doğumdan sonraki hayatım nasıl olacak?

bence de kendi evinde kalmalısın canım.. bebeğin kendi evine alışşsın. eşin de bebeğe... ben de doğumdan üç ay sonra başlamak zorunda kaldım işe, benim de annem bakıyor iki gün, üç günde bakıcı geliyor. işe başladığımdan beri süt sağıp bırakıyorum gün içinde onu veriyorlar sabah ve akşam da ben emziriyorum, yeni yeni ek gıdaya geçtik sütüm yetmediği için.. ama kendi annemin evi bile olsa, bebeğime kendi evimde bakmak daha büyük rahatlık oluyor.
peki bu sağılan sütü bebeğe biberonla veriyorlar ya sonra bebek anne memesini alıyor mu? yani ikisine uyum sağlıyor mu? birde işyerinde süt sağabiliyormusun. ben okuldayım sütü ancak tuvalette sağabilirim. sınıfımdan da çıkmama durumum var branşım anaokulu çocukların gözü önündede sağamam. deli bir müdürüm var o gerzek ben sınıftan çıkayım olay yapar tutanak tutar. tuvaeltin hijyenini söylemek istemiyorum köy yerinde kokudan girilmiyor bile malzemeleri nasıl nereye koyup sağayım ayyy okulda olmak çok dert başka bir devlet kurumunda olsaydım belki daha rahat olacaktı bu işler.

merhaba hanımlar malum doğuma az kaldı...herkesten birşeyler duyuyorum: uykusuz geceler, gaz sancıları, ağlamalar, yorgunluklar vs...en önemlisi işe başlayınca çocuğa kim bakacak telaşı olsa gerek. gerçi ben bu konuda şanslı olacağımı düşünüyorum sebebi kv çocuğa bakma isteği var hatta sen doğru bana ver büyütürüm diyecek kadar torun merakında. benim de kv aramda hiçbir problem yok maşallah. bir görümcem var evli karışmaz hiçbirşeye. kb deseniz Allahın adamı sessiz sakin abdest namaz telaşında. eşimin ailesi köyde oturuyor köy hayatları biraz garip maalesef çok geride kalmışlar ama insana karşı saygılılar ve özellikle kv her ortama ayak uydurmaya çalışır. şimdi ben bebeği doğurduğumda 3 ay kendim bakacağım ama annem yanıma gelecek sonra kv muhakkak şehirde oturduğum için evime davet edeceğim gelsin kalsın kendisni bizden ötekileştirmesin diye. belkide köye geçer biraz onlarda da kalacağım. sırf bebk bakımında yardım almak ve kv+kb torunlarıyla sıcak iletişim kurmasını sağlamak için bunları yapmayı düşünüyorum. sonra ben şubatta göreve başlıyorum okullar açılacak belki tam gün belki yarım gün çalışacağım o belli değil. bu süreçte çocuğu soğuk havaya çıkartı oradan oraya taşımakta istemiyorum hastalanmasın diye. köye geçsem eşimin arabayı sürmeyi öğrenip arabasıı alsam köyden çalıştığım köye arabayla gelir giderim diyorum . bu arada eşimde şehir merkezinde görev yapıyor oda evimizde kalır arada bir yanımıza gelir ben hafta sonları kendi evime geçerim diye düşündüm. kimen göre iyi olur yemek temizlik derdinden kurtulurum kv çocuğa bakar banada bakar. bende onlara yardımcı olurum. kimine göre ise düzenim bozulur eşim bizden soğur çocuğuyla iletişim kuramaz. buda doğru olabilir ama bebeğin süt emmesi için kv kalmam daha mantıklı geliyor eşi,min durumunu düşünemiyorum bile. sizce durum nasıl olmalı hanımlar.

canım en uygunu kv sende kalsın

bak kendin diyorsun babanne torun ilişkisi gelişsin istiyorum diye
bu sırada baba evlat ilişkisini de ihmal etme

ayrıca eşinde yanında olsun
tek karşılaşacağın sorun bebek bakımı ile ilgili güçlükler olmayacak
bu süreçte seninde eşine ihtiyacın olacak
allah sağlıklı sıhatli kucağınıza almayaı nasip etsin

doğum yapınca insan hiçbirşeyi çekemiyor
kendi evn kendiyatağın herşeyden önemli oluor
eşinin senin yanında olması sana destek olması gerekiyor
kv gelsin bencede her gün bir saatlik yolu çekin ama rahat olun evinize gelince kocanızla olun

fikirlerinizi değerlendireceğim bende eşimin çocuktan ve benden soğumasından korkuyırum ama malum benim işyerimin kendi evime uzak oluşu çocuk emerken zor olur diye kv geçeyim demiştim. süt saklama yöntemi iyi mi. deneyenler yazarsa memnun olurum. birde benim annem doğumdan hemen sonra yanımda olacak ama bebek bakamıyor çünkü kendisi hasta yani bebek bakımından ziyade manevi destek için 10-15 yanıma gelecek o kadar annemde desteğim yok.

Canım ben oğlum memeden emmediği için sağmak zorunda kalmıştım. 1 yıl boyunca anne sütü aldı ama hep sağarak vermek zorunda kaldım.
Emzirmeyle süt saklamayı kıyaslamak hata olur canım, tabiki emzirmek o sıcaklığı hissettirerek bebeğini doyurmak çoook farklıdır. Hiç yaşayamadığım için o duyguyu üzülürüm bazen. Süt saklamak mecburiyet karşısında yaptığın bişey sonuçta. Ama sen evde olduğunda emzirirsen herhangi bir sıkıntı olmaz canım. Nette anne memesi (Avent miydi neydi) dokunuşunda doğal akışlı biberonlar var bi bak istersen. Sen gündüz işteyken idare edilebilir belki. Evdeyken de emzirirsen memeyi bırakmaz zaten canım.
En mantıklısı eğer ücretsiz izin alamayacaksan kv'nin gelip sizinle kalması canım. Hafta sonlarında kb'na köye gider, sizde anne bebek baba üçünüz başbaşa zaman geçirsiniz ne kb, ne kv madur olmaz, sizin aile ilişkinizde zarar görmez böylece canım.
Çoook iyi düşün canım.
Hayırlı doğumla sağlıcakla al bebeğini kucağına.

peki bu sağılan sütü bebeğe biberonla veriyorlar ya sonra bebek anne memesini alıyor mu? yani ikisine uyum sağlıyor mu? birde işyerinde süt sağabiliyormusun. ben okuldayım sütü ancak tuvalette sağabilirim. sınıfımdan da çıkmama durumum var branşım anaokulu çocukların gözü önündede sağamam. deli bir müdürüm var o gerzek ben sınıftan çıkayım olay yapar tutanak tutar. tuvaeltin hijyenini söylemek istemiyorum köy yerinde kokudan girilmiyor bile malzemeleri nasıl nereye koyup sağayım ayyy okulda olmak çok dert başka bir devlet kurumunda olsaydım belki daha rahat olacaktı bu işler.
ben de ondan korktum biberona alışırsa emmeyi keser diye ama şükür olmadı.. ama ben (hala daha) 0-3 ay arası bebekler için olan biberonu kullanıyorum onları ağzından fazla gelmediği için hemen hemen göğüsten gelen süt kadar oluyor bebekler için fazla bir fark olmuyor bi de biberonun ucu da göğüs ucu şeklinde o da çok büyük avantaj oluyor tabi.. ben de üniversitede çalışıyorum şükür müdürüm anlayışlı biri olduğu için ondan izin alıp revirde sağardım şimdi çok azaldığı için akşamları evde sağıp ertesi güne bırakıyorum. ama sen nasıl yaparsın bilemedim şimdi hiç aranız falan olmuyor mu? o arada yapsan?

ben de ondan korktum biberona alışırsa emmeyi keser diye ama şükür olmadı.. ama ben (hala daha) 0-3 ay arası bebekler için olan biberonu kullanıyorum onları ağzından fazla gelmediği için hemen hemen göğüsten gelen süt kadar oluyor bebekler için fazla bir fark olmuyor bi de biberonun ucu da göğüs ucu şeklinde o da çok büyük avantaj oluyor tabi.. ben de üniversitede çalışıyorum şükür müdürüm anlayışlı biri olduğu için ondan izin alıp revirde sağardım şimdi çok azaldığı için akşamları evde sağıp ertesi güne bırakıyorum. ama sen nasıl yaparsın bilemedim şimdi hiç aranız falan olmuyor mu? o de arada yapsan?
bizde kesintisiz eğitim var branş okulöncesi. kimseye bu bölümü tavsiye etmiyorum zaten. sabah 8 de derse gir öğlen 1 e kadar çıkma. yardımcı yok. çocuklar köyde biraz daha farklı oluyorlar sınıf temizliğini vs. ben yapıyorum sakın veliler gelsin demeyin köy hanımları asla gelmiyor gelende temizlemiyor. en iyisi sinirlerimi bozmamak adına kendim halledeyim dedim. neyse öğretmenler odasını düşünemem camda perde yok. illaki bir kaç öğretmen (erkek+bayan) boş dersi oluyor orada duruyorlar sonra fotokopiye gelen oluyor orada süt sağamam. ay ne bileyim. bu iş beni esas şimdi dertlendirdi. müdürüm denilen adam müsvettesinden bahsetmek istemiyorum zira daha önceden onunla ilgili bir konu açmıştım okuyanlar beni anlar.

bizde kesintisiz eğitim var branş okulöncesi. kimseye bu bölümü tavsiye etmiyorum zaten. sabah 8 de derse gir öğlen 1 e kadar çıkma. yardımcı yok. çocuklar köyde biraz daha farklı oluyorlar sınıf temizliğini vs. ben yapıyorum sakın veliler gelsin demeyin köy hanımları asla gelmiyor gelende temizlemiyor. en iyisi sinirlerimi bozmamak adına kendim halledeyim dedim. neyse öğretmenler odasını düşünemem camda perde yok. illaki bir kaç öğretmen (erkek+bayan) boş dersi oluyor orada duruyorlar sonra fotokopiye gelen oluyor orada süt sağamam. ay ne bileyim. bu iş beni esas şimdi dertlendirdi. müdürüm denilen adam müsvettesinden bahsetmek istemiyorum zira daha önceden onunla ilgili bir konu açmıştım okuyanlar beni anlar.
eee eğer öğlenleri çıkabiliyosan o arada eve gidip sağma şansın olurmu? aran kaç dakika? ya da o arada boş sınıf olmuyor mu, sınıfta sağsan?

eee eğer öğlenleri çıkabiliyosan o arada eve gidip sağma şansın olurmu? aran kaç dakika? ya da o arada boş sınıf olmuyor mu, sınıfta sağsan?
saat 1 de dersim bitiyor ya saat 3 e kadar dolmuş bekliyorum bu arada yine sağamam boş sınıf falan yok cnm. kütüphane vardı bozdular sınıf yaptılar.çok varoş bir okul ve bina anlatamam ancak görürsen anlarsın. hatta beni ziyarete gelen birkaç akrabam burunlarını kapamışlar bunasıl okul ahır gibi kokuyor demişlerdi.

Aklim karıştı. Ne zaman kime nerden nereye?
Neyse dogumdan sonra en rahat yer evinizdir..

saat 1 de dersim bitiyor ya saat 3 e kadar dolmuş bekliyorum bu arada yine sağamam boş sınıf falan yok cnm. kütüphane vardı bozdular sınıf yaptılar.çok varoş bir okul ve bina anlatamam ancak görürsen anlarsın. hatta beni ziyarete gelen birkaç akrabam burunlarını kapamışlar bunasıl okul ahır gibi kokuyor demişlerdi.
yapma ya hay allah... :( canım o zaman sen doğum yapar yapmaz (inşallah bol bol sütün olsun) bebeğini emzir peşinden süt sağ. ve onları buzlukta stokla ama üzerlerine tarih ve saat yazmayı unutma. en eskiden başlayacaksın kullanmaya.. işe başladığında da artık evde sağacaksın ertesi güne bırakacaksın tek çözüm bu gibi..

Farklı iş bakın diyecektim ama öğretmen olduğunuzu okudum. Okula yakın taşınsanız olmaz mı peki, eşinizin işine çok ters olmuyorsa. Ben olsam öyle yapardım çünkü uzun mesafe çok zor olur. Kayınvalideniz size gelir akşamları evine dönerdi ilk aylar, sonraki aylarda bazen onlara bırakırdınız bazen o gelirdi. Hatta bir kaç sene sonra öğrenciniz olur :KK48: Çabucak zaman geçiyor ya, daha karnımdaki tekmeler dün gibi aklımda ama kıziçem 21 aylık olmuş heheeeyyyy:KK45:

Bence sen kayınvalidenin evine yerleşip misafir olayım işe güce pek karışmayım diye düşünüyorsun ancak eşini de düşünmüyorsun yalnız kalması evladından uzak olması seni rahatsız etmicek mi bide tabiki de kayınvaliden size gelse evin sorumluluğu sende olacak o kadar rahat edemiceksin üzgünüm ama bence bencilce bi tavır gibi geldi

yok cnm bebek bakımından her anne kadar korkuyorum evde olsam mesai durumum olmasa onuda takmam ama maalesef 3 ay sonra işe başlamam gerekecek. benim tek derdim bebeğin beni emmesini kesmemek ve onu kış ayında (şubat-mart-nisan) dışarı çıkartıp hastalandırmamak. evet yorucu olacak belki beşik taşımak eşya taşımak zahmetli ama bebek beni emsin ve üşütmesin ben o zahmete razıyım. sonuçta kv kalsamda gece o bebeğe ben bakacağım ben emzireceğim kadıncağıza verip ben yatacak değilim.

Ne güzel bir annesin canım sen güle güle büyüt doya doya emzir bebişini ben olsam kaynanamda kalırım sonuçta yarım dönem değil mi şubattan hazirana kadar kaynananda olacaksın sonra yine evde olacaksın eşin de gelir gider hafta sonu seni alır eve götürür eşinin temizliğini yemeğini yaparsın gayet güzel olur

Bence sen kayınvalidenin evine yerleşip misafir olayım işe güce pek karışmayım diye düşünüyorsun ancak eşini de düşünmüyorsun yalnız kalması evladından uzak olması seni rahatsız etmicek mi bide tabiki de kayınvaliden size gelse evin sorumluluğu sende olacak o kadar rahat edemiceksin üzgünüm ama bence bencilce bi tavır gibi geldi
ne bencilliği yaaa. kv benim evde kalınca ben hiç iş yapmıcam mı? böyle mi algıladınız? yada ben onun evinde kalınca oturacağım kadın bana hizmet mi edecek? bazı arkadaşlarımın fikirlerini yazmıştım sanırım o yzaılanları benim düşüncem olarak algıladınız. işte okumak ve anlamak arasında derin farklar var. çocuğuma kendim ne yapabiliyorsam yapacağım elbette. benim kafamı karıştıran şey çocuğun beni emmesini kesmemek ve onu kış ayında dışarıya çıkartmamak. bu yüzden yazdım buraya fikir istedim.

Farklı iş bakın diyecektim ama öğretmen olduğunuzu okudum. Okula yakın taşınsanız olmaz mı peki, eşinizin işine çok ters olmuyorsa. Ben olsam öyle yapardım çünkü uzun mesafe çok zor olur. Kayınvalideniz size gelir akşamları evine dönerdi ilk aylar, sonraki aylarda bazen onlara bırakırdınız bazen o gelirdi. Hatta bir kaç sene sonra öğrenciniz olur :KK48: Çabucak zaman geçiyor ya, daha karnımdaki tekmeler dün gibi aklımda ama kıziçem 21 aylık olmuş heheeeyyyy:KK45:
görev yaptığım köyde ev bulamam ki. ayrıca orada oturmaktansa kv yanı daha iyi kurulu düzen var. akmayan bir evi var. benim görev yaptığım köyde veli ziyaretine gidince evleri görüp şoka girmiştim. dökülüyor her taraf. eşim köye taşınmaya hiç sıcak bakmaz nedeni ise velilerin sürekli evimize gelme durumu our diye? çocuğu görmek isteseler saklayamazsın demişti birkez. bir de fazla ayrıntıya girmek istemiyorum sadece görev yaptığım muhittin varoş+ahlaki kavramı olmadığını belirteyim.

cnm arkadaşlar gerekeni söylemiş. kv den ne kadar iyi olsada orda kalma bence. bir süre sonra sorun yaşayacağın kesin. eşini de bir hafta yalnız bırakman hiç iyi bir fikir değil:KK43:

Anne olunca es olmayı unutmayın lütfen. Sonra evliliklerdeki bu durumlardan dolayi;çocuktan sonra evliliğim neden catırdadı, kocam doğumdan sonra benden uzaklaştı, hayatında bi kadın var gibi konular açılıyor. Onu dislarsaniz esinizde sizi dislayabilir ileride bunlarda olasılık yani.

maddi durumunuz el veriyorsa ucretsiz izne cikip oturun kendiniz bakin cocugunuza.
vermiyorsa da kv size gelsin. esinizden ayrilmayin. lakin kv koyu sizin calistiginiz koye yakinsa bebeginizi birakip alabilirsiniz.
her ihtimalle arabayi kullanmayi ogrenin.

yok cnm bebek bakımından her anne kadar korkuyorum evde olsam mesai durumum olmasa onuda takmam ama maalesef 3 ay sonra işe başlamam gerekecek. benim tek derdim bebeğin beni emmesini kesmemek ve onu kış ayında (şubat-mart-nisan) dışarı çıkartıp hastalandırmamak. evet yorucu olacak belki beşik taşımak eşya taşımak zahmetli ama bebek beni emsin ve üşütmesin ben o zahmete razıyım. sonuçta kv kalsamda gece o bebeğe ben bakacağım ben emzireceğim kadıncağıza verip ben yatacak değilim.
kış ayında çıkarmak derken hergün yanında kv ne götürmeyi kastettin heralde.
bunu yapma bence.çok hasta edersin bebeği.
okulun şartları nedeni ile süt sağma sıkıntın varmış.bunu çözmeye odaklansan.
çok güzel süt sağma makineleri var manuel.kaç ay kullandım ,eve taşıdım.evde de buzlukta depoladım.
aventin di tüm kullandığım ürünler.tavsiye ederim.bir ortam olsa okulunda,sağar eve götürürdün.
bebeğinin evde durması daha uygun.ayrıca eşinden de kopmamış olursunuz.
ne bileyim kv ile kalma fikri,bebeği o şartlarda bi evde bakılmaya maruz bırakmak,kendi eşyan yok ieşin yok
bana çok doğru gelmiyor.
ve de emin ol sen de çok zorlanırsın,eşini de çok ararsın.

merhaba hanımlar malum doğuma az kaldı...herkesten birşeyler duyuyorum: uykusuz geceler, gaz sancıları, ağlamalar, yorgunluklar vs...en önemlisi işe başlayınca çocuğa kim bakacak telaşı olsa gerek. gerçi ben bu konuda şanslı olacağımı düşünüyorum sebebi kv çocuğa bakma isteği var hatta sen doğru bana ver büyütürüm diyecek kadar torun merakında. benim de kv aramda hiçbir problem yok maşallah. bir görümcem var evli karışmaz hiçbirşeye. kb deseniz Allahın adamı sessiz sakin abdest namaz telaşında. eşimin ailesi köyde oturuyor köy hayatları biraz garip maalesef çok geride kalmışlar ama insana karşı saygılılar ve özellikle kv her ortama ayak uydurmaya çalışır. şimdi ben bebeği doğurduğumda 3 ay kendim bakacağım ama annem yanıma gelecek sonra kv muhakkak şehirde oturduğum için evime davet edeceğim gelsin kalsın kendisni bizden ötekileştirmesin diye. belkide köye geçer biraz onlarda da kalacağım. sırf bebk bakımında yardım almak ve kv+kb torunlarıyla sıcak iletişim kurmasını sağlamak için bunları yapmayı düşünüyorum. sonra ben şubatta göreve başlıyorum okullar açılacak belki tam gün belki yarım gün çalışacağım o belli değil. bu süreçte çocuğu soğuk havaya çıkartı oradan oraya taşımakta istemiyorum hastalanmasın diye. köye geçsem eşimin arabayı sürmeyi öğrenip arabasıı alsam köyden çalıştığım köye arabayla gelir giderim diyorum . bu arada eşimde şehir merkezinde görev yapıyor oda evimizde kalır arada bir yanımıza gelir ben hafta sonları kendi evime geçerim diye düşündüm. kimen göre iyi olur yemek temizlik derdinden kurtulurum kv çocuğa bakar banada bakar. bende onlara yardımcı olurum. kimine göre ise düzenim bozulur eşim bizden soğur çocuğuyla iletişim kuramaz. buda doğru olabilir ama bebeğin süt emmesi için kv kalmam daha mantıklı geliyor eşi,min durumunu düşünemiyorum bile. sizce durum nasıl olmalı hanımlar.
Çocuk olduktan sonra odanızı bile ayırmayın der uzmanlar, siz evi ayırmayı düşünüyorsunuz. En büyük hatayı yaparsınız. Başka çözüm bulmaya çalışın bence.

Back
X