Doğumdan sonra

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Doğumdan sonra odanızı ayırdınız mı eşinizle?
Kimisi ayırır oturma odasına hazırlar lohusa yatağını.Kimi eşiyle yatak odasında uyumaya devam eder.
Size hangisi mantıklı geliyor ?

ayırmayı düşünmüyorum.geceleri falan bebek ağladığında ben kalkıp alamam herhalde,onu uyandırırım o verir.hem kıyamıyorum yazık,zaten evde birileri olacak yatılı,eşimi de ğerişan etmek istemiyorum.ama bakalım tabi durumlar ne gösterir.
sen ne düşünüyorsun??

neden ayıralım kı, bende esımde boyle bısey dusunmuyoruz zaten ılk gunler halsız olacagız eslerımızınde destegıne ıhtıyacımız olacak ama yınede herkesın kısısel tercıhı ,evde zaten annelerımız olacak ama yınede esımın her an yanımda olmasını herseyı beraber paylasmayı ısterım .

Bence çok saçma.Hastalık veya her hangi bir zorunluluk olmadıkça niye kocayla oda ayrılsın.Karı-koca ilişkisi başka çocuk başka.Bana mantıksız geliyo açıkçası ama herkesin kendi tercihi tabi.

Bence çok saçma.Hastalık veya her hangi bir zorunluluk olmadıkça niye kocayla oda ayrılsın.Karı-koca ilişkisi başka çocuk başka.Bana mantıksız geliyo açıkçası ama herkesin kendi tercihi tabi.

3 aylık hamileyken eşiyle yatağını ayıranlar var yaa,düşünsene.tabi zorunluluk halini bilemiyorum ama bana da çok garip geliyor bazı şeyler.

3 aylık hamileyken eşiyle yatağını ayıranlar var yaa,düşünsene.tabi zorunluluk halini bilemiyorum ama bana da çok garip geliyor bazı şeyler.

Geçen ben de okudum burada hamile kalınca eşiyle yatağını ayıran birini.Kocamın yanımda yatması kadar huzur veren bişey yok şahsen.Hamile kalınca karı-koca ilişkisi terk edilip kardeş ilişkisine geçiliyo heralde :))) Cinsellik olmasa bile varlığı yeter.

zaten doğumdan sonra ev dolup taşıyor cümbüş yerine dönüyor... eşimizle görüşebildiğimiz tek yer yatak odası kalıyor... onuda ayırırsak kime naz yapıcaz.. akşam olup yatma vakti gelsede kocamı görsem iki laf etsek diye bekliyor insan

Ben de asla ayırmayı düşünmüyorum.
Kayınvalidem görümcem doğum yaptığında oturma odasına lohusa yatağı hazırlamıştı.
O gün bugün hala ayrılar mesela.
Çocuklar da 2 yaşına geldi neredeyse düşünün.
Gelenler gidenler olur yatak odasına girmesinler seni görmeye dedi ve görümcemin yatağını oturma odasına hazırlamıştı.

Ben dediğim gibi ayırmayı düşünmüyorum.
Sezeryanla doğumu düşünüyorum .
Gelenler olsa da yatak odama buyurup beni orada görürler.
Zaten kalkarım ben de misafir geldiği zaman sanırım.

Ben hastane dönüşü lohusa yatağında yatmayı düşünmüyorum. İlk doğumda da yatmamıştım.

Ama sonuçta yatak odasında bir lohusa yatağı hazır bulunur.

Eşimde hem doğum yaptığımda gece gündüz hastanede kaldı hemde eve çıktığımızda beraber aynı odayı paylaşıp bebeğe baktık.

Elinden her iş geldiği için onu uzağımdan tutamam :)

Lohusa yatagi nasil bir$ey oluyor arkada$lar? Cidden hiç bir bilgim yok!
Yurtdi$i dogumluyum ve burada ya$iyorum bu forumda o kadar ilginç $eyler duydum ki yani TR de yapilip da burada yapilmayan. Büyüklerime sordugumda hepsinin de haberi var bu tarz $eylerden ama "gerek yok" biraz Türkiye'de abartiliyor o tarz $eyler diyorlar. Ki, onlarda TR de dogmu$ büyümü$ ki$iler yani...

$imdi, mesajimdan yanli$ bir anlam çikarmayin ama merak ettim anne olmu$ birisi neden ilk günlerini e$inden ayri geçirmek zorunda? Annenin rahati adi altinda aslinda yine erkeklerin rahatliligi için çikarilmi$ bir$ey olmasin?

ben hiç yatak falan yapmadım, normalde nerde yatıyorsam orda yattım.
sezeryan oldum hastanede yürüyüşe bir kalktım kalkış o kalkış.hiç yatmadım.
zaten sezeryan olursanız yatmayın ne kadar dolanırsanız o kadar çabuk iyileşiyorsunuz.
bazı yerlerde adet böyle.yataklar süslenir, anne giyinir süslenir saten geceliklerini giyer misafirini yatakta karşılar.ablam öyle yapmıştı

Hah aynen öyle işte dediğiniz gibi.
Görümceme de öyle yaptırdı kayınvalidem.
Oturma odasına hazırladı yatağını.Misafirler yatak odasına görmeye girmez hem dedi.
Bana da saçma geldi ama kendi tercihleri tabiki.
Ben de yatağımı ayırmayı düşünmüyorum .Bu konuda fikirlerinizi alayım dedim.Acaba benim istediğim mi normal onlarınki mi diye tereddütte kalmıştım bian için

bende doğumdan beridir eşimle aynı odada yatıyorum ama. ayrı yataklarda kızımın yanında yatırıyorum. kızımla bi çekyatta biz yatıyorz babamız ayrı çekyatta. sobalı ev olduğu için oturduğumuz odaya beşik sığmıyor sobayla beraber. mecburen kızımın yanıda yatmak zorunda kalıyorum.

dogumdaN sonra aynen bu düşünceler içerisindeydim..gece olsada kocişimle başbaşa kalsam da naz yapsam diye düşünüyordum:))
kızımı ılk günden beri yatagında yatırıyorum bende eşimle yatıyorum...yatak ayırmakda ne demek yaa..ayrıca çocuguda yanlız yatmaya alıştırmak gerek benım de kuzenım bu şekılde yaptı bebiş koca adam oldu ama hala onunla uyuyor ...eşlere büyük haksızlık olur...tabii bizlerede..

He cevap için te$ekkürler,

biraz ilgi odagi oluyor anne yani... anladim. Ama bununla kalmasin ozaman madem bir iyi bir i$ yapcaklar sadece süsle püsle kalmasin anne hep dinlensin istiraat etsin digerler de evin i$ini yapsinlar; temizlik olsun, gelen misafirlerle ilgilenmek olsun,... vs.

eşimden ayrılmaaaaaammmm
ilkindede yatağımı yatak odasına yaptılar..lohusa yatağı denen seyde süslü yatak işte
dantelli nevresim takımı falan..
biri geldiğinde ben yanlarına çıktım
ne hamileyken ne sonra ayırdım yatağımı
eşim de çok destek oldu bana sağolsun
ilk 2 ay bazı geceler çıldıracak gibi oluyordum
ama kızı o uyuturdu banada dert etme sen uyu ben onu uyuturum derdi
çoğu gecede ağladığında uyandığında o getirirdi emzirmem için..
ben uykulu uykulu emzirirdim gözümü açamazdım
bitince ona verir yatardım
ama bunları hep kendi isteğiyle yaptı
2. dede bekliyorum aynı performansı

eşimde bende her zamanki gibi yatak odamızda kendi yatağımızda yatacağız fakat annem karşı odada olacak ve park yatak aldık oraya aynı zamanda kendi odamızda da küçük bir beşiğimiz var,ilk zamanlar geceleri annemin odasındaki park yatakta yatacak oğlum,bebek telsizi de aldım,geceleri kalkıp emzirmek için,gündüzleri yine yatak odamızdaki beşiğe koyacağım,amaç annemin beni biraz dinlendirmek istemesi,sezeryanlı olacağım için dinlen enerji topla diyor,hatta teyzemin gelini geceleri sütünü sağıp teyzeme vermişti sadece gündüzleri emzirmişti ama ben bunu yapmak istemiyorum,anneysem geceleri de kalkıp bebeğimi emzirmeliyim diye düşünüyorum.

ben dogumdan sonrakı ilk günler cok kötüydüm annem yanımdaydı bebiş gece hiç uyumadıgı ve ben kızımı tutmaktan bile korktugum için annem geceleride yanımdaydı mecbur ayrı odada yattı bikaç gün ama cok kötü olmustum bikaç gün sadece o dönem yatmıstık .yani normal sartlarda ayırmaya gerek yok oda alıssın oda benımsesin ben hoşlanmıyorum gece uyumuyo vs diye eş in oda değiştirmesinden.ama ilk günler durum biraz farklı olabiliyo

Ya ne güzel, yapılabiliyormuş demek ki.. Ben bebeği yatak odamda değil ayrı odada yatıracağım dedikçe çevremdekiler soran gözlerle bakıyor bana!! Sanki bebeği, bırakın ayrı yatağı, kendi yatağımızda yatırmam gerekiyormuş gibi konuşuyorlar. Bu bana çok saçma geliyor.. Aynı odada bile yatırmak istemiyorum ben. Git gel biraz yorulacağım ama şimdilik planım bu..
Eşimle de yatak ayırmak aklıma bile gelmez, mümkünatı yok.. Görmeye gelenler için kalkılır yanlarına gidilir, misafir gelince de yatacak değilim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…