Doğumdan Sonra Çalışmak

papatya20

Guru
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2011
128
18
298
İstanbul
doğumdan kaç ay sonra çalışmaya başladınız hanımlar doğum izni biter bitmez çalışmaya başlayan varmı .ben şuan çalışıyorum beni ancak 2-3 ay idare edebiliyolar en fazla 4 ay ,yoksa yerime başkasını almaları gerekiyor ,kararı bana bıraktı patronum ama ben çok kararsız kaldım bugüne kadar çalışamam diye düşündüm birazda bebeğime bağlı sanırım geceleri uyucakmı uyumucakmı uslu bir bebekmi olucak yoksa sürekli ağlayan bebeklerdenmi (Allah korusun işallah öyle olmaz) yani sabah kalk sersem sersem uykusuz işe git çocuğu nasıl emzircem sütmü sağıcam bilmiyorum çocukla çalışmak zor gibime geliyor bide çocuğumu bırakmak istemiyorum .varmıdır tecrübeli bayan arkadaşlar çalışabildinizmi çokmu zordu ne tavsiye edersiniz.

Doğumdan Sonra İlk 6 Ay Ücretsiz İzindir..
Sonrası 6 Ayda Ücretli İzindir..

doğumdan sonra ilk 6 ay ücretsiz izindir..
Sonrası 6 ayda ücretli izindir..

canım bu kamu sektörü içindir özel sektör kimi 1 ay veriri eğer kurumsallaşmış bi yer 8 hafta doğumdan önce 8 hafta ise doğumdan sonra izin veriri zaten kanunen bu böyle ama sen son 1 ay çalışıp 1 ayıda doğumdan sonrada kullanabilirsin bu bayanlara tabi ama tabikide devlette olmak kadar yararı yok bizim tanıdık 9 aydır izinde çoocuğunu büyüttü yeni işe başladı özelde bu imkansız

canım bu kamu sektörü içindir özel sektör kimi 1 ay veriri eğer kurumsallaşmış bi yer 8 hafta doğumdan önce 8 hafta ise doğumdan sonra izin veriri zaten kanunen bu böyle ama sen son 1 ay çalışıp 1 ayıda doğumdan sonrada kullanabilirsin bu bayanlara tabi ama tabikide devlette olmak kadar yararı yok bizim tanıdık 9 aydır izinde çoocuğunu büyüttü yeni işe başladı özelde bu imkansız

Canım Ben Özel Sektör İçin Yazdım Bu Bilgiyi..:34:

Son düzenleme:
Doğumdan Sonra İlk 6 Ay Ücretsiz İzindir..
Sonrası 6 Ayda Ücretli İzindir..

ben doğumdan sonra ne kadar süre izin kullanılabilir diye sormadım yanlış anlaşılmış .izin sürelerini biliyorum zaten ama özel sektörde izinleri öyle sonuna kadar kullanma imkanı olmuyor malesef tamamını kullanırsam zaten işimi kaybederim benim öğrenmek istediğim bu değil sadece bebekle beraber çalışmak çokmu zor,2-3 aylıkken bırakılıp çalışılırmı , yoksa 1 yaşına gelmesinimi bekliyim üff bilmiyorum zaten maddi sıkıntılarda var .şimdiden benim kararıma göre eleman alcaklar yada almıcaklar bende karar veremiyorum .

Canım çok zor bir dönemdesin..umarım kendin için de bebeğin için de en doğru kararı verirsin..
Ben doğumdan sonra ilk 7 ay evde kaldım..Kızım 7 aylıkken de işe başladım..İlk zamanlar çok zorlandım, uykusuzluk yorgunluk bir de kızım düzelmeyen uyku bozukluğu vs...Ama bir müddet sonra alışıyorsun..
Ama sen 2-3 aylıkken başlamaktan bahsediyorsun bu gerçekten çok erken olabilir, çünkü zaten ilk 6 ay sadece seni emiyor bebeğin..Sağabilirsin ama bebeğinin emmesi gibi olmaz sanırım...
Acaba işyerinle konuşsanda en azından 6 ay idare etseler seni...Bir de bebeğini kime bırakacağın da önemli, 2-3 aylık bir bebeği bakıcıya bırakmak çok zor olur, ama annen, kayınvaliden gibi bir yakının bakacaksa daha rahat edersin..

Canım çok zor bir dönemdesin..umarım kendin için de bebeğin için de en doğru kararı verirsin..
Ben doğumdan sonra ilk 7 ay evde kaldım..Kızım 7 aylıkken de işe başladım..İlk zamanlar çok zorlandım, uykusuzluk yorgunluk bir de kızım düzelmeyen uyku bozukluğu vs...Ama bir müddet sonra alışıyorsun..
Ama sen 2-3 aylıkken başlamaktan bahsediyorsun bu gerçekten çok erken olabilir, çünkü zaten ilk 6 ay sadece seni emiyor bebeğin..Sağabilirsin ama bebeğinin emmesi gibi olmaz sanırım...
Acaba işyerinle konuşsanda en azından 6 ay idare etseler seni...Bir de bebeğini kime bırakacağın da önemli, 2-3 aylık bir bebeği bakıcıya bırakmak çok zor olur, ama annen, kayınvaliden gibi bir yakının bakacaksa daha rahat edersin..

7 aylıkken bile zorlandıysanız demekki ben 3 aylıkken zor çalışırım yada çalışamam gibime geldi .bu özel sektöründe bu kötü yanı var işimden memnun olduğum için bırakmak istemiyorum yani daha sonra böyle bir iş bulamam burda rahatım off bilmiyorum ya karar vermek çok zor.çocuğumu bıraksam bile bakıcalara hayatta güvenemem kendi anneme bırakırım evi daha müsayit kaynanamda zaten 2 torun var o bakamaz ,neyse yardımcı olduğunuz için teşekkürler ay sonuna kadar düşenmeye vaktim var bakalım hayırlısı olsun

arkadasım ımkanın varsa sakın ama sakın bırakma gun gelır kendı annen bıle laf eder olur bnım oglum 7 aylık keske hıc ama hıc calımsak zorunda olmasam

arkadasım ımkanın varsa sakın ama sakın bırakma gun gelır kendı annen bıle laf eder olur bnım oglum 7 aylık keske hıc ama hıc calımsak zorunda olmasam

evet haklısın laf edenler oluyo özelliklede bir çocuğa bakamıyo falan diyolar sanki keyfimden bırakıp çalışçam ,bende çalışmak zorundayım kredi borcu var çalışmassam sıkıntıya düşebiliriz çalışsamda benim sıkıntıya düşüp yıpranacağım kesin üfff bunaldım vallahi.

Back
X