Doğumdan sonra bozulan evlilik:(

Bence siz kendi bedeninizle barışık olmadığınız için eşiniz hakkında böyle düşünüyorsunuz. Eşinizin sevgisi azalmadı bence. Sadece tahammülü bitmiş gibi. Belki bize anlatmadığınız şeyler vardır. Siz yaşadıklarınızı daha iyi bilirsiniz. Onu bunaltıyor musunuz,hayatına karışıyor musunuz veya çok mu dırdır ediyorsunuz gibi şeyler düşünün kendi içinizde. Bunlardan bunalmış olabilir. Fiziksel görünüş bir kenarda dursun da bence mental olarak iyi değilseniz eşiniz sizi arzulamaz. Size sadece karşı cins olarak baksa,uçkuru için baksa,bi kadın objesi olarak baksa onca kavgaya,tartışmaya,kiloya,bakımsızlığa rağmen sizinle sevişse bence daha kötü olurdu. Sadece sevişmek üzerine evlilik bence daha kötü. O istiyor ki siz iyi olun önce… çoğu erkek kendine güvenen kadınları seviyor.
Kendinize vakit ayırın. Bebeği babasına bırakıp alışverişe,arkadaşlarınızla buluşmaya çıkın. Kuaföre bi kaş aldırmaya bile gitseniz hemen yanına bi manikür ekleyin. Yürüyüşe çıkın mesela. Kilo vermek için değil,kulaklık takın müzik açın ve zihninizi boşaltın.

Haklisiniz kesinlikle öyle cekicem geri kendimi belli etmeden az ve öz hesabi. Bakicam ugrasiyormu gercekten. Zor degil gun icerisinde insanin gözune Bakmak biraz gulumsemek biraz caba göstermek

Aldigim en guzel yorum. Cok tskr ederim biraz fazla panik yapip ustune gidiyorum galiba bilmiyorum hersey hemen eskisi gibi olsun esim beni sevmiyormu dusinceleri beni bu hale getirdi. Dengeli olmaya calisicam buraz salicam. Kendim ztn bebegi onla orali gudiyorum spor salonuna haftada 2-3 gun ve yalnizda cikuyorum yuruyuslere

Eşiniz maalesef baba olacak olgunluğa erişememiş henüz.ciddi bir konuşma yapıp kendine getirmek gerek.

Anne ol, bu kadar çile çek bir de kocadan darbe ye.şu çoluk çocuk işleri hiç adil değil maalesef.keşke biyolojimiz bu şekilde olmasaydı. biz doğuruyorsak onlar da emzirmek zorunda kalsaydı mesela.bazen doğadan çok büyük kazık yemişiz diyorum.bu durumu da annelik şahane bir duygu diyerek dengelemek çalışıyorlar ama ne kadar doğrudur bilemem tabi.eskiden hiç böyle şeyler yoktu 9, 10 çocuk yapılırmış.lohusalıktan çıkar çıkmaz bir tane daha.şimdiki erkekler niye böyle olmuş bilmem.zamane erkeklerine artık çocuk yapmamak gerekiyor galiba.bu ne nankörlüktür ya.hem baba oluyorsun hem seni baba yapan kadına kazık atıyorsun.bu nasıl vicdansızlıktır ya.

Son düzenleme:
Biraz kendi haline mi bıraksanız adamı.Sürekli dile getirilen boşanma hoş değil.Kadınların da hiç bitmeyen ilgi beklentisi bana göre normal değil.Hayat değişiyor,evlilik değişiyor, biz değişiyoruz; hep aynı şeyler aynı hız da yaşanmaz.Böyle yaparak saygı ve sevgiyi bitirirsin. O çok daha kötü olur.

Onun için seven sevgili hayatı yaşasın arkadaş? Hayatın bu dönemlerini bilmiyor mu kazık kadar adamlar.

aslinda bunu sana özel olarak atilan bir kazik gibi düsünme canim. Bebegin daha 6 aylik, yani aslinda daha hersey cok yeni. Bakma kimse anlatmiyor ama en iyi evlilik bile cocuk oldu mu sarsiliyor. Biz anne olmaya alisirken onlar baba olmaya alismaya calisiyorlar. Biraz daha zamana birak derim, cocuk büyüdükce 1-2 saat güvenilir birine birakip birlikte el ele yürüyüs yapin, kahve icin vs. Birbirinize sevgili gibi tekrar alismak da zaman alicak.
Bizim bebis yakinda krese baslicak ve düzenimiz yine degisecek. Hele bi ayaklanip yürümeye basladi ki arada anneme birakip kocamla vakit gecirmeyi düsünüyorum.

İnanın bu dünyayı anlamıyorum, 9 ay karnınızda taşıyorsunuz, kaburgalarınız batıyor, iç organlarınız yer değiştiriyor, içinizde bir yavru büyütüyorsunuz ve karşıdaki insana hediye verir gibi kucağına mis gibi bir çocuğu veriyorsunuz, kilo da alınır, huyunuz suyunuz da değişir çok normal, size muhtaç bir canlı var, bu dünya kadınlara karşı acımasız, kendinizi suçlu hissetmeyin, hormanlarımız tepetaklak oluyor sadece tartışmak sizi daha yorup yıpratabilir ki biliyorum o da beklentiden, bebeklik çok çabuk geçiyor kendinizi üzmeyin sadece eşinizin bakış açısıyla var değilsiniz bu dünyada, kendi benliğiniz var ve anladığım kadarıyla bilinçli güzel bir kadınsınız, kendinize olan güveninizi yitirmeyin eşiniz sebebiyle, bu zor günler geçecek.

Ben de çok tecrübeli değilim de bizim mükemmele yakın evliliğimizin ayarları bozulduğu için bana göre normal çocuktan sonra evliliğin değişmesi…

Kaldı ki biz hastane dönemi dışında bir gece bile ayrı uyumadık.

Sonra toparlıyor çünkü temel sağlam olunca yıkılmıyor da eskisi gibi olmayacak evlilik farklı bir boyuta geçiyor.

Ama vücut zaten eski haline döner o hiç dert değil. Biraz diyet biraz spor bolca bebek peşinde koşmak; yeterli!

Allahım yavrunuzu sağlıkla mutlulukla analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah arkadaşım.

Aynı şeyi bir çok evlilik yaşıyor inanın. Çocuktan sonra sadece bizim hayatımız değişmiyor hem fiziksel hem psikolojik olarak erkeklerin de hayatı değişiyor. Tamam kadın doğuruyor emziriyor lohusalığını çekiyor ama çocuk başlı başına sorumluluk ve erkekler de bunun yüküyle doğumdan sonra biraz eziliyor ve bocalıyor sanırım.

Benim kendi evliliğimde ve eşimde de gördüğüm bu. Bu çocuğunu sevmemek ya da istememek değil yeni hayata adapte olurken bocalamak. Eşinizin karşısında yepyeni bir kadın var aslında. Önce sadece eşken şimdi bir anne. Hele de bebeğin ilk 3 yaşında biz sadece anneyiz gibi çünkü çocuk başka bir şeye izin vermiyor:) Biz de çok bocaladık ama çocuklu hayata adapte olunca onunla birlikte keyifli bir aile olmanın tadına varınca yavaştan sorunlar düzeliyor.

Bu süreçte geri dönülmez onarılmaz hatalar yapmadığınız sürece ileride illaki toparlayacaksınız kendinize de haksızlık etmeyin. Ben de 22-23 kilolar almışımdır ama 6 ay içinde emzirme yardımıyla hepsi gitmişti. Zaman tanıyın kendinize sadece biraz.

Yani bizde buna benzer problemler yaşadık ama bu kadar kavga olmadı .
Aradan 5 yıl geçti şuan daha iyi anlıyorum ki eşimde lohusa depresyonuna girmiş. Erkeklerde özellikle duygusal erkeklerde bu süreçten çok etkileniyor.acikcasi sorumluluğu ben kendim aldım seviyorum dedim bu adamı bosayacak halimde yok .Her fırsatta sakince konuştuk anlatmaya çalıştım oda yavaş yavaş durumu anladı .şimdilerde ne kadar yanlış yaptığını da söylüyor.
Bence biraz destek alın çocuk bakımını tek başıma yapcam demişsiniz ama böyle şeylere gerek yok.insan ne kadar da olsa geriliyor bir bebekle.sizin de esinizinde rahatlamaya ihtiyacı var.ve biraz da çocuklu bir ev olduğunu kabullenmeniz lazım. Siz rahat olunca evhamlariniz gidince eşinize de yansır diye düşünüyorum

Her şeyin senin kontrolünde olması seni epey yıpratmış. Saç, makyaj, spor bu işin sadece bahanesi.

Eşinle konuş. " Biliyorsun, ben fazla kontrolcü bir insanım, o yüzden fazla sorumluluk alıyorum. Ama bu hem beni hem ilişkimizi çok yıpratıyor. Bundan sonra ben sorumluluklarımı azaltacağım , bu konuda sana her zamankinden daha fazla iş düşecek. Ama bu sayede ilişkimiz daha iyi olacak, ikimiz de daha huzurlu olacağız" diyebilirsin.

Ortada çözülmeyecek bir sorun yok. Herkesin yaşadığı bu tarz bilindik meseleler için boşanmadan bahsetmek hiç iyi değil. Çünkü bir yuva kolay kurulmuyor, böyle ottan moktan sebeplerle yıkılmamalı.

Yeni doğum yapmışsın
Eskisi gibi fit ve bakımlı olmak için bir kaç yıla ihtiyacın var
Bu konu evliliğinizi sıkıntıya soktuysa evliliğiniz zaten sağlam temelleri olmayan bir ilişkiymiş bu gerçekle yüzleşin bence

Yasadiklariniz cok normal ama lütfen bosalim bosanma tarzi cümleler gecmesin. Sizin agzinizdan duymasin en azindan.

Biraz zaman verin esinize, biz anneler hemen annelige alisiyoruz ama onlar baba olmaya bizim kadar hizli ayak uyduramiyorlar .
Birakin ev isi vs yapmayin ,disarda aktivite yapmayin ama aksam bebek uyudugu sorada Film izleyin mesela.

Bikac arkadasim da yasadi . Bebek olduktan sonra adamlar lohusa depresyonuna girdiler sanki. Ilgi dagilinca adamlar da dagildi resmen.

Olumsuz negativ kelimeler kullanmamaya calisin ve gücünüz zamaniniz varsa esinize de ayri ilgi göstermeye calisin.
En azindan seni özledik babamiz , tarzi eve gelince güzel sözlerle gülümseme ile karsilayin.

Bir çoğunuz belki hayır öyle değil diyeceksınız de

Ben anlamıyorum çocukla mı değişiyorlar önceden de böyleler. sadece çocuktan sonra siz daha çok yıprandığınız ıcın daha bi fazla merhamet bekliyorsunuz …

Bence asıl değişen bizleriz adamların dangozluklarını duygusala bağlayınca farkediyoruz

Haklisiniz annem yakinlarda oturuyo arada gidiyorum bir iki gun kaliyorum bebekle biraz mola Almis oluyoruz annemde yRdimci oluyo o sekilde yeme icme fln butuk yardim oluyo Banada moral oluyi. Yoksa hep dip dibe yoruyor

Bende bilmiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…