Doğumda anneanneye ve babaanneye ne yapmak düşer ?

Ben kimseyi zora sokmuyorum. İlk taşı atan kv oldu. Beşik yapılcakmış, bebek giydirilcekmiş, oda kurulcakmış. Annem bunları yapmak zorundaymış. Eee ya onlar?? Ozaman onlar da o bebek arabasını almak zorundalar.. Ben işler sidik yarışına dönüşeceğini anladığımda ki bu 3-4 gün önce oluyor, kimse birşey almasın dedim. Onu da benim eim kabul etmiyor. Sırf doğuma 5 bin tl vericem, tek torunları alsınlar diyor.. Durum böyleyken ben de oda ederince onlara aldırıcam inadına.. Bu insanlar bundan anlıyorlar çünkü. Düğünümde bana kayınvalidem hediye olarak getirdiği çay makinesi ile tost makinesine "bunlar da kız annesini alması erekn şeylerdi, ama neyse ben aldım artık" diyen insan. Sürekli bir beklenti içinde annemlerden
Sen de biraz safmısın eşin 5 bini kendi cebinden mi veriyo senin de emeğin var. Sizin verdiginiz 5000 karsiligini annenlerden istiyo. Sen de diyeceksin ki ozaman bizim verdiğimiz 5000 karsiliginda ilk toruna senin ailen ne yapacak.
Çözemiyorsun bi hamilelik cinnet anına bakar bu iş agzina geleni sayar kurtulursun.

Yalnız yanlış anlama arkadaşım ben konunu okuyunca maddi yönden eşine bağımlı,kendi ekonomik özgürlüğü olmayan ,alışverişe çıkmak için kocasından izin almak zorunda olan bir bayan tasarladim.Sonradan hatırladım sizi,siz baya baya üniversitede sosyolojik araştırmaları olan , ekonomik özgürlüğü olan bir kadinsiniz.Esiniz nasıl size "ben doğuma beşbin vereceğim,onlar da versin birşeyler" diyebiliyor? Bu lafları söylerken sizin vereceğiniz cevaptan cekinmiyor?Anlayamıyorum su an
Gayet diyor, demek istediği biz masraf yapacağız onlar da yapsınlar.. Eşimle aramızda benim param senin paran olmadığı için öyle konuşur konuşurken genelde

Beraber alışveriş faslını nişandan sonra bırakmadınız mı yahu? O bile yeterince saçma zaten de siz niye bebek alışverişine kayınvalidenizle çıkıyorsunuz? Ne alaka yani. Bebek eşyasını da bi zahmet ebeveynler kendileri alsın anneanneye babaanneye düşen bi şey yok.
Ben onunla alışverişe çıkmadım, fikir edinmek için mağaza gezmeye gittik, başka şehirlerde yaşıyoruz zaten, bu haftasonu ziyaretlerine gelince çeşidi çok olan bir mağazaya gittik. O da geldi..

Yani bu kadın insanı öyle bir pozisyona sokuyor ki.. Resmen ailem kendini ispatlama çabası içerisine giriyor bunun yüzünden. Eşim de üzdü beni bu dönemde. Ben annesinin dediğini açıkça anlattım ona da. çok zoruma gitti dedim.. Bu edilecek laf mı dedim.. Eşim de amaan almasınlar hiç birşey demek yerine e o zaman 2500 tl lik kısmını yaparlar demeye başladı.. Ben istemiyorum dedim ne sizin taraf yapsın ne benim taraf dedim. eşim de tek torun yapsınlar o kadar da diyiverdi. Vallahi arada sıkışıp kaldım. Anneme de kv bu lafı dedikten sonra durumu açmaya çalıştım. Bu arada eşimin ailesi geçen hafta nakite sıfır 100 bin üzeri bir meblağ ile araba aldı.. Annem de sordu bu tarafın maddi durumunun iyi olduğunu bildiği ve araba aldıklarını duyduğundan , ee peki torunları için bir destek planları var mı diye.. Ben de anne daha hiç öyle bir şeyden konuşulmadı bir tek kaynım bebek arabası alırım dedi, ama kayınvalidem bebek odasını kız tarafı yapıverir diyiverdi dedim.. Annem de yazık bugun ben avm de bebek odası bakarken telefonda ben alıcam odayı tamam zaten kadına laf düşürme annem alacak de, duysun dedi.. Ama kadına bunu dememe rağmen, hala ben de o zaman şunu alırım dmeek yok, aksine kardeşinin gelini de çok tutumluymuş hep eş dost akrabanın bebek arabasını almış da kullanıyormuş diye sözlerine devam etti..
Eşin de annesi de gerçek bir sömürücü hem enerjinizi hem ailenizi.. Siz de bu kadar yüzsüzlüğün üzerine azıcık cevabını verin artık

Son düzenleme:
Gayet diyor, demek istediği biz masraf yapacağız onlar da yapsınlar.. Eşimle aramızda benim param senin paran olmadığı için öyle konuşur konuşurken genelde
Canım sen de biliyorsun genelde "ben,benim,ben verdim" i aile ekonomisi ile ilgili cümlelerde kullanan kişiler gücü kendinde toplamayı seven,ataerkil düzeni düşünce olarak savunmasa da gidip böyle yaşayan (eşyayı kendi adına alır mesela) kişilerdir.Al karşına konus eşini.Cocuk doğunca daha büyük tatsizliklara gebe ailesinin ve kendisinin bu laflari

Canım sen de biliyorsun genelde "ben,benim,ben verdim" i aile ekonomisi ile ilgili cümlelerde kullanan kişiler gücü kendinde toplamayı seven,ataerkil düzeni düşünce olarak savunmasa da gidip böyle yaşayan (eşyayı kendi adına alır mesela) kişilerdir.Al karşına konus eşini.Cocuk doğunca daha büyük tatsizliklara gebe ailesinin ve kendisinin bu laflari
Normal zamanda problem yok, bu türlü zamanlarda mavi ekran veriyorlar bu aileler. Aynen canımmteşekkür ederim desteğin için, ben cazgır bir insan değilim, annem de çalışan bir kadındı maalını hep ortaya koyardı, hem iyilşk olsun huzur olsun, ölümlü dünya mottosuyla yetiştirdi bizi. Ben bugune kadar kimseyle kavga etmemiş biriyim. Kimsenin kalbini kırmaktan kötü söz söylemekten hoşlanmam. Hadsizlik varsa uzaklaşmakta çareyi bulmuyşmdur hep. Yetiştirilme tarzından dolayı buradaki kadınların yazdığı “anne o zaman erkek tarafı da 10 bileZik takar” gibi laflar bile bana kavgada söylenmez gibi geliyor. Annem de kibarlığından ölecek bir kadındır ben de öyle olmuşum. Hatta eşimbenle ilk tanıştığında bu kadar nazik olamaz bir insan numara yapıyor herhalde diye düşünmüş. Benim aslında bir danışmana gidip bu huylarımı değiştirmeye çalışmam gerekiyor diye düşünüyorum. Demeyip demeyip kendi içime dönüyorum genelde.

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?
Bebek arabasi bana ve bebeğe alinacak altınları da siz hazırladınız umarım bunlarda erkek tarafının görevi deyin bakalim ne diyecek
Sinir oluyorum kendi bir tarafını yayladığı halde millete görev adet su bu diyerek işini götüren insanlardan

Canım kesinlikle " hayır deme ve sınır koyma becerilerini gelistirmelisin" .Bu becerileri yerinde ve zamanında kullandığında tüm insan ilişkilerinde (iş,sosyal,aile) daha mutlu ve rahat olmaya baslarsin.

Adetlere göre bebeğin yatağı ( eskiden yün yatak kullanılırdı) ve ilk giyeceği 3-5 parça kıyafet annane yapar evet. Ama bazı uyanık babaanneler çocuk odası , arabası bütün kıyafetleri vs bekliyor annaneden. Kimseden birşey beklemeyin yapabildiğiniz kadar kendiniz yapın, ayrıca 2. El sitelerine de bakın mutlaka kullanılmamış şeylerde satılıyor

Ben onunla alışverişe çıkmadım, fikir edinmek için mağaza gezmeye gittik, başka şehirlerde yaşıyoruz zaten, bu haftasonu ziyaretlerine gelince çeşidi çok olan bir mağazaya gittik. O da geldi..
Evet öyleymiş sonradan okudum onu. Size tek bir tavsiye verebilirim, hayatta kimse için ailenizi üzmeyin. Kayınvalide kırılmasın ama benim annem ezilsin büzülsün öyle mi? Eşiniz de bir garip, kendi ailesi ne yapacakmış diyor mu bir şey?

Ben evliliğimin 4. Yılındayım bebek planı 9 aydır var. Kendi annem dışında kimseyle paylaşmadım. Eltim hamile kayınvalidem sürekli eee sen ne zaman yapacaksın. Maddi durumumum çok şükür iyi 9 aydır deneyip tutturamadık paylaşmak istemediğimden kendi arabamın kredisi bitsin öyle yaparım anca yoksa çocuğuma alamam bir şey dedim :) eeee biz alırız gibi bir şey dedi be münasebet sana güvenip mi çocuk yapıcam kimseden dilenemem kusura bakma tatlım dedim kadın neye uğradığını şaşırdı. Eltim her şeyi istiyor. Kulak pamuğundan ıslak mendiline. Bende benim çocuğuma tek çöp alamazsını siz dedim :) neye hırslandım bilmiyorum. Hoş 9 aydır tutturamadık bebek ama :)))

Ayrıca bebeğin beşiği oda takımını almak kız tarafının görevi filan değildir
Bu sonradan uydurulmuş adetlerimizden biridir
Kiz annesinin görevi kirklik takımlarını bebeğin patigini tulumunu falan ormektir

Yani bu kadın insanı öyle bir pozisyona sokuyor ki.. Resmen ailem kendini ispatlama çabası içerisine giriyor bunun yüzünden. Eşim de üzdü beni bu dönemde. Ben annesinin dediğini açıkça anlattım ona da. çok zoruma gitti dedim.. Bu edilecek laf mı dedim.. Eşim de amaan almasınlar hiç birşey demek yerine e o zaman 2500 tl lik kısmını yaparlar demeye başladı.. Ben istemiyorum dedim ne sizin taraf yapsın ne benim taraf dedim. eşim de tek torun yapsınlar o kadar da diyiverdi. Vallahi arada sıkışıp kaldım. Anneme de kv bu lafı dedikten sonra durumu açmaya çalıştım. Bu arada eşimin ailesi geçen hafta nakite sıfır 100 bin üzeri bir meblağ ile araba aldı.. Annem de sordu bu tarafın maddi durumunun iyi olduğunu bildiği ve araba aldıklarını duyduğundan , ee peki torunları için bir destek planları var mı diye.. Ben de anne daha hiç öyle bir şeyden konuşulmadı bir tek kaynım bebek arabası alırım dedi, ama kayınvalidem bebek odasını kız tarafı yapıverir diyiverdi dedim.. Annem de yazık bugun ben avm de bebek odası bakarken telefonda ben alıcam odayı tamam zaten kadına laf düşürme annem alacak de, duysun dedi.. Ama kadına bunu dememe rağmen, hala ben de o zaman şunu alırım dmeek yok, aksine kardeşinin gelini de çok tutumluymuş hep eş dost akrabanın bebek arabasını almış da kullanıyormuş diye sözlerine devam etti..
Sen üstüne git
Yoksa daha çok ailenin ve senin üstüne gelecek gibi bu kadın
Ee ilk torununuz en güzel bebek arabasını alırsınız artık deyip laf sokun
Bizim orada doğum yapan kadina altin bileklik cocugunada ismi yazılı bileklik alınır deyin

aynisini ben yasadim.kv durumlari annemlere gore biraz daha kotu.neyse bebegim dogmadan kv basladi konusmaya.annenler ne yapacak ne alacak vs gibisinden.bende uzerimize ne duserse yapariz dedim.sagolsun annemler kizimin odasini hazirladilar imkanlari dahilinde.bu arada esimin ailesi dugunde bi kurus bile vermedi bize(adetlere gore hareket ediyor ya) neyse dogum oldu kv hediye olarak copte bulsan almayacagin bi elbise almis getirmis.o kadar adetten bahsetti ama kendisine sira gelince ayni seyi yapmadi.o yuzden sizde bosverin kimseye aciklama yapmak zorunda degilsiniz.biz alacagiz herseyi diyin istedigi kadar konussun

Siz ne alacaksınız diye sorulmaz zaten çok ayıp. Kayınvaliden tam bir görgüsüzümüş. Hiç kimseden bişey istemiyoruz biz çocuğumuzun herşeyini alırız diyin. Ayrıca bebek arabasını kimseden alamazsınız. Şahsen ben öyle pahalıya aldığım birşeyi sonraki çocuğumda da kullanmak isterim. Bir daha lafını ederse “bizde de bebek arabasını babaanne alır ama biz bunu dert etmiyoruz. Çocuğumuzun herşeyini biz alırız” diyin. Ayrıca anneannenin torunuysa babaanneninde torunu neticede.

Esınle ikiniz alın herseyı. Şokeler bısey almak zorunda degıl. Hele ki böyle kız tarafına aıttır lafı cok bencilce ve bana asagılıkca gelıyor. Cocugun soyadı ne olcak neden sen degılde benım annem masraf etsin ohh kolayına kaçmak bu olsa gerek. Aılenı masrafa sokma ne kadar butcenız varsa o kadarlık alın. Ben Doğum yaptığımda oda takımını aldım ılk hevesle. Ama sonra pısman oldum çünkü acelesı yokmuş çocuk zaten besikte yatıyor senın yanında. Bızım cocugun kendı odasında yatması 1.5 sene sonra oldu. Ee demek ki sonra da alınabılırmıs

Siz daha eşinize cevap veremiyorsunuz ki.
+1000
Sadece annesinin değil adamın beklentisi bitmemiş ki kadının ailesinden
Her şeyi bedavaya getirmeye çalışıyor adam
Sanki 5000 doğum parasını tek o ödüyor
Başka hiç bir baba ödemiyor
Ben bebeğimin odasını da arabasını da alırım kimseden bir şey beklediğim yok diyememis adam

Bir seyin adet olmasi icin yillardir suregelmesi gerekir.

Allah askina bebege oda takimi almak kac yildir var da adet haline gelecek kimin alacagi falan?

Cikarlar ugruna her seye adet uyduruyor insanlar.

Madem oyle siz de uydurun bir seyler. Mesela diyin ki; evet annemler yapacak. Eee dogum yapan geline erkek ailesinden 10 tane burma bilezik gelir. Adettendir...
+10000
bundan 20 sene önce bebek odasi takımı mi vardi da adet oldu
Alinacak bir beşik örülecek iki patikti annenin hazırlığı
Millet birbirinin cebinden çekmiyor gözünü

Merhaba kızlar. inşallah kasımda doğumum olacak. Şu zamana kadar ailelerden maddi bir beklentimiz olmadı. Sormadık bile siz ne alacaksınız diye. Sonuçta benim çocuğum annesi ve babası olarak bizlere düşer artık. Çok şükür muhtaç da değiliz kimseye. KV'me geçen telefonda konuşurken oda takımlarına baktığımızı birkaç model beğendiğimizi uygun birşey de alacağımızı söyledim. Yalnız haberin olsun bebeğin yatağı , odası kız tarafına aittir diyiverdi. Ben de herkes üzerine ne düşerse zaten yapar dedim. KV yapı olarak bu türlü şeylere değer veren, maddi gösterişi seven bir insan.. Maddi güç olrak benm ailem kendilerinden kat kat geride olmalarına rağmen çat diye beklentisini dile getiriverdi. Bugün de gezerken mağazaları ben de şunu alacağım biz de şunu yapacağız demek yok... Bebek arabası bakıyoruz misal, 1800 tl lik araba pahalı, zaten pahalı şeylere gerek yok, millet eş dost akrabadan alıyor vs vs.. Pahalı şeylere gerek yok diyip diyip durdu tüm gün.. Zaten bebek bakımında birçok şey de gereksizmiş. Para tuzağıymış vs.. Bana mı garip geliyor bu durum? Bu arada ilk torun olacak.. Ben birşey alsın etsininde değilim ama ailemden bekleniyorsa bir zahmet onlar da yapmak zorunda değiller mi? Hem de bu madidi bolukta?

Boyle seyler gonulden gecer. Yani sen onu al ben bunu alayim gibi akil vermeler filan cok gereksiz. Bence sizde ona agzinin payini vermelisiniz en azindan bi daha gelup size lafini etmez. Bende kasim sonu gibi dogum yapacagim Allah izin verirse kimseye bisey demedim. Esime de annen kiyafet fln almasin giydirmeme ihtimalim yuksek dedim cunku yurtdisindalar ve ordaki urunleri biliyorum. Ama beklentim var mi hayir yok. Iki yarafinda ilk torunu olmasina ragmen kimseye bisey demedim bu konuda. Ama annem suan cok hevesli dogumdaki masa icin kolonya sisesini bile simdiden aldi. Kv yi de bilmiyorum gormedigim icin onlarda heyecanlidir illaki ama cok muhabbet olmayinca konusulmuyo bu tarz seyler

Back
X