- 24 Nisan 2015
- 6.985
- 7.192
- 398
bu ıslerı yaparken onunla da ılgılenebılıyorum cok zor bırsey degıl ısın ıcıne onu da katıp hem oyun hem ıs ıkısı bır arada gayette guzel oluyor..Peki kızınız ile ne zaman ilgileniyorsunuz? Onunla oyun park zamanlari? Açıkçası kızım büyüse ne güzel hep temizlik yapmışsın anne demez ama benimle hep oynardın mutlu anılarımız var der. Temizlik her zaman yapılır ama evladın bugünü geri gelmez.
Var Ama ben normalde de rahat bir insandım. 6. aya girdi oğlum düzen oturttum artık yüne dağılsada mesela salonum hep düzenlidir girmeyiz büyüyünce ne olacak bilmiyorum tabi :) Mutfağıda eşim bakarsa toparlıyorum ki anlasın yetiştiremediğimi yoksa toplamıyorum :) Misafir için hazır yemekler var buzlukta annem sağolsun. Evi de hergün sabah oğlumu kanguruya takıp süpürüyoruz. Ama dağınıklık bitmiyor biraz büyüyünce ne yaparım bilmiyorum heralde yardımcı tutarım :) İşin garip yanı bende eşimde rahatsız olmuyoruz ama ucunu kaçırınca toplaması zor oluyor bize daha cok iş kalıyor o yüzden yatmadan önce mutlaka evi toparlıyorumKızlar bu sorunu yaşayan tek benmiyim bilmiyorum..Evlendiğinde gayet düzenli ve eli hızlı biriyken..Doğum sonrası hem elim çok yavaşladı konsantre olamıyorum hicbiseye ve çocuğum 1 yaşına geldi ben yine aynı.inanin psikologa gitmeyi düşünüyorum ama psikiyatriye yönlendirir de ilaç alırım diye endişe ediyorum.Evimin hiç düzgün olduğu gün olmuyor neredeyse biyer duzgunse diğer yer muhakkak batıyor.hic mutlu değilim bu durumdan.ama bütün çamaşır bulaşık ne varsa rahatsız olmadan uyuyabiliorum.hani bazıları uyuyamaz rahatsız eder ya inanın ozeniyorum o kimselere.eger bir zil çalarsa korkuyorum biri gelicek bu halimi görecek diye.gecermi bu durum ne onerirsiniz.
Maşallah size:)bır yasında kızım var, evdede toplam 5 kişiyiz ailemde bizimle yasıyor ve ben duzen takıntısı olan bırıyım , evınde temız olması ve derlı toplu olmasını ısterım her daım.. ben 3 yetıskın ve bır cocugun arkasını toplayabılıyorsam kı çalışıyorumda sızın haylı haylı evın ıslerını halledebılmenız gerek...
fazlalık oyuncakları kaldırdım...
çamasıer bulasık her daım kurur kurumaz yerıne yerlestırırım.
evde asla çöp bırakmam..
yatagım her zaman topludur.
genel ev temızlıogını haftada bır gun yaparım, mutfak gunluk , wc lerı de hafta ortası bır ıkı kez yenıden yıkarım...
utu ıle ugrasmam sevmem de sabah ıse gıderken herkes kendı utusunu yapar bızım evde..
boylelıkle evım ne dagını ne de pıs ve ben bır cocukla degıl bır cocuk artı kendım dahıl 4 yetıskının arkasını da topluıyorum..
ovunmek değil ama konu sahıbı yapamıyorum başa çıkamıyorum demiş yaa demek istediğim ben yapabiliyorsam o da yapabilir yani evde çoxuğun olması, evin kalabalık olması evin pis ve dağınık olması için bir özür sebebi değil benim için, şahsen evde çocuk var ev dağınık olsun yada pis olsun yeterki çocuk mutlu olsun diyemem çocuğun dağınıklığından ne olacak ki sanki üç beş oyuncak , belli bir yaşa geldiğinde dağınıklığını toplamasını öğretirseniz zaten o da olmayacak kendisi dağıtıp kendisi toplayacak....bu kadar adamın arkasını topluyor olmak ile övünmek..... kendinize pek bi hayat bırakmamışsınız gibi geliyor. ayrıca bir insan kendinden en fazla da evladından sorumludur. bu kadar sorumluluğu üstlenmek sizi süper kadın gibi hissettiriyor ve mutlu ediyorsa tamam da bence kendinize yazık ediyorsunuz.
ha bide evi hallediyorum bi şekilde de kendimdeki dağınıklığı ne zaman toparlayacağım bilmiyorum:))Var Ama ben normalde de rahat bir insandım. 6. aya girdi oğlum düzen oturttum artık yüne dağılsada mesela salonum hep düzenlidir girmeyiz büyüyünce ne olacak bilmiyorum tabi :) Mutfağıda eşim bakarsa toparlıyorum ki anlasın yetiştiremediğimi yoksa toplamıyorum :) Misafir için hazır yemekler var buzlukta annem sağolsun. Evi de hergün sabah oğlumu kanguruya takıp süpürüyoruz. Ama dağınıklık bitmiyor biraz büyüyünce ne yaparım bilmiyorum heralde yardımcı tutarım :) İşin garip yanı bende eşimde rahatsız olmuyoruz ama ucunu kaçırınca toplaması zor oluyor bize daha cok iş kalıyor o yüzden yatmadan önce mutlaka evi toparlıyorum
Evet evet sizin beni çok iyi anladiginizi duaunuyorum.Sorunum oyuncaklar filan değil aslında onu hiç takmam.islerimin birikmesi ve benim biriken işleri yapmaya gücümün olmamasi.tavsiyenizi dikkate alicam inşÇünkü bende ne zaman eve kapansam dağıtıyorum. Ama gezip tozdukca, yada başkalarının evine gittikce derli toplu olmak için daha bir hevesleniyorum. Hep sıkıntıdan oluyor düzensizlik. Tabi ben bu arada evi dağılmasından bahsetmiyorum. Evdir dağılır. Günlük işlerin aksatılması, biriktirilmesi sorun. Bu bence biraz bezginlikten kaynaklanıyor. Çık biraz hava al. Kesinlikle iyi gelecek.
Kızlar bu sorunu yaşayan tek benmiyim bilmiyorum..Evlendiğinde gayet düzenli ve eli hızlı biriyken..Doğum sonrası hem elim çok yavaşladı konsantre olamıyorum hicbiseye ve çocuğum 1 yaşına geldi ben yine aynı.inanin psikologa gitmeyi düşünüyorum ama psikiyatriye yönlendirir de ilaç alırım diye endişe ediyorum.Evimin hiç düzgün olduğu gün olmuyor neredeyse biyer duzgunse diğer yer muhakkak batıyor.hic mutlu değilim bu durumdan.ama bütün çamaşır bulaşık ne varsa rahatsız olmadan uyuyabiliorum.hani bazıları uyuyamaz rahatsız eder ya inanın ozeniyorum o kimselere.eger bir zil çalarsa korkuyorum biri gelicek bu halimi görecek diye.gecermi bu durum ne onerirsiniz.
Gerçekten sizin gibi olmayı nw kadar arzu ederdim:) haklısınız aslında benim sorunum vaktim yokta yapamıyorum değil.psikolojikmen yapacak gücüm yok.hersey birikiyor filan ve ben bırakıyorum herşeyi.Bazen dwpresyonmu bu dedigimde oluyor.Kendi durumumu çok normal görmüyorumovunmek değil ama konu sahıbı yapamıyorum başa çıkamıyorum demiş yaa demek istediğim ben yapabiliyorsam o da yapabilir yani evde çoxuğun olması, evin kalabalık olması evin pis ve dağınık olması için bir özür sebebi değil benim için, şahsen evde çocuk var ev dağınık olsun yada pis olsun yeterki çocuk mutlu olsun diyemem çocuğun dağınıklığından ne olacak ki sanki üç beş oyuncak , belli bir yaşa geldiğinde dağınıklığını toplamasını öğretirseniz zaten o da olmayacak kendisi dağıtıp kendisi toplayacak....
evimin temizliği de benim için çok önemlidir her yer toz içinde iken, lavabo mutfak pisken ben o evde rahat edemem...abartmamak kaydı ıle evım temız olmalı haftada bır temızlık yaptıgımı belırttım zaten o da maksımum 2 saatımı alıyor. bır mutfak tuvalet temızlıgıde her gun de yapsanız maksımum alacagı toplam yarım saat yanı zaman acısından benı oyalayan ısler degıl bunlar...
sanmayın ki bunları yapıyorum diye kendime yada evladıma zaman ayırmıyorum hepsine ayıracak zamanım oluyor planlı olmak önemli olan....
Bunu denicem inş.birazda aldığımı yerine değilde başka yere koyuyorum sonra o başka yer nereydi diye onu arayıp duruyorumilk çocukta bi dönem oluyo elin alışır pratikleşirsin merak etme her gün yavaş yavaş bir gün bi yeri topla diğer gün başka bi yeri aldığını yerine koy böyle böyle pratikleşirsin
Bunu denicem inş.birazda aldığımı yerine değilde başka yere koyuyorum sonra o başka yer nereydi diye onu arayıp duruyorum
bende bazen bırsey yapmak ıstemıyorum ve o zamanlar yapmıyorum,beni genelde etkileyen mevsimsel faktörler oluyor....Gerçekten sizin gibi olmayı nw kadar arzu ederdim:) haklısınız aslında benim sorunum vaktim yokta yapamıyorum değil.psikolojikmen yapacak gücüm yok.hersey birikiyor filan ve ben bırakıyorum herşeyi.Bazen dwpresyonmu bu dedigimde oluyor.Kendi durumumu çok normal görmüyorum
Ben de bu enerjiden istiyorum maşallahbır yasında kızım var, evdede toplam 5 kişiyiz ailemde bizimle yasıyor ve ben duzen takıntısı olan bırıyım , evınde temız olması ve derlı toplu olmasını ısterım her daım.. ben 3 yetıskın ve bır cocugun arkasını toplayabılıyorsam kı çalışıyorumda sızın haylı haylı evın ıslerını halledebılmenız gerek...
fazlalık oyuncakları kaldırdım...
çamasıer bulasık her daım kurur kurumaz yerıne yerlestırırım.
evde asla çöp bırakmam..
yatagım her zaman topludur.
genel ev temızlıogını haftada bır gun yaparım, mutfak gunluk , wc lerı de hafta ortası bır ıkı kez yenıden yıkarım...
utu ıle ugrasmam sevmem de sabah ıse gıderken herkes kendı utusunu yapar bızım evde..
boylelıkle evım ne dagını ne de pıs ve ben bır cocukla degıl bır cocuk artı kendım dahıl 4 yetıskının arkasını da topluıyorum..
Muze gibi supersin ya benim oglumda 26 aylik oyuncaklari hep ortada olsun istiyor aliyorum kaldiriyorum soruyor o nerde bu nerde hepsini topluyoruz bir koltugum ona rezerve 3 oyuncak kutusu 1 bindigi araba 1 yurume arkadasi 1 bindigi essek 1 adet sandalyesi orada sergileniyorbenimki 5 yaşında, akşama kadar okulda, sabahtan evi topluyorum akşama kadar müze gibi duruyor, akşam bizimki eve girdikten 15 dk sonra evde adım atacak yer kalmıyor, çocuklu olup düzenli olaranlara hayret ediyorum
Aynen bende oyleyim ben banyoyu o gun temizlediysem esim banyo yapacagim derse tuylerim urperiyor resmenBen
hala da çingen çadırı modunda, hiç yerleşmiyo, kızım 2,5 yaşını geçtibende artık bıraktım ipin ucunu yettiğim kadarına diyorum valla.
işe başlamadan önce evdeyken daha stresliydim valla, işe başlayınca o stres geçti biraz. çalışıyo olunca çat kapı gelen olmuyo
bi de ne zaman dip köşe temizlik yapsam (sanırım ev bozulmasın diye) kızıma ve eşime daha sinirli ve agresif oluyorum. o halimdense ev karmaşık olsun mutlu olalım daha iyi.
en olmadı amaaan kızımız büyüsün tüm evi yenileriz napalım diyip o karmaşayla mutlu oluyoruz artık
Allah şifa versin.Bir arkadasim var. Oglu sadece oturup gorebiliyor. Okadar dua ediyor ki keske kalkip dagitsa diye. Bosver evin daginikligini. Evin icin sana kusur bulcaksa kimse once kendinde arasin sorunu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?