Doğumm :) Teselliye ihtiyacım war ;)

DatFS

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2011
12
0
36
İzmir
Arkadaşlar daha 5 aylık hamileyim. Ama 4 ayım kaldı. Daha erken olabilir bunları konusmak için ama doqumdan cok korkuyorum. Eşim nekadar teselli etsede korku işte sizce sezeryanmı daha iyi yoksa normal doğummu bana kalırsa ikiside korkunçç :18:

bende doğumdan çok korkardım,küçücük yerden kocaman çocuğun çıkması imkansız gelirdi :)

ama bi taraftanda düşünürdüm,dünya üzerinde milyonlarca kadın yapıyosa bu işi katlanabiliyosa,ben neden yapamayayım.

bol bol normal doğum videosu izledim ve sonunda epidural normal doğum yaptım bende.sadece 4-5 cm açılma olana kadar 1 saat sancı çektim ama dayanılmayacak gibi değil oda.epidural iğnesinden sonra ise kuş gibi oldum ve ağrısız sancısız sadece ıkınarak doğurdum kızımı çok şükür.

sezeryan seçeneğini hiç düşünmedim en başından beri.

korkcak bisey yok canim benim. Sen oyle bagira cagira dogum yaptim hikayelerini anlatanlari falanda varsa fazla dinleme.
Benimde ilk hamileligim ve sadece bebegime odaklandim. Tabiki normal dogum tavsiye edecegim. Aksi bi durum olmadigi taktirde sadece dogumdan korktugun icinde sakin sezeryani tercih etme bence.
herzaman icin herseyin dogali normali iyidir.:81:

Allah analı babalı büyütsün canım. İnan normal doğum videosunu ve sezeryan videosunu izlemeye cesaretim bile yok :) Sezeryanı hiç tavsiye etmiyolar ama bende kararsız kaldım hassas olduqum için ve birde ilk hamilelik bu qercekten korkunç :) epidural hakkında bilqi edinsem iyi olcak 1 saat sancıyı oğlum için çekecem artık

Aslında çok doğrusun sende canım ya bu gidişle herşeyi bırakıp normal doqum diyeceğim gibi :) Sezeryanı eşimde pek istemiyor sezeryanda kolay qeliyor :) Eşimi qeç bunu ne annem nede kaynanam onaylıyor kafam karıştı. Ama oğluşum için herşeye katlanacağım senin yaptığın gibi :) :) Odaklandıqım tek sey oğlum :)

Begen tusu olsaydi bu yazini begenecektim ama mademki yok bende begendigimi yazayim bari:)
benimde kizim olcak bu arada
Seninkide hayirli ugurlu olsun canim benim.:79::80:

Begen tusu olsaydi bu yazini begenecektim ama mademki yok bende begendigimi yazayim bari:)
benimde kizim olcak bu arada
Seninkide hayirli ugurlu olsun canim benim.:79::80:

Olsun beğendiğini yazdınya canım :) Allah bağışlasın ne zaman qelcek inş bu tatlı kız :) Saol canım hayırlı uğurlu bi oğluşum olcak inş dört gözle bekliyorum bitanemi inanırmısın sabah akşam oğlumla konusuyorum eşim kıskanmaya başladı artık doğunca neler olur bilmem :)

slm bana daha çok erken ama bende doğum olarak kararsızım doktorlar artık normal doğum yapmıyo işlerine geliyo sezeryan kime sorsam epidural sezaryanle yaptım diyo..epidural normal doğum nasıl daha az acısız diyolar ama o çatal o pozisyon ıkınmak ıkınırken gaz kaçırma idrar yapanların hikayeleri falan bide başında bi sürü insan geln elliyo giden kurcalıyo bende bunları duyup çok tırsıyorum normal doğumda bebeğinle daha çabuk ilgileniyosun ağrın çok rahatsız etmiyo diyolar...allah hepimize hayırlı doğumlar sağlıklı melekler nasip etsin..

ben sezaryan oldum ama bebeğimle ilk günden beri hep ben ilgileniyorum canım gayette rahatız maşallah bir kaç gün sonra kırkım çıkıcak yani sezaryanda kendini iyi hissedip o gün kalkarsan rahat ediyosun ben sezaryandan çok memnun kaldım

Slm. Ya bencede en iyisi normal doğum bana herkez normalin daha iyi olduğunu söylüyorlar. Aynen ıkınırken bunların olması dehşett Seninde dediğin gibi Allah hayırlı doğumlar nasip etsin inş. Eninde sonunda oğluşum cıkacak ordan :)

canım epiduralde,belli bi açılmadan sonra sancı çekmiyosun.doğururkende bacaklarını,kanırnındaki sertleşmeleri hissediyosun ama sancı yok sadece ıkınıyosun.biz kadınlar sezeryan olsa bile,hayatımızda ara ara o çatala oturabiliyoruz ,enfeksiyondu mantardı v.s.kaçışımız yok yani maalesef.ayrıca öyle bi sürü insan elliyo diye bişey yok,benim bi ebe vardı birde kendi doktorum.gaz,çiş durumu olabiliyor bazı normallerde evet, ama o an o kadar önemsiz oluyorki,doktorda annede sadece bebeğin doğmasına odaklanıyor çünkü.

sezeryanda kat kat kesilip tekrar dikiliyosun,hayatın boyunca o dikişi taşıyosun vücudunda bi daha eskisi gibi olmuyor karnın.bundan sebeptirki ilki sezeryan olan ötekileride sezeryan yapıyor dikiş yeri zorlanmadan dolayı açılmasın diye.normal doğumda ise bikaç ay sonra hiç doğurmamış gibi oluyosun.çünkü oranın yapısı hemen kaynayıp eski halini almaya programlı.

sezeryandan sonra çok rahat olanda var,çok ağrı çekende biraz şans işi bu.

normalde olsa sezeryanda bütün doğuracaklara kolay ve rahat doğumlar diliyorum.

teyzesi kismet olursa 11 ocak 2012 de aramizda olcak, prensesim. sizin prens ne zaman gelcek,Belliki gelmeden babasinin papucunu dama attirmis Valla bende cok konusuyorum kizimla, muzik dinlatiyorum oda buna bol bol minik tekmelerle cevap veriyor.
:81::79:

Benim prenste ocakta canım allah izin werirse Evet babasının papuç damlarda şimdiden başladı birazda benle ilgilensen hanımefendi demeye :) Seninki yine iyiymiş bol bol tekme war bizimki aklına eserse tekmeler yanımdakilere bakın tekmeliyor diyincede susar Çok bilmiş olacak heralde babası gibi Bendede yok değil hani :)))

Kızlar korktum fln ama saolun sizin verdiğiniz tesellilerde işe yaradı. Normal doğum ile oğlumu dünyaya getirdim
Biraz zor oldu acılıydı ama olsun bitanecik oğlumdan değerlimiiii. Allah hepinize hayırlı doğumlar versin inş .

Allah sizlere bağışlasın . Eveeeet gelelim henüz hayatında doğum yapmamış biri olarak sorumaa
Normal doğum yapmışsın maşallah, ben de ileride böyle istiyorum ama zor muuuuu nasıldıııı?:18::18::18:

Çok saol canım Şöyle söyleyeyim sana çok hassasııııııım :) Doqumdan herzaman korktum ama o sancı qeldiğinde katlanıyosun. Helede o acıdan sonra küçük meleğini kucağına aldıktan sora napcan sen ağrıyıııı Canım çok doğrsun istediğinde ileride kesinlikle normal doğum yap zormuydu ? Evetttt Ama inan sezeryandan binkat daha iyi olduqunu söyleyeyim İsteğinden vazgeçme tam gaz devam Normal doqumm.. Şimdi bazıları sezeryan kolay diyor ama hiçte değil biliyosun duymussundur belden aşağısını uyuşturuyorlar onda felç kalma ihtimali war. Allah korusunn Ama normal doğum ona bakarak çok çok iyi. Aman cnm ya eskiden sezeryanmı wardı çoğumuz evde normal doğduk sen hiç korkma Zoru kafandan çıkar yeter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…