- 15 Mart 2017
- 124
- 180
- 53
- 46
- Konu Sahibi bookermoon
ben ilk doğum yaptığımda yaşadıklarımı düşününce keşke kimse gelmeseydi diyorum.kayınvalidem gelince eşimin kahrını çekme kısmı ve annemin bunlara maruz kalması çok sıkıntılıydı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Eşinizin olmasi bile yeterli yetersiz hissettiginizde hemsirelerden yardim alabilirsiniz. Acikcasi ayni dertten ben de muzdarip olucam ama ben simdiden yolunu yapiyorum. Benim annemde aksine sadece yeri isgali yapar oturdugu yerde emretmeyi sever faydasindan cok zarari dokunur ve eline kumandayi alir sabahtan aksama tum diziler takiptedir.. oturdugum yerden bakarim ben diyor yok dedim sen oturdugun yerde kal ben bakarim cocuklarima hic kimseyi istemiyorum lohisalikta ozellikleMerhaba arkadaşlar, Kısmetse yakında doğum yapacağım. Annem gelmek istiyor ve gelecekte ama inanın bu durum beni rahatlatmak yerine geriyor. Evi temizleyişimi beğenmez ve eleştirir, düzenime müdahale eder, beni fazla nazlı bulur. Üç ay kusmuştum ve o dönemde aynı şehirde yaşıyorduk, ev işi yapamıyordum fazla. Bir ara geldi sağolsun ev işimi gördü ama mutfakta kız kardeşime beni eleştirirken duydum. Şimdi resmen o gelecek diye panik halindeyim, kesin hiçbiryeri beğenmeyecek, güzel temizleyemedim falan diye. Sizlerin fikrine ihtiyacım var. 22 yaşında bi kızkardeşim var, en azından hastanede yanımda sadece o ve eşim olsa idare edebilir miyiz? Anneme biraz geç haber versem olur mu?
Haklısınız sanırım biraz cesaret biraz gayretle üstesinden gelinmeyecek şeyler değil. Dediklerinizi dikkate alacağım. Çok teşekkür ederim.Eşinizin olmasi bile yeterli yetersiz hissettiginizde hemsirelerden yardim alabilirsiniz. Acikcasi ayni dertten ben de muzdarip olucam ama ben simdiden yolunu yapiyorum. Benim annemde aksine sadece yeri isgali yapar oturdugu yerde emretmeyi sever faydasindan cok zarari dokunur ve eline kumandayi alir sabahtan aksama tum diziler takiptedir.. oturdugum yerden bakarim ben diyor yok dedim sen oturdugun yerde kal ben bakarim cocuklarima hic kimseyi istemiyorum lohisalikta ozellikle
:)Valla benimki 2 dogumumda da gelip sus biberi gibi oturdu, olmasa da olurdu yani![]()
Al benden de o kadar ben cocukla yatak odasinda can verirken onlar iki dunur turkiyenin asil sorunu TÖRÖR diye bahsettiklerini eşim gülerek anlatinca bunlari artik gondermenin vakti gelmis geciyor demistimValla benimki 2 dogumumda da gelip sus biberi gibi oturdu, olmasa da olurdu yani![]()
Tam anlatmak istediğim bu işte. Zorluk çekmek benim için bişey değil bedenim yorulsun acısın. Ama zihnim rahat olsun istiyorum.benim annemi anlatmissiniz.oda aynen oyleydi ve tahminlerim dogru cikti.dogumdan sonra kv ve annem geldiler.beni delirtmekten baska bisey yapmadilar.annem kv var diye gideyim mi dedi hic dusunmeden evet dedim.kv de ertesi gun gitti.ameliyatli olmama ragmen sinirlenecegime birz zorlanirim dedim.iyikide yapmisim.bence sizde kafanizda buyutmeyin esinle halledersiniz.benim gibi nazli biri bile yola geldiyse herkes basarir.
Anlaşabileceklerini bilsem sürünerek kahvede yapardım inanın. Ama bizimkiler düşman gibi.benim annemi anlatmissiniz.oda aynen oyleydi ve tahminlerim dogru cikti.dogumdan sonra kv ve annem geldiler.beni delirtmekten baska bisey yapmadilar.annem kv var diye gideyim mi dedi hic dusunmeden evet dedim.kv de ertesi gun gitti.ameliyatli olmama ragmen sinirlenecegime birz zorlanirim dedim.iyikide yapmisim.bence sizde kafanizda buyutmeyin esinle halledersiniz.benim gibi nazli biri bile yola geldiyse herkes basarir.
Merhaba arkadaşlar, Kısmetse yakında doğum yapacağım. Annem gelmek istiyor ve gelecekte ama inanın bu durum beni rahatlatmak yerine geriyor. Evi temizleyişimi beğenmez ve eleştirir, düzenime müdahale eder, beni fazla nazlı bulur. Üç ay kusmuştum ve o dönemde aynı şehirde yaşıyorduk, ev işi yapamıyordum fazla. Bir ara geldi sağolsun ev işimi gördü ama mutfakta kız kardeşime beni eleştirirken duydum. Şimdi resmen o gelecek diye panik halindeyim, kesin hiçbiryeri beğenmeyecek, güzel temizleyemedim falan diye. Sizlerin fikrine ihtiyacım var. 22 yaşında bi kızkardeşim var, en azından hastanede yanımda sadece o ve eşim olsa idare edebilir miyiz? Anneme biraz geç haber versem olur mu?
Gelsin canım annen torunu olacak her saniye sana destek . Annem bana da sen yapamazsin çok zor dedi ,hamilelik boyunca annem le tartistim. En son annem tamam dedi inanıyorum sen doguracaksin dedi , bide doğum esnasinda onlarinda stresi ile ugrasmak istemedim çünkü . Çok farklı bi duygu içinde oluyorsun . Anlıyorum seni . Butun gece eşimle beraber sancı çektim . Annemler geç haber verdim . Hastaneye bi gittim ki açılma yok kanama var sancı çok yüksek , eve döndüm annem geldi onu görür görmez başladım ağlamaya , Dualar okudu bi an yanımdan ayrılmadı . Çok sinirliydim çünkü ablam yanıma yaklasamadi, sadece ablam değil hastanenin hemsireleri bile yaklasamadi. Anneme ne soylersem soylim sustu. Ama.benim ağrım çok yuksekti Dr alt dan muayene ederken rahmimi zedeledi, komlikasyon yaşadım yani , senin öyle olmaz . Benim doğum haftam geçmişti doğumu başlatmak için çok fazla uğraştı rahmimle sonrası sezaryen oldum .. 48 gün önce doğum yaptım . Şimdi düşünüyorum da keşke en başından annemi dinleseydim alt dan muayene olma dedi bana ,bırak vakti gelince gelir bebek dedi . Bazen anneleri dinlemek lazım . Bide onlar da çok heyecanlı oluyor ,bu anları kaçırmak istemiyorlar . Hastanedede yardımı oluyor hele sezaryen olacaksan , wc için bebeği kucağına almak için alt değiştirme , gelen giden için ,yanında aklı başında güçlü tecrübeli biri olmasi sart. Bende özelde doğum yaptım her dk başında beklemiyor hemşireler. Yani annen de kız kardeşin sana lazım . Allah sağlıkla kucağına almayi nasip eylesinyardımı olacağına eminim. Her işini dört dörtlük yapar çünkü ama başka insanların yaptığını beğenmez. Sadece hastanede çağırmasam diyorum en azından. Çünkü şimdiden başladı normal doğum yapamazsın sen nazlısın sezaryen ol diye
Ben bunu nasıl akıl edemedim yaBen ailelerden herkese doğum tarihini 2 hafta kadar ileri söylüyorum
Mazallah gelmeye kalkarlar diye
Bi de onun stresine giremiycem çünkü
Sadece eşim ve ben olmak istiyoruz. Umarım şartlar uygun olur da eşim bana ben bebeğe bakarım diye planladık
Ben bunu nasıl akıl edemedim yacümbür cemaat Doğuma gidicez biz de, engel olamıyorum kimseye, kimseyi de istemiyorum. Başta hiç sorun değildi bu ama doğum yaklaştıkça kendi ailem dahil kimseyi istemiyorum hastanede filan.
Planlı sezeryan benim ki, öyle bi şansım da yok malesefNormal doğum mu olması planlanıyor?
Belki hastaneye giderken söylemesen daha iyi olur
Doğunca arayıp haber verirsiniz aniden doğuverdi diye
sezeryan ol diyorsa ameliyatlı insan bakımını göze almış demektiryardımı olacağına eminim. Her işini dört dörtlük yapar çünkü ama başka insanların yaptığını beğenmez. Sadece hastanede çağırmasam diyorum en azından. Çünkü şimdiden başladı normal doğum yapamazsın sen nazlısın sezaryen ol diye