- Konu Sahibi inciragaci
-
Slm sefal hematom için ne müdahale yaptınız bilgi verir misinizbu sorunu yaşayan kimse yok mu gerçekten?
Selam sefal hematomda nasıl yol izledinizSlm sefal hematom için ne müdahale yaptınız bilgi verir misiniz
2 buçuk aylık çektirmek zorunda kaldık doktor isteyince ulturasonla hiç bakılmadıTomografi çektirmeyin. Bebek kaç aylık şuan ve Ultrosanda şişlik kaç mm di
10 günde bir resim çekmem küçülüğ küçülmediğine bakılmam istendi eğer geçmezse 2 ay sonra alırız dendi2 buçuk aylık çektirmek zorunda kaldık doktor isteyince ulturasonla hiç bakılmadı
2 ay sonra tekrar film çekeriz demiş ama bende çektirme taraftarı değilim büyüyüp büyümediğini dediğiniz gibi anlayabilir gittiğimde muhakkak sorarım kaç mm olduğunuBizim çocuk 3 aylık ve kafasındaki şişlik şuan 6 mm. Ultrason çektirmiştik. Tomografide 10 günlükken çekilmişti kırık olma ihtimaline karşı. Ama tomografi birdaha çekin deseler çektirmem. Beyin cerrahına gösterdim tamamen geçmezse kemikleşir dedi. Müdahale edebiliriz ama enfenksiyon riski olabilir demişti doktor. Şu an ise 6 mm lik bir şişliğin zamanla belli olmayacağı kafanın büyüdükçe toparlayacağı kanısındayım. Tomografi konusuna gelince radyasyon çok fazla alıyor çocuk bilginiz olsun ona göre sık çektirmeyin,ultrasonla çözmeye çalışın. Gelişmelerden bilgi verirseniz sevinirim.
şişlik burda belli oluyo hafif arkaya doğruda varBizim çocuk 3 aylık ve kafasındaki şişlik şuan 6 mm. Ultrason çektirmiştik. Tomografide 10 günlükken çekilmişti kırık olma ihtimaline karşı. Ama tomografi birdaha çekin deseler çektirmem. Beyin cerrahına gösterdim tamamen geçmezse kemikleşir dedi. Müdahale edebiliriz ama enfenksiyon riski olabilir demişti doktor. Şu an ise 6 mm lik bir şişliğin zamanla belli olmayacağı kafanın büyüdükçe toparlayacağı kanısındayım. Tomografi konusuna gelince radyasyon çok fazla alıyor çocuk bilginiz olsun ona göre sık çektirmeyin,ultrasonla çözmeye çalışın. Gelişmelerden bilgi verirseniz sevinirim.
Yani zekasını gelişimini sordu yemesi içmesi uykusu herşeyi normal geçer de diyemem kalırda diyemem dedi zararlı demedi ama alırsak patolojiye gönderirim dedi takipte kalıcam bende eğer yavaşda olsa küçülüyosa ameliyat ettirmiycem size ne dedilerBizim çocuktada aynı sol köşeye doğru şişlik var. Zararı yoksa müdahale ettirmeyecegiz. Doktor size şişliğin çocuğa zararı olur dedimi
Doktor önlem amaçlı sordu bence ameliyat olursa mı enfeksiyon riski oluyomuşBiz ilk beyin cerahına gittiğimizde kafatasında çatlak varsa alacaz demişti,ancak çatlak olmayınca zamanla geçer dedi,2 aylıkken gittiğmizde de şişlik tamamen inmezse kemikleşir dedi,temizleyebiliriz de dedi ancak enfeksiyon kapma durumuda olabilir dedi. bir ara özele beyin cerrahına daha gösterecem çocuğu, dediğim gibi 6 mm lik şişlik var şuan,çocuk büyüdükçe toparlayacağını düşünüyorum. Benim içime kurt düşen sizin zeka ile ilgli yorumunuz oldu,şişliğin zekayı etkileyecek nasıl bir durumu olabilirki. Sonuçta çoğu çocuk kafasında şişlik ile doğuyor.
Benim yogenimde vardı geçti ilk zaman bende kız kardeşi me belli etmiyordum ama gecmiyck heralde diye düşünüyordum ama çok şükür gectisizinkide geçer bence inanıyorum yaşına kadar bekleyin benceMerhaba. 6 ay önce normal doğum yaptım ve doğum sırasında zorlanmaya bağlı bebeğimin başında bir şişlik oluştu. Sefal hematom yani cilt altına kanama olduğu ve 2-3 ay içinde kendiliğinden düzeleceği söylendi. Ama 6 ay geçti ve şişlik küçülmesine rağmen tamamen kaybolmadı. Beyin cerrahisi uzmanı artık kemikleşmeye başladığını ve kalacağını söyledi. İstersek cerrahi müdahaleyle temizleyebilirmiş. Bebeğinde böyle bir sorun olan varsa paylaşabilir mi? Cerrahi müdahale fikri beni korkutuyor ama kalıcı olursa ileride pişman olurum diye de tedirgin oluyorum.
Eki Görüntüle 2071661 şişlik burda belli oluyo hafif arkaya doğruda var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?