• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğumda yanınızda kim vardı ?

Ilk doğumumda annem 1 ay kaldı.
Kayınvalidem geldi gitti.
Ikinci doğumda da annem 20 gün kaldı,kızımla ilgilendi ben bebeğe baktım.
Aslında kendimi iyi hissetsem ve kızım olmasa ikincide kimse olmasın bile diyebilirdim çünkü lohusalıkta ufacık şeyler bile batıyor insana. Akşam olunca kızımda çok ağlardı oğlumda da var aynı durum yada kalabalık ,farkli ortam vb şeylerden rahatsız olup ağladıkları oluyor ikisinin de,annem bir iki kez sütün mü yok acaba dedi ve ben sinir oldum kendi anneme bile.
Zaten yoruluyorsunuz akşama kadar bebek sürekli memede,yataga koydugunuz an ağlıyor vs derken birde üstüne süt mü yetmiyor duymak beni delirtmişti.
Onu diyeceğine al bebeği pışpışla,oyala ki bende dinlenebileyim,moralim bozulmasın ki sütüm biriksin demedim kırmamak için ama kendi kendimi yedim.
Kızıma bakti sağolsun ama burnumdan geldi.
Yemek yapılacak annem ya annem herşeyi bana soruyor. Ne yapalim akşama demiyor yada öğlen ne yiyelim demiyor. Hastaneden geldik yemek var mı diyorum,biz geç kahvaltı yaptık aç değiliz diyor. Ben açım belki. Bir çorba da mı yapmadın? Kızım biz hastanedeyken mercimek istemiş yapmamiş eve geldim kızım anne mercimek yaparmısın dedi,kalktım yapacağım"aa evet istemişti"diyor. E anne neden yapmadın diyorum cevap yok. Ki dolap kiler doldurmuştum doğuma gitmeden,pişirip yesinler diye ama yok yani. Kızıma da pişirmemişler. Hastaneye geliyorlar saat 11 olmuş kızım daha kahvaltı yapmamış,neden yemedi diyorum,acıkmamış istemedi vs diyorlar. O kadar bunalmıştım ki bir an önce herkes gitsin de kafam rahat olsun dedim ve gönderdim. Kızımı gezdirdim de,havuza da götürdüm,alişverişimi de yaptım bebekle,kimseye gereksinim duymadım. Tamam zor oldu ama en azından kendi tırnağımla kaşındım,oldugu kadarıyla. Bir daha doğum yapsam kimse gelmesin derim o derece.
Şimdi yanlızım,kafam rahat yargılayan yok. Kendi kendime yetiyorum. Kızım okula başladı bu hafta bende dinlenip bol bol enerji ve süt depoluyorum.
Duruma bakın,moralinizi bozmayacak insanları kabul edin sadece yanınıza. Yardımı dokunacak ,sizi eleştirip,yargılamayacak kişiler olsun çevrenize. İnanın lohusalıkta insan affedemiyor aşırı kırılıyor.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Ates ile barut gibi olur dunurler.ilk bebegimde biz de ikisi de evde kldi ama dogumum cok zor zor gecti.baska konu oldu tartistilar.annem gelmedi eve.kv de ben gonderdim.
sonra annem geldi.kirkim dolmadan onlari da esim gonderdi.hakli sebebi vardi ama olmamasi gerekiyordu.
Velhasili burnumdan geldi
İkinci dogumum guzel gecti .2 hafta durdu annem.kv biraz durdu.
sonra ben baktim.
gunduz isime de annem yardim etti.kv dolandi kendince.dusuncesiz davranir o sekilde devam etti
2.bebegimi kendim baktim sayabilirim.
dogumun cok guzel oldugunu oylece anladim.
Ben olsam kv ayni anda gelmeyin ki siz gidince yalniz kalmayayim .
Gelmemezlik olmaz yani esinizi de leylek getirmedi yani...

Selam hanımlar.
Yıl sonu doğum yapıcam nasipse.
Ve doğumumda Yanımda yalnızca annem olsun istiyorum.
İki tarafta farklı şehirde bu arada.
Kv muhtemelen gelmek isteyecektir ama eşime makul bi dille sadece annemi istediğimi söyledim bu konu açılırsa annesine söylemesini istedim .

Eltim doğum yaptığında hem annesi hem kv 40 ı çıkana kadar küçücük evde durmuşlar.
Bana çok gereksiz geldi onca zaman rahat olamam.
Siz ne yaptınız doğumunuzda yanınızda kim vardı ?
Uygun bi dille bu nasıl söylenir kayınvalideye.
Annemi de istemedim, kv mi de.... sezeryan doğum ve yanımda sadece eşim vardi...

Tavsiye ederim

Doğumdan önce eşim ailesini aradı ilk 15 gün annesi gelecek sonraki 15 gün siz gelin dedi böyle kapandı baştan söyleyin

Kv ye once annem gelsin sonrada sen gelirsin.donusumlu olarak kalirsaniz daha iyi olur.sonrasinda cagirmazsaniz unutur gider zaten.ben yanimda kimseyi istemedim ilk 3 gun kv annemler geldi baktim beni delirtiyorlar hepsini gonderdim.esimle ustesinden geldik

Ilk bebegimde görümcem yardim etti 1 yıl kaldi belki bizde.bekardı görümcem.iyi anlasiriz zaten çok emegi vardir bizde

Ikinci dogumumda ablam 15 gün kaldı gönülsüz ve samimiyetsiz bir şekilde

Kv yaşlı zaten gelemez.kendi annemde arada geldi 1 saat oturmadi belki hic bir işin ucundan tutayim demediler.canları sagolsun ama kırıldim tabi.

Bir hafta eşiniz izin alabilir ve size yardimci olacagini düşünüyorsaniz kimseye gerek yok.
Yemegi disardan sparis edersiniz yada basit yemekler yaparsiniz.temizlige de haftada bir gün yardimci alsaniz yeter

Insanin parasına sözü geciyor sadece gerisi hikaye

Birisinin gelmesi gerekiyorsa bu anneniz olmalı. Doğum yapan biri çocukla ilgilenmenin yanı sıra emzirme vs durumları da oluyor bu durumda kv yanında istemiyor insan. benim doğumuma annem gelmişti 4 gün kaldı ve gitti. sonra 10 gün ara ara kv geldi yemek temizlik için. sonrasında eşimle ikimiz hallettik şükür

4 ay kayınvalidem kaldı Allah razı olsun, elim ayağım oldu benim. Hala da yorulduğum zaman gelir kalır gece çocuğa bakmak için. İkinciye hamileyim ondan başka birinin gelipte ilgilenmesini istemem. Anlaşabilmeye bağlı tabiki bu seçim.

Selam hanımlar.
Yıl sonu doğum yapıcam nasipse.
Ve doğumumda Yanımda yalnızca annem olsun istiyorum.
İki tarafta farklı şehirde bu arada.
Kv muhtemelen gelmek isteyecektir ama eşime makul bi dille sadece annemi istediğimi söyledim bu konu açılırsa annesine söylemesini istedim .

Eltim doğum yaptığında hem annesi hem kv 40 ı çıkana kadar küçücük evde durmuşlar.
Bana çok gereksiz geldi onca zaman rahat olamam.
Siz ne yaptınız doğumunuzda yanınızda kim vardı ?
Uygun bi dille bu nasıl söylenir kayınvalideye.
Ben doğum yaptığımda kayınvalidem vardı yanımda iki hafta kadar kaldı ve gitti sizde kayınvalidenize doğumda annem gelicek annem gidince sen gelsen daha mi iyi olur diyebilirsiniz aynı anda iki kişiye gerek yok

Ben de nisanda Allah izin verirse doğurucam. Ve yanımda hiç kimse olmayacak. Annem yaşlı kayınvalideme de açıkçası gerek yok. O gelicek görümcek gelicek bilmem ne bir sürü sinir bozukluğu yaşarım. Yardımcı olunmasını bırak lohusalıkta sinirlerim yıpranır bi kere. Em iyisi yardımcı bir eş bilinçli bir anne tamam. O dönem gayet güzel atlatılır.

Kardes bunlari dusunup simdiden kafana takma :KK53: hazir bebe aglamiyorken uzuuuuun uzuuuuuuuun uyu bizim yerimize.de. Kv laftan anliyorsa gelme diyin ama bu dogum gicik bir sey, sen lohusa halinle milleti çekerken buluyorsun kendini

Benimde tam tersi annem ariza cikarmayi sever.kv görümcelerim vardi birde eşim tabi.dogumdan sonra ilk 5 gün kv de kaldım sağolsun çok yardımcı oldu.sonra evime gectim esimle beraber 40 ini uçurduk :) simdi kizim 3 yasinda.Rabbim sizede bir avazda doğum etmeyi saglikla kucaginiza almayi nasip etsin.

Bende sizin gibi sadece annemi isterim sanırım.. zaten KV gelse bile muhtemelen yardımı dokunamaz, rahatsız benim ki. Gelmek istese eşim gelme demezdi. İnşallah siz bir yolunu bulur söylersiniz

Haklısınız bende öyle düşünüyorum .
40 ım çıkana kadar kalmasına gerek yok diye düşünüyorum annemin bile.
Kv laf arasında bayramda doğumuna gelirsem şunu getircem tarzı bişey söyledi o an bbişey diyemedim sessiz kaldım gelme planı var yani bense tamamen rahat geçirmek istiyorum süreci.
Niye gelmesinki gelmek isteyene gelme denilir mi hele esiniz bunu nasil desin gelsin uc bes gun kalsin ne olacak sonra bir omur unutulmaz yaptiginiz.

Ilk doğumumda annem 1 ay kaldı.
Kayınvalidem geldi gitti.
Ikinci doğumda da annem 20 gün kaldı,kızımla ilgilendi ben bebeğe baktım.
Aslında kendimi iyi hissetsem ve kızım olmasa ikincide kimse olmasın bile diyebilirdim çünkü lohusalıkta ufacık şeyler bile batıyor insana. Akşam olunca kızımda çok ağlardı oğlumda da var aynı durum yada kalabalık ,farkli ortam vb şeylerden rahatsız olup ağladıkları oluyor ikisinin de,annem bir iki kez sütün mü yok acaba dedi ve ben sinir oldum kendi anneme bile.
Zaten yoruluyorsunuz akşama kadar bebek sürekli memede,yataga koydugunuz an ağlıyor vs derken birde üstüne süt mü yetmiyor duymak beni delirtmişti.
Onu diyeceğine al bebeği pışpışla,oyala ki bende dinlenebileyim,moralim bozulmasın ki sütüm biriksin demedim kırmamak için ama kendi kendimi yedim.
Kızıma bakti sağolsun ama burnumdan geldi.
Yemek yapılacak annem ya annem herşeyi bana soruyor. Ne yapalim akşama demiyor yada öğlen ne yiyelim demiyor. Hastaneden geldik yemek var mı diyorum,biz geç kahvaltı yaptık aç değiliz diyor. Ben açım belki. Bir çorba da mı yapmadın? Kızım biz hastanedeyken mercimek istemiş yapmamiş eve geldim kızım anne mercimek yaparmısın dedi,kalktım yapacağım"aa evet istemişti"diyor. E anne neden yapmadın diyorum cevap yok. Ki dolap kiler doldurmuştum doğuma gitmeden,pişirip yesinler diye ama yok yani. Kızıma da pişirmemişler. Hastaneye geliyorlar saat 11 olmuş kızım daha kahvaltı yapmamış,neden yemedi diyorum,acıkmamış istemedi vs diyorlar. O kadar bunalmıştım ki bir an önce herkes gitsin de kafam rahat olsun dedim ve gönderdim. Kızımı gezdirdim de,havuza da götürdüm,alişverişimi de yaptım bebekle,kimseye gereksinim duymadım. Tamam zor oldu ama en azından kendi tırnağımla kaşındım,oldugu kadarıyla. Bir daha doğum yapsam kimse gelmesin derim o derece.
Şimdi yanlızım,kafam rahat yargılayan yok. Kendi kendime yetiyorum. Kızım okula başladı bu hafta bende dinlenip bol bol enerji ve süt depoluyorum.
Duruma bakın,moralinizi bozmayacak insanları kabul edin sadece yanınıza. Yardımı dokunacak ,sizi eleştirip,yargılamayacak kişiler olsun çevrenize. İnanın lohusalıkta insan affedemiyor aşırı kırılıyor.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi

Bende şimdiden yemek yapıp buzluğa atıyorum doğuma gitmeden iki çeşit çorba yapıp dolaba koymayı bile düşünüyorum ki gelince hazır olsun. Gelen giden olursa diye ikramlik birşeyler hazırlayıp buzluğa attım ki sonradan kimse ugrasmasin diye.

Her aklıma geleni şimdiden hazırlıyorum ki kimseye yaptim ettim dedirtmeyim.

Yani tamam uzun kalmasin deseniz anlarim ama gelmesin demek bana bencilce geldi. Cunku siz nasil evlatsaniz esiniz de evlar ve onlar da torunlarini merak eder. Bence biraz empati yapin. Ben doguma giderken sancili halimle once annemi ardindan hemen kv mi aradim ki gelin diye.

Back
X