- 12 Temmuz 2016
- 1.245
- 2.032
- 83
- Konu Sahibi misssunshine86
Dediğiniz adet bazı yörelerde yapılıyor. Bebeğin yatağını kızın ailesi alıyor hatta bebek kıyafetlerinden oluşan bohça yapılıyor, aynı bohçadan damadın aileside yapıyor.Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Bana da saçmalar ötesi geliyor :) bu insanlar karı koca olmuşlar daha kız tarafı erkek tarafı mı kalmış :) sanki bebek gayrimeşru da biz kız tarafı yatağını yorganını alırız siz zahmet etmeyin der gibi..
İkincisi ise, kv annemin benim bebeğime alacağı hediyeye ne münasebet karışabilir? Ona ne? Bu bebenin anası ben değil miyim? Yatağı ya da herhangi bir eşyayı ailem arkadaşım hediye olarak alabilir veya almayabilir. Bunu nasıl sorabilir?
Kız tarafı yatak alacaksa erkek tarafıda 10 bilezik takar diyip susturun.