşyalarını.
Bu adetin gerçek olma ihtimali sıfıra yakın. Çünkü eskiden kız evlenir evden bi kere çıkar bir daha da ailesiyle bağı kalmazmış. Artık erkek ailesinin bireyi olurmuş. Kütük değiştiriyoruz yahu. He kız ailesi alır he demeliydiniz. :deli:

Kendiniz alın ona da annem aldı deyin .
Bizde de adet kaynana ilk toruna beşibiyerde takar deyin icine otursun .Görgüsüzün .

Ay vallahi şiştim inanır mısınız.. kayınvalidem bir yandan der haa aman bebek odası annanedendir, eşim der yok canım yardım etsinler elbette ki, Annem der e madem benim bunca maddi darlık içinde olduğumu bile bile benden oda isteniyor nakit para araba alabilecek güçte olan insanlar ne yapmayı planlıyor.. Eşim diyiverseydi "odayı biz alırız, anneme de annenler aldı deriz" bunların hiçbiri olmayacaktı..
Hata sende desene annem almayacak diye siz falan eski kullanıyor diyorsunuz annem neden alsın de eşinde aç gözlü aynı ailesi ezdirmesenr anneni neden korkuyorsun o kaynanadan açgözlüler

Yalnız yanlış anlama arkadaşım ben konunu okuyunca maddi yönden eşine bağımlı,kendi ekonomik özgürlüğü olmayan ,alışverişe çıkmak için kocasından izin almak zorunda olan bir bayan tasarladim.Sonradan hatırladım sizi,siz baya baya üniversitede sosyolojik araştırmaları olan , ekonomik özgürlüğü olan bir kadinsiniz.Esiniz nasıl size "ben doğuma beşbin vereceğim,onlar da versin birşeyler" diyebiliyor? Bu lafları söylerken sizin vereceğiniz cevaptan cekinmiyor?Anlayamıyorum su an

esimin ailesi bir bilezik dahi takmadi düğünde. doguma yakin arayip ne alayum ne yapayim demisti ben de lafi yapıştırdım. her seyi tamam. düğünde takmadiginiz bileziklerin yerine bi trabzonu seti kabul ederim dedim.

Bizde babam bütün kız kardeşlerime ilk çocukta beşiğini falan almıştı. Babam vefat etti şimdi de annem bana istemediğim halde zorla para+1 cumhuriyet altını verdi besik ve ihtiyaçları için. Ablamlarda karşı taraf ne yaptı hiç bi fikrim yok. Şimdi eşimin ailesi de bi ihtiyacınız var mı diye soruyormuş konuşurken eşim gururdan yok deyip geçiyor. Onların da istemeden bişey yapacağını zannetmiyorum. Gecen kayınbiraderim gelmis bi sizin memlekette bi bizim memlekette kurban kesersiniz artık diyo ki ben çalışmıyorum (hamilelik öncesi tüp bebek sürecinde eşim çalışma rahat rahat tedavini ol sonra işten izin alamayıp strese giriyorsun dedi şimdi de hamilelikten dolayı iş bulamadım) tek maaşla geçiniyoruz şuan. Ben de dedim bizde öyle bi adet yok cok istiyosan yeğenin oldu diye sen kesersin artık.
Bi fırsatı olduğunda da annemin verdiklerini soyliycem bişey yapmasalarda bilsinler istiyorum.

Sana gelince madem kız tarafı şunu bunu yapar dediğinde kız tarafı bunu yapiyorsa erkek tarafı çocuğun bütün ihtiyaçlarını karşılar heralde deseydin. Ki bu tarz adetler öncedendi ve erkek tarafının bütün ihtiyaçları ailesi tarafindan karşılanırdı kız tarafından da bunlar beklenirdi. Şimdi kendi hiç birşey yapmasın sizinkilerden beklesin oh ne güzel iş.

Cidden oha demek istiyorum 3 bin 5 bin ne demek ya insanlar boyle seylerin beklenmesi tamamen sacmalik. Konu sahibi nereli onuda merak ettim nerenin adetiymis bu.
Torunu sahiplenmeye gelse olay direk erkek tarafi atlar olaya para konusu olunca neymi kiz tarafiymis. Akillilara bak.
Bu durumun inan dogusu batısı yok benim eşim tarafı Trabzonlu onlarda da öyleymiş bebeğin besiğini ya da odasını kız tarafına yaptırırlarmis. Benim kv de annemden istemişti beşik hatta bir mesajım var bu konu da bak bize neler demiş bir şok daha yasa :D

Benim kv de beşik vs alınacağı zaman kız tarafı alır demişti. Annemler alacaklardi zaten ama kv ye soylememiştim annem hatta cok guzel bir takim siparis etti esim ve ben takimi cok begenmistik.

Eşim annesine laf arasında söyledi takım beğendik diye (fiyatı 2000 tl civarıydı annemin yaptıracağı beşik) kv illa kendi istediği olacak ya yok o olmaz benim hevesim vardı şu sepet beşiklerden alsınlar diye tutturdu inat etti hatta yalvardı ona da tamm dedik o besiğin siparişini geri çevirip 300 tl ye sepet beşik aldık. Bilenler bilir bebek hareketlenince o beşik ufak geliyor kv ye bunu söyledik tamm o zaman yeni beşiği ben alırım dedi tamm dedik.

Kızım doğdu tam 5 aylik oturmaya başladı haliyle biz de kv ye artık yeni beşik alma zamanı geldi dedik kem kum etti 2 ay oyaladı bizi. Eşimin ve benim yeni beşik alacak imkanımız vardı ama iş inada bindi kv en son bana ne dedi biliyor musun konu sahibi M misssunshine86 , annen o beşiğe baya para verecekti sonra sepet beşik aldı ya o kalan para duruyorsa yeni beşiği annen alsın dedi asla kabul etmedim eşim de karşı çıktı tabi ne münasebet sen alacağım.dedin diye kızdı annesine mecburen aldı ite kaka yani.

Anne babanın işine karısmasalar ölürler bu kv ler herkeste aynı galiba.

A_a_h A_a_h bak üste yazdım görüyorsun bütün kv ler uyanıklık yapmaya çalışıyorlar aklı sıra :)

Sizin konuyu okuyunca dertlendim yine .
Ben de hamileyim .Annem beşiğini biz alırız acele etmeyin dedi 20 li haftalarda .Biz de oda kurcaz baska bir eksigini alirsiniz kendinizi almak zorunda hissetmeyin dedik esimle birlikte. Oda baktigimizda 4 500 luk bir model begendik kv yarisini ben veririm dedi .Sonra o modelden vazgectik bir daha teklifte bulunmadi.Biz de hic takilmadik .Cok şükür taksitle de olsa zorlansak da alacak gücümüz var .
Bir gun kv tutturdu birlikte alisverise cikcaz .a dan z ye her seyini alcaz diye .Ne yalan soyleyim hic icimden gelmedi .Dugun alışverişinde burnumdan gelmisti o gunleri hatirladim .Ama esim teklif etti götürelim hem maddi destek de olcak dedi .Peki dedim .Gittik .Gitmez olaydım. Su da olsun bu da olsun diye gerekli gereksiz her seyi sepete atti .Sonuc kasada benim bunlari odemeye gücüm yetmez dedi komik bir miktar birakip kenara cekildi .Cok sinirlendim hepsini orda birakmadigim icin hala pişmanım.

Benim esimin annesi ve babasi sagolsun hem oglumun bebek odasini hemde cocuk arabasini aldilar. Üstüne doguma para hefiye ettiler banada bilezik. Bir kere de sormadilar annen ne aldi ne yapti diye. Esim ve ben hepsini kendimiz de aliriz dedik. Ama ilk torun. Cok heves ettiler de izin verdik almalarina. Yoksa maddi elinizde varsa kimseye bakmayin alin derim

Back
X