Doğumdan sonra

menelaks

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2023
89
91
3
29
Hanımlar merhaba iyi akşamlar öncelikle
34+2 günlük hamileyim doğumdan sonra annem yanımda 20 gün kalır diyordum ama 1 hafta anca kalabilir bazı durumlar gereği. Kayınvalidemler ile aynı bina da oturuyoruz, ve her şeye aşırı müdahil olur kendileri. her şeyin en iyisini ben bilirim modunda sürekli biz kaç tane doğurduk her şeyin en iyisini biz biliriz diyor sürekli.

Eşim de geçen annemin 1 hafta kalacağını duyunca annem de gelir kalır dedi bende gelip yardımcı olabilir ama kalmasına gerek yok sonuçta altlı üstlü oturuyoruz yardıma ihtiyaç olursa seslenirim dedim ama hiç ama hiç istemiyorum bebeğime eşimle ben bakmak istiyorum. Annem de sadece sezaryen olucağım için dikişlerimi toparlayana kadar gelsin baksın istiyorum ve bunu açıkça herkese söylemeyi düşünüyorum ama sizce başarabilir miyim hanımlar bebeğime eşimle ikimiz bakabilir miyiz ? Daha önce hiç tecrübem olmadı.

Bence acikca düsünceni ve istegini söyle,sindiden böyle müdahaleci olmalari iyi degil. Sinirlarini koyki herseyi yapmasinlar.

Doğum yaptığım ilk günden itibaren kimse yanımda kalmadı ama ben sezaryen olmadım dikişlerim yoktu. Alttaki dikişleri saymazsak, kolay olmuyor ama imkansız değil.
Anneler her şeyin üstesinden gelir

Kendinize simdiden dikis agrisi olacak derseniz dikis agriniz olur. Herkes sezaryenden sonra perisan olmuyor. Size umut olsun diye diyorum. Spinal sezaryenden alti saat sonra ayaga kaldirildim ve o andan itibaren hareket anlaminda beni kisitlayan hicbir sey olmadi. Rahmin toparlanma agrisi normal dogumda da oluyor, bu konuda bir fark yok. Bu sartlar altinda bebeginizle fiziksel acidan ilgilenme durumunuz dusundugunuzden kolay da olabilir. Yalniz bebek bakmak oyle disardan gorundugu gibi degil. Ilk zamanlar gece maksimum iki saatte bir kalkmaniz lazim. Bu surecte esiniz size destek oladabilir olamayadabilir. Malum karisini anasiyla danasiyla ayni apartmanda oturmaya mahkum eden bir erkek anasina guvenip de cocuk yapmistir buyuk ihtimal. Bence siz kocaniza bel baglamadan ben bu cocuga bakabilir miyim diye dusunun en basta. Dogumdan sonra beni fiziksel hicbir sey zorlamadi ama psikolojik olarak kaynanamin lohusaligini omrum boyunca unutmayacagim ve bu hayatta en sevmedigim insan listesine altin harflerle adini yazdiracak kadar hirpaladi beni. Simdiden restinizi cekin, ihtiyac halinde cagirmaktan cekinmeyin ama asla emrivaki yapmasina bilmislik taslamasina sizin cocugunuzu sizden cok taniyor sizden iyi bakiyor gibi davranmasina musade etmeyin. Esinize de yardim edemeyecekse golge etmemesinin ydterli olacagini acikca ifade edin. Evde kimin kalacagina kimin gidecegine biraksin da doguracak olan siz karar verin. Bence sizin senaryonuz da simdiden belli. Uc ay sonra kocamdan da hayattan da biktim demek istemiyorsaniz simdiden islemeye baslayin esinizi. Babalik hakkinda ve cocuk bakimi hakkinda eminim hic fikri yoktur. Ona kitaplar alin ve mumkun oldugunca oyuncak bebekle de olsa herseyin provasini yapin. Gece iki saatte bir kalkip gecenin ucunde haliya sicrayan bebek kakasini temizleme provasi dahil
. Saglikli dogum saglikli lohusalik dilerim.

Eşinizle tabi ki bakabilirsiniz bebeğinize ama önce doğum yapın sonra gerekirse aşırı müdahale ederlerse söylersiniz. Belki yardıma ihtiyacınız olur, belki dinlenmeye ihtiyacınız olur. İnsanları küstürmeye gerek yok gibi geliyor sonuçta onun da torunu olacak bebeğiniz. Babaanneler anneanneler çok hevesli oluyor. Benim hem annem hem kayınvalidem yanımdaydı, çok da iyi gelmişti. Yemeğim temizliğim yapılıyordu ben de bebeğimle ilgileniyordum :)

İlk cocuğumda hastaneden eve eşimle geçtik ilk cocuğum 1 bucuk yaşındayken ikinciyi doğurdum yine kimse kalmadı arada kv yardıma geldi yapabilirsiniz tabiki sadece yemek kısmına kolaylık bulun evde kimsenin olmaması kadar güzel bişey yok ilk çocukta özellikle

Ekstra bir durum olmazsa bir hafta sonra eşinizle idare edecek duruma gelirsiniz zaten.

İki doğumunda birer hafta kayinvalidem şehir dışından gelmişti, annem yakn oturduğu için gidip geliyordu o da her gün değil. Gayet idare ediliyor merak etmeyin.

Üst kattaki kayinvalidenin kalmasına hiç gerek yok,lafını bile ettirmeyin. Biz idare ediyoruz, hallediyoruz tavrında olun çok karışacak gibiyse. .

Alt ust otururken kalmak ne alaka esinizde bir garip. İhtiyac olursq cagirirsiniz gel yanimda dur falan demeyin esinizide tembihleyin demesin bisey zaten o zirt pirt gelmeye bahane arar

Bakarsın tabi
Ben bakabildiysem herkes bakar
Annemin gözleri görmüyordu, eşimin işi o günlerde çok yoğundu, 25 yıl önce böyle İnternetde yoktu bizde
Kısacası tek başıma baktım
Üstelik kolik bir bebekti
Hastaneye bile hep tek başıma götürdüm
Valla kimsenin hakkı yok oğlumun üzerinde
Iyiki öyle olmuş
O yüzden bakarsın korkma

Bence önce durumunuzu gözlemleyin.
Kimi bi kaç güne toparlanırken kimi aylarca kendine gelemiyor.
Duruma göre hareket edersiniz.

İlk sezeryan doğumumda annem kaldı 3 gün sonra kv geldi 2 gün sonra onu gönderdim.
Tahammül edemedim.
Zaten gece herkes uyuyordu ben bakıyordum ki bence 3 gün birinin seninle kalması yeterli.
Sonra toparlıyorsun.
İlk doğumumu gerçekten hatırlatmak istemiyorum kv bana zehir etmişti desem yeridir.
İkinci doğumumda annem hastaydı son günleriydi ablam kaldı 2 gece.
Sonrası hep tek başıma baktım.
Gerçekten acı çektim zorlandım yatıp kalkarken ama hallettim annemi kaybettim 4 günlük iken bebeğim.
İnsan mecbur kalınca her şeyi yapıyormuş onu anladım.
Ki ben el bebek gül bebek büyümüş biriyim.
Bir de oğlumuz vardı tabii ilgilenmemiz gereken eşim ve ben ikimiz daha rahat bakmıştık.
Gelecek yardım gerçekten size faydalıysa geri çevirmeyin ama yarardan çok zararı oluyorsa eşinizle çözersiniz.
Annenizin 1 hafta kalması da yeterli bence.

İkini de daha önce bebek bakmamışsınız. Şimdi ne söylesem olmaz. Bebeğiniz kolik zor bir bebekte olabilir bakımı kolay sürekli uyuyan bir bebekte. Sizin sezaryen ağrınız uzun bir süre devam edip size hayatı zorlaştıradabilir gayet rahat hiçbir şey olmamış gibi hayatınıza devam da edebilirsiniz. Çok belirsiz ilerleyen günlerde ne olacağı. Siz şimdiden kayınvalidenize mesafe koymayın bence gerçekten yardıma ihtiyacınız olabilir. O bebeği oyalarken siz banyoya bile girseniz rahat edersiniz. Evinizde kalmasına bence de gerek yok altlı üstlü oturuyormuşsunuz ne lüzumu var gitsin kendi evine. İlk zamanları atlattıktan sonra zaten tecrübe kazanmış olursunuz eşinizle birlikte rahatlıkla bakarsınız hiç endişe etmeyin. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi, hayırlı doğumlar

Sorması ayıp aralarında 1,5 yaş olan iki çocuğa tek başınıza mı baktınız nasıl başardınız ben bakamıyorum da

Başınız sağ olsun.. benzer hikayelerimiz bebeğim 20 günlükken ben de babamı kaybettim.. baba acısı lohusalık zor günlerdi.. Rabbim evlatlarımızla güzel günler gösteren

Başınız sağ olsun.. benzer hikayelerimiz bebeğim 20 günlükken ben de babamı kaybettim.. baba acısı lohusalık zor günlerdi.. Rabbim evlatlarımızla güzel günler gösteren
Teşekkür ederim sağolun sizin de başınız sağolsun.
Mekanları cennet olsun
Evet gerçekten öyle çok zor ama ben kızıma tutundum bana gerçekten yaşama sevinci kazandırdı.
Bir de aynı anneme benziyor

Sorması ayıp aralarında 1,5 yaş olan iki çocuğa tek başınıza mı baktınız nasıl başardınız ben bakamıyorum da
Ben sezaryen olmadım ama sorunsuz geçen sezaryen sonrasıda eşle atlatılır tabi eş sorunlu biri değilse. Büyüğün sorumluluklarını eşim aldı uyutmak gece uyanırsa bakmak ve akşam yemeğini yedirmek gibi gündüz işteydi zaten bir hafta kv gündüz gelip oğlumla oyun oynadı yemek yaptı sonra gelme dedim alışmam gerektiği için ve oğlumun düzeni şaşmaması için. Çok zorlandım ama böylesi daha içime sindi. Hala zorlanıyorum bazen ama en azından bir düzen oluyor ve buna uyuyor çocuklar, birşeyler eksik oluyor veya hiç olmuyor herhangi bir konuda onları dert etmemeyi öğrendim ki herşeyi dört dörtlük yapmayı severim aslında ama artık olmuyor

Hiç korkmayın sezeryan oldum 5 gün sonra gitti annem. Yemeğimi de yaptım bebeğime de baktım. Hatta hareketli olduğum için hemen toparlandım diye düşünüyorum. Eşiniz sizin gece uyanmanıza bebekle uyuyakalmayın diye refakat etse o bile yeter. Ben göğsümde uyuyakalmaktan korkardım ve eşim 40 gun bizimle uyandı ben emzirirken yanımızda oturdu bezini filan getirdi. Ev işleri için yardımcım vardı ama yemeklerimizi ben yaptım hep. Anneler güçlü olur korkmayın doğumdan sonra bebek sevinci diye bişey var kv gelicekse gündüz gelsin temizlik yapsın gitsin. Gece ne işi var sizde

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…