- 18 Ağustos 2016
- 5.301
- 22.206
- 348
agza ne gerek var, karnından cıksın
4 ay önce normal doğum ile kızımı dünyaya getirdim. doktorum tecrübeli olduğu için 6 dikişle atlattım doğumu. bi arkadaşım 25 dikişle çıkmıştı doğumdan dediğin gibi anüse kadar kesmişlerArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
allah yardımcın olsun. tez zamanda evladına saglıklı bi şekilde kavusursun inşallah :=)Orayı da kesiyolar
Ya bide benim keloid oluşuyo, doktor dikişlerini ona göre atarım demişti. Kadın beni kesmeyi kafaya koymuş
İlk doğumumda Pelvis kanalım açılmadığı için sezaryenle doğum yapmıştım. Aradan 19 yıl geçti ama daha dün gibi hatırlıyorumArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Şimdi canısı normal doğum yaparken vajinayı uyuşturmuyorlar çünkü zorlarken gerilmesi lazım benim teyzem normal doğum yaptı hiç uyuşturmamışlar küçük olduğu için kesmek zorunda kalmışlar hiç uyuşturmadan sonradan canlı canlı dikmişler dikişi tutmamış ipliği kesip çıkarıp tekrardan dikmişler teyzem canımdan can çıktı çok kötü oldum demişti ben de sezeryan la daha kolay evet bizim bir hoca vardı bir kadının gerekten anne olması için o ağrıyı o acıyı o sanciyi çekecek kesecek biçecek dayanacak ışte ben o zaman o kadına gerçekten bir anne derim ve ışte cennet o kadının ayaklarının altındadır derim uyutulup masaya gidip çocuğu çıkarıyorlçıkarıyorlarmış ya hiç kusura bakmayın sezeryan la doğum yapana ben anne demem dedi mecbur kalınır o farklı ama mecbur kalmadığı sürece normal doğum yapılmalı demişti ben suan nisanliyim bende çok korkuyorum ama işteArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Dexter'danannem 2 kere normal dogurdu kesık falan atılmadı
ben sezeryan yaptım uyanıktım onunde perde oluyor ama ne gerek var keske gorsem dedım hıssetmıyorsun bırsey
dogumdan sonra agrı kesıcı verıyorlar zaten
bence hamılelık daha zor
dogumda bagırsakları dısarımı cıkarıyorlarmıs ? benımkını cıkarmadılar ?
sız kımden dogum hıkayelerı dınlıyorsunuz kuzum ? yapmayın allah askına
Kolay kolay keşke demem ama, keşke hiç okumasaydım.
Şimdi canısı normal doğum yaparken vajinayı uyuşturmuyorlar çünkü zorlarken gerilmesi lazım benim teyzem normal doğum yaptı hiç uyuşturmamışlar küçük olduğu için kesmek zorunda kalmışlar hiç uyuşturmadan sonradan canlı canlı dikmişler dikişi tutmamış ipliği kesip çıkarıp tekrardan dikmişler teyzem canımdan can çıktı çok kötü oldum demişti ben de sezeryan la daha kolay evet bizim bir hoca vardı bir kadının gerekten anne olması için o ağrıyı o acıyı o sanciyi çekecek kesecek biçecek dayanacak ışte ben o zaman o kadına gerçekten bir anne derim ve ışte cennet o kadının ayaklarının altındadır derim uyutulup masaya gidip çocuğu çıkarıyorlçıkarıyorlarmış ya hiç kusura bakmayın sezeryan la doğum yapana ben anne demem dedi mecbur kalınır o farklı ama mecbur kalmadığı sürece normal doğum yapılmalı demişti ben suan nisanliyim bende çok korkuyorum ama işte
O hocaniz kim? Soyleyin de cocuklarimizi yanastirmayalim.Şimdi canısı normal doğum yaparken vajinayı uyuşturmuyorlar çünkü zorlarken gerilmesi lazım benim teyzem normal doğum yaptı hiç uyuşturmamışlar küçük olduğu için kesmek zorunda kalmışlar hiç uyuşturmadan sonradan canlı canlı dikmişler dikişi tutmamış ipliği kesip çıkarıp tekrardan dikmişler teyzem canımdan can çıktı çok kötü oldum demişti ben de sezeryan la daha kolay evet bizim bir hoca vardı bir kadının gerekten anne olması için o ağrıyı o acıyı o sanciyi çekecek kesecek biçecek dayanacak ışte ben o zaman o kadına gerçekten bir anne derim ve ışte cennet o kadının ayaklarının altındadır derim uyutulup masaya gidip çocuğu çıkarıyorlçıkarıyorlarmış ya hiç kusura bakmayın sezeryan la doğum yapana ben anne demem dedi mecbur kalınır o farklı ama mecbur kalmadığı sürece normal doğum yapılmalı demişti ben suan nisanliyim bende çok korkuyorum ama işte
Gereksiz germişsin kendiniArkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Şimdi canısı normal doğum yaparken vajinayı uyuşturmuyorlar çünkü zorlarken gerilmesi lazım benim teyzem normal doğum yaptı hiç uyuşturmamışlar küçük olduğu için kesmek zorunda kalmışlar hiç uyuşturmadan sonradan canlı canlı dikmişler dikişi tutmamış ipliği kesip çıkarıp tekrardan dikmişler teyzem canımdan can çıktı çok kötü oldum demişti ben de sezeryan la daha kolay evet bizim bir hoca vardı bir kadının gerekten anne olması için o ağrıyı o acıyı o sanciyi çekecek kesecek biçecek dayanacak ışte ben o zaman o kadına gerçekten bir anne derim ve ışte cennet o kadının ayaklarının altındadır derim uyutulup masaya gidip çocuğu çıkarıyorlçıkarıyorlarmış ya hiç kusura bakmayın sezeryan la doğum yapana ben anne demem dedi mecbur kalınır o farklı ama mecbur kalmadığı sürece normal doğum yapılmalı demişti ben suan nisanliyim bende çok korkuyorum ama işte
Kesilen yeri ters bir hareket etmedikce hissetmiyorsun bile. Çünkü kesilmiş, sinirlerin iletisi yok. Parmağın kesilse daha çok acır. Hatda karnın üst tarafı bir kaç sene hissiz olacak. Miyom ameliyatı olmuştum. Sezaryen gibidir. Sadece bebek yerine miyom çıkardılar. Oturup kalkmakda birinin yardımına ihtiyaç duyarsın. Eğilip bir şey kaldıramasın. On beş gün sonra daha iyi olur. Yürürken falan hiç acı yok. Normal doğumdaki vajinal kesiklerde zaten o bölge çok gergin olduğu için hissedilmiyormuş bile. Normal doğumda sadece bel ağrısı çekiyorsun. Oradan bebek çıkıyor bunu anlamıyorsun bile. Çünkü allah vajinamızı doğuma uygun yaratmış. Eğer herşey yolunda giderse kesik mesik olmaz. Bunun için sancıların doğru aralığa gelince doğumhaneye alınmalısın. Vajina açıklığı uygun hale gelince bebek ordan kayıp çıkar. Bence çömelerek doğum yapmak gerekir. Yada anne adayı çatalda mümkün olduğu ksdar dik konumda olmalıki. Yerçekimi kuvveti ve bebeğin ağırlığı da annenin ıkınmasını desteklesin. Doğum kolay olsun.Arkadaşlar doğum yaklaştıkça korkularım artmaya başladı... Bende sancı çekme korkusundan ziyade kan ve kesilme korkusu var... Normal doğum da vajinayı kesiyorlarmış beni ürpertiyor oranın kesilmesi bazen anüse kadar kesiyorlarmış aklım çıkacak gibi oluyor. O an uyuşacak orası acı hissetmeyeceğim ama ben kesildiğmi bilmek beni o düşünce çok garip yapıyor. Tuvalet yaparken zorluk çekmez miyim hiç( Tabi normal doğum yapacağımın bi garantisi yok sezeryan ile yapma ihtimalimde var zaten bu defa da Sezaryenle olursa genel anestezi korkum var ayılamama korkusu... Ayrıca karnımın kesilip bağırsaklarımın dışarı çıkarılıp bebeğin alıncağıını duydum lokal anestezi olursa o ana nasıl dayancam önüme perde gererler mi (( Ya hissedersem.... Ayrıca kesik acısından oldum olası nefret ederim doğum sonra acı çekmekten de çok korkuyorum. Ama tabi anne olmak hiç kolay değill. Kimileri kolay doğum yapıyor kimileri de çok aşırı zor. Şans biraz sanırım Ama ben çok korkuyorum Bu korkuyu nasıl yenebilirim psikatriste gitmeden...
Haklısın ama dediğim gibi kursa gitmiştim ordaki hoca öyle demişti bend e dediği gibi burda söyledim benim oradaki kendi fikrim ise bende nişanlıyımbende korkuyorum doğumdan yazdım bu benim düşüncem doğum daki cennetlik mesele hocanın düşüncesiöyle mı
sezeryanla dogurana anne denmezmıs oylemı
bunu dıyen superzeka sezeryanla dogursunda bı gorım kendısını
kedılerde doguruyor annelık dogurmakla olmaz !
cennetde ayak altına oyle hemen serılmez
o bebek vajınamdan cıktı dıye anne olmadım ben
goguslerım kanaya kanaya acımasına ragmen sesım cıkmadan emzırdım dıye anne olmadım ben
bu hayata namuslu efendı harama hırsızlıga elını uzatmadan vıcdanlı bı bırey yetıstırmeye calıstıgım ıcın anneyım ben
dogurmakla ana olunsaydı dogurup dogurup cope atanlar wc de dogurup gıdenler var cennet onlarada bahşedılırdı !
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?