- 19 Temmuz 2007
- 4.324
- 5.672
- 773
neden allah razı olsun. çocuğu babanızın evinden mi getirdiniz. o ikinizin çocuğu sadece sizin karnınızda.Esim kabul ediyor aslında biz herseyi hallederiz dedi allah razi olsun ondan
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
neden allah razı olsun. çocuğu babanızın evinden mi getirdiniz. o ikinizin çocuğu sadece sizin karnınızda.Esim kabul ediyor aslında biz herseyi hallederiz dedi allah razi olsun ondan
Canim bunu arastircam nedir ne degildir diyeÖzel oda ise ederler neden etmesinler ki ? Devlet hastanelerininde özel odaları var
Cok dogru diyosun canim hepi topu ins bi hafta icinde toparlanırız bi hafta icin psikolojimi bozmak istemiyorum annemleEşiniz olsun yeterli. Bi süre dışardan yersiniz eviniz bir süre dağınık olur kimseye bişey olmaz huzurunuz yerinde olsun yeter. Zaten 1 haftaya toparlarsınız iyiden iyice. Kimsenin suratını çekmeyin. Eşinize iş düşüyor bolca.
Kesinlikle canim, yedi kat el bile şu an daha iyi hissettirir gibime geliyorBirinden ücretli yardım isteyin . Kim olsa yapar bence . Anneniz gelip ağlatacağına gelmesin daha iyi
Ay resmen ayni seyler inanamıyorum. Kendime inaniyorum artikİlk dogumumda bende böyle şeyler yaşadım ve ikinci de ne kadar isteseler de asla kimseyi kabul etmedim.refakatci olarak eşim kaldı eve gidince de herşeyimi eşim yapti.annem ve yengem yemek gönderdiler geriye kalan herşeyi ben ve eşim yaptık.esimin bı gün işi cikti annem geldi,o bir saatte bile beni delirtmeyi başardı.korkmayin insan isterse herşeyi tek başına yapabilir.
Canim moral oldun bana sagolasin. Yemek konusuna cok önem vericem geri kalan hicbisey umrumda degil cok haklisin. En kötü makarna yenir dedigin gibiBen geldiiiiimmm.
Yurt dışında mecburi tek dogum yaptım. Sezeryan.
Herseyi önceden hazırladım. Misafirine ikram edeceğim kurabiyeye kadar.
Çorbaları yapıp vakumlu kavanozlara koydum. Yemek tapıp attım buzluga. Bebeğim de sakindi. İlk Bebek. Tecrubesizdim de. Gayet güzel oldu. Yapabilirsin.
Komsular da yardım eder.
Makarna yaparsın. Dışardan söylersin.
Bence bir evde yemek varsa temizlik vb olmaa da olur böyle zor günlerde.
Cok doğru canim kafam rahat olmadiktan sonra geri kalan ne onemi var ki kendime inaniyorum allahin izniylehem normal hem sezaryen oldum. ikinci sezaryendi. devlet hastanesinde doğum yaptım 3 gece kaldım hastanede ve yalnızdım. ordan da direk kendi evime geçtim yine yanlızdım. yemeğimi de işimi de yaptım. ilk gün dışında çok şiddetli öksürük dışında ağrı sızı olmaz merak etmeyin. bi makarna suyu koyabilir bi kahvaltı hazırlayabilirsiniz ki eşinizde varsa herşey hallolur. beden yorgunluğu geçer kafa rahat olsun.
Ben özel hastanede doğurdum ve 2 gece tutmadılar herhangi bir şeyde imzalamadım.Eğer devlet hastanesi ise sezeryan doğumlarda 2 gece tutuyorlar tabi 1 gece kalıp sonra kağıt imzalayıp çıkabilirsiniz ve erkek refakatçi almıyorlar ama özel hastane ise erkek refakatçi alırlar. Yine özel hastanede de sezeryanda 2 gece tutuyorlar ama kağıt imzalayıp çıkabiliyorsunuz. Diğer çocuğunuz kaç yaşında onu bırakabileceginiz bir yer var mı? Onu da düşünmeniz lazım
Benim eşim normalde de çok yardımcıdır, çocuk doğduğunda da 6 hafta izinliydi, çok yardım etti. Ama 2 yetişkinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Bence eşimle üstesinden geliriz diye düsünmeyin, haftada 4 gün yarım gün gelecek birini ayarlayın ilk ay için. Annenizin nazını çekeceğinize paranızla hizmet satın alın. Biliyorsunuz bebek emzirirken bazen kendin yemeye bile fırsat bulamıyorsun, agzına besliyorlar. O esnada dışarıdan yemek söylemekle dönmez mutfak.Bu soylediginiz cok iyi hissettirdi eger sorun mutfaksa bunu hallederiz zaten eşimle ins hazır yemek vs hazır ederiz. Size de helal olsun maşallah
Bunu da secenekler arasında tutuyorum canim ins arastircamBenim eşim normalde de çok yardımcıdır, çocuk doğduğunda da 6 hafta izinliydi, çok yardım etti. Ama 2 yetişkinin yeterli olmadığını düşünüyorum. Bence eşimle üstesinden geliriz diye düsünmeyin, haftada 4 gün yarım gün gelecek birini ayarlayın ilk ay için. Annenizin nazını çekeceğinize paranızla hizmet satın alın. Biliyorsunuz bebek emzirirken bazen kendin yemeye bile fırsat bulamıyorsun, agzına besliyorlar. O esnada dışarıdan yemek söylemekle dönmez mutfak.
Aynen biriyle bir haftalık anlaşın. Yemek temizlik ve bebeği kucağınıza verme altını değiştirme olarak. Bir haftaya toparlarsınız zaten inş. Hastanede de kalır yanınızdaKesinlikle canim, yedi kat el bile şu an daha iyi hissettirir gibime geliyor
Mantıklı canım ama böyle birini nerde aramaliyimAynen biriyle bir haftalık anlaşın. Yemek temizlik ve bebeği kucağınıza verme altını değiştirme olarak. Bir haftaya toparlarsınız zaten inş. Hastanede de kalır yanınızda
Bebek bakanlar yapar. Hem bir hafta para kazanır hem bağlayıcı değil. Eşiniz arkadaş çevresine sorsun ücreti de bildirin. Sizin varsa iş çevreniz ya da çalışan kadın çevreniz onlara söyleyin duyursunlar. Bu devirde çok rahat bulunur gibime geliyor açıkçası. Hangi ildesinizMantıklı canım ama böyle birini nerde aramaliyim
Adanadayım canım dedigin gibi bi sorup soruşturcamBebek bakanlar yapar. Hem bir hafta para kazanır hem bağlayıcı değil. Eşiniz arkadaş çevresine sorsun ücreti de bildirin. Sizin varsa iş çevreniz ya da çalışan kadın çevreniz onlara söyleyin duyursunlar. Bu devirde çok rahat bulunur gibime geliyor açıkçası. Hangi ildesiniz
Sağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi.Merhaba arkadaşlar nasıl anlatıcam tam bilmiyorum. Agustosta doğumum var. Kardesimle arka arkaya hamile kaldık. 15 mayısta doğurdu kardeşim, annem onun yanında. Sorun şu ki annem kardeşime kan kusturuyo olmayacak şeyler yapıyor. Bizim ailemiz hic normal bir aile degildi bunu kanıksadım ama kardesimin lohusalik sürecinde annem hem eski defterleri acip kardeşimi üzüyor hem de ağır ağır sözler söyleyip onu aşağılıyor. Buna benzer şeyleri ilk dogumumda ben de yaşamıştım annem bana olmadik şeyler yapmıştı cok üzülmüş sarsılmıştım o yüzden şimdi gözüm korktu. Acaba kendim idare edebilir miyim, kaynana gorumce diyeceksiniz ama onlar da cok sorunlular malesef. Kaynanam hic normal degil gorumceler de benden hazzetmez ben de onlardan. Acaba eşimle bu surecin ustesinden gelebilir miyiz nolur bana akıl verin.
O kadar dogru dediniz ki, tereddütlerim vardı ama simdi eminim kendi halletmek istiyorumSağlıkla kucağınıza almanızı dilerim bebeğinizi.
Sorunuza gelince bence kimseyi çağırmadan,strese girmeden eşinizle halledersiniz.
Lohusa psikolojisi bambaşka,ben sürekli dırdır eden,moral bozan birilerine katlanmaktansa bebeğimle kendim ilgilenmeyi tercih ederdim.
Faydaları dokunamayacak zaten zararları da dokunmasın
Ne kadar zorlanmışsınız kiyamam... dediginiz gibi hersey oldugu kadar. Esimin desteginden şüphem yok allahin izni ileIlk dogumdan zaten antremanlisinizdir bu lohusalik olayina. Bence kendiniz idare edebilirsiniz. Esiniz ilk cocugunuzla ilgilenirken siz yeni bebeginizle basbasa vakit gecirebilirsiniz. Daha huzurlu olacagina yuzde yuz eminim.
Sezeryanin ilk 10 gunu biraz sikintili gecmisti benim icin. Beni hastanede 5 gun tuttular, kan kaybindan dolayi. 5. gunun sonunda ayaga kalkip yuruyebildim kendi basima ama ondan sonra hizlica toparladim. Ama bu benim basima gelen birsey, sizin de basiniza gelecek diye bir olay yok.
Kendinizi hic yipratmayin, ev isi-yemek oldugu kadar olur. Olmadigi yerde disardan soylersiniz. Buzlugunuza atin birseyler. Konserve corbalar hazirlayip, kiler gibi s
Şöyle sebepler. Bebeklerim ikizdi birini doğumdan bi hafta sonra kaybettim. Ama diğerinin küvez süreci devam etti bir buçuk ay sonra taburcu edildi çok kötüydüm ama onun için kalkmak zorundaydım bu benim sınavımdı. Ailemle aram o dönem pek iyi değildi hamilelikte plasentamdan ameliyat olmak ve yoğun bakımda yatmak zorunda kalmıştım. Yaşadığım şeyler gözümün önüne gelince ona en iyi ben bakarım annesiyim düşüncesi oluştu. Zaten biraz çocukluğumdan beri her zaman kendi işimi kendim halletme gibi bi huyum vardır çünkü genelde yardım istesem de eden pek olmazdı. Annemin de sağ olsun doğum psikolojisinden anladığını söyleyemem maalesef. O yüzden hiç kendimi yoramazdım. Bebek de erken doğup eve geldiği için hastalıktan falan korktum ve kimseyi yaklaştırmak istemedim. Sen de yapabilirsin hiç korkma. Bişey sormak istersen şuan ya da doğumdan sonra her zaman sorabilirsin mesajlaCanim helal olsun sana ya. Başka sebepler derken nasil sebepler vardi? Ben de artık kararimi verdim allah utandırmasın bu sekilde daha iyi olacağıma şüphem yok