doğumda kesilme korkusu...

normal doğumdan deli gibi korkan bende normal doğurdum.
zaten çoğu annede biliyor o anda birşey hissetmiyorsun doğduğu anı gördüğümde o kadar mutlu oldum ki
doktorum şimdi kesiklerini dikicem biraz canın yanabilir dedi.
o an ne mi düşündüm bebeğim doğdu ya sabaha kadar dikebilirsin ve inanır mısın hiç hissetmedim.

4 ay önce normal doğum ile kızımı dünyaya getirdim. doktorum tecrübeli olduğu için 6 dikişle atlattım doğumu. bi arkadaşım 25 dikişle çıkmıştı doğumdan dediğin gibi anüse kadar kesmişler bu yüzden hekimini iyi seç herşeyi konuş. estetik dikiş atsın. 2 hafta içinde tamamen iyileşiyorsun. ben ilk 1 hafta yürümekte zorlanmıştım. zaten kendinden eriyen iple dikildiği için aldırmaya gerek kalmıyor. her tuvalet ve banyodan sonra bir pamuk yardımıyla batikon uygula. daha hızlı iyileşir. ayrıca tuvalet yaparken hiç canın acımıyor korkma. ayrıca sezaryen olursan daha fazla kesi atılacağını biliyosundur. o yüzden kendini normal doğuma odakla. hamile kaldığımı öğrendiğim günden bu yana kendimi normal doğuma şartlamıştım. çok şükür başardım. darısı başına

Epizyotomi olumsuz bir durumda kullanılmalı, rutin olarak kullanıp kullanmadığını doktorunuza özellikle sorun.

annem 2 kere normal dogurdu kesık falan atılmadı
ben sezeryan yaptım uyanıktım onunde perde oluyor ama ne gerek var keske gorsem dedım hıssetmıyorsun bırsey
dogumdan sonra agrı kesıcı verıyorlar zaten

bence hamılelık daha zor
dogumda bagırsakları dısarımı cıkarıyorlarmıs ? benımkını cıkarmadılar ?
sız kımden dogum hıkayelerı dınlıyorsunuz kuzum ? yapmayın allah askına

İlk doğumumda Pelvis kanalım açılmadığı için sezaryenle doğum yapmıştım. Aradan 19 yıl geçti ama daha dün gibi hatırlıyorum
İlk önce normal doğum olsun diye bekledik tatlı tatlı adet sancısı gibi sancılar gelip gidiyordu. Sabah 11 den akşam 7 e kadar rahimin açılmasını beklediler lakin benim pelvis kanalım açılmadı yani halk arasında Çatım darmış.
Neyse 8 saat boyunca çok tatlı sancılar çektim öyle düşündüğün gibi korkunç birşey değil yani.Bendeki açılma 7 cm sonra durdu baskıyı iyice hissetmeye başladığım anda beni sezaryene aldılar öyle rahattım ki sanki düğüne gidiyor gibi kelebekler gibi uçuyordum zerre korkum yoktu.Tansiyonum kalbim hepsi süperdi ve beni hazırlayıp ameliyathaneye aldılar. Damar yolumu vs önceden açmışlardı ve kaşla göz arasında anestezi uzmanı benle sohbet ederken narkozu verdi hiç anlamadım bile.
Ameliyathaneye girme saatim 19.00 narkozu alma saatim 19.10 bebeğin doğumu 19.15 benim uyanma saatim 19.45 sanki 1 dakika da herşey bitmişti ne acı nede başka birşey duymadım sadece bebeğimi en son ben gördüm o kadar.
Sonraki süreçte ertesi gün kalktım yürüdüm daha sonraki günde bebeğimle evime geldim.
Allah izin verirse 19 yıl sonra tekrar anne olacağım ve inan çok fena korkuyorum
Daha önce yaşadığım da herşey harika geçmişti ne olduğunu biliyorum ama yaşım artık 40 ve yaşımdan sebep birde panik atak var hayalini bile kurmak beni geriyor.
Ama ne yaparsak yapalım bu bebişler bir şekilde doğacak mani olamayız.
Korkunun ecele faydası yok yani
Sağlıkla imanla bebeklerimizi kucağımıza almak nasip olur inşaAllah.Allah yardımcımız olsun canım.

Şimdi canısı normal doğum yaparken vajinayı uyuşturmuyorlar çünkü zorlarken gerilmesi lazım benim teyzem normal doğum yaptı hiç uyuşturmamışlar küçük olduğu için kesmek zorunda kalmışlar hiç uyuşturmadan sonradan canlı canlı dikmişler dikişi tutmamış ipliği kesip çıkarıp tekrardan dikmişler teyzem canımdan can çıktı çok kötü oldum demişti ben de sezeryan la daha kolay evet bizim bir hoca vardı bir kadının gerekten anne olması için o ağrıyı o acıyı o sanciyi çekecek kesecek biçecek dayanacak ışte ben o zaman o kadına gerçekten bir anne derim ve ışte cennet o kadının ayaklarının altındadır derim uyutulup masaya gidip çocuğu çıkarıyorlçıkarıyorlarmış ya hiç kusura bakmayın sezeryan la doğum yapana ben anne demem dedi mecbur kalınır o farklı ama mecbur kalmadığı sürece normal doğum yapılmalı demişti ben suan nisanliyim bende çok korkuyorum ama işte

Dexter'dan

Ne garip çevreniz var sizin ya.
Kimin nasıl doğuracağını geçtim acısının levelına göre annelik belirliyorlar falan.
Geceleri de çıkıp birbirlerine domates fırlatıyorlar mı?

O hocaniz kim? Soyleyin de cocuklarimizi yanastirmayalim.

Yani hamileyim, onlarca doğum videosu izledim. Onlarca hikaye okudum. Doğurmadım ama şu yazdığınızdan benim bile içim bir tuhaf oldu.

1. O kesi anüs hizasında atılmıyor. Tam tersi tek tarafa doğru yanlamasına atılıyor. Sebebiyse perineyle rektumun arasının çok ince bir doku olması dikiş aralarındaki mm boşluklardan gaita geçişi olabileceği için enfeksiyon riskinden dikiş yerinin iyileşmemesi ve makat kaslarında oluşacak deformasyonun düzelmemesi ihtimali. Bunu bizzat sağlıkçı arkadaşlarım ve doktorumla konuştum. Anuse doğru yapılan uygulama yanlış. Epizyotomi yapılmadığı taktirde annenin sancıyı doğru karşılayamadığı için ıkınamaması yüzünden bebeğin gelişiyle tamiri daha zor ve kendiliğinden iyileşmesi beklenen yırtıklar oluşabiliyor.

2. Kendinizi bunlarla korkutmak yerine, kegel egzersizi, perine masajı, nefes tekniklerini ve Mongan yöntemini araştırıp okuyabilirsiniz müdahalesiz doğum için.
Doktorunuz da doğal doğum yaklaşımcı biriyse gerektiği yerde gereken müdaheleyi yapacaktır, bu durumda bilinçli annenin rolü önemli elbette.

Gereksiz germişsin kendini
Videolari filanmi izledin naptin? Ne gerek vardi yahu kendini bu sıkintiya sokmaya şimdiden

öyle mı
sezeryanla dogurana anne denmezmıs oylemı
bunu dıyen superzeka sezeryanla dogursunda bı gorım kendısını
kedılerde doguruyor annelık dogurmakla olmaz !
cennetde ayak altına oyle hemen serılmez
o bebek vajınamdan cıktı dıye anne olmadım ben
goguslerım kanaya kanaya acımasına ragmen sesım cıkmadan emzırdım dıye anne olmadım ben

bu hayata namuslu efendı harama hırsızlıga elını uzatmadan vıcdanlı bı bırey yetıstırmeye calıstıgım ıcın anneyım ben

dogurmakla ana olunsaydı dogurup dogurup cope atanlar wc de dogurup gıdenler var cennet onlarada bahşedılırdı !

Sezeryan yaptım mecburen.. ama karın değil bikini bölgesi kesiliyor artık.. lokalde acı değil dokunuşları hissediyorsunuz.. en son çuval gibi sallandığımı hatırlıyorum barsaklarım için hiç öyle korkulcak bi şey yok.. zaten görmüyosunuz kendinizi yeşil steril örtü geriyolar göğüsten altınıza..

Kesilen yeri ters bir hareket etmedikce hissetmiyorsun bile. Çünkü kesilmiş, sinirlerin iletisi yok. Parmağın kesilse daha çok acır. Hatda karnın üst tarafı bir kaç sene hissiz olacak. Miyom ameliyatı olmuştum. Sezaryen gibidir. Sadece bebek yerine miyom çıkardılar. Oturup kalkmakda birinin yardımına ihtiyaç duyarsın. Eğilip bir şey kaldıramasın. On beş gün sonra daha iyi olur. Yürürken falan hiç acı yok. Normal doğumdaki vajinal kesiklerde zaten o bölge çok gergin olduğu için hissedilmiyormuş bile. Normal doğumda sadece bel ağrısı çekiyorsun. Oradan bebek çıkıyor bunu anlamıyorsun bile. Çünkü allah vajinamızı doğuma uygun yaratmış. Eğer herşey yolunda giderse kesik mesik olmaz. Bunun için sancıların doğru aralığa gelince doğumhaneye alınmalısın. Vajina açıklığı uygun hale gelince bebek ordan kayıp çıkar. Bence çömelerek doğum yapmak gerekir. Yada anne adayı çatalda mümkün olduğu ksdar dik konumda olmalıki. Yerçekimi kuvveti ve bebeğin ağırlığı da annenin ıkınmasını desteklesin. Doğum kolay olsun.
Çok güzel bir deneyim yaşayacaksın. Bebeğini dünyaya getireceksin. Sancılardan bağırırken hemen ardından yüzünde kocaman bir gülümsemeyle bebeğini karşılayacaksın. Lütfen olumsuz şeyler düşünme canım. Bir sağlık problemin yoksa normal doğum yap. Hayırlısı bakalım.

Haklısın ama dediğim gibi kursa gitmiştim ordaki hoca öyle demişti bend e dediği gibi burda söyledim benim oradaki kendi fikrim ise bende nişanlıyımbende korkuyorum doğumdan yazdım bu benim düşüncem doğum daki cennetlik mesele hocanın düşüncesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…