doğumda kesilme korkusu...

Bu stresi.her kadinn yasiyor dogumdan önce psikolojik hemen neden sizin psikolojiniz bozulmus diyorsunuz.gayet normal boyle.dusunmesi sonucta insanlardan dinledikce bilgi.edindikce onsan tedirgin oluyor.ama emin olun ki hic bir aci.duymuyorsunuz dogum.sancisindan baska sakin olun kendinizi doguma odaklayin ozaman hersey cok.kolY olucak ben oyle yaptim kucagna bi.an evvel almak ostiyorsan dogum aninda güclü olup pes etmemelisin unutma o.an sen ve bebegin isi kolYlastiricaksniz doktorlar degil. Sen ne kadar bilincli olursan ne kadar bilincli.davranir hemen acio cok.kötūyúm sezeryan sezeryan die bagirmassan yariim saatte alirsin bebegini insallah sakin olun yeter o kucagna alana kadar aldiktan sonrasini hayal.et sancilarin geldiginde .benden tavsiye uygularsan cook isine yarar nasil.kolay dogum.olur.diye arastirma yap bence korkularini kenara atipta.. sagsalim.kucagna al insallah

Benimde belden iğne ile uyusturdular ama bende dediginiz gibi hissettim. Beni bicakliyorsunuz diye bağırdım. Ama acı var mıydı onu bilmiyorum sadece bıçaklanmis gibi hissettim kendimi.
Sonra bayilttilar. Ayildigimda kızım kucağımdaydi.
Ama sezeryanla alakali en ufak bir dikiş acısı cekmedim. Çok rahattim.

sizi anlıyorum Benim korkularım ilk günden beri vardı iyice arttı şimdi.
Ki ben uyuşturulmaktanda korkuyorum genel anestezidende normal doğumdanda ve ilk bebeğim. Oyüzden hamileliğin tadını bile çıkaramıyorum desem yeridir

Valla doğum yaptım hiç bu açıdan bakmamıştım iyiki hamileyken görmemişim bu konuyu vajinayi kesiyorlar deyince bi garip bi tuhaf hissettim

Bence hamilelik sürecinizi bunları düşünüp stres yaparak geçirmeyin hergün milyarlarca insan doğum yapıyor dünyada ikinci üçüncü bebeği olanlar eğer çok fena bişey olsaydı bidaha hamile kalırlar miydi böyle düşünün.

Bir de valla insan bebeğine kavusma heyecanından ağrı kesilme sancı falan hiçbişey gözü görmüyor bi an önce kucağıma alsam diyorsunuz.

Ben sezeryan oldum ilk gece sevinçten uyuyamadım hastanede gerçi sonra istesem de hiç uyutmadı o ayrı

Bir de şunu söyleyeyim iyi dusunun iyi olsun. Ben iki normal doğum yaptım ve çok zor şeyler de yaşadım ama moralimi hep yüksek tuttuğum için güzel sonuçlandı hamdolsun. Tevekkul edin. Hem benim gibi kan tutan birisi iki normal doğum yapabilmisse herkes yapar diyorum.

Okurken guldum..dogum yaptiktan sonra,yaradanin nasil bir mucize verdigini;nasil dogurdugunu bile anlamayacaksin.bizlerde senin gibi dogum yapmadan korkardik.sakin olumsuz anlatilan;abartilan seylere inanma.dogum zor olsa;bu kadar insan bir cok cocuk dogururmu?Ne mutlu Allah nasip ediyor.bol bol insirah suresi oku.bak nasil kolay ve guzel olacak.Birde dunyalar tatlisini gorunce;bu benim mi diye aglayacak;mutluluktan birsey dusunmeyeceksin.

Ilk dogumdan sonra isin ciddiyetini daha cok farkettim ve evde dogum yapmayi dusunuyorum sancilarim basladiktan sonra son kontrollerimde hersey normal ve yolundaysa insallah evde dogurmak istiyorum hicbir mudahale olmadan..surekli arastiriyorum baya bilgi sahibide oldum sizede tavsiye ederim

Bende cok korkuyom hatta yazini bile okumadim ustnden goz gezdrdim dahada korkmyim dye

Yahu daha neler hiç de sezaryanda bağırsakların falan dışarıya cikartilmiyor bayiltma ayiltma derken toplamda yarım saat süren bir işlem zaten epidural yapiyorlar zaten ciddi bir sorunun yoksa sen de bebeğinin ilk bagirisinin gelmesini bekliyorsun.
Normal doğum konusunda ise hiçbir deneyimim yok o yüzden yorum yapmayacağım.
Çok korkuyorsaniz sezaryan yapın zaten epidural olacağınız için korkmanizi gerektirecek birsey olmayacaktır.
Asıl doğum sonrası bakiminizi size yardimi kim yapacak onu ayarlamaya çalışın.

Merhaba canim,
Oncelikle sakin ol ve derin bir nefes al cunku bebecik korkar sonra.
Ayriyetten onlar hissettigimiz korku uzuntu mutluluk ne varsa bizimle yasarlar o yuzden aklina korkuyu getirme bile. Cunku korkkmak dogumu daha da zorlastirir. Sen normal d dan korktugun icin soyluyorum Allah korusun sezaryene kalrsin hersey senin elinde. Duzenli egzersisini yuruyusunu ihmal etme. Yattikca zorlanirsin. Bi de onerim var cevremde 2 kisi yari baygin ameliyaya girdi seni korkutmak istemiyorum duydugum ve bende kacindigim icin soyluyorum. Biri ameliyatta hissetmis oteki de felc kalmis. Hemsireler seni zorlar yari baygin gir cocuk narkozdan etkilenmesin diye sakin kulak asma Allah korusun...

Normal dogum yaptim iyiki de normal oldu. Dogumda kendi kendine yirtildi ve bastan sona dikis vardi. Dikerken uyusturuyolar korkma. Sonra da inanki wc de dusta falan sorun yasamiyosun. Parmagimizi keseriz sizlar ya o kadar bile acisi yok.saadece kabiz olursan biraz sikintili. Zor bi dogum gecirdim ama sonrasi cok rahat inanki. Eve geldim yatmadim bile evimi temizledim rahatca.oturup kalkarken biraz dikkat etmek gerekiyo o kadar.insallah kolay bi dogum gecirirsin.Allah bebegini saglikla kucagina almayi nasip etsin

Canimmm bana sorsana sen kuzum ben soylerdim sana :))
Biliyorsun bir bebek dogumu zati zor bendn 4 tane birden cikti :)) ama ben dogumdan sezeryandan hic korkmadım hep aklim bebeklerimdeydi herkes 4 tane icin butun karnımı yardilar saniyor ama tek bebek gibi kesigim 10 cm bi karistan az belden uyustum keserlerken hissetmedim zaten sadece aşırı midem bulandi o an oksijen verdiler gecti sonra sirayla bebeklerimin sesini duydum beni kesmisler aciyacakmis umrumda degildi tek sordugum saglikli mi bebislerim dedim dr bağırıyor 1. Ci kiz 2.ci kiz 3. Kiz sonra 4.cu kiz dediler erkek olacakti o dedim düşün :)) erkek erkek dedi dr hepsi de saglikliydi gerisini hic dusunmedim cok şükür diyorum her zmn sende hiiic bunlari dusunme o an gelince tek dusundugun bebegin oluyor..
Şunu da eklemeden gecemeyecegim benim de ilk dogumdu ameliyathaneye girdiğimde aglamaktan bi hal oldum erken alacaklardi cunku 31 deydik hic beklemiyordum iyi gidiyordu gebelik o yüzden insan ister istemez o an korkuyor ama emin ol geciyor sen simdi degil o an yasa bu duyguları o an da bitiyor her sey

Sezaryen dogum yapalı henüz 1 hafta bile olmadı ve Allah'ın bildiğini kuldan saklayacak değilim, öyle 2 güne ayağa kalktım yok hiç ağrımadı bebeği görünce unuttum olayı yaşamadım, öyle bi övüncüm yok, mok gibiydim hala da yer yer mok gibiyim.

Zor tatlım, normal de doğursan sezaryen de olsan bıçak yarası bu, etin kesiliyor, canından can ayrılıyor kolay olur mu hiç? (En azından bana zor geldi diyebilirim)
Ama gülü seven dikenine katlanıyor, öyle bir sabır, öyle bir teslimiyet aralığı yaşıyorsun ki kendi dirayetine şaşırıyorsun.

Anlativereyim cunku ben kadar ödlek bir kadın görmemiştir herhalde doktorum daha once.

Sezaryen öncesi hazırlanana kadar korkuyu tam duyumsamiyordum ama istemsizce bacaklarımı sallıyordum, karizmayı cizdirmeyecegim ya annemler ve kvme karşı gülüyorum filan.

"Haydi Angela hanım vaktimiz geldi" diyerek tekerlekli sandalyeye oturttular, eşim ameliyathane kapısına kadar benle geldi ve ne zaman ki onu geride bırakarak hemşire hanımla ameliyathaneye girdik, işte korkunun bir adım daha ötesinde olduğumu o zaman fark ettim.

İstemsizce titremeye başladım, hemşireler "o kadar da soğuk değil ki, çok mu soğuk geldi" dediklerinde "soğuktan değil, korkudan titriyorum" dedim.

Belden aşağı uyuşturmak için belime pozisyon aldirdiklarinda ağlamak üzereydim. Doktorum başını başıma yasladı, omuzlarımı sıktı ve "bize guven Angela" temelli çok rahatlatıcı bir konuşma yaptı.

Ne zaman ki belimden aşağısı tamamen hissizleşti, o zaman "çok korkuyorum" diye diye ağlamaya başladım ve anestezisyenim "Genel anestezi yapmak zorunda kalacağım ve bebeğin de ilaca maruz kalacak, zor kısmı bitti, lütfen sakinleş artik" dedikten sonra, "tamam" dedim ve "her şey olacağına varır, Allahım sen yardımcım ol" deyip kendimi bıraktım.

Burada bir güven ve teslimiyet eşiği var, normal doğumda da bu böyle, güvenirsin... Ya kendine, ya doktoruna, ya inançlarına vb. Bir şeye tutunur ve gerisini bırakırsın. O zaman olaylar akıp gidiyor, acıdan ve korkudan uzaklasiyorsun. Sonra da bebiş in sesini duyuyorsun. O anın tarifi yok, o anda acıya korkuya yer yok, o anda ameliyathane, doktor, doğumhane yok... o anda sadece 2 kisilik çok ozel bir tanışma var.

Sonrası da bünye işi, ağrıları komple unuttum gitti diye bir şey yaşamadım ben (ki ağrıdan sizlandigim oluyor hala) ama artık her şey daha katlanilabilir, daha dayanılabilir, çünkü amacı çok mukaddes... En basitinden şöyle söyleyeyim, 4 günde 4 saat belki uyumusumdur ve hala düzgün cümle kurabiliyorum
Böyle bir şey işte.

Ha bi de sana anlatılanlar çok ekstrem şeyler, abartı ve doktorunun doğumuna ancak alkollü gelmesiyle yaşanacak şeyler. :))

Cok tatlisin yaaa.. Allah yardima ediyor canim.. Saglikli dünyalar güzeli bebisini kucagana alacagini düsün.. Dagi tasi yerinden oynatacak kadar güc ve cesaret gelir sana... Annelik " onun icin her aciya gikini cikarmadan (dogumda tabiiki avazin ciktigi kadar bagirmakta özgürsün:)) katlanmaktir.. Allah kurtarsin seni ve yavrunu..

Konu sahibi arkadasim ve diger arkadaslar kimse benim.kadar korkmasin annem sen bu cocuğu nasil doguracaksin derdi :) epudiral yaptim hic birsey hissetmedim cok eglenceli gecti 1 haftada normal hayatima dondum allah bir güç kuvvet veriyor hatta en korktuğum alttan muayne bile oldum kizimin sayesinde :) hic acimadi nede korkutmuştun kendimi

Bende normal doğurdum bendede kesik atıldı korkucak bişey yok bazen bebek gelirken kesik atılıyor kadın doğum dr iyi olursa dikiş izi dahi kalmıyor şimdiden bebişinle mutluluklar

Masallahh 40 bin kere.. Ne güzel yaa.. Ne de tatlidir onlar simdi.. Allah bagislasin seni yavrularina, yavrularini sana bagislasin.. Amin

Canımm benim kimseye bişey anlatamıyorum,ama gerçekten doğumu düşünüyorum şimdiden.
Bende kaygı bozukluğu var zaten birde teyzem Rabbim kimsenin başına getirmesin trafik kazasında belden aşağısı felç kaldı maalesef o iğnedende oyüzden korkuyorum. Düşünmemeye çalışıyorum ama bu doğum korkusu yüzünden bazen agresifleşiyorum bile. Rabbim yardım etsin
Seninde evlatlarını sana bağışlasın inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…