Teşekkür ederim zaten elimden başka bisey gelmiyorBol bol duâ et . .
Stres yapma. .
Rabbim kolaylık versin. .
İnşallah sağsalim kucağına al . .
Doğum yaptınız miYa korkma inşallah Rabbim kolaylığını verir. Ben herzaman şu mantıktayimdr normal doğum da zaten orası açık ve esnek sadece biraz daha açılacak doğum hemen bitecek. Allah kolaylık versin inşallah. Meryem süresini oku bol bol
Hayr ama yazmak istedimDoğum yaptınız mi
Çok güzel anlatmışsın ama ilk olunca düşünmeden edemiyorum olsa bitse artık diyom hep dua edin kolayca yapıyım dogumumuİyikide sezeryan şansn yokmuş cnm çünkü o daha berbat normal doğumda çocuk doğana kadar çekiyorsun ama sezeryanda bir önür karnını paramparça yapıyorlar. Kimilerinn dikişi bile tutmuyo tekrar ameliyata alıyorlar. Çok korkma inan bana bir günlük birşey şöyle düşün adet sancısınn birazdan fazla sancısı beş dkkda bir gelip gidiyo gelince nefesini tutuyorsn kımıldayamıyorsn gidincede gülüp konuşuyorsn ve çok fazla sürmüyor en güzelide çatalda sancı geldiğinde ikin diyolar ve ıkınmamla bebeğin başı göründe biraz daha diyorlar tabi sanada güben geliyor, biraz daha ıkınıyorsn ve afedersn bi bakıyorsn balık gibi çıkıyor o an sadc karn sancısı var yani alt bölgede yırtılma olsa bile hissetmiyorsn. Ve öyle bir mucizeki bebk çıktığı an itibariyle ne sancı kalıyor ne birşy kendini kuş gibi hissediyorsn bebğini üzerine atıyorsn biraz kızarmış halde kendini sıkıyor felan o an o kadar mutlu oluyorsun ki saniyeler önce neler yaşadığını bir anda unutuyorsun. Dikiş atılıyor eğer yırtılma olmuşsa dikiş arılıyor ama hiç dikişleri hissetmiyorsn o an sonrasnda iki üç hafta dikiş acıları oluyor elbet ama dikkat ettiğin müddetçe sinek ısırığı gibi geliyor. Hepsi bu kadar canm ve bitti artk evdesin bebğin seninle sen hafiflemişsn herşeyi unutmuşsnçok korkutanlara bakma sen dediğim gibi adet sancısı düşün biraz daha şiddetlisi o kadar dayanamıyacak gibi olsaydı kimse normal doğurmazdı. İnşallh sağsalim kucağına alırsn doğal yollarla canm çok fazla düşünme oluruna bırak epey yazdım ha:)
Emin ol 9 ay karninda tasimaktan daha zor değil..dogucak ve kucagina verecekler koklayacaksin opeceksin..acı falan coktan unutmuş olacaksin onu öperken..Çok az kaldı kızlar iki hafta kadar az ama normal doğumdan çok korkuyorum sürekli aklımda ,çok acır mi nasıl yaparım diye düşünmekten uyku bile uyuyamiyom yakın zamanda doğum yapanlar şunun acısını bi anlatın lütfen herkes farklı bisey anlatiyo sezeryan olma şansım yok şimdilik çünkü devlette olacam seçme şansım yok yani doğumu nerde yapacam o bile belli değil etlik zübeyde hanım mi yoksa zekai tahir mi muayeneye polikliniğe gidiyorum
Canım sende burda normal doğumu övcem derken sezeryan olacakları mahvettin yani :) ben kullandığım iğne dolayısı ile mecburi sezeryan olcam valla dehşete düştümİyikide sezeryan şansn yokmuş cnm çünkü o daha berbat normal doğumda çocuk doğana kadar çekiyorsun ama sezeryanda bir önür karnını paramparça yapıyorlar. Kimilerinn dikişi bile tutmuyo tekrar ameliyata alıyorlar. Çok korkma inan bana bir günlük birşey şöyle düşün adet sancısınn birazdan fazla sancısı beş dkkda bir gelip gidiyo gelince nefesini tutuyorsn kımıldayamıyorsn gidincede gülüp konuşuyorsn ve çok fazla sürmüyor en güzelide çatalda sancı geldiğinde ikin diyolar ve ıkınmamla bebeğin başı göründe biraz daha diyorlar tabi sanada güben geliyor, biraz daha ıkınıyorsn ve afedersn bi bakıyorsn balık gibi çıkıyor o an sadc karn sancısı var yani alt bölgede yırtılma olsa bile hissetmiyorsn. Ve öyle bir mucizeki bebk çıktığı an itibariyle ne sancı kalıyor ne birşy kendini kuş gibi hissediyorsn bebğini üzerine atıyorsn biraz kızarmış halde kendini sıkıyor felan o an o kadar mutlu oluyorsun ki saniyeler önce neler yaşadığını bir anda unutuyorsun. Dikiş atılıyor eğer yırtılma olmuşsa dikiş arılıyor ama hiç dikişleri hissetmiyorsn o an sonrasnda iki üç hafta dikiş acıları oluyor elbet ama dikkat ettiğin müddetçe sinek ısırığı gibi geliyor. Hepsi bu kadar canm ve bitti artk evdesin bebğin seninle sen hafiflemişsn herşeyi unutmuşsnçok korkutanlara bakma sen dediğim gibi adet sancısı düşün biraz daha şiddetlisi o kadar dayanamıyacak gibi olsaydı kimse normal doğurmazdı. İnşallh sağsalim kucağına alırsn doğal yollarla canm çok fazla düşünme oluruna bırak epey yazdım ha:)
Tabikide aklına gelecek gelmemesi anormal zaten ama çok korkma tamm zor kolay bieşy yok zaten biz kadınlar için ama o kadar korkulacak gibi değil. Ben astm hastasym doğmda oksijnle nefes zor alıyordm tansiyonm bir anda tam düşüp bir anda tam yükseliyordu. Ve sancılarm sabah yedide başladı akşam beşbuçukda minik bebişimi kucağıma aldm. Ama şimdi yine dua ediyorm allaha inşallh sezeryan yapmak zorunda kalmamda sağsalm sağlıklı bir şekilde normal doğum olur diye. Sen doğumda nasıl dayanırm değilde bebek çıktığı an onu üzerine attıklarında benden nasıl birşey olmuş diyip mutluluktn ağlayıp bebeğine baktığını hayal et. Çünkü inşallh rabbim nasil ederse bunları yaşayacaksın.Çok güzel anlatmışsın ama ilk olunca düşünmeden edemiyorum olsa bitse artık diyom hep dua edin kolayca yapıyım dogumumu
Size cevap yazabilmek için giriş yaptım :) lütfen sakin olun normal doğumla bebeğimi kucağıma aldım, ben de çok telaşlıydım ama doğum anı gelince her şey çok güzel ilerledi çünkü gerçekten bunu yapmak istiyordum. Kendinize güvenin vücudunuza güvenin. Asla olumsuz hikaye dinlemeyin. Sanırım Ankara'da yaşıyorsunuz tvde doğumla ilgili bir programda izledim harika donanımlı bir devlet hastanesi vardı Zekai tahir sanırım orası normal doğum içim ideal gibi. Doğum sancısı öyle abartıldığı gibi değil ben epidural bile kabul etmedim, adet sancısının şiddetlisini düşün. Hem Bebek geldikten sonra anında unutuyorsun acıyı mucize gibi. Sormak istediğin bir şey olursa cevaplarım henüz 5 ay oldu bilgilerim taze :)Çok az kaldı kızlar iki hafta kadar az ama normal doğumdan çok korkuyorum sürekli aklımda ,çok acır mi nasıl yaparım diye düşünmekten uyku bile uyuyamiyom yakın zamanda doğum yapanlar şunun acısını bi anlatın lütfen herkes farklı bisey anlatiyo sezeryan olma şansım yok şimdilik çünkü devlette olacam seçme şansım yok yani doğumu nerde yapacam o bile belli değil etlik zübeyde hanım mi yoksa zekai tahir mi muayeneye polikliniğe gidiyorum
Ay sesli güldümCanım sende burda normal doğumu övcem derken sezeryan olacakları mahvettin yani :) ben kullandığım iğne dolayısı ile mecburi sezeryan olcam valla dehşete düştüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?