Doğumdan sonra evi çingene çadırına dönen varmı:(

Canım ben çalışmıyorum eşim zaten yorgun geliyor yardım etmiyor bide hiç elinden iş gelmez gelsede ev işlerinde yardımdan nefret eder.bana skıntı yapma ben takmiyorum bir yemek yapsan yeter diyor
Çocuğuyla ilgilenirken sen kalan işlerini aradan çıkarabilirsin. Mesela bulaşıkları ve çamaşırları makinaya oyuncak varsa onları oyun sepetine bitti gitti işte başka ne dağınık olur ki bir insanın evinde ?

Bence siz tek degilsiniz oyle olan. Benimde cocugum 2 yasini gecti kendi odasi olmadigi icin oyuncaklar heryerde toplasam yarim saat sonra yine her yerde. Birsey yerken icerken dokuyor dusuruyor. Ev hic toplu kalmiyor evim de kucuk. Bendede o huy var illaki yerleri silmem lazim yerleri silmeden uyuyamiyorum gunde 2-3 defa siliyorum bazen sonuc gene ayni sinirleniyorum bazen bu yerlere her yer gene tozlaniyor. Bu ay tasinacagim insallah sorunlarim azalir cocugunda odasi olacak

bir tür depresyon belirtisi. yarın erken kalk. hadi yapabilirsin de ve eve giriş.
kedine bir sistem yarat. mutfaga her gittiginde bul. mak. birşeyler tık. yıka. sonra gen gitiginde içindekileri boşalt. gibi.. sistem geliştirsen kesinlikle ham daha hızlı oluyorsun hemde vakit sana kalıyor.
ben asla senin gibi olamam ablam senin gibi ve ona ne zaman gitsem ertesi gun evi toplar temizler halde buluyorum kendimi

Normale donmussunuz, hic bozmayin. Diger turlu zaten yetisemeyeceksiniz bosuna stres sikinti.

Evdeyim iki bebekle . biri 3 biri 1.5 yaşında. Sabah kahvaltıyı hazrlarken etrafmda dolaşıyorlar elim ayağım dolaşıyor. Kahvaltıyı yerde yapıyoruz çünkü masada durmuyorlar. Heryere döke döke yiyorlar.
Kahvaltı bulaşıklarını öğlen ymeği yaparken yıkanıyor.
Biri bi odada diğeri başka odada karıstırıp duruyorlar
Hergün ev süpürüyorum 10 dk sonra yine aynı hiç temizlenmemiş gibi
Bende bazen 2 gün ellemiyorum
Tabi 2 günün sonunda evin halini gören kaçar
Misafir kabul etmiyorum ben 2 çocuklu anneyim benden hızmet falan olmaz kendi karnımı zor doyuruyorum

Pis olmadığı sürece dağınıklığı takma
Çocuklarınla ilgilen

Ben varım eskiden herşey yerli yerindeydi şimdi ev kalk gidelim diyor. Alışamadım bu duruma bebeğim 4 aylık ilk 3 ay kolikti su bile içmeye fırsatım olmuyordu bazen.sürekli ağlıyordu bir tek memede susuyordu. Şimdi yavaş yavaş geçiyor ama şimdi de günlük değişik durumlarimiz oluyor bazen sürekli kucağımda kalmak isityor. Ben mi çok kuralciyim bilmiyorum ama bu süreçte insanları yadırgıyorum yakın bir arkadaşım aradı yarim saate sendeyim dedi. Böyle bir dünya var mi? Gece çocuk uyumamış yeni uyutmusum öğlen olmus ben daha kahvaltı etmemişim ev havada. "Yarım saate sendeyim"gel de cildirma. Bebek görmeye geliyorlar 2saat sonra oradayız iki saate markete gidip kek börek alamam. Ankarada yaşıyorum herhalde ankara da durumlar bu. 40 günlüktü arkadaşlarım bebek görmeye geldiler kaç gibi gelirsiniz dedim 12.30 gibi dediler ok dedim bi arkadasim ariyo ki ben erken gelebilirim 11 gibi sendeyim!!ama böyle bi dünya yok yani. Ve o grup bebek görmeye diye gelip saat 5 gibi kalktı. Gerçekten çok doluyum bu konuda Şimdi arayanlara müsait değilim diyorum ya da teli açmıyorum. Çünkü ev dağınık olunca ben geriliyorum bebeğim daha çok ağlıyor yazık değil mi milleti hoş edicem diye bebeği aglatiyorum evi de ne zaman istersem o zaman topluyorum çocuktan daha önemli değil ya

Bu arada ailem uzakta
Gerçekten çok haklısınız olurmu hiç öyle minicik bir yavrunuz var yeni doğum yapmış sayilirsiniz.benim bebeğimde kolikti Belkide o süreç beni yıprattı.aslinda sabırlı olmak gerekli ama hala düzene girmediği için takıyorum

benimki 5 yaşında, akşama kadar okulda, sabahtan evi topluyorum akşama kadar müze gibi duruyor, akşam bizimki eve girdikten 15 dk sonra evde adım atacak yer kalmıyor, çocuklu olup düzenli olaranlara hayret ediyorum
Aynen bende öyle :)

Öyle bir imkanım yok cnm.Aslında haklısınız terapi gibi gelebilir o kurslar

Ben çalışıyorum kızım 18 aylık konsantrasyon sorunu ve unutkanlık yaşıyorum. Doğum öncesi böyle değildim.

Canım ben çalışmıyorum eşim zaten yorgun geliyor yardım etmiyor bide hiç elinden iş gelmez gelsede ev işlerinde yardımdan nefret eder.bana skıntı yapma ben takmiyorum bir yemek yapsan yeter diyor
O zaman şanslısın çünkü benim işim hem yardım etmiyor hemde devamlı söyleniyor bu evin hali ne neden hiç toplu kalmıyor diye beni hiç anlamiyor benimde 9 aylik bebegim var hiç durmuyor o uyanikken iş yapamıyorum uyuyunca da banyomu yemeğimi zor yapıyorum temizlik toplanma yok tabi depresyona girdim resmen

Var var ben varim :) daha yeni yeni toplaniyodukki ( oglum 3 yasina girecek) ueni kuzu yolda artik çöpe baglariz yine
Bak mesela bugun carsida isim vardi kayinvalidem geldi ogluma bakmaya sabah ev iyi halde ciktim kaunanam saolsun balkonu falanda yikamis eve geldi yemek hazirladim yedik bulasigi duruyor
Camasir topladim katlanmadan yatak odasina yigdim bidaha astim yatin bir yigin daha var
Banyi yapildi banyo aynen duruyo
Ev genel daginik cocuk herseyu biryere birakiyo
Ama gebelikten karnim kasildi artik ayakta dur dut bıraktım canimdan degerlimi nankör işler tipla topla 1 saate ayni
Dert etme inan gececek bigün :)

bi an ben ne ara konu açtım yaa dedim aynı beni ankatmissin 20aylık kızım var daha çözemedim ne yapmam lazim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…