- 22 Haziran 2012
- 8.468
- 37.318
- 548
Çocuğuyla ilgilenirken sen kalan işlerini aradan çıkarabilirsin. Mesela bulaşıkları ve çamaşırları makinaya oyuncak varsa onları oyun sepetine bitti gitti işte başka ne dağınık olur ki bir insanın evinde ?Canım ben çalışmıyorum eşim zaten yorgun geliyor yardım etmiyor bide hiç elinden iş gelmez gelsede ev işlerinde yardımdan nefret eder.bana skıntı yapma ben takmiyorum bir yemek yapsan yeter diyor
bir tür depresyon belirtisi. yarın erken kalk. hadi yapabilirsin de ve eve giriş.Kızlar bu sorunu yaşayan tek benmiyim bilmiyorum..Evlendiğinde gayet düzenli ve eli hızlı biriyken..Doğum sonrası hem elim çok yavaşladı konsantre olamıyorum hicbiseye ve çocuğum 1 yaşına geldi ben yine aynı.inanin psikologa gitmeyi düşünüyorum ama psikiyatriye yönlendirir de ilaç alırım diye endişe ediyorum.Evimin hiç düzgün olduğu gün olmuyor neredeyse biyer duzgunse diğer yer muhakkak batıyor.hic mutlu değilim bu durumdan.ama bütün çamaşır bulaşık ne varsa rahatsız olmadan uyuyabiliorum.hani bazıları uyuyamaz rahatsız eder ya inanın ozeniyorum o kimselere.eger bir zil çalarsa korkuyorum biri gelicek bu halimi görecek diye.gecermi bu durum ne onerirsiniz.
bir tür depresyon belirtisii
Gerçekten miCocuklu kadinlarin cogu depresyonda demek kiBana gore de cocuklu olup da evi surekli topli tutmaya calismak okb belirtisi.
HahahhTakılacak bir şey yok. keyfinize bakın. Misafir de gelirse 2 yardım eder.
Hahahh
Bizim misafirler genelde hizmet görmeye geliyorlar. İşin ucundan tutarlarmmı bilemedim
Gerçekten çok haklısınız olurmu hiç öyle minicik bir yavrunuz var yeni doğum yapmış sayilirsiniz.benim bebeğimde kolikti Belkide o süreç beni yıprattı.aslinda sabırlı olmak gerekli ama hala düzene girmediği için takıyorumBen varım eskiden herşey yerli yerindeydi şimdi ev kalk gidelim diyor. Alışamadım bu duruma bebeğim 4 aylık ilk 3 ay kolikti su bile içmeye fırsatım olmuyordu bazen.sürekli ağlıyordu bir tek memede susuyordu. Şimdi yavaş yavaş geçiyor ama şimdi de günlük değişik durumlarimiz oluyor bazen sürekli kucağımda kalmak isityor. Ben mi çok kuralciyim bilmiyorum ama bu süreçte insanları yadırgıyorum yakın bir arkadaşım aradı yarim saate sendeyim dedi. Böyle bir dünya var mi? Gece çocuk uyumamış yeni uyutmusum öğlen olmus ben daha kahvaltı etmemişim ev havada. "Yarım saate sendeyim"gel de cildirma. Bebek görmeye geliyorlar 2saat sonra oradayız iki saate markete gidip kek börek alamam. Ankarada yaşıyorum herhalde ankara da durumlar bu. 40 günlüktü arkadaşlarım bebek görmeye geldiler kaç gibi gelirsiniz dedim 12.30 gibi dediler ok dedim bi arkadasim ariyo ki ben erken gelebilirim 11 gibi sendeyim!!ama böyle bi dünya yok yani. Ve o grup bebek görmeye diye gelip saat 5 gibi kalktı. Gerçekten çok doluyum bu konuda Şimdi arayanlara müsait değilim diyorum ya da teli açmıyorum. Çünkü ev dağınık olunca ben geriliyorum bebeğim daha çok ağlıyor yazık değil mi milleti hoş edicem diye bebeği aglatiyorum evi de ne zaman istersem o zaman topluyorum çocuktan daha önemli değil ya
Aynen bende öyle :)benimki 5 yaşında, akşama kadar okulda, sabahtan evi topluyorum akşama kadar müze gibi duruyor, akşam bizimki eve girdikten 15 dk sonra evde adım atacak yer kalmıyor, çocuklu olup düzenli olaranlara hayret ediyorum
Öyle bir imkanım yok cnm.Aslında haklısınız terapi gibi gelebilir o kurslarBu kadar mükemmelliyetci olma. Birak daginik olsun cocugunla vakit gecir bu gunleri bir daha yaşamiyacaksin.
Dogum kadinda dikkat eksikligi yapiyor. Benim uzun sure olduydu. Hemen kurslara yazildim..1, 2 saat bakanin varsa kurs biseye git. Cok faydasini gordum cunku.
Ben çalışıyorum kızım 18 aylık konsantrasyon sorunu ve unutkanlık yaşıyorum. Doğum öncesi böyle değildim.Ben konsantre olamıyorum okadar karisiyorki heryer anlamıyorum nedenini..Yemek yaparkende öyle annmde kziim sen önce böyle değildin biraz cekiduzen ver kendine diyor.biranda o mutfak Karman corman içinden çıkılmaz hale geliyor.
O zaman şanslısın çünkü benim işim hem yardım etmiyor hemde devamlı söyleniyor bu evin hali ne neden hiç toplu kalmıyor diye beni hiç anlamiyor benimde 9 aylik bebegim var hiç durmuyor o uyanikken iş yapamıyorum uyuyunca da banyomu yemeğimi zor yapıyorum temizlik toplanma yok tabi depresyona girdim resmenCanım ben çalışmıyorum eşim zaten yorgun geliyor yardım etmiyor bide hiç elinden iş gelmez gelsede ev işlerinde yardımdan nefret eder.bana skıntı yapma ben takmiyorum bir yemek yapsan yeter diyor
bi an ben ne ara konu açtım yaa dedim aynı beni ankatmissin 20aylık kızım var daha çözemedim ne yapmam lazimKızlar bu sorunu yaşayan tek benmiyim bilmiyorum..Evlendiğinde gayet düzenli ve eli hızlı biriyken..Doğum sonrası hem elim çok yavaşladı konsantre olamıyorum hicbiseye ve çocuğum 1 yaşına geldi ben yine aynı.inanin psikologa gitmeyi düşünüyorum ama psikiyatriye yönlendirir de ilaç alırım diye endişe ediyorum.Evimin hiç düzgün olduğu gün olmuyor neredeyse biyer duzgunse diğer yer muhakkak batıyor.hic mutlu değilim bu durumdan.ama bütün çamaşır bulaşık ne varsa rahatsız olmadan uyuyabiliorum.hani bazıları uyuyamaz rahatsız eder ya inanın ozeniyorum o kimselere.eger bir zil çalarsa korkuyorum biri gelicek bu halimi görecek diye.gecermi bu durum ne onerirsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?