- 25 Ağustos 2018
- 1.396
- 1.820
- 63
- Konu Sahibi Pirayeeeee
40 gün Annem ilgilendi sonra yalnizdım kv hiç gerek yok. İnşallah gelmee meraklısı degıldır
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annemi de istemedim, kv mi de.... sezeryan doğum ve yanımda sadece eşim vardi...Selam hanımlar.
Yıl sonu doğum yapıcam nasipse.
Ve doğumumda Yanımda yalnızca annem olsun istiyorum.
İki tarafta farklı şehirde bu arada.
Kv muhtemelen gelmek isteyecektir ama eşime makul bi dille sadece annemi istediğimi söyledim bu konu açılırsa annesine söylemesini istedim .
Eltim doğum yaptığında hem annesi hem kv 40 ı çıkana kadar küçücük evde durmuşlar.
Bana çok gereksiz geldi onca zaman rahat olamam.
Siz ne yaptınız doğumunuzda yanınızda kim vardı ?
Uygun bi dille bu nasıl söylenir kayınvalideye.
Ben doğum yaptığımda kayınvalidem vardı yanımda iki hafta kadar kaldı ve gitti sizde kayınvalidenize doğumda annem gelicek annem gidince sen gelsen daha mi iyi olur diyebilirsiniz aynı anda iki kişiye gerek yokSelam hanımlar.
Yıl sonu doğum yapıcam nasipse.
Ve doğumumda Yanımda yalnızca annem olsun istiyorum.
İki tarafta farklı şehirde bu arada.
Kv muhtemelen gelmek isteyecektir ama eşime makul bi dille sadece annemi istediğimi söyledim bu konu açılırsa annesine söylemesini istedim .
Eltim doğum yaptığında hem annesi hem kv 40 ı çıkana kadar küçücük evde durmuşlar.
Bana çok gereksiz geldi onca zaman rahat olamam.
Siz ne yaptınız doğumunuzda yanınızda kim vardı ?
Uygun bi dille bu nasıl söylenir kayınvalideye.
Niye gelmesinki gelmek isteyene gelme denilir mi hele esiniz bunu nasil desin gelsin uc bes gun kalsin ne olacak sonra bir omur unutulmaz yaptiginiz.Haklısınız bende öyle düşünüyorum .
40 ım çıkana kadar kalmasına gerek yok diye düşünüyorum annemin bile.
Kv laf arasında bayramda doğumuna gelirsem şunu getircem tarzı bişey söyledi o an bbişey diyemedim sessiz kaldım gelme planı var yani bense tamamen rahat geçirmek istiyorum süreci.
Ilk doğumumda annem 1 ay kaldı.
Kayınvalidem geldi gitti.
Ikinci doğumda da annem 20 gün kaldı,kızımla ilgilendi ben bebeğe baktım.
Aslında kendimi iyi hissetsem ve kızım olmasa ikincide kimse olmasın bile diyebilirdim çünkü lohusalıkta ufacık şeyler bile batıyor insana. Akşam olunca kızımda çok ağlardı oğlumda da var aynı durum yada kalabalık ,farkli ortam vb şeylerden rahatsız olup ağladıkları oluyor ikisinin de,annem bir iki kez sütün mü yok acaba dedi ve ben sinir oldum kendi anneme bile.
Zaten yoruluyorsunuz akşama kadar bebek sürekli memede,yataga koydugunuz an ağlıyor vs derken birde üstüne süt mü yetmiyor duymak beni delirtmişti.
Onu diyeceğine al bebeği pışpışla,oyala ki bende dinlenebileyim,moralim bozulmasın ki sütüm biriksin demedim kırmamak için ama kendi kendimi yedim.
Kızıma bakti sağolsun ama burnumdan geldi.
Yemek yapılacak annem ya annem herşeyi bana soruyor. Ne yapalim akşama demiyor yada öğlen ne yiyelim demiyor. Hastaneden geldik yemek var mı diyorum,biz geç kahvaltı yaptık aç değiliz diyor. Ben açım belki. Bir çorba da mı yapmadın? Kızım biz hastanedeyken mercimek istemiş yapmamiş eve geldim kızım anne mercimek yaparmısın dedi,kalktım yapacağım"aa evet istemişti"diyor. E anne neden yapmadın diyorum cevap yok. Ki dolap kiler doldurmuştum doğuma gitmeden,pişirip yesinler diye ama yok yani. Kızıma da pişirmemişler. Hastaneye geliyorlar saat 11 olmuş kızım daha kahvaltı yapmamış,neden yemedi diyorum,acıkmamış istemedi vs diyorlar. O kadar bunalmıştım ki bir an önce herkes gitsin de kafam rahat olsun dedim ve gönderdim. Kızımı gezdirdim de,havuza da götürdüm,alişverişimi de yaptım bebekle,kimseye gereksinim duymadım. Tamam zor oldu ama en azından kendi tırnağımla kaşındım,oldugu kadarıyla. Bir daha doğum yapsam kimse gelmesin derim o derece.
Şimdi yanlızım,kafam rahat yargılayan yok. Kendi kendime yetiyorum. Kızım okula başladı bu hafta bende dinlenip bol bol enerji ve süt depoluyorum.
Duruma bakın,moralinizi bozmayacak insanları kabul edin sadece yanınıza. Yardımı dokunacak ,sizi eleştirip,yargılamayacak kişiler olsun çevrenize. İnanın lohusalıkta insan affedemiyor aşırı kırılıyor.
Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeğinizi