canim gecmis olsun bende de var ama aci agri yok simdilik ama netten arastirmistim yaglarla yada baska seylerle tampon yaparak iyilesenler filan var bi yakinim bi hafta on gun kadar her gece yatarken pamuga zeytinyagi dokup tampon yaparak iyilestim demisti netten arastir pek cok seyler varAllah icin bu konuda yardimci olacak sifa bulacak kimse yokmuu((( 2bucuk aylik bebegim var .. Resmen iskence cekiyorum evime isime cocuguma esime yetersiz kaliyorum mahvetti bu aci beni .. Bu durumdan ameliyatsiz kurtulan varmi arkadaslar
canim gecmis olsun bende de var ama aci agri yok simdilik ama netten arastirmistim yaglarla yada baska seylerle tampon yaparak iyilesenler filan var bi yakinim bi hafta on gun kadar her gece yatarken pamuga zeytinyagi dokup tampon yaparak iyilestim demisti netten arastir pek cok seyler var
Anladim canim cok zor tyzemin kizida dogumdan sonra aynisi olmustu agliyarak tuvalette bkliyodu ameliyat olmustu ama ameliyat sonrasida baya bi aci cekti bi surup iyi gelmis sanirim bi tek o iyi geldi dediydiAllah razi olsunn Suan bende o taktigi uyguluyorum zeytinyagi ve pamuk ama anlam veremedigim bisey var kabizlik birturlu gecmiyor ne kullanirsam kullanayim fayda etmiyoo surup kullanmaya basladim pekligi giderici ama oda pek ise yaramadi dogumdan sora bagirsaklarim acayip tembellestii hep zorlanma zonklama bir tuvalete cikmanin acisini 9saaat cekyrm bebegmi emziremiuroum cok zor bidurum rabbim dusmanjma bile vermesinnn anal uyusturucu krem kullanyrm ama oda nereye kadar .. Doktor ameliyat diyo bebegm var nasil amelyta yonelyim of of
Anladim canim cok zor tyzemin kizida dogumdan sonra aynisi olmustu agliyarak tuvalette bkliyodu ameliyat olmustu ama ameliyat sonrasida baya bi aci cekti bi surup iyi gelmis sanirim bi tek o iyi geldi dediydi
evet canim aynen bn iste sezeryan dogum yaptim ama afedersiniz kocaman meme olusmusnormal doğurmayıp sezeryan doğurup anal fissür olan duydum. çok ilginç geldi acaba vücut bebeği taşımıyor mu?
normal doğurmayıp sezeryan doğurup anal fissür olan duydum. çok ilginç geldi acaba vücut bebeği taşımıyor mu?
çok geçmiş olsun inşallah düzelir ne desem bilemedim.evet canim aynen bn iste sezeryan dogum yaptim ama afedersiniz kocaman meme olusmus
sagolasin canim rabbim kimseye vermesin insaAllahçok geçmiş olsun inşallah düzelir ne desem bilemedim.
Merhaba. Çok geçmiş olsun. Benim bebeğim de dört aylık olacak, ben de çok zor zamanlar geçirdim. Hatta sizin gibi konu açmıştım, inceleyebilirsiniz.
Bende doğumdan 5 hafta kadar sonra oluştu bu şikayetler. Aşırı sert dışkı camla yırtar gibi yırttı iki yerden. Bir de şişlik vardı dokununca acıyan. Tuvaletten sonra sıvı dışkı kaçırıyordum ben üstelik. Çok zor, çok iyi anlıyorum. Geciktirmeden doktora gittim, iki anal pomad bir dışkı yumuşatıcı toz verdi yalnızca 5 gün kullanmak koşuluyla. Toz hemen etki etti kabızlık gitti, ben de 5 gün bitene kadar yeme alışkanlığımı düzenledim. Merhemleri günde üç kere mercimek kadar avucumda karıştırıp makatım içine doğru sürdüm. Yırtık uzunlamasına oluştuğu için bir kısmı makatın içinde kalıyor, o yüzden parmağımın bir boğumunu sokuyordum krem sürmek için.
Doktor iki çatlak bir hemoroid oluşmuş demişti ama hemoroid konusunda yanıldığını gördüm. Hemoroid birden gelişen bir rahatsızlık değil, zamanla meme oluşuyor. Oysa bizim durumumuzda bir anda gelişen bir meme söz konusu. Aynayla kontrol edin mavi, mor, kırmızı renklerde sert bir şişlikse ve sertlik azaldıkça acı da azalıyorsa bu anal hematomdur. Ikınırken patlayan kılcal damarlardan sızan kan makat girişinde birikip pıhtılaşıyor ve acı veriyor. İnternetten okuduğum kadarıyla pek çok genel cerrah bile anal hematomla hemoroidi karıştırıyormuş. Anal hematom üç haftada kendiliğinden de geçebiliyor. Ya da küçük bir kesiyle doktor boşaltıyor memeyi.
Çatlak içinse çok dikkatli olmalısınız. İlk oluştuktan sonra hemen tedaviye başlamalısınız, hastalığın bir aylık akut evresinde çatlak iyileşmezse sonra iyileşmesi çok zor oluyormuş. Benimki iki haftada iyileşti. Sonra tekrar kabız oldum, aynı yer daha küçük yırtıldı, aynı tedaviyi uyguladım bir haftada geçti.
Barsak işlevleri bende üç aydan sonra eskiye döndü. İlk üç ay ben de sürekli kabızlık ve aşırı gazla uğraştım. Biraz sabırlı olun diyetinizi düzenleyin, ilaçları düzenli kullanın. Korkudan bunu yapmak zor gelecek ama tuvalet sırasında makatı sıkmayın, yaraların derinleşmesine sebep oluyormuş bir doktorun yazısında okudum.
Tekrar çok geçmiş olsun, umarım tez zamanda iyileşirsiniz.
Sizin adiniza cok sevindim gercekten insallah bidaha nuksetmez ... Bana gelince doktor catlaklik oldugunu soyledi . 2 hafta sora ameliyat dedi tabi ben yanasmadm care ustune care aramaya koyuldum denemedgm sey kalmadi kim ne derde uyggulsamaya koyuldum ama pek dgsn bsy olmadi hem o memedende olusmus dedgnz gbi.. Kabizligi bi turlu yenemedim kullandgnz ilaclar neydi peki cogu kiside 8 ay sora atlaktik dio kimide ameliyat sarrt dioo bilmyrm oylece kaldim
Bir kaç doktora görünmeden ameliyat kararı vermeyin derim. O dönem ben çok araştırdım. Ameliyatın riski ömür boyu gaz ve dışkı kaçırma. Ben bunu göze alamazdım. Botoks da işe yarıyormuş, araştırın isterseniz.
Ben lokal uyuşturucu anestol pomad ve proctolog pomad kullandım. Dışkı yumuşatan toz uzun süreli kullanımda tehlikeli olduğu için adını vermeyeyim. Siz doktorunuza ya da bir eczacıya danışın en iyisi.
Çok geçmiş olsun
sizden daha korkunç haldeydim ki hala da dikkat etmesem halim kötü. her gece 4 inciri suya koyun saba h suyu ile birlikte inciri yiyin ki kabız olmayın ağrınız cok-da pamuk yagi sürüm. biraz hafifleyince her lavabo çıkışı pamuğa zeytinyağı sürüp koyun sifs oluyor allahin izni ile yani bol şuAllah icin bu konuda yardimci olacak sifa bulacak kimse yokmuu((( 2bucuk aylik bebegim var .. Resmen iskence cekiyorum evime isime cocuguma esime yetersiz kaliyorum mahvetti bu aci beni .. Bu durumdan ameliyatsiz kurtulan varmi arkadaslar
bende sezeryanla olup anal fissür oldum. ama doğumda sancı makattan gelmiş açılma olmayınca mecbur sezeryan olmuştumnormal doğurmayıp sezeryan doğurup anal fissür olan duydum. çok ilginç geldi acaba vücut bebeği taşımıyor mu?
sanırım var sizin durumda olan.rahatsızlık olduktan sonra sanırım sancının nerden geldiği anlaşılıyor.bende sezeryanla olup anal fissür oldum. ama doğumda sancı makattan gelmiş açılma olmayınca mecbur sezeryan olmuştum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?