Doğumda yalnız olmak

Ne kadar zorlanmışsınız kiyamam... dediginiz gibi hersey oldugu kadar. Esimin desteginden şüphem yok allahin izni ile
Benim ikiz var o yuzden de zorlandim ama olsun gecmiste kaldi hepsi. Benim annem vardi yanimda ama lohusaliktan olsa gerek cok yalniz kalmak istemistim. Bebeklerimle yalniz kalmak beraber vakit gecirmek daha huzurlu gelecek gibi gelmisti bana.
Allah sizin gonlunuze gore verir insallah. Esiniz de izin alirsa 1 hafta 10 gun, cekirdek aileniz ve yeni bebeginizle cok huzurlu gunler gecireceginize inaniyorum ben.

Size söyleyebileceğim tek bir şey var. Biliyorsunuz 5 sene önce pandemi oldu. İnsanlar yalnızca eşleriyle hastaneye gidip bu süreci yaşadılar ve o süreçte çocuk sahibi olan bütün tanıdıklarım o kadar mutluydu ki, ailesi yanında olan insanlara göre hem daha hızlı adapte oldular hem de daha rahattılar. Eşiniz yanınızdaysa başkasını aramayın. İlk bir hafta zorlanırsınız, sonra her şey rayına oturur. Yemek konusunda da önceden buzluğa bir şeyler yaparsınız. Çok zorda kalırsanız da dışardan söyler yersiniz. Nedir ki yani? Yeter ki psikoloji iyi olsun. Evi de yardımcı çağırın en kötü temizletmek için ki bence bu süreçte böyle şeylere de gerek yok.

Canım ben yeni doğum yaptım sezeryan eşim kaldı harika geçti ertesi günde çıkıp evimize geldik yanımızda yiyecek her şeyimizi şerbetimizi poğaçamızı aldık gittik sonra beni yürüttüler zaten sende yürümeye başlayınca ve o geceyi atlatınca evinde çok rahat edersin başka kimseye gerek yok

Ben ikinci doğumumu devlette sezaryenle yaptım ve eşimi refakatçi olarak yazdırdım kalsa eşim kalırdı ama annemin kalması daha doğru olacağı için gece annem kaldı. Refakatçi ismini değiştirtmedik eşim kaldı gözüktü yani yasak değil. Kalacak kadın yakını olmayanlar için mecbur eş kalacak refakatçi olarak. Sezaryen öyle refakatçi olmadan atlatılacak bir doğum değil maalesef. Gece tuvalete kalkmak çok zor kaldı ki bebeği kucağa alıp emzirmek, altını değiştirmek falan o ağrıyla tek başına yapılacak iş değil. Eşinizin elinden geliyordur umarım ben eşime güvenemedim o yüzden anneme kal dedim.

Canim nasıl duygulandım anlatamam resmen benim ailemi anlatmissin, kaybın için basın sagolsun canim. Gayet mantıklı hareket etmissin üstesinden de gelmissin maşallah sana.

Canim eşimin kalma imkanı olsa seve seve kalır bu dediginizi arastircam mutlaka cok sevindim cok teşekkür ederim böyle bi seçeneğim oldugunu sizden ogrendim

Erkek refakatçi kalamaz diyen üyeler olmuş doğrudur belki onların gittiği hastanede kurallar böyle olabilir ama benim yanımda eşim kalacaktı dediğim gibi. Öncesinde doğum yapacağın hastanenin doğumhanedeki personellerine sor ve kadın refakatçi yakının olmadığını özellikle belirt. Sonuçta kadın yakını olmayan ya da müsait yakını olmayan insanlar da olabilir illa ki sana uygun bir oda bulurlar sana. Ben şehir hastanesinde değil normal bir eğitim araştırma hastanesinde sezaryen olmuştum. Öncesinde kontrollere gittiğimde eşim kalabiliyor mu diye de sormuştum evet dedikleri için de sezaryen günü eşimi yazdırmıştım odaya yerleşmeden önce. Annem ve eşim odada bekledi hatta ben sezaryenden çıkana kadar. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah kolay olur her şey senin için.
Canim eşimin kalma imkanı olsa seve seve kalır bu dediginizi arastircam mutlaka cok sevindim cok teşekkür ederim böyle bi seçeneğim oldugunu sizden ogrendim

Bu durum yine de allah ondan razı olsun dememe engel degildir heralde cnm
Tabiki değil. sadece lutuf değil yaptığı . olması gereken o . o yuzden oyle dedim. erkekler o kadar işe yaramaz yetiştiriliyor ki paşa anneleri tarafından bi bardak sularını bile alıp içseler şukurler yağdıracak hale geliyoruz. yoksa tabiki hakeden herkesden allah razı olsun.

Sagolasın canim ins bu konuyu soruşturcam

Evet canim dogru tabi haklisin. Öyle gelmis Öyle gidiyor işte

Zora düşünce insan birçok şey yapabilir. Benim arkadaşım tam corona zamanı doğurdu,sezeryan. Eşi görevde, Anneler yollar kapalı gelemedi tekbaşına kendisi baktı.

Zora düşünce insan birçok şey yapabilir. Benim arkadaşım tam corona zamanı doğurdu,sezeryan. Eşi görevde, Anneler yollar kapalı gelemedi tekbaşına kendisi baktı.
Maşallah ya ne kadar hikaye dinledim burada, hepsi bana cesaret oldu, bugün kaynanamı ziyarete gittik, o da üstü kapalı bi şekilde bana dedi ki dogurunca bana güvenme dedi. Zaten bir seçenek olarak dahi aklimda yoktu kendisi ama bu sözlere de hic gerek yoktu

Eşin ile halledersiniz Allah'ın izniyle. Öncesinde buzluğa yemek yapıp at, kavanozlara çorba yap, evi de temizler ya da birine temizletirsiniz dip köşe. Doğum zamanı ve sonrasında gündelik rutin iş güç olur, onu da eşin halleder diye düşünüyorum; yemek bulaşık ortalığı süpürme vs zor şeyler değil.
Önemli olan huzurlu olman, evi b.k da götürse temizlemek 1 saat, bırak dağınık kalsın ama kafan rahat olsun.

Ben anlamiyorum zaten, dogumdan sonra on kisimi olacak.?
Bende zamaninda sezaryanla dogum yaptim esim bir kac gün tatil aldi gerisini tek basima halltetim. Kimsenin stresinjde yasamadim.

Ha cok kimplike dogumlari kastetmiyorum tabiki

Canim yorumun icin cok teşekkür ederim, şurada kaç tane kadın bana ilham oldu destek oldu güc verdi artik basaracagima eminim

Bende zamaninda sezaryanla dogum yaptim esim bir kac gün tatil aldi gerisini tek basima halltetim. Kimsenin stresinjde yasamadim.

On kişi mi? Bi tane bakım veren birinden bahsediyorum cnm hani. Ev islerini yapar anneye destek atar bebege bazen bakar filan. Genelde anne kayinvalide kardeş vs olur.

On kişi mi? Bi tane bakım veren birinden bahsediyorum cnm hani. Ev islerini yapar anneye destek atar bebege bazen bakar filan. Genelde anne kayinvalide kardeş vs olur.
15 ay önce doğum yaptım . Annem de kayınvalidem de bizde kaldılar ama biz eşimle başbaşa kaldık odada gece gündüz onları eve gönderdik dinlensinler diye. Hastanede zaten yardimci oluyorlar ki siz bizden çok daha tecrübelisiniz. Bizim ilk dogumdu. Eve çıkınca da eşimle ilgilendik onlar yemek yaptılar takıldılar öyle. Sonra sadece annem kaldı benim bazı sorunlarim vardı yoksa kalmasa da olurdu eşim yemeği de evi de hallediyordu. Bence kafa kafaya verdikten sonra hallolur herşey . Günlüğe gelen yardimcilardan birine haber bırakın durumu bilsin çok daralirsaniz da ücreti karşılığında onu cagirirsiniz .

On kişi mi? Bi tane bakım veren birinden bahsediyorum cnm hani. Ev islerini yapar anneye destek atar bebege bazen bakar filan. Genelde anne kayinvalide kardeş vs olur
Anladim canim... cok teşekkür ederim aklımda tutucam

Merhaba tabi ki bakabilirsiniz
Benim bir yemek listem vardi size özel msj atayim. Oncesinde hazirlik ta ise yarar ama hizlica halledilecek emeksiz formuller de mevcut. Aklinizda kalir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…